-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
válasz
general #63043 üzenetére
egészen a legutóbb kiadott High Sierráig két külön Dokumentok és Desktop mappa létezett
A High Sierra-fele szinkron bekapcsolasakor kerult be az iCloudba a ket plusz mappa, ami minden mas rendszeren is megjelent, ahol be vagy jelentkezve iCloudba. Azelott nem voltak ott.
-
SharpSA
veterán
Van webes felület, ahol lehet látni, hogy pontosan mik vannak az iCloudon?
-
general
addikt
alias - ok, köszi!
Dokumentum és Desktop mappák - igen, ugyanezt írtam én is, hogy Sierra alatt kettő van ezekből. erre te azt írtad, hohy nem, nem létezett kettő, de most szépen levezetted, hogy de. nincs gond, csak elsőre is ugyanezt mondtam és furcsállottam.
de legalább találtam végre egy különbséget Sierra és High Sierra között.
( a másik, ami viszont nem pozitív a megnövekedett boot idő és altatásból ébredés...)
Syl én sosem Dropboxoztam, drágának találom. bár most újra meg fogom nézni, mik a felhő-tárhely lehetőségek. iCloud nem játszik fotók backupnak, mint kiderült, mert amit feltöltök desktopon, azonnal rá is tölti a laptopra, pedig csak a felhőben akarom tárolni. legalábbis eddig nem találtam olyan opciót, módot, hogy ne töltsön le mindent automatikusan. OneDriveban pl ez rém egyszerű, megkérdi, mit akarok szinkronizálni.
-
Amarton
tag
Ugyan ez a hibám volt a múlt hónapban.
Nekem a telefon is ugyan azt írta ki, amikor icloud fiókkal akartam az imessage-be belépni.
Nekem a facetime sem működött rendesen.
Felhívtam az apple-t. Ott nem tudták megoldani és egy geniust kapcsoltak amerikából, aki levette a rontást a fiókról. Ezután minden működött.
Szóval szerintem neked is zárolva van az accountod, amit csak külső segítséggel tudsz feloldani.
Esetleg nincs warez a gépeden (pl. FinalCut), csak úgy kíváncsiségból kérdezem -
r4z
nagyúr
válasz
general #63039 üzenetére
Az alias gyakorlatilag a parancsikon megfeleloje, az csak egy mutato. Jol gondolkozol.
Akkor tisztazzuk:
Sierra/iCloud/Desktop
HighSierra/iCloud/Desktop
HighSierra/Desktop
- azonos tartalom, szinkronizalodikSierra/iCloud/Documents
HighSierra/iCloud/Documents
HighSierra/Documents
- azonos tartalom, szinkronizalodikSierra/Desktop - egyedi tartalom, nem szinkronizalodik
Sierra/Documents - egyedi tartalom, nem szinkronizalodik -
general
addikt
törölni nem merem, mert van benne egy Adobe mappa, ami nem tudom, mire kell. esetleg uninstallálok minden Adobe cuccot, törlöm a Dokumentumokat és újra install.
alias: tehát bemegyek az iCloud mappába, ott jobb klikk a Dokumentmok mappára, Alias készítése. ekkor ugyanott, mellé csinál egy mappát. de ezzel mit csináljak? ha ezt be akarom másolni valahová, akkor át akarja helyezni. de gondolom csak az új (alias) mappát helyezi át, ami folyamatosan szinkronban lesz az eredeti, iCloudban lévővel? jól gondolkozom?
Nem letezett ketto. Ami HS alatt a desktop es documents, az S es korabbi rendszerek alatt csak az iCloudban latszik, mivel ezeknek a szinkronja a HS-ban jelent meg. erről beszélek. tehát volt egy-egy mappa a gépen is és az iCloudban is ugyanazzal a névvel. ez kettő. Sierra alatt kettő külön mappa van, ne mond már, hogy nem. itt van előttem, más a tartalmuk. vagy rosszul értem?
-
general
addikt
válasz
Papa-Het #63017 üzenetére
én utálom desktopon a Safarit. egyszerűen nem jön be. borzalmas pl, hogy visszaugrásnál meg kell várni, míg újratölti az adott oldalt, egy vicc. a könyvjelzőimet sem tudom színes ikonokként kitenni, hogy gyorsan átlátható legyen, seszínű minden, alig látom, melyik melyik. (egy appal közben meg tudtam oldani, de hogy natívan ez nincs benne...ehh..) csak akkor használom, ha akksiról vagyok MBP-n, mert kevesebbet fogyaszt. de a Chrome fényévekkel jobb és rugalmasabb böngésző szerintem. ios-en érdekes módon ott a Safarinak az az opciója, hogy a címsorra tapintva felugranak a könyvjelzők nagy ikonokként, illetve hogy alul van a visszalépés nyíl, nem felül, ezek miatt inkább a Safarit használom többet. de a Chrome itt is gyorsabb érehetően.
szóval mobilon vegyesen használom.
