Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz attilav2 #5957 üzenetére

Megoldódott vele a konzol háttérszíne? El lehet lenni azért Legacy boottal is, de érdemesebb az UEFI bootra rámenni. Egyes gépeken meggyorsíthatja a booteszközök megtalálását, meg kényelmesebb több OS-nél.

Engem meg legutóbb az Arch a light nevű csomaggal ×0patott meg. Már van fél éve használom, de egy hónapja kitalálta, hogy nem ment a fényerőállítás. Utánaolvasva meg is találtam a megoldást, hogy a jogosultságprobléma, nincs jogom a /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness írására, és nem elég átállítani chmod-dal, mivel bootkor nullázza magát, hanem udev szabályt kell rá csinálni. Meg is tettem, wheel csoport tulajdonába tette az udev szabály, meg adott neki a csoportra nézve írási jogot. Reboot, nem jó, nincs jogom írni. Anyád. Utánaolvasva találtam egy másik udev példaszabályt, ami a video csoportot használja, megpróbáltam ezt is, mert a felhasználóm tagja ennek a csoportnak. Így sem ment. Terminálban udev szabály nélkül kiadtam megint a chown-t a wheel csoportnak, majd chmod g+w, majd az udev szabályban is visszaírtam a wheel csoportra (csak a video stringet kellett megint átírni wheel-re). Reboot után jó lett. De amit nem értek, hogy mindjárt először is így próbáltam, akkor miért nem működött? Elég X-Akta.

Új hozzászólás Aktív témák