-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem a Gnome3 kompozitora hasonlóan a belőle készült Cinnamonhoz, nem állítgatható felhasználó által. Azért keressétek csak szorgalmasan.
20-intel.conf igy allitottam be, wiki-t kovetve:
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "TearFree" "true"
Option "AccelMethod" "uxa"
EndSectionsokan ezt is javasolják:
"AccelMethod" "sna"vagy így:
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "TearFree" "true"
Option "AccelMethod" "sna"
Option "DRI" "3"
EndSection(#5063) Frawly
Gnome3-nak miért kéne waylandesnek lennie? Alapból biztosan nem az.
-
Frawly
veterán
Pedig így mennie kéne, ahogy csináltad. A Gnome kompozitorát megnézted? Saját beépített kompozitorral jön. Ott be kéne kapcsolni a vsyncet.
Egyébként ezt a kimenetet nem értem. Lehet igaza van lev258-nak, és én vagyok tájékozatlan, de emlékeim szerint a Gnome3-nak már waylandesnek kéne lennie, aminek a modesetting drivert kéne betöltenie (nem is lenne szabad tudnia mit kezdeni a Xorg driverrel), nálad meg Xorg-ot ír Intel Xorg driverrel, ami nem ajánlott, főleg Kaby Lake GPU-n nem, az Arch Wiki külön ki is emeli, hogy csak régi Intel GPU-kra jó már, újabbakra nem ajánlott. Mindegy, ehhez ne nyúlj hozzá, mert igaz, hogy le kéne szedni, de múltkor is volt egy kezdő a Mint topikban, akivel leszedettem a Xorg drivert, erre annyira összeqródott a telepítése, hogy kép sem volt, pedig nem lett volna szabad ilyennek történnie. Szóval én eltávolítanám az xf86-video-intel csomagot, de neked ajánlani nem tudom, ha megléped, csak saját felelősségre csináld, nem vállalom a felelősséget, ha nem lesz kép!!!
Szerk: remélem a Gnome-ot nem git-ből forgattad le, hanem rendesen a hivatalos Arch tárolóból szedted le pacman-nal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- DELL T40 EMC Szerver
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest