- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz st3v3np3t3r #45998 üzenetére
Microsoft Wireless Display 4K adapter.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
válasz rasotamas #45993 üzenetére
Valami ármány van nálad. Amit biztosan tudok, hogy a TVGO tiltja, az HBO Max engedi a külső megjelenítőt. A TVGO -t csak kábeles HDMI -s képernyőtükrözéssel tudod átverni.
A stock Androidot futtató telókon, tabokon tiltva van a Miracast. Root nélkül ezek csak Google Chromecast -tal tudnak wireless képkimenetet. A Samsung engedi a Miracastot, hiszen a wireless DeX alapja is ez. Az előbb indítottam a tabomon egy wireless képernyőtükrözést és a közös hálón levő régi, WebCast OS -t futtató LG tévém már jelezte is, hogy érzékel egy csatlakozni kívánó, Miracast eszközt. Engedtem, már tükrözte is a tab kijelzőjét és símán futott a tévén, a tabon indított HBO Max film. Kép is, hang is.
Ami még elő szokott fordulni az ilyen eszközöknél, hogy a tévé USB tápja kevés neki.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
trialboj
őstag
Gyászba tett ezt a szutyok droid.
Van egy kollégánk akivel sokat huzzuk egymást a szifon vs samu vonalon, általában kijön nullára a csata, de most nevetséges vereséget szenvedtem.
F@szé nem megy az android autó a samsumg s22+ telómon?Egyikünk sem próbálta még, mert nincs ilyen autónk, most egy céges kocsit kaptunk egy projektre, amiben volt, és majd fél órát baszakodtam hogy elindítsam az android autót, aztán nem is rendes lightning kábellel, hanem egy usb a to usb c + C to lightning konverterrel csatlakoztatta a kolléga is, és abban a percben ott volt a waze és minden a fedélzeti kijelzőn.
Nekem meg állandóan azt írta, hogy állítsam meg az autót indítsam újra, majd mikor csatlakoztattam szinte egyből kiírta hogy lecsatlakozott. Ugyan az volt a kábel, 2022-es toyota corolla, eléggé fel extrázva, de még kellett a kábel a telefonos carplayhez.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy nekünk tagbaszakadt androidosoknak, nincs gyárilag telepítve valami app, hogy menjen ez az android auto alkalmazás? Vagy mi az anyám kínját kellett volna beállítanom hogy az én telefonomról is működjön?
Köszi"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
veterán
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy streamelt tartalmat nem bírok telefonról kirakni butatévére.
Van egy USB–C –> HDMI átalakítóm, ezzel van, ami működik, de kezd kontakthibás lenni.
Nyaralásra emiatt hoztunk egy nem olcsó Microsoft eszközt amit be kell dugni hdmi és usb csatiba a tévén (utóbbi a táp) és vezeték nélkül rá lehet csatlakozni, hogy ez most bluetooth, wifi, miracast vagy hogy hívják, nem tudom, és nem hiszem, hogy fontos.
Na ezt a kivetítést az ÖSSZES streaming szolgáltatás letiltja valahogy.Próbáltam:
Netflix
hbo max
disney+
rtl+
telekom tvgo
mindigtv goegyszerűen nincs kép, csak hang.
hogy a viharba van ez? Mi értelme? Mit lehet tenni? Hogy képzelik ezt? Miért jó neki hogy 6 colon nézhetem, de 40 colon nem?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
tasiadam
veterán
válasz Viktor0610 #45991 üzenetére
En meg itt lestem, hogy miert nincs jogom valaszolni forumon, de mar vili
Még mindig másodrangú állampolgár
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
btraven
őstag
Az normális hogy a fájlkezelőben reklám jelenik meg? Ha van netes kapcsolat.
-
tasiadam
veterán
válasz Fall-N #45986 üzenetére
Megpróbáltam kiherélni, de sokat nem értem vele. 200mb-ot spóroltam egy debloatal. Van egy mi band-em, aminek kell app, de a gyári appja 1 hulladék, ezért third party app is kell, ami a gyári nélkül nem műxik. gyorsabban műxik és többmindent tud kiírni. Van o365 előfizetésem, ezért a drive meg a defender is megy. És el is fogyott a 3gb. Volt régen android one-s telefonom 3gb memóriával és azóta is visszasírom azt, mert ugyan ezekkel jól működött és nem fagyott.
-
tasiadam
veterán
Van köztetek olyan, ami csinált már, vagy csinál lineageOS telepítést? MIUI-t szeretném lecserélni, de akkora szenvedés ez a sok cucc beállítása, hogy inkább kihagyom. Problémám: MIUI retek sok memóriát retek szarul használ, óra appot leállítja, stb. Egy üres android, meg a nekem kelló pár app elég is lenne. Ha kevés erre a 3GB ram (Redmi note 9), akkor veszek másik telefont.
-
-
crok
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #45982 üzenetére
megcsinalja az adb is, a parositas kell majd megint (a fingerprint a masik adb binaris miatt mas lett).
[ Szerkesztve ]
-
-
crok
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #45980 üzenetére
adb kill-server
majd kezdeni elolrol
Egyebkent nalam az a fura hogy wireless adb-n elobb miert nem volt pair, ha meg volt akkor kell az uj verzioval is megint. -
válasz st3v3np3t3r #45979 üzenetére
Újabb funkció nem megy a 1.0.41-el, a telefonos ADB kapcsolat mentés közben lefagy, megszakítva 16GB-ig bírja és ott elhasal a kapcsolat...
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Szebb reggelt... Na, ilyen nagy szakmai tapasztalattal mi a javaslatod?
Android Debug Bridge version 1.0.41
Version 34.0.0-9570255
Installed as D:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot\adb.exe
D:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb connect 192.168.0.206:40317
failed to connect to 192.168.0.206:40317
Ami eddig még ment, most már az sem megy Hozzáteszem, az órát többször újraindítottam, és többbször ki-be kapcsoltam az ADB-t, próbáltam más Wifi hálózaton is, kikapcsolt/Bekapcsolt Tűzfallal, ugyan ez...failed to connect a legújabb verzióvalHonor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
crok
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #45976 üzenetére
Ezt még itthagyom verziószámok és dátumok összehasonlítására: ez egy 2019-es XDA poszt amire visszahivatkozik a 15 sec installer XDA poszt első hozzászólásában egy mod edit mert a thread már gyak csak arról szólt hogy s.*r az egész.. pont azt írják hogy brutálrégi verziókkal szivatja magát a nép:
Version 29.0.2-5738569 (October 2019)
valamint
Android Debug Bridge version 1.0.32 (2015!)
v1.0.32 2015-ből jött és már a 2019 októberi SDK 29 (Android 10) verzió is 1.0.41 volt de te csak valahol a kettő közt vagy azzal az 1.0.39-el. Talán nem a Minimal-t tetted fel hanem a 15 sec installer valami himi humi androidmtk.com 1.4.9-re keresztelt verzióját a fastboot-os mókádhoz ami már 2020 szeptemberi de nem is az a lényeg, hanem hogy állítom hogy az, amiről verziót adtál az min. 5+ éves. Ha azzal próbálsz kinyerni valamit a Wear OS-es órából akkor nem vagyok meglepve hogy nem megy. Esetleg nézd meg az adb-dnek a verzióját hogy melyik SDK van még benne, össze tudod nézni a platform-tools revisions listájával a dátumokat (28.0-t (API lvl 28 = Pie) és 2018 Szeptembert saccolok de 2019 Márciusnál nem jobbat). Ja lehet nincs 5+ csak 4+ év. -
crok
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #45976 üzenetére
Hiszed vagy sem az itt nem nagyon lényeges mert hinni a tempomban, ott is max. az első sorban kell Nem a "jó" verziót adtad meg egyébként és csak azért tudom mert tudom:
[crok@clifford ~]$ adb version
Version 33.0.3p2-android-toolsA verzió az az ADB debug bridge verzió, ami meg nekem kellett volna az alatta van. És de, az ADB 1.0.39 az bizony 5 éves, más kérdés hogy mi van benne és melyik SDK-hoz lett kiadva az aktuális (merugye' két verziómegnevezés van benne). A termux-ban természetesen egy naprakészen tartott android-tools van, abban 1.0.41 van és 34.0, frissebb is mint az adbkit.
Milyen jól ráhibáztam a Minimal ADB-re is - az se véletlen volt, emlékeztem a verziószámra.. amúgy olvasd el az XDA thread utolsó hsz-ét egy moderátortól:
PSA: Be aware that this project has not been updated since February 2018. Many fixes and changes have been been made to the Android Debug Bridge since then, so it is recommended that you use the latest SDK Platform Tools. These are always kept up to date.
"a 2022es xiaomi is tökéletesen működik vele, kivéve a fastboot része, abból egy másik pakkot kellett feltennem." -- there you go, nincs semmi baja csak nem működik Emiatt indult el az ADBKit project amit elítettem.Mellesleg próbáld meg -s megadásával is [link]:
-s SERIAL use device with given serial (overrides $ANDROID_SERIAL)
The watch is now connected to the debugger and you are ready to start debugging. Sendadb
commands to the watch using the-s
flag, specifying the watch's IP address and the port number:
adb -s 192.168.1.100:5555 <command>
Ugyan írja azt is hogy nem kell -s ha csak egy eszköz van csatlakozva - de ugye neked ez alapból se megy..Juteszembe: ha az adb backup-ot vagy a bu-t akarod használni akkor azért ne legyél teljesen biztos magadban hogy minden app és minden beállítás mentve lesz.. Látom az egyik Logout-odban is írtál róla az egyik cikkben de nem véletlen hagyták abba a Helium és hasonlók fejlesztését is - a módszer megbízhatatlan mert letiltható a menthetőség [link].
[ Szerkesztve ]
-
nem az sdk verziót írtam
amúgy termuxban 1.0.41 van amit letöltött így az 1.0.39 nem hiszem,hogy 5évnél régebbi Amúgy valami 1.4.9es minimal adb&fastboot pakkom van, sosem volt vele gond, a 2022es xiaomi is tökéletesen működik vele, kivéve a fastboot része, abból egy másik pakkot kellett feltennem.de holnap majd kipróbálom
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
crok
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #45970 üzenetére
A Samsung Watch 4 Classic másfél éves az ADB-d meg ötnél is jóval több, így tippre a 2018 végén abbahagyott Minimal ADB-t tehetted fel és hagytad is fent. Legalább frissítsd:
[TOOL][WINDOWS] ADB & Fastboot++
ADBKit ha csak az adb kell
ADB & Fastboot++ ha adb és fastboot is kell
Ha kell utána beszélünk még. -
válasz Angel2014 #45972 üzenetére
ha van otg kábeled, akkor egérrel... amúgy előfordulhat,hogy az utángyártott kijelzőn a digitizer nem kompatibilis vagy hibás.
Ne legyen felháborító, mivel az adataid illetve a készüléked biztonságát védi a zárolás.
-
válasz Angel2014 #45971 üzenetére
akkor nem csatlakozott volna az adb az adott ip címen és porton ennyire nem vagyok amatőr hálózatokból
amúgy igen, be van kapcsolva az adb is, meg a wireless adb is, csatlakozik is a wifire
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Lenne a korábban említett Galaxy A51 -es telefon kicseréltem a kijelzőt de vagy a tulaj vagy rosszul adta meg, én vagyok béna, de nem tudom feloldani a zárolt képernyőt.
Megpróbáltam 3x és tiltott 24 órára.
Tudtok valamit javasolni amivel fel lehetne oldani adatvesztés nélkül?
Próbáltam a Samsung Find My Mobile -vel feloldani de azt írja nincs beállítva az eszközön így nem tudom vele.
ADB-vel nem tudom,mert nincs engedélyezve az USB hibakeresés.
A googléval is lehetséges ez működhet?
Ha belépek a Google Find My Device -ébe és zárolom a telefont és pinkódot adok meg akkor nem fogja kérni a rajzolós képernyő zárat? Ezzel a módszerrel működhet?
Még van hátra pár óra hogy megjelenjen a rajzolós kilenc pont, próbáljam egérrel hátha úgy könnyebb?
Azért felháborító hogy akkor is kizárja a telefont ha elütöm vagy elfelejtem a képernyőzárat, de akkor is kizár ha hibás az újlenyomat szenzor.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
válasz st3v3np3t3r #45970 üzenetére
USB hibakeresés be van kapcsolva??
-
ADB 1.0.39
D:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb connect ....
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
connected to .....
D:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb devices
List of devices attached
.... offline[ Szerkesztve ]
-
Erwinke
aktív tag
Szaisztok!
Samsung s21fe
Hol tudom a szojavaslat savot kikapcsolni?
Microsoft swiftkeyt hasznalom. A Samsung gyariat nem tudtam kenyelmesen beallitani.
Vagy van vlmi billentyuzet app amivel szepen testre lehet szabni barmit?Koszonom!
-
D@niel
addikt
Üdvözlet,
Crdroid 9 alatt jött elő az ismert (más is jelezte telegramon) probléma, azaz, hogy ha megnyitok egy képet google photos-ban, majd vissza ugrok a home screenre, ezután ismét megnyitom a képet, az elzöldül, sárgásodik. Ha bezárom, kilövöm a háttérből, majd megint megnyitom, újra jó - tehát, akkor van probléma, ha háttérből szedem elő ugyanazt a képet.
Gapps felrakott egy alap fénykép appot, ennél nincs megjelenési probléma.
Állítólag a többi custom rom-on is tapasztalják a gondot, megoldás egyenlőre nincs; írták, hogy menjek vissza 8-ra, emiatt nem akarok.Sötét-mód, és a beállítások alatt más kijelző-mód választás nem segít.
Mit tudok tenni?
Poco x3 pro - crdroid 9 A13『 poco f4 - ℂℝ𝔻ℝ𝕆𝕀𝔻 10.9 - kernel:4.19.322-E404-[R9] 』
-
crok
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #45966 üzenetére
Hat kibe kotne bele ha nem a "versenytarsba" Egyebkent a megkovetelt minSDK es a sajat maga frissitesenek kodja miatt (is) kot bele.
[ Szerkesztve ]
-
-
crok
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #45963 üzenetére
"adb szerint csatlakozott az eszközhöz, de mégsem megy," -- pont ezért kérdezem a verziót.
Tehetsz fel egy sima termux-ot, abba az android-tools-t utána lesz adb-d, ugyanúgy tudod párosítani, csatlakozni, majd amit akarsz utána. Legalább open source és nincs benne reklám..
-
küldtem a parancssort, ott írja, hogy connected, tehát adb szerint csatlakozott az eszközhöz, de mégsem megy, de majd este 8-fél9 körül tudom csak megnézni, vagy esetleg ha a bugjeager app tesztelgetni jó,akkor azzal délután meg tudom nézni
-
crok
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #45961 üzenetére
ADB verziod? adb devices mutatja csatlakozas utan? Szerintem csak siman regi az adb, A52s 5G-vel teszteltem is de amugy is azt mondtam volna hogy ugyanaz (tokmindegy hogy csak adb legyen).
-
Szebb reggelt! Technikai kérdésem lenne az ADB Backup-al kapcsolatban... Vezetékes kapcsolaton nagyon jól működik ugyan, de ugyan ez a folyamat Wireless ADB-vel is megoldható lehet, vagy csak vezetékes kapcsolattal? Konkrétan egy Samsung Watch4Classic beállításairól szeretnék csinálni egy teljes mentés offline-ba.
A telefont ezzel szépen le tudom menteni:adb backup -f "backup-file.ab" -apk -shared -all -system
de ez valamiért Wireless ADB-n nem működik csatlakozás után
D:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb connect .....
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
connected to .....
D:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb backup -f backup-file.ab -apk -shared -all -system
adb: unable to connect for backup: device offline
D:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb connect ..... backup -f backup-file.ab -apk -shared -all -system
adb: usage: adb connect <host>[:<port>]
D:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb connect ....
already connected to .....
D:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>adb backup -f backup-file.ab -apk -shared -all -system
adb: unable to connect for backup: device offline
Előre is köszönöm, aki esetleg tud valami megoldást[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz supershape #45959 üzenetére
Nekem is eltűnt a dokkról a Messages, meg is lepődtem. Poco X3 Pro egyelőre MIUI 13/Android 12.
-
supershape
csendes tag
válasz supershape #45958 üzenetére
Megoldódott. Én voltam vak: nyitott egy új oldalt és oda pakolta át.
-
supershape
csendes tag
Segitsetek android (MIUI) szakértők! Tegnap este 23.47-kor frissült a messages app. Az ikon eltűnt a főképernyőről és a rendszeralkalmazások között sem látható az app. A telefonon az alkalmazások között megtalálható, de csak akkor tudom elővarázsolni, ha SMS-t kapok, igy működik. A frissités törlése és az újrainditás sem segitett. A telefon Xiaomi 12T MIUI 14.0.2.0)TLQEUXM Andoid 13 alapokon.
-
GEPESZ66
veterán
A cégben Samsung telefonok vannak (A51,A33)
Pár hete gyakran maguktól újraindulnak.
Korábban ilyet nem tapasztaltunk.
Mi történhetett az android rendszerrel? -
sublett
tag
Köszi mindenkinek!
Igen, sajnos xiaomi telom van, így az egyszerű út nem működik. Anormál profilba is telepítettem az email+ appot, de sajna így sem megy. Valami mintha történne, mert a okosórám (galaxy watch) eddig nem látta az email+ alkalmazást (mivel az a munkahelyi profilban van) most azonban látja az aktív értesítést használó appok között, ez pedig azt jelenti, hogy a normál profilba telepített app is úgy reagál, mint a munkahelyi. De 5-6 teszt levél után sem dobja fel képernyő záron... Mindenesetre tovább tesztelem, de ha van plusz ötletetek ne tartsátok lszi magatokban :-) köszi!
-
crok
Topikgazda
Storage analyzer - nomen est omen, de pl. a rendszeralkalmazások tárhelyfoglalását is mutatja
Storage Space - mint fentebb, plusz
Storage analyzer and disk usage és Storage analyzer and disk usage Pro
valamint:
SD Maid & UnlockerA MIUI tárhely infoját meg el kell felejteni, főleg az "Egyéb" kategóriát.. leírtam miért [ITT]
Pont annyira hasznos mint az beépített akku statisztika alkalmazása.. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Adott egy Redmi Note 10 5G, amin napról napra fogy a tárhely. (6X%-ról 9X%-on állunk perpill)
Sajna nincs nálam a telefon, tudnátok adni pár támpontot, mit és hol nézzünk meg rajta? (telefonos segítség lesz, így nem tudom én nyomogatni)
Annyi az előzmény, hogy outlookban nyitott meg egy csatolmányt, ami 2x letöltődött, nagyméretű hangfile, de azóta semmi.
-
svgyula
addikt
Üdv mindenkinek!
Megint felbosszantott a rendszer(google)! Röviden egy kollégám nem szerepelt a gmail címlistában így spam-ba tette az általa küldött levelet. Tegnap ezt bejövő levelét kivettem a spam-ek közül. Ez valamikor este 7órakor történt. A levelek között szépen szerepelt is mint bejövő levél a PC-böngészőn keresztül és a telefon outlook levelezőjében is!(egy üres munkalap miatt volt/van rá szükség). Viszont ma 13.56-kor újra bejövő üzenet->ugyanaz az email amit már tegnap visszaállítottam(két napja jött!) és mindenhol rendesen szerepelt! Ki tudom-e valahogy a rendszer ilyen f@sz üzeneteit kapcsolni? Nyilván az outlook képes önállóan lekérdezni a bejövő leveleket és az, hogy a rendszer meg még plusz ráküldi a saját sz@rságát köszönöm nem kérem!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
crok
Topikgazda
válasz Viktor0610 #45949 üzenetére
A MIUI ebből a szempontból amúgy is állatorvosi ló ám, mert nem teljesen követik a Work profile AOSP alapját így egy csomó minden szarul működik.. viszont ha mindkét profilban fent van az alkalmazás akkor úgy már szokott működni (beállítani se kell az alkalmazást csak legyen fent - nem rendes work profile-nak hanem alkalmazás "duplázásnak" használja a work profile-t a MIUI az LBE féle eszközökkel, ezért ilyen... .. .)
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
válasz sublett #45947 üzenetére
Szerintem ahhoz nem kell úgy nagyon semmi csak az értesítések beállításai közt a Work profile-nál meg kell adni neki a jogot. De szerintem az nem függ tőlük mert helyi beállítás. [link] PS: amindenit.. ha ez az a MobileIron akkor 1.7* és 2.3* értékelések.. az nem túl acélos..
-
sublett
tag
Sziasztok,
van arra megoldás, hogy munkaprofil is kitegye lock screenre az értesítéseket?
Főleg az az a megoldás érdekel, hogy nem vagyok admin a munka profilban, de az is jól jöhet, hogy az adminoknak mit mondjak, mit kellene engedélyezni.
Tudom, hogy appra kérdezni már nem ebben a fórumban kell, de talán fontos lehet, hogy mobileiro applikacióról van szó.Előre is köszönöm a segítséget!
sublett
-
crok
Topikgazda
Annak eleve ott kellene lennie ha bedugod - mit kell visszaállítani? Törölted / átállítottad hogy a status bar-on ne látszódjon? Ha bedugod egyébként működik? Vagy nem kapcsoltad be esetleg a fejlesztői menüben a Demó módot?
Egyébként a secure tábla icon_blacklist értéke tárolja mi van letiltva - ha van..
Itt NFC-hez írtam le hogy kell letiltani - ennek az ellenkezője kell ha ez a baja - vagy eleve visszaállítani üresre:adb shell settings put secure icon_blacklist null
Itt is le van írva hogy hogy kell csinálni.
Van egy alkalmazás hasonlókra erre specializálódott:
SystemUI Tuner de annak is kell ADB-n jog:adb shell pm grant com.zacharee1.systemuituner android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
adb shell pm grant com.zacharee1.systemuituner android.permission.PACKAGE_USAGE_STATS
adb shell pm grant com.zacharee1.systemuituner android.permission.DUMP
Meg lehet csinálni SetEdit-el is de annak is ADB-n jogot kell adni hogy írhassa:
adb shell pm grant by4a.setedit22 android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
-
mzso
veterán
Helló!
A fejhallgató/headset icont hogy lehet visszaállítani az állapotsávba manapság?
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #45940 üzenetére
Technikailag lehetséges* de kész megoldás nincs, meg kell írnod magadnak ha akarod. Talán az AppControl tud ilyet könnyíteni hogy kattintgathatod alkalmazásonként de szerintem az se tud export && importot.
adb shell pm list permissions -g
adb shell pm list permissions -g -f
adb shell dumpsys package
Esetleg ha alkalmazásonként akkoradb shell dumpsys package appcsomagneve
Ami még hasznos lesz az azadb shell appops get appcsomagneve
majd a másikon:adb shell appops set appcsomagneve jogosultsagneve allow
A kimeneteket a parancs után írt| grep -i "keresnivalo"
módon akár szűrheted is.
A kimenetekből mondjuk Notepad++-al relatív könnyen csinálhatsz adb parancsokat.* de pl. spec. hely storage permission-t nem tud exportálni.
-
Somatom
veterán
Nem értek a programozáshoz. Van arra megoldás, hogy vmi szöveges fájlba összemazsolázzam az ADB engedélyeket és az új telón egyszerre adjam ki? A kettéosztott, amúgy is kicsi képernyőn, a soronkénti pötyögést szeretném elkerülni.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz zsoltip #45936 üzenetére
[link] Itt leirtam melyik cache mi es mire valo.
Amit csinalni akarsz azt egy mozdulattal, egy gombnyomassal nem teszi lehetove a rendszer. Ha mindenkepp "egyszerre" torolned akkor az SD Maid a megfelelo jogosultsagokkal (kisegito lehetoseggel..) vegigmegy az alkalmazasokon abban a menuben es vegignyomkodja helyetted a gyorsitotartorlest.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Android 12 alapú MIUI 13.0.6. rendszert futtató Xiaomi Mi 10 Pro a delikvens.
Ám ugyanez érdekes bármely más készüléken és hasonló rendszereken is.Az egyes alkalmazások cache memóriáját alkalmazásonként tudom törölni, adott app beállításai, tárhely almenüjében.
Hogyan tudom ezt minden appnál, egyszerre törölni?Nem, a Security alkalmazás, vagy a Recovery Wipe cache, véleményem és tapasztalatom szerint nem ezeket törli.
Tévedek vagy benézek valamit?Köszi.
-
mobilizmo
addikt
válasz tordaitibi #45933 üzenetére
Gyakorlatilag leírtad miért nem helyes már amit a blogodban leírtál. Egyrészt bejöttek a gyorsabbnál is gyorsabb hipergyors töltők. Semmi nincs (kivéve a rövidzár) ami gyorsabban nyírja az akksit mint a gyorstöltés. Abban van ráció, hogy mennyire töltöd fel és mennyire hagyod lemerülni az akksit. A teljes lemerüléstől már nagyon régen védik a telefonjainkat, de a 100%-ra töltés viszont nem bántja annyira. Viszont mindkettőt meg lehet oldani a töltő elektronikával. Céges notim gyak. 4 éve folyamatosan töltőn van, ennek ellenére az akksi még mindig 92%-ot tud. Van egy Prius Plugin-em, decemberben lesz 10 éves. Mivel itthon és a munkahelyemen is tudom tölteni, a napi átlag több mint egy töltés megvan. Bőven 3000 ciklus felett jár és elég jó még mindig az akksi (Li-Ion ez is egyébként). Szóval azért a töltő elektronikák okosabb vezérlésével, elég jól megoldották a problémát, csak a fejekben valami miatt megmaradt. Kb. úgy, mint hogy az oltástól leszel autista.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Somatom
veterán
válasz tordaitibi #45933 üzenetére
Ezt én is tudom, eddig minden akkum megsínylette. Majd kiderül, hogy fognak reagálni a 85% -os ficsőrre. Azért, biztos, ami tuti, új telónak s.k. cserélhető akkusat választottam.
-
veterán
válasz Somatom #45932 üzenetére
Az a másik véglet amit a litium alapúak nem komálak, a tapasztalatom hogy laptopakkuk amiket folyamatosan töltőn használnak 2,5-3 évet bírnak kb.
Viszont, a leírásom jópár éves és azóta akku téren is és töltési algoritmusba is történtek olyan fejlődések amitől jóval hosszabb élettartam érhető el.
Frissítenem kéne a bejegyzésemet ilyen téren.Kolléga amit linkelt a 240-300W ultragyors töltésnél is pl. 3 segédprocesszor vigyáz az akkura +külön hűtés.
Laposokba is kezdik bevezetni ha észleli és megtanulja ha szinte mindig hálózati töltőn lóg, akkor nem 100%-on hanem 80-85%-on tartja, ez szintén nagyon jótékony.Pl. a LTO, litium-titanite-oxid akkuk 15-20.000 ciklust tudnak már most, ez szinte hihetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz tordaitibi #45931 üzenetére
Ha én szerdán, amikor beköltözök a kamionba, töltőre dugom a telót, tabot és csak két hét múlva szerdán, hazajövetelkor veszem le töltőről, az hány ciklus?
-
veterán
válasz svgyula #45930 üzenetére
Nem.
A DOD is belejátszik, sőt inkább az nyírja ki az akkut hamar, mennyire is van leharcolva. Pl. 60 ciklus ami csak 30-80% között van, az megfelel kb. 20 teljes 0-100% ciklusnak. Az előbbi teljesítménybe, kapacitásba majdnem duplája, dacára hogy számszerűen meg a háromszorosa.
ha van 5 perced olvasd el a blogomba az akkus bejegyzést. -
svgyula
addikt
válasz tordaitibi #45929 üzenetére
Na most akkor mi az ami nem tiszta? Én 2 naponta töltöm a telefont.
Ha kibírja az 1400 töltést(mert ez az a fajta) Akkor kicsit túlfűtve évi 250 töltés vagyis meddig lesz jó az aksi 5,5 évig? Addigra mi lesz a hardverből? Na ezt tudom biztosan->ipari hulladék! Csak kicsit matekozni kell. Meg azt is érdemes tudni ha van ciklusszámláló a töltésvezérkőben(mert van) akkor a 85%-ra töltés is 1db töltésnek számít csak ugye ott az az apró hiányosság, hogy nem működik annyi ideig mintha 100%-ra lenne töltve........Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
veterán
válasz svgyula #45925 üzenetére
Teljesen félreérted.
Ő nem olyan szoftverre gondolt amik régebben a batterystats fájlt nullázták meg akkukalibrálónak hirdették magukat. Hanem egy olyan beépített akkukímélő üzemmódot akarna aktiválni ami 80%-nál kikapcsolja, leállítja a töltést.
És ez nagyon-nagyon jótékony hatásal van a ciklusszáma, élettartamra.Amit linkeltél egyet ne felejtsünk megemlíteni. Azokba a telefonokba Li-Po vagy LifePo akkuk vannak, a régebbi és hagyományos telefonokba meg li-ion akkuk.
A kettő kb. annyira más mint az alma meg a körte, bár mindkettő gyümölcs.
A liion ciklusszáma 500-1000 a lipo meg 2000-2500 hagyományos töltéssel. Egy liionos telefon az ultragyors töltéssel 3-400 ciklus után meghalna, a lifepo 2500-as normál ciklusa is visszaesik 1400-ra a gyorstöltéstől, ezt le is írja a cikkbe.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz WhiteWalker #45927 üzenetére
Sztem nagyobb programozási feladat lenne álcázni a kamut, mint valóban megcsinálni a ficsőrt.
-
Somatom
veterán
válasz svgyula #45925 üzenetére
Ez, így, ebben a formában nem teljesen igaz. Sztem Samsungja van, amin a max. 85% gyári feature, tehát az aktiválása igenis hatással van a töltésvezérlőre. Screenshot.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz GEPESZ66 #45919 üzenetére
Szia! Itt többek között olvashatsz a töltések lényegéről is.
Teljesen felesleges bármilyen mókolás, ilyen-olyan alkalmazás futtatása. A telefonokba beépített töltésvezérlő elektronikát semmilyen mókolós applikáció nem javítja! Ez egy ~10 éves csontváz
ami sokaknál bent maradt a szürkeállományban. Nem tudom mikor fog ez törlődni, mert kb 2 havonta előjön valakinél "me a haver azt monta az a program tutti! Sőt felújítja az akut és olyan lesz mint az új!" (csere után igen).Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
insight
aktív tag
HELP! Mikor legutóbb telefont váltottam, iphone-ról Samsung Flip3-ra, teljesen összekeveredett a Galériában a fotók sorrendje. Ezt valahogy kézzel-lábbal helyreráztam, lenyeltem a békát, mondván, hogy iOS-Android inkompatibilitás.
Na de ezen a héten a Smart Switch-csel váltottam Flip3-ról S23-ra, és a baj újra megtörtént - csak máshogy: a Galériában tökéletes sorrendben vannak a fotók, de a Facebook app-ban nem, teljesen random minden. Messengerben és máshol rendben van a sorrend, érdekes. Több órányi guglizás után kiderült, hogy a fotók transzfer dátuma alapján rendez, nem a készítési dátumuk alapján... Erre van valami megoldás?
Amit már próbáltam, de nem működött:
- Reorder photos app, kijavított pár fotót, de Facebookon nincs változás.
- Facebook app gyorsítótár és teljes tár törlése, újra bejelentkezés
A Facebook app ilyen fogyatékos, vagy Android rendszer-probléma?aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
mobilizmo
addikt
válasz WhiteWalker #45922 üzenetére
Nagyjából semmi értelme lerántani a töltőről, főleg ha 100%-on van. Befejezte a töltést az elektronika lekapcsolt, olyan mintha be sem lenne dugva. A másik vége hasonló, nem hagyják lemerülni. Amikor kikapcsol a teló, akkor az akku még ~20%-on van.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Mcrazy #45921 üzenetére
Ezt megkontrázom azzal , hogy az én P20Pro készülékem idén lesz 4 éves , sose matekoztam mennyit van töltőn és hány % az akksi töltöttsége , egész éjszaka töltőn lóg , napközben többször is töltöm , de van hogy ~ 5%-kal teszem töltésre és szerencsére vagy nem , de ugyanannyi a SOT mint mikor hozzám került.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
GEPESZ66
veterán
Érdemes-e az akkumulátor védelmet bekapcsolni,hogy csak 85%-ig töltsön fel a telefon?
-
crok
Topikgazda
Akkor megjobb kerdes: mikor lehetett utoljara ilyet ugy hasznalni hogy az megbizhatoan tudott mukodni mindennel? Es a valasz: ugy 6+ eve, Marshmallow elottig, akkor jott be az android:allowbackup az app manifest-be, errol reszletesen irtam itt [link]. Akkor alltak le a Helium fejlesztesevel pont ezert. Az AppControlban is ugyanaz van (ha nem szedte ki mar regen). Nem a program ami korlatoz hanem a rendszer, az osszessel ez a helyzet, ezert hagyta abba mindenki. Ha lenne rendes megoldas az Android alkalmazasok topik 10000+ hsz.-el rovidebb lenne. Raadasul A12-vel megjobban belenyultak, mar nem eleg az allowbackup de kell a debuggable is...
Az Application info [link] a manifest-eket meg tudja jeleniteni, ki tudod bogaraszni benne az allowbackup-ot (az application alatt vanl. -
crok
Topikgazda
válasz zsoltip #45912 üzenetére
Ha kifejezetten parancsokat akarsz csak futtatni akkor..
termux - letöltés GitHub-ról vagy F-Droid-ról
Elindítod majd kiadod, hogy
pkg upgrade
megvárod hogy mindent frissítsen
pkg install android-tools
Innentől van adb és fastboot parancsod termux-ban
Fejlesztői menüt bekapcsolod.
Csatlakozol bármilyen WLAN-ra (wireless debug csak aktív WLAN-on megy).
Megkeresed a Wireless debug-ot és bekapcsolod.
Megkeresed a párosítást és elindítod, kiírja az IP-t, portot és PIN-t.
Párosítod a készüléket termux-ban adb pair ip.cím.amit.mutat:portszám módon azzal a PIN-el amit a készüléked generált a párosításhoz (párosítani csak egyszer kell).
Csatlakozol Termux-ban adb connect ip.cím.amit.mutat:portszám módon azzal az IP-vel és porttal amit a készüléked ír a csatlakozáshoz.
Megcsinálod amit akarsz ADB-vel.
adb disconnect ha végeztél.
Néha kellhet egy adb killserver ha valami beragad (pl. rosszul csatlakoztál le, kikönyököl a termux, etc).
Némi videó az egészről, nincs két perc az egész.Ha ez nem tetszik akkor használj LADB-t pl., kis pénzért cserébe a párosítás és a csatlakozás is "könnyebb" és bár én megvettem de nem használom mert csak támogatni akartam a srácot.
Meg ahogy mondtam esetleg Shizuku + Swift Backup ha csak tiltogatni kell alkalmazásokat. Meg van még pár lehetőség de szerintem már ez is too much info.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
zsoltip
őstag
Ok. Samsung S22 készüléken szeretném ezt távolról leboxolni.
Play Store vagy Github? Mindegy honnan telepítem?android-tools
Na ezt honnan, miként telepítem? Tudnál ebben segíteni?Ha ez megvan, akkor a szokott parancsokat futtatom magán a készüléken, mintha ADB-vel csatlakoztattam volna a géphez?
-
mzso
veterán
válasz Somatom #45905 üzenetére
Hát nekem eddig mindig volt, és használtam is mert jól lehet spórolni az akksival. És tuti nem zaklatnak éjszaka.
De más is hiányzik amit megszoktam. Pl meg lehetett adni, hogy futni hagyja a háttérben a programokat, vagy ne, vagy "intelligens". Az sincs.
Amúgy hihetetlen, hogy az pár rendszer funckió amit használtam is az mind eltűnik...
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Akkor mi történik ha ADBAppcontrollal olyan alkalmazást próbálok telepíteni ami ami már fent van a telefonon (és valószínüleg újabb verzióval)? Meghiúsul? Felülírja? Vagy mindenképp le kell szedni?
Azt jól gondolom hogy a ".apks" csomagok azok amik alkalmazás adatokat is tartalmaznak?
Vajon mennyire lesz sikeres ha a régi telefonról lementett alkalmazást akarok telepíteni?
-
crok
Topikgazda
válasz zsoltip #45908 üzenetére
Android 10 felett Dev. opt-ben van wireless adb, onnantól akár tudsz magadhoz kapcsolódni termux-al (ha telepíted bele az android-tools-t) és|vagy használhatsz shizuku-t amivel szintén magához csatlakozik és pl. a Swift Backup tud Shizuku-t használni, azzal meg lehetne tiltani alkalmazásokat ha az lenne a cél.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Távoli eléréssel, mint pl. AnyDesk, TeamViewer, tudom-e, miként tudom az elérendő, távolról vezérelt készüléken az ADB lehetőségeket futtatni?
Pl. adb segítségével törölni alkalmazásokat? Vagy bármi hasonló, ami lehetséges lokálisan, ha számítógépre kötném a módosítandó telefont. -
Atke
senior tag
válasz Somatom #45906 üzenetére
Nem is mondtam hogy nem működik... Pont az benne a durva, hogy játékokat szépen viszi, ASphalt8, Lego-s játékok,shadow fight 4.... Csak egy jó pár appnál belefutottam hogy nem települ,vagy nem indul el. Illetve az appok is lassúak, amit gondolom az alacsony android verzió miatti nem optimalizálás okoz. Nem hiszem hogy a facebook, meg a yt lassan futna a teljesítmény miatt, ha a fent említett játékok élhetőek rajta. Ezért próbálkozom...
-
Somatom
veterán
Van egy sok éves Moto Z Play telóm. Snapi 625, Marshmallow. Három akkucserén van túl és tökéletesen teszi a dolgát, mint autós teló (G Térkép, navigáció, rádió, zenelejátszó). Attól, hogy régi, meg elavult az OS, még működhet.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Viktor0610 #45882 üzenetére
Értem köszönöm!
Mivel te régi öreg tagnak számítasz az androidos telefonok világában.
Ez működhet szerinted ha be sikerül lépni a recoverybe?
Hogyan engedélyezhető az USB hibakeresés a számítógépről az ADB parancs segítségével?
Utána van még két lehetőség az egyik a Scrcpy a másik a ADB data recovery
-
mzso
veterán
válasz lomposfarkas #45902 üzenetére
Nem ad ki semmit. Nem tudom hogy hiányozhat, eddig az összes telefonomon volt.
(Régin volt olyan is, hogy szuper-takarékos üzemmód, ami mindent deaktivált a telefonáláson kívül, jól jött néha.)
[ Szerkesztve ]
-
Atke
senior tag
Köszi szépen a segítséget! Böngésztem már a logoutodat Kicsit PC-ből indultam ki, hogy bár sok idő az az 5-6 év, de azért ott egy akkori "jó" vassal ma is lehet mit kezdeni. Hát androdid az nem windows ugye... meg a mobil platform nem Pc. Na majd meg látom mi lesz a sorsa.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- EAFC 25
- Milyen RAM-ot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen processzort vegyek?
- ASUS routerek
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...