Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ubyegon2 #6137 üzenetére

"Endeavour-t amúgy miért választottad?"

Legelőször egy véletlen folytán "jött szembe". Épp akkor volt telepítve egy friss rendszerem és a FF-ban még nem volt beállítva a NoScript bővítmény. A Distrowatch-ot nézegettem és egy reklám bannerben volt benne ( ezt a NoScript tiltja ). Ránéztem, letöltöttem. Majd később VBoxban kipróbáltam és bekerült a lehetséges esélyesek közé. Ezután lett belőle éles telepítés is.

Most meg a cimbim kis notijára heggeszettem fel ArchLabs helyett. Mert hogy ott is előjött a mai mizéria. Csak arra gondoltam, hogy ezen talán nem, de még is. Az ArchLabs ellen szól egy kicsit az a tény is amit ma, följebb idéztem a nem futó service-k kapcsán. Ugyan is nem fut a ntp service, ami frissen tartaná a rendszer időt. Ez úgy bukott elő, hogy cimbim szólt a multkor, hogy nem jól jár a az órája. Valójában mint kiderült a bios órája a ludas, viszont pontos időt meg nem húz a rendszer sehonnan.
    Ez még egy megoldatlan feladat, utána kell járnom.
    A vicc az egészben, hogy az Endeavour órája is előrébb van 1 órával viszont neki van ntp.conf fájlja, míg ArchLabs-nak nincs. De ettől függetlenül nem frissül az idő. Hiába jó időzóna van neki megadva.
    Ez majd egy új téma lesz, csak előtte megpróbálom magam megoldani. Ha nem boldogulok vele, akkor jövök majd ide kérdezni.

Új hozzászólás Aktív témák