-
general
addikt
most komolyan? egészen a legutóbb kiadott High Sierráig két külön Dokumentok és Desktop mappa létezett? nem értem, mire verte akkor a mellét az Apple, hogy ez a Handoff mekkora királyság és milyen flottul működik. tényleg, nem szarozásból mondom, én bő fél éve váltottam Macre, és előtte nekem ez egy misztérium volt, hogy hú, ez majd de király lesz, automatikusan elérek mindent, ez biztosan szuper. erre kiderül, hogy pont ugyanúgy másolgassak, mintha Google Drive-ot vagy OneDrive-ot használnék.... nagyon nehéz megérteni és magamévá tenni az Apple logikáját, működését. mert rohadtul nem logikus sajnos.
ezt sajnos nem egészen értem: "torold kompletten Sierra alatt a dokumentumok mappat, es rakj be a home konyvtaradba egy linket az iCloud Drive-ban levo mappahoz." mit értesz az alatt, hogy rakjak be egy linket? el tudnád mondani ezt kicsit szájbarágósabban?
előre is köszönöm! mndom, nem vagyok régen mac-es, így félszavakból nekem sokminden még nem érthető.
-
-
rasal
csendes tag
Nem tudjátok hogy MBA-ről miért nem tudok belépni az imessagebe? Ezt írja: Aktiválás közben hiba történt. Próbálkozzon újra. Eddig működött
-
Smiley
addikt
válasz
FIREBLADE78 #63029 üzenetére
Arra kene hasznalni amire Cupertino-ban kitalaltak... Facebook-ozz rajta.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
FIREBLADE78 #63029 üzenetére
C=64-et vegyél, arra van Wizard of Wor.
-
30z.Samu
félisten
válasz
FIREBLADE78 #63026 üzenetére
Ezek szerint olyan jól nézett ki, hogy a gép is megállt egy pillanatra.
-
FIREBLADE78
addikt
Na előbb fagyott meg a kurzor egy fehérneműs leányzó képénél. Legalább jó pillanatban
-
tuzpenge
őstag
Nekem ugan ez volt 1 hete. Nem tudtam újra tenni. Hívd fel az apple supportot és ők 15 perc alatt vissza is állítatják veled (mondják mit csinálj te meg csinálod, sőt még a gépedre is rácsatlakoznak hogy lássák mit csinálsz). Tudnak is a hibáról ami elvileg nem szabadna hogy megtörténjen, de mint semmi a világon ez sem tökéletes. Szóval ha nem akarsz álmatlan éjszakákat (mint én) és egy csomó felesleges próbálkozást hívd fel az applés srácokat és ők megoldájak neked sec perc alatt.
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok
Van egy late 2011 13" i7 MBP-m, 8 giga RAM és 250GB SSD. Jelenleg Sierra van fent.
Azt vettem észre, hogy lassabb lett a gép, pl amikor felnyitom nem tudok egyből bejelentkezni, hanem csak pár másodperc múlva veszi az entert belépésnél (nincs password beállítva). Safariban való böngészés se olyan smooth már, van amikor 2 lapozás között várni kell, mire betölt, pedig gyors netem van (120, 30 garantált). Jelenleg 15 giga szabad hely van, de van egy olyan érzésem, hogy szerintem maga a rendszer rengeteget vesz el a tárhelyből, mert kb 170 GB tartalom lehet rajta ahogy számoltam (zene, film, doksik, programok, stb..)
Hol lehet a hiba? Csináljak egy clean installt, vagy lehet, hogy ehhez a géphez ez a verzió már túl sok hardverileg, és lehet egy korábbi verzió gyorsabban menne rajta?
Minden segítséget/tanácsot előre is köszi! -
Papa-Het
aktív tag
A Safari elképesztően zabálja a memóriát. Valami hihetetlen hogy ha picit erősebb flash tartalmú oldalt töltök be, akkor felmegy 2 oldal esetén 1gb-ra... és azért 4gb-nál kicsit necces tud lenni. Próbáltam az Opera, Chrome, Firefox triót (pontosabban fent vannak) és betöltöttem rajtuk ugyanazt az oldalt, és meglepő, de a Chrome mindössze 4-500 körül csipeget.
Ki milyen böngészőt használ egyébként?
-
SharpSA
veterán
A Safari beállításaiban be van állítva, hogy induláskor az utolsó munkamenet összes ablaka nyíljon meg. Viszont mindig üresen indul el a Safari... Ezt lehet valahogy "gyógyítani"?
-
general
addikt
válasz
Head88 #63007 üzenetére
és r4z
tehát ezt "fejlesztették" a HS alatt a Finderben. nekem be van kapcsolva az iCloud szink a Dokumentumok mappára (mint kiderült), de Sierra alatt mégis külön szedi a két mappát, ez az érdekes. úgy lenne logikus, hogy akkor ne szedje már külön. vagy legalább legyen már meg a lehetőség, hogy a Kedvencekhez (oldalsáv) hozzáadhassam az iCloudos doksi mappát, de nem engedi! mekkora blama már, öngól a "nagy"felhővel... így pont nem működik az egyszerű szinkronizálás az eszközök között, mert Sierrán turkésznom meg másolgatnom kell. -
Head88
addikt
Te minden bizonnyal tört változatot használsz a Parallels Desktopból és ezért nem engedi normálisan futtatni a macos.
Hivatalos megvásárolt esetén nincs szükség a gatekeeper kikapcsolására. (és tulajdonképpen ezt nem is javaslom senkinek, ez a macos egyik védelmi vonala a kártékony programok-kódok ellen) -
r4z
nagyúr
2. Ha aktiv a FileVault vagy a Firmware vedelem, szukseg van jelszora a single user modhoz. Csak akkor lehet jelszo nelkul mindezt megcsinalni, ha ez a ketto inaktiv.
(#63006) general: High Sierra alatt a dokumentumok mappa megegyezik a Sierra alatt az iCloudban lathato dokumentumokkal. A Sierra alatti ~/Documents mappa nem szinkronizalodik, igy az egyedi.
-
Head88
addikt
válasz
general #63006 üzenetére
Sierra/Felhasználók/(saját nevem)/Dokumentumok
Ez a macos Dokumentumok mappájának a helye.A második képen max azért írja az icloud drive-hoz mert be van kapcsolva a a dokumentumok és az íróasztal szinkronizálása az icloud-ba.
Nekem pl ki van kapcsolva a desktop és dokumentumok szinkronizációja és pont ugyanazt látom a finder beállításaiban miint az első képeden (high sierra)
-
general
addikt
srácok, segítsetek már kigubancolni a következőt:
adott az asztali gépem (hackintosh) Sierrával, illetve a MBP High Sierrával. nem értem a következőt:
- a Sierrán két Dokumentumok mappa van, az egyik az iCloudban, megosztva, a másik valami nemtudommiafranc..ezen az elérési útvonalon található: Sierra/Felhasználók/(saját nevem)/Dokumentumok. a Kedvencek között látható is:
- a High Sierrán viszont nincs, csak egy Dokumentumok mappa, ez a logikus, ami ugye be van ágyazva az iCloudba, és a Finder beállításaiban is máshogyan szerepel már, az oldalsávon is máshová került:
miért e különbség? egyáltalán Sierrán miért van két darab Dokumentumok mappa? teljesen összezavar. és hiába húzom ki az oldalsávra az iCloudos doksi mappát, a másikat jeleníti ott meg, annak csinál shortcutot!
a másik, hogy a Sierrán ugyanígy van külön Desktop mappa is, tehát egy a oprendszernek eleve, és egy az iCloudb ágyazva. miért? :-) vagy én csinálok rosszul valamit?
-
stifi82
aktív tag
válasz
Head88 #62995 üzenetére
Hát most jönne a hardver reset de ilyent se csináltam még
((Sajna nem értek hozzá még holmi user vagyok windowst mindig hozzám hozták ez most kicsit eltér 3 hete vagyok benne ezt tudom mutatni ami itten van de be fogom vinni mert ha finoman hozzá érek a burkolathoz olyan mintha "áram menne benne mintha rázna zizegös érzés" probáltam körbe írni ezt érezni kell))
fel akartam tenni képet de nem jött össze
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Építő/felújító topik
- Death Stranding (PS4)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest