Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
DTP-muki
csendes tag
Tisztelt nagyérdemű!
Nem nagyon értek a HW-es dolgokhoz bár ami eddig kellett, azt meg tudtam oldani, most viszont egy rendkívül érdekes problémába futottam.
Alaplap: Asus P5L VM-1394
Eddig 2 GB memória volt a gépben de gontoltam egyet, talán jobban menne a Photoshop - Illustrator páros egymás mellett (alapvetően DTP-re használom a gépet), ha kibővíteném a memóriát a maximumra, 4 GB-ra. Meg is vettem, az eddigi két modullal teljesen azonos típusú újjabb két kártyát. Beleraktam, bekapcsoltam a gépet és a rendszer mit mutat? Van kb. 3,1 GB felhasználható memóriám.
Mi a fene? Restart, majd turkálás a BIOS-ban. Memória információ:System Memory: 4 GB
Appropriated: kb. 860 MB
Available: kb. 3,1 GB
Nem emlékszem a pontos számokra.Keresgéltem a neten, volt pár ilyen probléma viszont megoldást egyet sem találtam. Az rendben van, hogy az alaplap fenntart magának valamennyit (nemtudom mire) de ennyit????????? 2 GB RAM mellett miét nem kellett neki ennyi? Max 10-20 MB mehetett a levesbe mert nem tűnt fel a dolog.
Az tuti, hogy nem oprendszerfüggő a dolog mert bakapcsoláskor is csak 3100 valameddig számol el memóriaellenörzéskor.
Lehet ez ellen tenni vagy feleslegesen vettem mega memóriát? Egyáltalán mi ez a hülyeség?
Előre is, utólag is!
Aktív témák
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i3-1315U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mi a fene? Restart, majd turkálás a BIOS-ban. Memória információ: