Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Nálam i7-es notin az egész Atom volt kompletten lassú, indulás, szöveg beírása, menük reakcióideje. Pedig még plugin is alig volt fent, azért is volt fapados.
A vim valóban érthetetlennek tűnik elsőre, mert gépíráshoz tervezték, meg módok között kell váltani, és ezt nehéz megszokni. Egyébként a vim nem is szövegszerkesztő, hanem szövegfeldolgozó, olyasmi, mint a sed, awk, csak valós időben viszed be szövegmanipuláló parancsokat billentyűkkel. Eleve, mikor manipulálja valaki vele a szöveget, akkor nem úgy kell gondolkodni, mint egy normál szövegszerkeszőnél.
A Geany teljesen jó. Régen a Kate volt még jó, igaz az nem nagyobb projektekhez volt akkor sem való, de az 5-ős verziótól kezdve agyon van butítva, ahogy a Gedit is. Ezért a vim előtt SciTe-t használtam. Jó még a Sublime, de az fizetős. A Kommodo Edit sem lenne rossz, de az elviselhetetlenül bloat. Projektekhez állítólag a Visual Studio Code jó, az ingyenes.
Aki vim-mel próbálkozik: mindenképp a gvim-et tegye fel, akkor is, ha nem GUI-n használja (javasolt nem GUI-sat használni), hanem terminálból. Azért gvim-et, mert az abban lévő vim tudja a vágólapkezelést a X.org felé. A sima vim csomagban lévő vim-ből ki van szedve egy csomó funkció, eleve úgy van forgatva a forráskód. Illetve a neovim-mel lehet próbálkozni, de az nem sztenderd még, nem próbáltam.
Amire még sokan esküsznek, de nekem mindig is átláthatatlan volt, meg nehezen lenyomható billkombói vannak: Emacs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Milyen házat vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile (ARPG)
- Sorozatok
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Prime Video
- További aktív témák...
- Bioshock 2 Special Edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB