Hirdetés
- Alaposan felpumpálta AI gyorsítójának izmait a Google
- Kisebb "atomreaktort" avatott a Minisforum
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Scalperektől félti RAM moduljait a Framework
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Megoldódott vele a konzol háttérszíne? El lehet lenni azért Legacy boottal is, de érdemesebb az UEFI bootra rámenni. Egyes gépeken meggyorsíthatja a booteszközök megtalálását, meg kényelmesebb több OS-nél.
Engem meg legutóbb az Arch a light nevű csomaggal ×0patott meg. Már van fél éve használom, de egy hónapja kitalálta, hogy nem ment a fényerőállítás. Utánaolvasva meg is találtam a megoldást, hogy a jogosultságprobléma, nincs jogom a /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness írására, és nem elég átállítani chmod-dal, mivel bootkor nullázza magát, hanem udev szabályt kell rá csinálni. Meg is tettem, wheel csoport tulajdonába tette az udev szabály, meg adott neki a csoportra nézve írási jogot. Reboot, nem jó, nincs jogom írni. Anyád. Utánaolvasva találtam egy másik udev példaszabályt, ami a video csoportot használja, megpróbáltam ezt is, mert a felhasználóm tagja ennek a csoportnak. Így sem ment. Terminálban udev szabály nélkül kiadtam megint a chown-t a wheel csoportnak, majd chmod g+w, majd az udev szabályban is visszaírtam a wheel csoportra (csak a video stringet kellett megint átírni wheel-re). Reboot után jó lett. De amit nem értek, hogy mindjárt először is így próbáltam, akkor miért nem működött? Elég X-Akta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Kèszletről,azonnal vihető 9060XT! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Dell UltraSharp U2913WM 2560 1080 monitor + Dell Sound Bar AX510 10W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB