- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Az In Win "lopakodó akváriuma" nem panaszkodhat a szellőzésére
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Tegnap előtt este feltettem újra a Manjarót. Nem akarom elkiabálni, de... kipróbáltam valami újat.
Lenyomtam a frissítést, így most rc2 a verzió, valamint megnéztem a videótártyám Linuxos múltjának. Az Archwiki-n talátam egy érdekes részt:Powersaving
With the radeon driver, power saving is disabled by default and has to be enabled manually if desired.
You can choose between three different methods:
dynpm
profile
dpm (enabled by default since kernel 3.13)Aztán picit belemélyedtem:
Dynamic power management
Since kernel 3.13, DPM is enabled by default for lots of AMD Radeon hardware. If you want to disable it, add the parameter radeon.dpm=0 to the kernel parameters.Unlike dynpm, the "dpm" method uses hardware on the GPU to dynamically change the clocks and voltage based on GPU load. It also enables clock and power gating.
There are 3 operation modes to choose from:
battery lowest power consumption
balanced sane default
performance highest performance
They can be changed via sysfs# echo battery > /sys/class/drm/card0/device/power_dpm_state
Anélkül, hogy mókoltam volna a grub-on, a fenti kódot betoltam. A dpm elindult, de nem olyan hard módon, mint, ha kézzel írtam volna bele. Picit pörög, de nem vészesen és igaz, nem hideg a laptop, de langyosnál nem melegebb. Fel-felvillant a kijelző tegnap, amíg újra nem indítottam a gépet, ma reggel indítottam el azóta megint és az újraindítással ez megszűnt.
For testing or debugging purposes, you can force the card to run in a set performance mode:
auto default; uses all levels in the power state
low enforces the lowest performance level
high enforces the highest performance level# echo low > /sys/class/drm/card0/device/power_dpm_force_performance_level
Ezt a sort még nem írtam be, de lehet, hogy erre is sort kerítek. Az auto default-on gondolkodom...
Kipróbáltam, négy FF ablak, 10-14 nyitott tabbal, majd ráengedtem egy beágyazott flash-t. Simán vitte... Most nagyon reménykedem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- SzoftverPremium.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H610M i3 13100 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB XIGMATEK Cooler Master 700W
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Acer Vero V277 27 75Hz IPS FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB