Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
A laptopom 120Hz, a külső monitorom 165Hz. [kép] Én pl alig veszem észre, azaz észreveszem hogy darabosabb a 60Hz, de nekem nem bántó. A gyermekeimnek az. Ki-mihez szokott hozzá, mit vesz észre, ...
mind különbözőek vagyunk, igen, de tökmindegy, mert
ebben a termékben, történetben nem ez a lényeg.
A lényeg rep3at fórumtárs utolsó sorában van, és teljesen egyetértek a véleményével:
2024-ben, az elérhető és olcsó szuper kijelzők korában prémium gyártó 300ezres eszközében 60Hz IPS kijelzőt használni egyszerűen csak pofátlanság. -
Magam vagyok az elő példa, hogy nem csak azok részére közömbös, akik még nem használtak ilyet (s ezzel nem csak a fórumon, hanem a való életben sem vagyok egyedül). Próbáld meg elfogadni, hogy sokfélék az emberek
és nem mindig feltétlenül igaz az, amit kerek-perec kijelentesz. Neked és sokaknak fontos (ezt én elfogadom), másoknak pedig nem fontos (ezt pedig te próbáld meg elfogadni).
-
Pano
addikt
Én több mint két hét használat után úgy vagyok a 13"-os iPad Air 6-al, hogy ilyen se veled, se nélküled.
Mármint, a méretre értem. Sokszor úgy érzem, hogy igen, ez a 13" kell és marha kényelmes. De amikor már kézben kell tartani huzamosabb ideig vagy mondjuk vonaton/buszon stb használni, na ott már jönnek a gondolatok, hogy "11 colosat kellett volna hozni b***dmeg"Meg minden normális tokkal eléggé megnő a súlya. Vettem egy király ESR tokot, amivel ha elkezdi az ember használni nem is érti hogy élhetett eddig nélküle. DE hát 1,3 kg lesz tőle a tablet vazze... nehezebb, mint egy macbook air.
Amikor meg kézbe veszem a 13" után a másik családtag 11"-os iPad készülékét, kb így érzem magam:
Pedig elvileg az se kicsi
-
iFixit
tag
Miért nincs magyarország egyik vezető tech újságjában egyetlen sor sem az Apple féle pénz levonásról szó? Értem hogy ezt az információt ezer más helyről is be lehet szerezni, de ettől függetlenül szerint eléggé releváns lenne ide is,hiszen az olvasó tábor itt sem kicsi. Már tech2 Laci is érintett az ügyben személyesen. És még most sincsen rá megoldás...
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
hegedus001 #26 üzenetére
Annyira szerintem nem kell túl lihegni a 120 Hz-t
Dehogynem! A tablet lényege a kijelzö. Ég és föld a különbség a 60 és a 120 Hz között. Sőt az amoled és az ips között is...
-
jaszy91
aktív tag
válasz
viragdani01 #36 üzenetére
Uhh, jobbulást először is!
Másodszor pedig, köszi szépen az infókat!
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Már beszéltünk róla, és az iStyle kölcsönzi nekünk az M4-es Pro iPadet is tesztre, új billentyűzettel, Pro Pencillel együtt érkezik valamikor! (Csak eltörtem a lábfejem, így kicsit lassabban mennek a dolgok, a Redmi Pad Pro tesztje lesz még az iPad előtt.)
Nekem a kézírás-felismerés ment magyarul valamennyire (közel sem tökéletesen azért, az ékezetes karakterek megzavarták, a Samsung tabletjei ebben sokkal jobbak), ha a rendszer nyelvét magyarra állítottam és másodlagos nyelvnek beállítottam US vagy UK angolt a magyar mellé.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #33 üzenetére
Az is lehet, hogy kamu, nem tudom.
-
janeszgol
félisten
A kamerák fejlődnek. Ott van Tech2 Laci S21U vs A54 kamerás összevetése. A film előtt azt mondtam, hogy biztos vagyok benne, hogy minden pontban az S21U jön ki győztesnek. Hát nem! Gyenge fényben igen, de nappal az A54 sokkal részletesebb fotót csinál. És itt a 2021-es csúcs telóról beszélünk vs a 2023-as középkategóriás.
Az i11 hány éves telefon? -
hegedus001
aktív tag
-
ddaydome
senior tag
Van az az àr, ami utàn màr nem fér bele 1-2 dolog és konkrétan zavaró filléreskedés.
Ha a 100es xiaomi telefonban amoled van 120hz-s... Ez meg IPS 60hz...
Led vaku, wtf, tényleg ezen is filléreskedni kell?
A nagy környezetbarát cég, aki a környezetvédelem miatt nem ad töltőt és csak az előző ceruza nem jó.....
Semmi baj ezekkel 400e ft környékén, bàr még ott sem feledhető a vaku..... -
Z_A_P
addikt
Nem rossz, 100e alatt johet is!
-
jaszy91
aktív tag
Köszi a tesztet!
Majd az iPad Pro 11"/13" 2024-es verziót várom igazán teszt formájában.
Nem volt iPad-em se semmilyen tabletem ezelőtt, és Lightroom használata miatt gondoltam beruházok egyre. Elsőként simán a használt piacot böngésztem, M chippel szerelt Air-ek és Pro-k nyomban, de úgy igazán egyik sem volt amire azt mondtam volna, hogy megvenném.
Aztán közben kijött a 2024-es generáció, mondom az Air mindenre is elég, M2 évekig kényelmesen kiszolgál majd. Na aztán valahogy eljutottam a Pro-hoz, és végül egy 11"-os Pro lett M4-gyel. Overkill számomra, viszont úgy tekintek erre a vásárlásra, hogy ameddig ki nem leheli a lelkét, nekem bőven elég teljesítményt fog szolgáltatni ez idő alatt.Hozzáteszem, hogy Lightroom-ban AI használatánál azért melegszik rendesen és a naftát is csipegeti elég jól, viszont a 10-12 óra simán megvan vele.
Ami az iPadOS-ban felcsesz, hogy a magyar kézírást nem ismeri fel, ha angolul használod a rendszert, és akárhogyan próbáltam beállítani, le sem kakilja hogy mit akarok.
Bár ritkán kell magyarul írnom, de mikor tényleg kellene, akkor bosszantó tud lenni ennek hiánya.
-
Zsolt_16
tag
Én csak azt nem értem hogy 13" bill m2-m4 soc mi a korlátozó tényező arra hogy macos menjen rajta? Instant get lenne 700-ért is ha ipados fut rajta de ha felcsapom a billt akkor átvált macosre.
Kukázható lenne a macbook air és átvehetné a helyét mert a ipad pro+bill többet kóstál mint egy sima air -
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol #25 üzenetére
Semmi gond, meg lehet ezt beszélni.
Közben én is megnéztem a mobilarénás tesztet az S9 ultráról meg az ipad pro ról, hát, kb ugyan az a két kamera. Semmi extra.Az Air szerintem is egy félig légüres térben van, se nem pro, se nem basic ipad.
Az IPS-el nincs semmi gond, van otthon Air 4th, ez is ugyan az a panel, nekem bejön. Annyira szerintem nem kell túl lihegni a 120 Hz-t
Nekem Isten igazából nincs hiányérzetem az Air-rel kapcsolatban. Tök jó kis mindenes tablet. (persze mobilos fronton tényleg gatya a kamerája, meg a vaku az tényleg nagyon kellene rá a doksi szkenneléshez de ennyi ami hibádzik nálam)
A pro tényleg pro és melóra is lehet használni, a basic meg tényleg nagyon alap, arra már nem váltanék vissza.
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #23 üzenetére
Bocsánat a hangnemért. De ezek felsőkategóriás eszközök. Nem várom el, hogy minden elemében kiváló legyen egy minimum 300 ezres tablet. De minden elemében legyen jó. Ha valahol spórolás van, akkor szeretném látni máshol ennek az egyensúlyát és akkor eldöntheti az ember, hogy mi a fontos, megéri-e.
-
janeszgol
félisten
Bocsi, kitöröltem. Azt írtam, hogy gondolkodtam és nem veszem meg a tabletet. Várom a következő évi felhozatalt.
A tablet mentségére legyen mondva a Tab S9-ben sem sokkal jobb a kamera. Ott a videó hangminősége kifogástalan, a kép jó, fotóban viszont gyenge. De ott kapok egy jó amoled kijelzőt.De jó lehetett volna. M2-es SoC, jó árcédula. De! Vagy a kijelző legyen jobb vagy a kamera. 300 ezerért nem várom el, hogy mindkettő pöpec legyen. De itt egyik sem az, ez a baj. Még akkor sem, ha a feketék az Apple megjelenítőknél határozottabban jobbak, mint más IPS-nél. (De nem amoled szint.) És a hangminősége is legyen jobb. A 2022-es Pro hangfelszereltségét megkaphatta volna.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol #20 üzenetére
Nem néztelek le, csupán érdekelt volna, hogy te, amúgy mire használod a hátlapi kamerát. Mert én, ha nem lenne se venném észre nagyon... Nem tudom elképzelni azt a szituációt ahol pont ez kellhet, max videohívás közben váltasz a hátlapi kamerára, hogy megmutass valamit, de hogy ezzel vegyek fel emléket.... kb nonszensz kategória, ilyet a nyugdíjasok csinálnak meg a kínai turisták, btw, parádésan néznek ki, amikor vióznak a tabjukkal
-
janeszgol
félisten
-
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #18 üzenetére
Tényleg nincs miről beszélgetnünk, mivel semmi értelmeset nem tettél hozzá.
Miért ne gondolnám komolyan? Ennél rosszabb képeket csinál ez a tab. Gyengébb kamera van benne, mint az i11-ben. Ez eljutott az agyadig? Vagy csak megint jön a szokásos lenéző duma. -
Norb0
tag
Ha valami, hát ez igazán kiérdemelne egy "Nem ajánlott" plecsnit. Be kellene már vezetni
-
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #16 üzenetére
Fotózni, videózni. Ha pont a tablet van nálam, egy többszázezer forintos tablet, akkor ne kelljen már eldobnom és a telóért nyúlnom.
Stream is mehetne vele.Hangsúlyozom. 2024-ben egy minimum 300 ezres tablet ne csináljon rosszabb képet és videót, mint egy 100 ezres telefon. Pont néztem egy összehasonlítóvideót: moto g31 vs iphone 11 camera [link]
A Moto G31 hónapokig tanyázott a 35 ezer forintos árszinten. SoC-ban csak a minimumot hozza, de amoled kijelző és iPhone 11-el majdnem (de sok helyen igen) felérő kamera. -
janeszgol
félisten
válasz
hegedus001 #14 üzenetére
Kell bele a normális kamera. Ami a tesztben van az nem értelmezhető képminőségű.
-
hegedus001
aktív tag
válasz
janeszgol #13 üzenetére
Minek bele csúcs kamera? Mármint oké, legyen egy értelmezhető képminősége, de az iPad promon is csak akkor használtam a kamerát, amikor valamit éppen 3D szkenneltem vagy videotelefonálnom kellett. Amúgy maximum véletlenül nyitottam meg....
Szerintem teljesen felesleges lenne bele egy csúcs kamera, nem telefon ez, hogy állandóan videózzunk vele.
-
janeszgol
félisten
Megnéztem a 2022-es iPad Prot. 400k a legolcsóbb. Létezik, hogy fő kamerában ugyan azt kapta most az Air, mint a 2022-es Pro? Mert akkor az baj. ProResről hadovál a specs, de előtte inkább tegyenek bele egy értelmes kamerát, utána legyen prores.
Engem oktatott ki valaki itt a fórumon, amikor azt mondtam, hogy az Apple elvesztette a tabletes előnyét. Max a 250k alatti kategóriában jó már csak. Pedig 3-4 évvel ezelőtt az volt a mondás, ha tablet, mindegy milyen kategória, iPad.
Szerk: ja és ezen az Airen csak két hangszóró van. Pár tesztet megnézve azt mondták, hogy jól szól, de a 2022-es Pro a négy hangszóróval sokkal jobb. Ez is egy fekete pont az Airnek. A végén hagyom a francba az egészet.
-
cs.zs.
veterán
2024-ben prémium gyártótól egy sokszázezres gépben 500 nit fényerejű 60 Hz IPS kijelző?
-
janeszgol
félisten
Hát nem tudom. Nekem a 11 col a max, de talán már az is túl nagy. A Tab S5e kedvenc táblám is 10 colos, és valamikor azt is túl nagynak érzem. A jó méret a 8 inch.
Viszont gondolkodtam egy ilyen tábla beszerzésén ősszel, csak én ezt akarom:
Indulóár (11”, 8/128 GB, Wi-Fi, HUF)299 990De! A kijelző jó, nem remek, de jó, a hardver remek. Az USB 3.1 tök jó. A kamerák nagyon egységesen, és egy jelzővel tudnám illetni őket: szarok. Mind a kép, mind a hangminőség tré, fotó vagy videó, mindegy.
Szóval még csak gondolkodom a beszerzésen.
-
hapakj
őstag
válasz
Jack Hunter #6 üzenetére
Nahjó, igazából nincs annyira szörnyen árazva, de valahogy nem a megérős kategória. Egy Pro motion kijelző azért már igazán elférhetne ebbe az árba.
-
hapakj
őstag
válasz
Jack Hunter #6 üzenetére
Hja, ezt az iPad Air szériát én se értem, hogy milyen rést akar betömni az sima iPad, meg a Pro között. iPadnek drága, iPad Pro-nak szar.
Budget iPad Pro akar lenni, de valahogy nagyon nem megy, mintha azokat céloznák, akiknek annyira nem telik rá, de még se akarnak a basic iPadnek égni, szóval lehúzzák őket ezzel a túlárazott izével.
-
válasz
Jack Hunter #6 üzenetére
Annyiba az 5G modemmel szerelt PRO kerül, nem ez.
-
Jack Hunter
tag
Engem konkrétan sokkolt a 749990 forintos árcédula.
Mennyi idő, hány év,hogy átlépjük a bűvös egymilliót egy készüléknél? És most komolyan: hát illik egy ilyen nívójú készülékbe lcd panelt szerelni? Főleg úgy, hogy a legújabb,legjobb Iphone is Oled kijelzővel kapható.Mintha a Porshe Taycanba vagy Bugatti Chironba kamu karbonfóliát raknának. Nemá...
-
60 Hz, 2024. Köszönjük.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Kisfiam még egy cellularos Ipad mini 3-at nyüstől, akkumlátor stb. még mindig nagyon jó. Kár a ledért, nfc-ért, illetve hogy a wifisből a gps-t ki sporólják meg a fali csatlakozóért. Amúgy nagyon jó lett ez is.
-
Hallosz
senior tag
Köszönet a tesztért, jó lett. IPS panel a legmenőbbnek mondottól, hm....
-
Alusky
senior tag
Azért a ledet kihagyni tényleg proli, főleg ennyiért és 2024-ben.
-
vendingo
veterán
3 év múlva akár jó vétel is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Onyx Boox Palma (Gen 1) E-book olvasó - GARANCIA 2025.09.
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- SAMSUNG GALAXY TAB S7 FE 12.4" ÓRIÁSTABLET + S PEN BILLENTYÜS TOKKAL, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL
- Boox note Air4 C
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest