-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz
MotorBoy79 #5595 üzenetére
Mi ez a wipe, és hogy tudom kitörölni?
-
Jazz
veterán
válasz
Novicsok #5599 üzenetére
Sajátos a jó képminőség fogalma számodra.
Amúgy melyik részével nem értesz egyet?Ha fotózol, akkor gondolom a CCD felépítésével, technikai működésével is tisztában vagy.
Nem ismerem a ZP100-asat, így arról nem nyilatkozom.
De itt az az 5Mp-es fotó amiről én beszéltem: 5564
Ami, tegyük hozzá, egy borzasztóan idealizált helyzetből, és időpontban lett lőve.Nézd meg 100%-ban (feleltess meg 1pixelt a monitorod 1pixelének). Mit látunk? Akvarellt. Ami a minek a következménye? Az erős zajszűrésé, eltűntek a részletek (nem is voltak). Miért? Mert egy olcsó, CMOS érzékelő 1mm^2-es felületére zsúfolt 5MP diódára becsapódó, 2mm-es objektíven áthaladó fotonok keltették a képet. A zajszintért és a képdimanikáért főleg az érzékelő 1 pixelre jutó felületének a nagysága a felelős. Ennek növelésére pedig a fotonzaj miatt van szükség, ami meg már kvantum fizika. Hogy az érzékelt fotonok száma megegyezzen a valósan belépett fotonok számával, minél nagyobb, egy pixelre jutó felület szükséges. Ezért zajosabbak az éjszakai fotók, mert kevesebb az 1 pixelre jutó fotonok száma, amik eleve "zajosak", így a gép nem tud pontos átlagot számolni.
A zajt zajszűréssel kompenzálják, ami viszont elmossa a részleteket (főleg ha nem egy professzionális célszoftverrel dolgoznak, amihez meg még a PhotoShop zajszűrése sincs köszönő viszonyba....és hát nyilván nem). Az elmosott részletek akvarell-szerű festményre elmékeztetnek. Ezt élesítéssel kompenzálják, hogy ne legyen olyna mosott. Aztán persze egy sor más retusáláson is átmegy, de a végeredmény az a fent linkelt kép lesz. Ami egy csoda, hogy kihozták ebből az érzékelőből és egy ilyen lencséből.
(még csak az kéne hogy raw-ba jöjjenek ki ezek a képek. Élvezhetetlen lenne.)Sajnos a gátlástalan piaci világban erkölcstelenül kihasználják a vásárlókat. Ennek következménye a Megapixel háború. Tény, hogy fejlődik a képfeldolgozó sofware-ek, a képérzékelők minősége, de nem olyan ütemben hogy egy 2mm^2-es érzékelőre 16millió diódát feszítenek, mikor ilyen mennyiséget 300mm^2-re illik tenni....ez már nyílt átverés.
A miniatürizált telefon világban a nagy képérzékelő nyilván kizáró ok.
Nem hogy közelében lenne, de köszönő viszonyban sincs egy értelmes 5Mp-es compact gép minőségével. De ez így normális.
Hisz ez egy átlag compact 5Mp-es gép amiről te beszéltél. Látunk e valami különbséget a telefon kamerája és e között?[link]
Én pont azt mondom, hogy le a kalappal ezen mikro kamerák előtt hogy már-már (igaz kis méretben) de nyomtatásra is alkalmas képeket is lehet készíteni (igaz szódával fogyasztva). -
Jazz
veterán
válasz
MotorBoy79 #5595 üzenetére
időközben volt hogy tölöttem, úgy hogy nem merítettem le teljesen. Az remélem nem baj. Ezek nem Ni-Metalhidrid aksik. A Li-polymerket nem kell formázni.
-
Jazz
veterán
23%-on van a telefonom, 13h on battery.
Cell standby: 45%
Phone idel: 36%
Screen 15%
A többi 2%Szóval a 2200mah aksiban van 13óra, és mindjárt lemerül. Alig használtam. Semmit nem telefonáltam, csak a rádió szólt. wifi-t sem használtam.
2 sim van benne, az egyik data, de azt se használtam, csak vannak.
mi az a Cell standby? És ez normális hogy így leszívta?
-
Jazz
veterán
Amit linkeltél, annak használatához rootolni kell a telót?
Közben kipróbáltam a V12-se kameráját.
5MP-es képeket készít. Örülök hogy nem 8 vagy ne adj isten 16 (omg), ilyen kicsi CCD-n még a 2MP is röhej, e felett már bűn, és csak rosszabbul jársz vele. Nagy file méret, aztán lehet szépen visszaméretezni az összeset.
A kép viszonylag szép, de látszik hogy szénné van retusálva. Baromi erős zajszűrés, élesítés...úgy hogy olyan 50%-on 2MP-en elfogadható már a kép, de inkább 25%. Felette teljesen értelmetlen, mert hiába az akár 16MP ha egy lepkefingnyi a CCD mérete, a valóságból talán csak 1MP-nyi információt fog leképezni...és ez mindegy hogy hány MP-en oszlik meg. (Nyilván a többi már csak marketing a nagy számok bűvölete, még a fele is sok lenne ilyen kicsi CCD-kre.)
Plusz a objektív (1.5mm-es lencse) fényereje, torzítása is nem érdemel említést. A 35mm ekv. gyújtótávnak nem örülök, jobb lett volna egy 28mm-es nagyobb látószögű, ha már egyszer telefon-kamera. :SJa ez a másik: Fényképező módba, semmit, de abszolút semmit nem lehet állítani! Tömörítési hatásfok? Kép formátum? Felbontás? Rekesznyílás? Gondolom ehhez is külön software-t kell beszerezni.
-
Jazz
veterán
Nincs meg, különben nem írogtanék fórumba.
(nem ismerem az Androidot)
Az, szivattyú. Ezért keresek rá megoldást. Darabolni biztos nem fogom a videót.
Szóval akkor az száz, hogy az Android nem fogja látni az NTFS-t, a win meg az EXT-et. Esetleg valami emulátorral, a másolás erejéig?
-
Jazz
veterán
válasz
Black&White #5583 üzenetére
Köszi, megpróbálom ezzel.
-
Jazz
veterán
válasz
cappa72 #5558 üzenetére
Fontos hogy kompatibilis legyen az XP-vel, szóval marad az NTFS, ha az android megeszi.
Sajnos PC-n keresztül az Micro SD karit mint meghajtót nem engedi formázni, csak FAT32-es opció van.
Na most ha PC-n keresztül sem tudom, akkor ez ennyi volt, nem támogatja az SD kari a többi formátumot?
Vagy a telefonra kéne feltelepíteni egy külön programot, és azon keresztül megformázni, onnan már lehet hogy menne? -
Jazz
veterán
Kép linkeléssel már megelőztek.
Igen, HDMI. Így néz ki működés közben
-
Jazz
veterán
válasz
robit1973 #5564 üzenetére
Ezt nem értem:
Ebben az Android ICS-ben össz-vissz 2 féle módban létezik a telefon?
- 1.: Full világít minden, se képrenyő kímélő, halványítás, se semmi
- 2.: Majd lejár az 1 perc vagy 5 perc...., elmegy alvó módban, de ott aztán totál meghalt a telefon. Képernyő kikapcsol teljesen, érintésre se reagál, sőt, a háttérben futó rádió sem reagál a hangerő szabályzásra.A másik, hogy ezután mindig csak úgy lehet előhozni, hogy meg kell nyomni a főkapcsoló gombot mintha bekapcsolnád a telefont, aztán jöhet a képernyő slim. De akkor mi értelme?
Csak én gondolom úgy hogy ez nagyon rossz? El fog kopni a főkapcsoló gomb.Ezt a sleep módot meg ki se lehet kapcsolni, max fél órára állítani. És semmi más alternatíva nincs helyette.
Nincs olyan mód mint a régi telefonokon, hogy elmegy screensaver-be, kikapcsolja a háttér világítást, de azért valami óra-szerű kijelezve marad, plussz ne kelljen kapcsolgatni a power off/on gombot, hanem legyen elég egy képernyő húzás balról jobbra....vagy ilyesmi.
Meg amúgy is kapacitíva a telefon, azaz zsebben, tokban, elektromos töltöttség nélküli nyomásra nem fog reagálni.- A másik gondom, hogy ez bug?: Pl. nyomkodom a rádiót (sleep mód 5 percre állítva) és egy pillanatnyi nyomás után magától elmegy alvó módba, minden kikapcsol. Már többször megjátszotta ugyan ezt.
-
Jazz
veterán
válasz
MotorBoy79 #5555 üzenetére
Formáztam volna total commanderben az SD karit NTFS-re, de nem engedi, mint opció sem jelenik meg.
A filmeknek nincs hangjuk, még az avi-knak sem.
-
-
Jazz
veterán
A teló viszonylag hamar standby (vagy sleep) módba megy. Ezzel nincs gond, de csak a fő gomb megnyomásával lehet előhívni a képernyőt. Előtte teljesen kikapcsolva van, semmit se látni, érintésre sem reagál. Nincs mód arra (mivel kapacitív a kijelző, akkor már kihasználva), hogy képernyő érintéssel jöjjön vissza standbyból?
Másik: Másolnék egy 4.7Gb-os mkv-t az SD karira, de hibaüzenettel letilt "megtelt a lemez". Van még 25Gb szabad hely, kisebb 1-2 Gb-os file-okat enged másolni.
Nem bírja kezelni a 2^32-ennél nagyobb (4294967296byte) file-okat? Ahh!
Erre valami mód?
(#5548) berigazek: Köszi, lesz mit tanulni.
-
Jazz
veterán
És hogyan lehet egy alkalmazásból bezárással kilépni? Mintha a win-be x-el bezárnád az ablakot.
(#5540) robit1973: jé, most nézem hogy hiányzik a telepítő CD. Te kaptál? Rádugtam PC-re de nem ismeri fel, és a memóriát sem lehet elérni mint USB eszközt, pedig két meghajtó is megjelent. (megoldva, engedélyezni kellett a telefonba)
Az USB Debugging mode az mi? -
Jazz
veterán
Köszi.
Ahogy nézem szinte mindent újra kell majd rakni, de hát erről szól az android.
Egy példa, FM rádió: Az óriás nagyon képernyőn egyszerre csak egy csatornát lehet megjeleníteni, minden mást a chanel list-ből kell egyesével előhívni. Léptetni sem lehet a már megkeresett listát, új frekvenciát keres. Az RDS infóból igazán elmentheté automatikusan a csatorna nevét, a listán minden new channel-el szerepel, és egyesével kéne átírni, plusz elég sokat kell várni mire megjelenik az RDS info hogy egyáltalán tudjuk melyik az a csatorna. A favoritva kilehet tenni 5 db-ot, és utána "megtelet" a lista. És az a favorite sem hívható elő könnyebben, csak annyi hogy kék csillagatok kapott.
Tudom hogy csak vicc akart lenni ez az app, de nem jól mutat a csillagrombolón egy kőbunkó.
(persze tudom, valahogy teret is kell hagyni a fejlesztett appoknak, de nem kis munka meg utána járás lesz míg mindent lecserélek, hiányoltakat megkeresek, találok, feltelepítek, aztán kitapasztalom, nem jó, és újat....) -
Jazz
veterán
Olyan mintha lelenne gyalulva a telefon, alig van rajta pár háttérkép meg ilyenek (ami jó). Lehet az oroszok keze van a dologban?
Mondok pár adatot, hátha ez valakinek mond valamit:Storage:
Belső memória: 807Mb-ból 43.78MB Apps foglalt.
Telefon memória: 1.98Gb-ból 444Kb foglalt.About Phone:
Android: 4.0.4
Kernel: 3.0.13 test virtual machine #1 -
Jazz
veterán
válasz
chinaminman #5528 üzenetére
Megnyugtattál, köszi az infokat!
-
Jazz
veterán
válasz
chinaminman #5526 üzenetére
Köszi. Miután elküldtem a hsz.-t már én is megtaláltam.
Nyomogattam, beállítottam az androidot: ...én valami sokkal összetettebre számítottam. Nyilván nem egy linuxra, de valami negyed windows, vagy nem tudom...
Nem lehet párhuzamosan több programot futtatni? Hisz ezt még az S60 is tudta. Ilyen egyszerű dolgok sem mennek, hogy Pl. youtube videó lejátszás, aztán váltás főmenübe->leáll. Vagy elemlámpa-mód bekapcsol, közben váltás máshova->kikapcsol a lámpa. Középső gombot lenyomva tartva előjön egy menü, de az ilyen könyvjelző-szerű akármi, hisz bármi amit kiválasztok újra tölti.
- Egyedül az FM rádiót engedte a háttérben futtani.
- Létezik mód programok párhuzamos futtatására úgy hogy a memóriába megtartsa? Valós "Alt-tab, tálca"...stb. Pl. Ha le pause-olok egy videóta böngészőben, az úgy is maradjon mikor visszaváltok...stb.
- Van mód kiterjesztett belső memória használatára? Pl. SD kari egy fenntartott része...vagy nincs ilyen lehetőség és ha túlcsordul le fog fagyni a telefon?
- A beépített böngésző telefonra szabottan jeleníti meg a webhelyeket. Van mód eredeti kódolásban megtekinteni őket?
- A youtube letilt sok videót: "a felhasználó nem engedélyezte mobilon való megtekintésre". Na neee. Netezzek proxin keresztül?- Az normális hogy folyamatos használat mellett talán 1 órát bír az aksi? (legalább is a visszajelzés szerint) (wifi, böngésző, zene, egyebek....gondolom a kijelző, wifi, eszik a legtöbbet, proci meg terhelés függő) Az aksin nem látom hogy ez Li-ion vagy Li-polymer. Majd kimérem, hogy ez tényleg 8.14W/h-e.
- 3.5-es sima sztereo jack fülessel egyébként tökéletesen működik. Nincs recsegés, se mono csatorna...szóval kompatiblis.
A hozzáadott gyári füles felejtős, bucsuba jobbat lőni.
A hang chip viszonylag jó a telefonba, egész tűrhetően szól a Sennheiser CX-500-am. Sokkal rosszabbra számítottam. Nem mertem nagyon meghajtani, ki ne égjen a "végfoka", de a 20Hz-ekkel is elboldogult. A közép és magas tartomány lehetne tisztább is. Equalizer kéne...- A telefon hátulján egyébként semmi 5.0 vagy 8.0 Mpixel felirat a kamera körül mint a PR fotókon, csak annyi hogy HD Digital Camera. (ezt még nem teszteltem, ez érdekel a legkevésbé)
Azon viszont meglepődtem, hogy a hátlapot levéve, semmi nem védi a kamera lencséjét. Egy tűvel ki is szúrhatnám.:S Ide egy vékony üveg lapot fogok ragasztani...
- A hátsó 2 led baromi erős.
- Nekem a hangszóró hangereje is megfelelő.
- Nem tudok belenyúlni a rendszerbe, és sehol egy komolyabb settings. Ez nagyon kevés.- És az egész amit eddig leírtam....nos itt jön a rootolás jelentősége gondolom....a fentiekre közvetve mindre megoldás? Meg a kismillió hozzáírt progi...
A nyelv az hogy lehet egyébként, hogy orosz volt alapértelmezetten? A háttérkép sem a gyári volt mint ami a dobozon van.... És miért nem pl. kínai volt a nyelv? Az logikusabb lenne.
Nekem nagyon teszik a telefon. A legfontosabb dolgok remekül működnek. A többi meg software kérdése. Ha tényleg annyira buherálható az android mint hangoztatják....nem lesz gond.
-
Jazz
veterán
Na megjött a V12-esem.
ttmalls.com
Elöljáróban:
- bárhogy is csinálták, de ideért svédből!?
- minden meg van hiánytalanul
- ajándék 2Gb SD karit ígértek a késlekedésért, és tényleg benne van
- A750-es kijelző védő fóliát rendeltem (mert nem volt V12-eshez való az oldalukon mint rendelhető), és még is V12-eset küldtek, ahogy chat-en felajánlotta a nő. (respect)
- az szivargyújtós töltő nem fekete, hanem fehér.A telefon:
- sértetlen, két helyen beszorult egy porszem a gyári védőfólia alá, ott minimálisan hólyagos.
- és most a viccet félretéve: az Android nyelve bekapcsolás után Orosz, ciril betűkkel!
1.: Nekem eddig egy telefonom volt, amit 10 éve vettem....és kb. ennyit tudok az Androidról. Ergo, lövésem sincs hol van a languge beállítási lehetőség, és az ikonok sem túl beszédesek hogy kitaláljam.
2.: Ciril betűk mindenhol...
A kettőt összerakva: meg vagyok lőve.Épp keresgélek a neten valami fotókkal illusztrált lépésről lépésre leírást....
- egyenlőre ennyi, nem tudok tovább lépni.A kijelző egyébként valami eszméletlen gyönyörű. Ez IPS panel? Hihetetlen jók a betekintési szögek, glow alig, színtorzulás semmi. Felbontás eszméletlen, éles kontrasztos ragyogó.
-
Jazz
veterán
válasz
MotorBoy79 #5467 üzenetére
Hip-hopp meg is van.
V12 Állítva, Fektetve, Fektetésből állítva és vissza, Full Screen-en a TFT TV-n!
-
Jazz
veterán
válasz
MotorBoy79 #5467 üzenetére
Valahol pár száz hsz.-el vissza, közötte, volt több videó link is, talán egyet én is linkeltem, ahol feketetve volt....ha jól emlékszem.
-
Jazz
veterán
válasz
#01993216 #5464 üzenetére
Konkértumot én se tudok, fórum címeim vannak ahol lehet tájékozódni. Többen is hackelgették itt....gondolom létezik valahol.
Annyira azért nem szeretném buherálni. Én lesajnálom hogy angol a nyelve vagy nem, tökéletesen jó lesz az angol is, sőt...lásd pc: defrag -> lemeztöredezettségmentesítő
Az se érdekel ha ilyen apróbb hibák lesznek, töltöttség jelző nem pontos....kit érdekel. Googel play....nem kell, megoldom máshogy. Csak lehessen vele telefonálni, meg menjen rajta az iGO....remélem ahhoz nem kell root-olni.
-
-
Jazz
veterán
Uhh, köszi srácok.
Kis regényt fogok írni ígérem, lehet blog-ban is helyet kap....a tesztek tesztje, egy V12 viszontagságos utazásai...és mélyreható tesztje....
-
Jazz
veterán
válasz
hungobungo #5411 üzenetére
Megjött a cucc svédből. Megkaptam az értesítőt, sajnos nem voltam itt mikor a postás hozta.
Rajta van hogy "sveden" meg a tracking szám a szokásos RE...SE-vel.Az értesítőn az van beikszelve hogy "levélpostai", és nem az hogy "csomag". Ez hogy lehet? Már tűkön ülök, de csak holnap este, vagy holnap után tudok elmenni a postára felvenni.
Nagyon gyorsan megjött. Tracking szám se dob már ki semmit a magyar posta oldalán, mivel megérkezett. És se vám se semmi....bahh.
Levélpostai az nem borítékot jelent? Küldtek nekem egy levelet? Ezért volt - gramm a nyomkövetés info-nál mint súly? De hát a doboz súlya eleve 500g, plusz a többi dolog...belegyömöszölték egy A3-as borítékba az összeset vagy hogy? Áááá, megőrülök. Vagy ez normális, nektek is "levélpostai"-ként érkezik?
Ha nem az, aminek lenni kéne, és csak egy boríték, át se vegyem a postán, vagy ilyenkor mi van? Hogy bizonyítom be a paypal-nak hogy mi érkezett?
-
Jazz
veterán
Juhé, 3 nap alatt megjött svédországból.
(bár még mindig nem értem miért az "küldő" ország kína helyett)
2012.09.18 22:13 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
Innen még kb. hány nap?
-
Jazz
veterán
válasz
chinaminman #5250 üzenetére
Ez a legutolsó info (feladták svédországból
a "célországba" ami remélem én vagyok). Ezt már a magyar posta oldaláról, már az is látja.
"2012.09.15 07:20 SESTOA(SWEDEN) Célországba elküldve / Item sent abroad"
Komolyan, pezsgőt bontok ha egyszer meg jön....
-
-
Jazz
veterán
válasz
Sir Csimbók #5191 üzenetére
Ezek szerint nincs ilyen -.-
-
Jazz
veterán
Mi az a google apps, és miért olyan fontos hogy rajta legyen a telefonokon? És alapból hogy-hogy nincs fent, vagy miért nem lehet feltenni?
-
Jazz
veterán
Haladunk. Ezek szerint tényleg a svédeken keresztül jön:
"2012.09.15 SESTOA(SWEDEN) Célországba elküldve / Item sent abroad"
Ez már a magyar posta oldaláról. -
Jazz
veterán
Here are your items!
From:
-
To:
-
Weight:
0 g
Type of item:
Rek
Signed for by:
-
Additional services:
-
Reference or order number:
-Here is your item:
Estimated time of delivery:
At the earliest 12 sep
15 sep
Stockholm utr,Sverige, The item has been dispatched from Posten´s international terminal for onward transport abroad.
History:
Datum Date
15 sep Stockholm utr,Sverige, The item has been dispatched from Posten´s international terminal for onward transport abroad.
15 sep Stockholm utr,Sverige, The item has arrived at Posten´s international terminal for sorting and transport abroad.
15 sep Stockholm utr,Sverige, EORI number coplete - Item released
14 sep Stockholm utr,Sverige, The item has arrived from abroad to Posten´s international terminal for sorting.
11 sep Posten, Direct Link, Singapore, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad.Tök jó hogy Hong-Kong-ból rendeltem 24-én, és onnan adták fel (elvileg) 5-én.
-
Jazz
veterán
válasz
smilecat #5115 üzenetére
Nincs nekik raktáron, ott akarják tartani a pénzed, nem akarják hogy refund-olj, és amíg szórakoznak veled, addig te meg reménykedsz....és adtál nekik egy vagy több hónapra ingyen kölcsön 200$-t, a többi tízezer társaddal egyetemben....
Ez undorító amit ezek művelnek. Kár hogy nem lehet őket feljelenteni. Szerintem refund-olok, veszek egy S1-eset az első magyar telefon boltban, ezek meg szikkadjanak el. -
Jazz
veterán
Nahh. Ez mind amit találtam a svéd postázóban a cuccomról:
From:
-
To:
-
Weight:
0 g
Type of item:
Rek
Signed for by:
-
Additional services:
-
Reference or order number:
-Here is your item:
Estimated time of delivery:At the earliest 12 sep
14 sep
Stockholm utr,Sverige, The item has arrived from abroad to Posten´s international terminal for sorting.
History: Datum Date
14 sep Stockholm utr,Sverige, The item has arrived from abroad to Posten´s international terminal for sorting.
11 sep Posten, Direct Link, Singapore, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad. -
Jazz
veterán
válasz
hungobungo #5078 üzenetére
Egyre jobb.
-
Jazz
veterán
válasz
chinaminman #5073 üzenetére
http://posta.hu/tracking#result
Igen. Itt néztem.:
A megadott küldeményazonosítóhoz nincs rögzített követési információ(#5072) devast: Én free Airmail-el kértem tőlük. Mikor megkaptam a tr. számot, ott volt felette hogy [DHL].
A DHL-el is felvettem a kapcsolatot. Passzolgatják a labdát egymásnak, meg követő oldalakat linkelnek nekem....
Ez volt a német meg a global. A magyartól még nincs válasz.
-
Jazz
veterán
válasz
hungobungo #5071 üzenetére
Lehet kisteherautón kivitték svédbe mert csak így jutott át a határon.
De ha svédben is adták fel, az hogy lehet hogy csak most érkezett meg a svéd elosztó központba, holott 5-én már feladták, és már akkor kaptam tracking számot.....komolyan, ha előre tudom hogy ez a telefon rendelés ekkora b...dással jár, inkább harapom el a saját karom mint hogy tőlük megrendeljem.....
Egyszer rendelek életemben, és akkor sem tud rendesen megérkezni a csomag, mint a többieknek. Miért engem sz...atnak?? Ártottam nekik valamit??
-
Jazz
veterán
válasz
hungobungo #5067 üzenetére
Nem. A kód szerint itt adták fel:
RE: Réunion vulkáni sziget az Indiai-óceánban Madagaszkártól keletre, Franciaország tengeren túli megyéje.
És ez a cél állomás:
SE: SvédországNa most már tényleg kezdek ideges lenni. Apjuk f.....val szórakozzanak!
-
Jazz
veterán
válasz
hungobungo #5065 üzenetére
Semmi nem biztos....ezt adták.
Amúgy csak ez az oldal dobott róla némi infot. [link] Az összes többi semmi.
Elvileg DHL-el küldték (ingyen) úgy, hogy free Airmail-el kértem.
Amúgy a track számom RE-vel kezdődik és SE-vel végződik. Az normális? -
Jazz
veterán
Na végre valami info a 24-én rendelt, 5-én feladott csomagomról.
"View Report 14 sep Stockholm utr,Sverige, The item has arrived from abroad to Posten´s international terminal for sorting. Country unknow Transportation"
Stockholm? Transportation, ez mi akar lenni?
-
Jazz
veterán
válasz
osztraksajt #4890 üzenetére
Csak körülnézésre ajánlottam. Nagy a választék.
-
Jazz
veterán
Ez a hátsó műanyag fedlap mire jó szerintetek? [link]
-
Jazz
veterán
Azt tudja valaki, hogy egy China Free Airmail-el rendelt teló esetében az adott oldalon a statusz-nál a track szám felett, miért van ott hogy [DHL]?
-
Jazz
veterán
válasz
Kaldoren #4873 üzenetére
Standby módban elérhető mindkét sim. De ha az egyikkel aktív hívást fogadsz, vagy épp netezel, akkor a másik ez idő alatt nem érhető el.
Legjobb esetben olyat tudsz csinálni, hogy az egyikkel netezel, és ha bejön egy aktív hívás a másikra, akkor megszakad a neted, így értesülsz is a bejövő hívásról, és telefonálni is tudsz.
-
Jazz
veterán
Én 5 napja kaptam tracking számot (hong-kong post, akkor kaptam deilvered státuszt), de még mindig semmit nem dob ki a kereső.
Szerintetek mennyi idő, mire valami info is megjelenik ezeken a nyomkövető oldalakon? [link] -
Jazz
veterán
válasz
MotorBoy79 #4578 üzenetére
Ennél konkrétabb már nem is lehettél volna. Biztos jó ötlet itt egy netes fórumon kérdezgetni ilyeneket, és ilyen direktbe?
-
Jazz
veterán
Akkor az nagy valószínűséggel kiteszi a full-t. Az fasza.
Itt majd a szakik véleményére lennék kíváncsi, hogy hogy-hogy szaggat a modern hardveresen gyorsított dual core-os cpu-val.
(én mondtam, hogy a P4-em nyomába egy ilyen szir-szar telefon proci nem léphet.
) Remélem nem lesz igazam, és lejátszó oldali meg támogatás probléma.
-
Jazz
veterán
válasz
Stanley-B. #4546 üzenetére
azt írja: Unavailable
Egyenlőre semmi info. Ehhez idő kell egyébként? -
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
válasz
Stanley-B. #4528 üzenetére
Mi a kérdés? Nem értem.
Nekem a linkelt hsz.-emben az volt a kérdésem, amit írtam. Tudom a tr. számom...azzal nincs gond.
-
Jazz
veterán
Fogalmam sincs, mert még csak tegnap adták fel kínában.
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
Ki mondta hogy a proci végzi?
Pont azt írtam hogy P4-nél szaggat itt-ott ("lévén nincs hardveres dekóder") (azaz marad a software-es dekódolás....).Mindenki másnak: ez jó hír, ennek örülök, hogy ezek a szir-szar procik (vagy az alaplap) hardveres dekódoló áramkörökkel rendelkeznek ezek szerint, és vígan viszik az 1080p-s mkv-t.
(#4516) berigazek: És mennyire vámolták meg a telót? IFA is volt?
-
Jazz
veterán
Ne adjuk itt az ártatalant kéremszépen.
Fogj egy leglási torrent-et, ahol az emberek megosztják a saját maguk által készített, és szabadon közzétett, 1080p-s videóit, és annak a sample-jét töltsd le. Azzal meg tudod nézni. Vagy, egy FullHD youtube részlet is jó. Bár mp4. (flasgot firefox beépülő modul)
-
Jazz
veterán
válasz
MotorBoy79 #4503 üzenetére
Én már azt is önmagában kétlem, hogy egy 1Ghz-es telefonos dual core proci képes szagattás mentesen lejátszani egy 1920x1080 felbontású pl. mkv filmet, aminek elég brutál a sávszélesség és számítási kapacitás igénye főleg a részletgazdagabb képsoroknál, ahol még az asztali 3.6Ghz HT P4-em is be-be szaggat (lévén nincs hardveres dekóder), úgy hogy amíg ez sem megy, addig nincs értelme FullHD kimenetről beszélni.
De Ricki kollegát meg kell kérni, prögessen le valami fullHD filmet HDMi-n keresztül aztán számolja meg a pixeleket...erre én is kíváncsi lennék. Meg arra is, hogy viszi e szaggatás mentesen.
Meg a másik: Full HD filmet nem nagyon fogsz tárolni a telefonodon amúgy sem, nagy valószínűséggel, mert még az mkv is (élvezhető minőségben/tömörítésben, hogy legyen valami értelme a full HD felbontásnak) eleve 6-8Gb-nál kezdődik. Még ha képes is lenne lejátszani ez a proci azt.
-
Jazz
veterán
Most már értem hogy lettél nagyúr....
(bocs, ezt nem hagyhattam ki)
(#4505): Neked is V12 van? Most akkor nem értem mi a probléma. Elfekteti, elfekteti. A QVGA felbontást tuti kiküldi a TV-re. Ezt a TV széthúzza ahogy kell. Akkor mi a baj?
Az már más kérdés hogy egy 1080p filmet lejátszva a telefonon, FullHD-t fog e küldeni a TV-re, vagy QVGA-t.
-
Jazz
veterán
válasz
MotorBoy79 #4503 üzenetére
Mivel az álló 540x960-as képet kapásból teljes képernyőn jelenítette meg a 16:9-es monitoron (ami a horizontáli kitöltést illetei), ebből kiindulva ha a csaj elfektette volna telefont, akkor szépen telibe vágta volna egymást a két 16:9-es képarány.
(nagyon remélem mivel én is ilyen telefont rendeltem meg) -
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
válasz
MotorBoy79 #4495 üzenetére
Ember, egy 960x540-es állóképet maximálisan, szerinted hogy lehet kitenn egy 1920x1080-as fekvő monitorra, a képarányokat megtartva??
Hát csak úgy hogy horizintálisan kitölti a TV-t, és középre helyezve....
A videót amit láttál, azt sem tette ki full screen-be, és még csak el sem döntötte a telefont. Csak a 960x540 alsó részében futott egy ablakban (a telefonon) a film. -
Jazz
veterán
válasz
Stanley-B. #4431 üzenetére
Pezsgőt bontok, ezt is megértük:
(Megérte cseszegetni a kicsi sárgákat.)
August 24, 2012 Processing PayPal status: Completed @ Aug 24, 2012 PDT
Trans ID: X
Amount: X USD
September 5, 2012 DeliveredThe comments for your order are: Shipping Method: DHLTracking (?)
Number:X Number date: Wednesday 05 September, 2012Tracking Site:
Your order has been updated to the following status:
New status: DeliveredHogy tudom követni? Free Airmail-el rendeltem meg, de még is azt írja hogy "Shipping Method: DHLTracking" ez mit jelent?
Itt próbáltam a tracking számot, egyenlőre semmit nem dob ki. Gondolom még kevés idő telt el a feladás óta.
-
Jazz
veterán
válasz
Stanley-B. #4427 üzenetére
Pandawillék azt mondták hogy van raktáron (live chat). Akkor annak se lehet hinni gondolom. Vagy azért az megbízhatóbb oldal?
Párhuzamosan lehet indítani két megrendelést (tekintettel a későbbi refundra). Nem akarok vesztegetni megint napokat, elindítom most pandawillnél, aztán várok a ttmalls-ra. Ha kamu, akkor refund. Ha nem, akkor legfeljebb lesz két telóm, az egyiket úgy is megvenné egy barátom.
-
Jazz
veterán
válasz
chinaminman #4415 üzenetére
Kár érte, jól néznek ki. De a HDMI az kéne sajnos.
Ezeken a kínai telókon szokott lenni egy szabad hagyott alaplapi usb csati/felület?
Hogyan töltöd a telót ha usb-n éppen rá van csatlakoztatva valami, ami nem szolgál áramforrásként? Van ezeken külön "töltő-lyuk" vagy csak usb-n keresztül lehet tölteni?(#4411) Stanley-B.: Nem rég beszéltem velkül megint. Nem tudom mennyire lehet nekik hinni, de azt mondta már be van csomagolva a cucc, ma adják fel, ő meg nekem emilben elküldi a tracking számot ma, vagy legkésőbb holnap reggel. (azért hozzátette, hogy amennyire ő tudja, máshol sem lehet kapni.)
Azt is mondtam, hogy ez a 11 nap volt a maximum, többet nem tudok várni, és refundot se szeretnék kérni. Illetve kértem megerősítést, hogy 100% biztos hogy nincs már probléma a készlet hiánnyal, legalább is ami engem érint... Azt mondta igen.
Na most, ilyeneket csak nem kamuznak be nem?
-
Jazz
veterán
válasz
Stanley-B. #4411 üzenetére
Esetleg tudtok olyan alternatívát, ami ugyan azt tudja mint a V12, csak még magnetic sensor is van benne? [link]
-
Jazz
veterán
válasz
Stanley-B. #4409 üzenetére
Amúgy abból a szempontból vagyok a legcsalódottabb, hogy miután lemondtam a G3-ról, és kinéztem ezt (ami nekem tökély, olcsó, QVGA, gyors, 4.3" ideális nem tepsi és nem is mini, HDMI, mindent tud kivéve magnetic sensor), túl szép is lett volna ha úgy mond bagóért megérkezik, és 3 hét után már a kezemben foghatom....
(#4409) Stanley-B.: ez azért nem semmi. hihetetlen pénzmozgás van ott. és ez jó kezekben, jól forgatva....a telefon bevétel az egy minimális mellékes ez mellett.
-
Jazz
veterán
válasz
Stanley-B. #4407 üzenetére
Hát igen, nagyon ezt a telefont szeretném. Olcsó is jó is. Nem látok más alternatívát. A magnetic sensor hiányon kívül tökéletes....
És akkor live chat-en vagy emil-ben megírom nekik hogy pls refund, és jó esetben a ttmalls utalja vissz a teljes összeget a 4%-os tranzakciós adóval egyetemben, és ennyi, kész?
-
Jazz
veterán
válasz
Stanley-B. #4405 üzenetére
A refundot a paypal-nál kell kezdeményezni, az itt leírtak szerint? [link]
Maradéktalanul visszautalnak mindent? A 4%-os tranzakciós díjat is?
Az ilyen készlethiány meddig tart szerinted? Gondolom 10 nap elég kellett hogy legyen hogy a várakozási lista elejére kerüljek. Vagy gyorsabb rendelni egyet a pandawill-től oszt hello?
Szerk.: Már rohadtul elvette, de nem tudok mit csinálni. Már ott tartok hogy kacérkodok a gondolattal, hogy bemegyek egy használt teló boltba veszek egy S2-eset, és holnaptól van telefonom meg gps-em amire égetően szükségem lenne....de nem lenne dual sim-em, meg egy rakat pénzt kidobnék az ablakon.
Az nem vette el a kedvem hogy elfogyott, van ilyen. Az is pozitív hogy elviekben nagyon segítőkészek. Az már más kérdés hogy rohadtul inkorrektek, ha egyszer rendelés előtt több helyről is leinformálom hogy "tuti hogy in stock? Ezer százalék??? IGEN!" Aztán kiderül hogy NEM, csak a pénz rohadtul tetszik, amit átualnak több ezren....és addig is náluk volt a pénzem. Remélem jól megjárta a tőzsdét, és buktak rajta.
-
Jazz
veterán
Az ok, de mire értetted, ha mire kérnek meg (hogy ne követeljem vissza a pénzem) akkor se zárjam le. Mit ne zárjak le? Mit értesz lezárás alatt? A szállítási folyamatot? Akkor inkább nem azt akartad volna írni, hogy akkor is zárd le?
A dispute, mint tárgyalás, a paypal-al kell kezdeményezni, vagy az adott oldallal?
(#4403) Stanley-B.: Szerinted meddig várjak még? Tegnap chat-en azt mondták nagy meghajlások közepette, hogy holnap feladják, és még ajándék 2Gb-os SD karit is küldnek (mondtam nekik ne azt küldjék, hanem a csomagot), és még e-mail-t is fog írni a csóka holnap (azaz ma) a tracking szám-ról, és egyebekről. Egyéb dolgok is lelettek beszélve.
Ehhez képest nem működik a live chat (csak send msg lehetőség van. Nálatok is? [link]) és e-mail sem jött. Én meg messze nem érek rá hónapokat várni, de igazából még napokat sem. És most elvesztegettem 10 napot a semmire. -
Jazz
veterán
Ma van 10 napja hogy megrendeltem a V12-őt a ttmalls-tól. Tegnap chat-eltem velük, azt mondták elfogyott, de holnap lesz, és küldik, én meg kapok emilt a tracking számról....hát, azóta sincs semmi....
Most ilyenkor mi a fakk van? Meddig hagyjam hogy szórakozzanak velem? -
Jazz
veterán
and you have any specific requirements on the customs
金国: we will say 50usd and claim cell phone on the customs file ?
Chat-eltem velük. -
Jazz
veterán
válasz
berigazek #4287 üzenetére
Ezt a ttmalls írta valamelyik vásárló üzenetére:
"2)If you choose free shipping ,we use Hong Kong Post.Tracking No.will be known at the day after delivery. 3)Yes,my friend.we have shipping insurance.it is free for our clients."Szóval kell hogy legyen. Ezek szerint 10 nap alatt nem sikerült elküldeniük!
-
Jazz
veterán
válasz
berigazek #4287 üzenetére
Egy ilyen viszonylag nagy neves oldalon mi lehet ami "bűzlik", szerinted?? Elképzelhetetlen hogy egy valakit leakarnának húzni....és nem is tudnák. Track szám nélkül nem tudják bizonyítani hogy elküldték, akkor pedig a PayPal visszautalja a teljes összeget....
Remélem igazad van, és már rég úton van, csak nem írtak track számot.Ez a contact-juk, de nem tudok kapcsolatba lépni a live opciókkal. Skype-juk offline, a yahoo-s meg nem értem hogy működik...
-
Jazz
veterán
válasz
robit1973 #4158 üzenetére
Az jó. Nekem erre szükségem lesz. Nálam a windows is ott kezdődik hogy regedit....no és akkor a rootolás az mihez kell?
car-charger: jó is lenne ha kiírnák a teljesítményét.
ez talán elbír 1 telefont
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Forrmell.enn
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest