- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
svgyula #140213 üzenetére
Igen, ez így van, az ember egy idő után már nem akar új dolgokat megtanulni, bár be kell vallanom, és sosem szerettem a változást. „Bevált csapaton ne változtass”. Viszont tudom,- mert a szakmában dolgozom, hogy a marketing osztály vért izzad, hogy mindig kitaláljanak valami újat, mert a fogyasztó igényli a törődést. A Note 3-ban fekete volt a téma, minden háttér fekete alapon, ami akkubarát és éjszaka sem sütötte ki szemed, a note 4-ben új fícsörként adtak el a fehér hátteret (évekig dolgoztunk rajta, hogy kifejlesszük nektek, bla, bla...
) És az emberek annyira bekajálták, hogy engem is lehurrogtak itt, mikor szóvá tettem, hogy végre, nem hogy örülnél, ez most új, sokkal kontrasztosabb, az újságpapír is fehér alapon fekete betű, menyivel természetesebb... Aztán jött a Note 9, az android 10 verzióig kellett várni, míg újra hosszú évek fáradtságos fejlesztőmunkájával, kifejlesztették nekünk és értünk a sötét témát... És a világ ismét ujjongott, hogy végre, mennyivel jobb, kontrasztosabb, akkubarát és így tovább... ). Régen egy piackutató multinál dolgoztam Frankfurtban, az egyik ügyfelünk volt az Odol. A Whitening fokrémnél volt ökölszabály, hogy 2 évente kellett egy új koncepció (mostantól még fehérebb fogak, mostantól a hátsó fogakat is tisztítja, mostantól védi az ínyedet), szóval kellett 3 új fedősztori, ezeket kellett tesztelni, melyikre harapnak leginkább, és csak úgy 6 évente nyúltak valóban a termékhez, addig csak a kommunikációt változtatták.
De az, hogy már nem akarok új telefonokat megszokni nem azért van mert beleöregedtem, egyszerűen
1. már tudom, hogy mire kell és hogyan szeretném használni, és ha a fejlesztők (pontosabban a marketingesek) változatási kényszerből sz@rt akarnak letolni a torkomon, akkor már igyekszem nem lenyelni azt. Sajnos a termékeket ma már nem a mérnökök tervezik, hanem a marketingesek találják ki, és a kontrolling osztály rakja össze Excelben, hogy mi fér bele.
2. nem érdekelnek már a telefonok. megvolt az az idő, amikor izgatott a rootolás, az új funkciók, romok, új appok, szétszedni, összerakni, kontakthibát megforrasztani, a távolról kamerát bekapcsolni, de már nem. Sajnálom az időt is rá, van ezer más hobbim, amire jobban kellene, a régi autóim restaurálása, a motorozás, a viaferartázás, vagy csak magashegyi túrázás, a hifi rendszerem építése, most épp egy csöves előfok aktív szűrőváltóval, a kések (már csak cpm-3v), az elemlámpák, a varrott bakancsok gyűjtése, ésatöbbi és ezekre sincs
Szóval a telefon nekem már nem tamagocsi, hanem csak hólapát: legyen egyszerű, álljon kézre, és tudja azt, amire kell. -
Wolfskin
őstag
Lehet nem voltam érthető, a telefon alatt nem azt értem, hogy CSAK és kizárólag telefonálásra alkalmas (mint a mai nyomógombos telefonok), hanem, hogy ELSŐSORBAN telefonálásra alkalmas, egy célhardver, ami olyan ismérvekkel bír, mint
• Hatékony, gyors és ergonomikus keresés a névjegyekben, mint pl a Nokiánál megismert T9 keresés, ami alapállapottól kb 3. kattintásra már tárcsázta is a kívánt névjegyet. szerencsére van néhány (2) app, ami ezt imitálja.
• Funkciógombok (fizikai gombok) a legfontosabb funkcióknak. Ha a tárcsázáshoz érintőképernyő van is, de az olyan funkciók, mint felveszem, leteszem, a kijelzőt kikapcsolom, esetleg (nagyon extra esetben) a kihangosítás is vezérlem, dedikált gombokat kapnak. Őrület ez a mai divat, hogy ficsörnek számít a fizikai gombok hiánya
)
• Az 5800 még olyan luxust is megengedett, hogy külön gombon volt a ki-bekapcsoló és a hívás megszakító funkció, az utódain, ahol már ezen is spóroltak, sokszor fordult elő, hogy hívás után, talán elgondolkodva, pár tizedmásodpercig tovább maradt az ujjam a piros gombon és kikapcsoltam a készüléket. Sőt, a kijelzőt nem nyomógomb (hogy még csak véletlen se kapcsolódjon be nem szándékoltan), hanem rugó ellenében oldalra elcsúsztatható süllyesztett gomb kapcsolta, tényleg, mintha a tervezők mindenre (is) GONDOLTAK volna.
Idáig telefon. Ha ezen felül tud olyan funkciókat, hogy fényképez (dokumentálás minőségben, tehát egy menetrendet, A4 oldalt le tudok dokumentálni vele, aminek feltétele az AF, akkor már ok, minden másra ott a fényképezőgépem), van rajta térkép (GPS) és 4G, hogy útközben is meg tudjam nézni a leveleimet legalább IP67, mert nem egy telefonomnak lett a végzete a víz, akkor ennyi. Igen, sajnos belekényelmesedtünk/tem, hogy mobilan is szükségem, van már ezekre a dolgokra a munkám miatt is, így ezeket nem tekintem felesleges extráknak. Viszont ismétlem, ezek kiegészítők csupán, a telefon ergonómiája a TELEFONÁLÁSRA van optimalizálva. Nekem az a telefon. A többi, ahogy mondtam, telefon méretű számítógép.
-
Wolfskin
őstag
válasz
svgyula #140206 üzenetére
Röviden ennyi. De órákig bírnék beszélni róla...
Viszont ezzel a dialerrel szinte jó, csak mindig feldobálja a klaviaturát, ami kitakarja a névjegyeket, és a vissza gombbal ki kell lőni. Ha nem is jeleníti meg, de értelmezi az egyes gombokon lévő betűket is, és keres T9 módon a névjegyekben!
Jó lenne, ha valami (fizetős) button remapper-rel át lehetne konfigurálni a gombokat, akkor egy normál launcherrel szinte tökéletes lenne
-
Wolfskin
őstag
válasz
svgyula #140202 üzenetére
Megmondom miért vettem, teljesem komolyan. Egyrészt mer le volt akciózva, másrészt szerettem volna egy telefont, ami telefonálásra való. Felveszem, beszélek, leteszem, nem igényel külön figyelmet. Egy célszerszám. Ha megnézel egy professzionális eszközt, pl fényképezőgépet, tele van dedikált gombokkal. Az olcsón meg mindent menüből kell állítanod. Mert a fizikai gomb drága. Pedig hatékony. Mert rutinná tud válni. Vicces módon a telefonoknál ezt úgy hirdetik, hogy fícsör. Sikerült az utolsó nyomógombot is elhagyni a Samsungokról, végre, itt a szép új világ. És az újságírók lelkendeznek, az emberek meg bekajálják. Mint amikor a Nokia nemtomhány után jött egy új modell, ahol nem kellett tollal böködni, lehetett újjal is. Végre. Aztán kijött az első Note, nem kell már újjal böködni, lehet tollal is. Végre!
De vissza a gombokhoz. Gondolj bele, ha a kocsiidban az indexet nem egy kapcsolóval vezérelnéd, hanem menüből a 4. szinten: jelzések/fénnyel való jelezések/irányjelzés/balra jelzés. Közben az agyad ezen járna, hogy hol is van, a szemed is rajta kéne tartanod, szóval a teljes figyelmed követelné. Ahelyett, hogy egy automatikus mozdulattal klikkelsz egyet. Kb ennyire funkcionális az érintőkijelzős telefon a nyomógomboshoz képest. Telefonálásra. Bár ezek nem is igazán telefonok már, hanem telefon méretű számítógépek, aminek a fő funkciója az internetfüggőség kialakítása és kielégítése. Meg a kütyüfüggőség. Meg a még több megapixel, a még újabb app. az önkifejezés, hogy ki is vagy te valójában. De ez egy más kérdés. Viszont egész mellékesen még telefonálni is lehet velük. Szóval nekem nagyon hiányzik legalább a zöld meg a piros gomb, meg ha még lenne egy ami kikapcsolja a kijelzőt, meg egy másik, ami a kihangosítást intézi, és már tudná az ujjam, hogy melyik hol, van, aj, az lenne az igazi.
Ilyen megfontolások után örültem meg, hogy nini, nyomógombos, ami nem extrém lebutított fapad, nem egy tesco gazdaságos esetleg menő márkával felbrandingelve, hanem nyomógombos, ami néhány hasznos extrával bír: AF fényképező, 4G internet na ha nagyon szükséges, mail, térkép. Ugyanakkor 5300 mAh aksi (ami ilyen vassal 2-3 hét üzemidő) és IP68. Tökéletes. De sajnos kapufa. A tárcsázója még az Auchan sajátmárkásnak is jobb (amit mindamellett tud az Evolveo is, tehát alaphelyzetben a numerimus gombokkat nyomkodva egyből T9 módon keres a névjegyzékben. Érdekes módon, a Nokia nyomógombosai képtelenek erre, ott nagyon macerásan jutsz el ahhoz, mire valakit ki tudsz kotorni a névjegyzékből, pedig a Symbian S60 még tudta).
De ez nem tud semmit. A numerikus gombok semmire sem valók. Szóval ez így nem egy felextrázott nyomógombos, hanem egy lebutított androidos teló sajna. Mindkét kategória gyengeségeit egyesítve. Pedig csak egy hajszál választja el, hogy jó legyen.Ennyit arról, hogy telefon. Amúgy ez egy POC rádió, ami olyan mint az adóvevő, csak nem URH-n, hanem az interneten kommunikál. Van UHF-es verziója is, ami adóvevő is egyben, de az nem kellett. Mindezek mellett dual sim androidos telefon. Engem ez utóbbi miatt érdekelt. Ja meg van rajta csíptető, lehet kívül hordani, farmez zsebre csíptetve, karabinerrel hátizsákon, nem kell állandóan keresni.
Nekem a legjobb telefon méretre, formára eddig az r310-es Ericsson volt, funkcionalitásra meg a Nokia 5800 XpressMusic, szinte tökéletes. Amit még szeretettem, az eső Note3 a toll miatta, a zgpax s9 a fizikai telefongombok miatt (érdekes, az Evolveónak is volt ilyen, de az olyan átgondolatlan volt megint, hogy szinte használhatatlanná tette.) Most vettem egy Note9-et, az utolsó boltban kapható 8GB ramost, de egy fél éve a dobozában pihen, nincs már kedvem megint egy új telefont megtanulni, vakarászni, testre szabni...
Valószínűleg veszek egy Auchan sajátmárkás IP67-es telefont telefonálni (11 ezer Ft), meg egy internetkártyát a note-ba. -
Wolfskin
őstag
Sziasztok, van egy nyomógombos + androidos dual sim telóm.
Android 9 fut rajta, ami az android lebutításban már elég magas fokon van, tehát kb semmit nem lehet testre szabni benne a háttérképen és a hangerőn kívül. Ahogy elnézem, a kínaiak nem sokat agyaltak rajta, hogy a hardverre szabott ROM-ot csináljanak, egy saját menüpont sincs a beállításokban. Van egy csomó fizikai gomb rajta, de azokat se lehet konfigurálni.
1. A kérdésem, hogy van a fizikai numerikus billentyűzeté, azokon a számok mellett az ABC betűi is fel vannak tüntetve, de nem tudom életre kelteni őket, semmilyen felületen nem írnak betűket, csak számokat. (pl sms, dialer stb nagyon jó lenne)
2. A másik, hogy tettem rá egy DW Contakts nevű dialert, amú jobb, mint az androidos alap tárcsázó, de ez is megjelenti a kijelölőn egy tárcsázót, ami egyrészt egy 320 * 240-es kijelzőn pont ki is takar mindent, így a névjegyek nem is látszanak, másrészt felesleges is, hisz van benne fizikai gombsor. Tud valaki olyan dialert, ami nyomógombos Androidosot is értelmez és kezel, tehát figyelembe veszi például, hogy van fizikai gombsor és nem jeleníti meg azt a még egyszer feleslegesen az érintő- kijelzőn?
3. A beépített Driver launcher működik, de más tulajdonsága nincs is: 6 ikon/képernyő és lapozható, ennyi. De még az ikonok sorrendje sem módosítható, így pl. a legritkábban használt számológép és ébresztő appok ikonjai vannak a főképernyőn. Tettem rá egy Nova launchert, ami jó is volna, de hiába állítom be alapértelmezettnek, a home gomb (beépített "piros", azaz hívás megszakító gomb) mindig a régi Driver launchert hívja elő...
Jó alap lenne a teló egy telefon célszerszám kialakításához, de sajnos így nem az
Nyomógombos telefon extrákkal, helyett egyelőre egy androidos telefon korlátokkal... -
Wolfskin
őstag
Sziasztzok, köszi mindenkinek!
Annyira nem noname... szerintem.
Ez az első ilyen telefon, amin kb minden működik, több min egy éve. Volt már evolveo, oukitel, nomu, agm...
És szerintem sem az a baja, hogy kevés a ram, még sosem akadt, vagy lassult be, igaz nem játszom rajta, vagy futtatok sok párhuzamos alkalmazást, döntően telefonnak használom.
Az ébresztő az nem a gyári volt, hanem a stupid alarm, ami még egy telón se okozott gondot, halál primitív program. 1 időpont = 1 csörgés, mint régen a felhúzós vekkerek. Nem kell hozzá programozni, bepipálni, kipipálni semmit félálomban este. időpont --> csörgés. Ennyi. Már ha ha ki nem lövi valami az appot.
De ehhez miért kell bátorság?Újabb frissítés nincs rá. MEM optimalizációs program nincs rajta, a beállításban egyetlen ilyen opció van, hogy a akkumulátoroptimalizálást alkalmazza-e az adott appnál, de ezt kivettem, ettől még kilövi. Illetve nem minden appnál ajánlja föl a háttérben futás engedélyezését, de attól is kilövi. A háttéralkalmazásokban a leg megengedőbb opció a "normál korlátozás"...
Ami külső app, az a SD Maid pro, de az nem csinál ilyet. a greenfy, és a killer valamit letöröltem.
elég misztikus...
-
Wolfskin
őstag
Lehetséges, hogy az android 8.1-hez kevés a 4GB RAM? egy Telefonboltos csávó mondta, hogy 6GB alatt meg se moccan. És ezért lehet az, hogy e telefonom kilő minden háttérben futó alkalmazást (ébresztő, volume lock, proximity service stb.)
Minden csak pár percig, óráig fut, de előbb utóbb mindent kilő a telefon.
Beállításokban ezt sajnos nem lehet orvosolni. (illetve amelyik apphoz van háttérben futás engedélyezése, ott se veszi figyelembe)
A telefon Ulefone Armor 3T -
Wolfskin
őstag
válasz
DJGABI #139150 üzenetére
a proximity szerintem megoldódott, az a progi nagyon jó, hogy minden körülmények közt kikapcsolja a kijelzőt, tehát akár kihangosítva, vagy csak hasra fektetve a telefont.
az a volume lock probléma régebbi, az android alkalmazások kibeszélő topikban már kerestem megoldást, de ott sem sikerült, csak gondoltam itt is rákérdezek.
vagy hat ilyen volume lock progit kipróbáltam, mindegyik működik, amíg ki nem lövi a telefon. ilyen jellegű biztonsági szoftver csak az sd maid van fenn, de abban nem találtam ilyen opciót. a beállításokban sincs, egyedül az akkumulátor optimalizálás, de az alól kiszedve is leáll egy idő után. akár csak az alternatív ébresztő. van egyébként az egyik ilyen volume lock progi, aminél előjött az alkalmazásbeállítások/ akku/spec alatt, hogy háttérben futás engedélyezése (érdekes, a többinél nem is jött elő ez a menüpont), de ettől függetlenül egy percig se fut, leáll. tehát innen kezdve bizonytalan bármilyen programot használnom, indítanom, mert sosem tudom, hogy mi az ami futni fog, és mi az ami egy idő után egyszerűen leáll.
az akkuval nem kellene spórolni, mert elég kb 3-4 naponta tölteni, de van hogy egy hetet is elmegy.
sok ilyen telefont megnéztem, leginkább az szólt emellett, hoyg van hozzá klipsz, mint a régi Ericssonokhoz, hogy rá lehet csíptetni a nadrágzsebre kívülről, meg van bújtató heveder + karabinernek, tehát hogy lehet kívül hordani.
@KamuMazsola ájfont nem szeretnék venni... MÉG nem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
viktorhu #139146 üzenetére
Nincs. Semmi ilyen és hasonló menüpont nincs benne, Az összes telefonom közül ennek van leginkább lebutítva a menüje, az tény. Ahogy nő az android verziószáma, úgy butul a oprendszer. Semmiféle opció nincs benne.
Az alkalmazásokon belül lehet állítani az értesítéseket, az engedélyeket, hogy mi férjen hozzá a kamerához, meg az sms-ekhez, az alapértelmezetteket, itt 4 db-ot mutat és egy speciális menüpont alatt van egy különleges alkalmazás hozzáférés, itt az egyetlen releváns, az akkumulátor optimalizálás, ezt kivettem ennél a programnál, de nem jelent semmit. A többi menüpont alatt ezt a programot nem dobja fel opciónak.
Kb 4 órát töltöttem, a menü bogarászásával, minden menüpont minden alpontját 1000x végigkattintottam, a programot legalább 10x újratelepítettem, szóval nagy tétben fogadok bárkivel, hogy EZEN A TELEFONON NINCS ILYEN MENÜPONT, de még csak hasonló sem.Konklúzió: EZEN A TELEFONON NEM LEHET ALKALMAZÁSOKAT FUTTATNI MERT KILÖVI ŐKET. Pont. Semmit. Egyet se. Legalább 4-5 ilyen appot kipróbáltam, az egyik fél percig fut, a másik elmegy 10-t is. Ennyi a különbség köztük. Se ébresztőt, csak a gyárit. Ez a telefon maga egy vírus, és minden mást kiöl a közeléből. Volt már ilyen selejt kínai telefonom, az bekapcsolta magától a wifit és telerakta magát kínai appokkal minden reggelre. Lassan kezdem elfogadni, hogy ezek a dual simes kínai telefonok tényleg semmit nem érnek. Kell venni egy iphonet, azt tudja azt, ami az amerikai felhasználók 51%-nak elegendő, de azt tényleg tudja. Erről meg le kell menteni mindent és bedobni a kazánba és megünnepelni, hogy megmagasztaltam tőle. Azért a kazán, mert ütésüllő, tehát földhöz hiába vágom.
Van egy B terv is, INOX-ból hajlítok egy takarólemezt és ráfúrom, így ha megfogom a telefont, nem a hangerőgombnál fogom meg és nem némul le óránként.
Pedig amúgy jó telefon volt
-
Wolfskin
őstag
válasz
DJGABI #139142 üzenetére
Kösz, megnéztem
szerintem az enyém other vendors, nem?
itt van android 8+ezt írja (amit korábban már valaki)
Android 8+
Check if Phone settings > Apps & Notifications > Your app > Background restrictions or Background limits are not enabled for the app.de nekem itt csak ilyenek vannak:
•Alkalmazásértesítések
•Tárhely
•Adathasználat (ebből lehetne korlátlant adni neki, de szerintem ez nem is ahsznál adatot.)(
•Akkumulátor
•megnyitás alapértelmezés szerint
•memória (ez inaktív)
•Áruház/Alkalmazás adatai --> G Playtehát nyoma sincs háttérben futásnak
-
Wolfskin
őstag
Csak ilyet találtam, hogy "Akkumulator optimalizálás" . Innen kivettem. Sajnos "Háttérben futás" nincs, de a kereső se dob ki ilyet
Illetve a fejlesztői beállításik közt egy olyat, hogy háttérfolyamat korlátozás,
azt "normál korlátozásról" átállítottam "legfeljebb 4 folyamat"-ra (ez a max) ennek van érelme? -
Wolfskin
őstag
Köszi, ez tetszik! Nincs semmi opció,állítási lehetőség, de igazából nem is kell.
Ez nem csak híváskor,minden körülmények közt kikapcsolja a kijelzőt, ami nem is baj. Emlékszem, az evolveoban ha zsebben hordtam és kijelzővel befelé, hogy védve legyen, fél perc múlva elkezdett csipogni, aktivizálódott a vészhívás tárcsázója és tárcsázgatni kezdett
Amihez még kéne segítség, hogy egy "Volume lock" nevű appot futtatnék, mert sokszor ahogy fogom a készüléket lehalkítom, aztán némítom a volume gombbal. Van is ilyen app, amíg fut addig OK, de pár perc múlva kilövi valami. Ugyanígy pl.a "Stupid Alarm" nevű app sosem ébreszt, mert kb 5 perc után azt is kilövi valami... Remélem ez futni fog folyamatosan. Mi tesz ilyet egy androidon?: (android 8.1.0)
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
van egy ulefone armor 3T telefonom, amivel alapvetően meg vagyok elégedve, leszámítva azt, hogy nem telefon, mert hiányoznak a telefonáláshoz szükséges dedikált gombok, de azok mára minden telefon méretű számítógépről hiányoznak, de van egy problémám, ami szinte minden hívásnál előjön.
A közelségérzékelője annyira gyenge, vagy rosszul beállított, hogy ha nem egyféleképp, egy ponton szorítom a fejemhez, bekapcsol a kijelző, amit onnan veszek észre, hogy a beszélgetőpartner bőszen halózni kezd: haló!.. haló...! ugyanis vagy kikapcsolom a mikrofont az arcommal, vagy valamiféle beállítási menü kúszik elő a dialerből, ami alapból némítja a mikrofont (hogy miért, ki tudja
). És természetesen mire kitalálok belőle,a partner bontja a vonalat.
A power gombra ráállítottam,a hogy screen off, de az is csak kb 10 mp-ig tartja sötéten, utána visszakapcsol a kijelző.
Gondoltam barkácsolok egy kis mechanikus szerkezetet, egy riglit rá, ami telefonálás közben a közelség érzékelő elé tolok, de előbb megvárom, hátha van szoftveres megoldás a problémára. Elég akut a helyzet, a hívások 70-80%-t érinti. Ez súrolja a "használhatatlan a funkcióra" határát, és a legrosszabb az egészben, hogy már nem tudok mint mondani ilyenkor arra, hogy "miért nem veszel már egy rendes iphonet...?"
Kérdésem, hogyan lehetne ezt orvosolni?
1. Vagy valami kiegészítő progi, ami a power gombbal kapcsolgatva végérvényesen megöli a screent, nem engedi visszajönni,
2. vagy a közelségérzékelőt megtuningolni?Hm...?
-
Wolfskin
őstag
válasz
nyisziati #138293 üzenetére
Akkor tulajdonképpen ezeket a dual sim telefonokat el lehet felejteni, mert ezek mind másod, harmadvonalbeli gyártók: blakview, agm, ulefon, nomu, oukitel, zgpax, evolveo, conquest stb.
Am ezekből sokkal volt is már dolgom, és tényleg igaz, amit írtok: nomu s30: szinte mindig volt valami, ami nem működött (rendesen), de általában nem hallották, amit mondok, az agm x1-el ugyanez, és mivel ezen linegaOS fut, a hardverek és érzékelők fele nem működik. De minden beállítást kb 2-3 hetente meg kell ismételni, addigra visszaállítja magát. a zgpax meg bekapcsolta magánalk a wifit, és reggelre teletöltögette kínai appokkal. ott valszeg én csesztem el, netről letöltött szoftverekkel routoltam. az oukitel mondjuk jó volt, amíg bele nem pottyan farzsebből a klotyóba. 2 napot szörcsögött, rezgett, villogott, addig haldoklott, míg kilehelte a lelkét.
az utolsó nem ilyen telefonom a galaxy note 3 volt, és mára el is felejtettem az érzést: szívesen és természetesen használom a funkcióit, mert magától értetődően működik minden. a kínai telók legalább leszoktattak a sok nyomkodásról, netezésről, mert egy idő után nem szívesen vettem készbe: mindig volt valami nyűg mindennel, amit szerettem volna csinálni velük. lám, minden rosszban van valami jó.
akkor marad egy ip67 es duos samsung és napi kétszeri töltögetés...
-
Wolfskin
őstag
válasz
ruszi_tomi #138282 üzenetére
én egyszer rosszul ütöttem be egy címet, "...gmail.cim", azóta csak azt dobja föl, nem tudom se törölni, se semmi. az a címet mindig végig be kell pötyögnöm
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, ulefone armor 3t-vel van valakinek tapasztalata? egyáltalán ulefone-al?
itt egy videó, ahol egy német addig csapkodja a kockakőhöz, amíg eltörik. aztán kijelenti, hogy ez egy kamu telefon, nem is gorilla glass 5, mert az bizony nem tört volna el.
egyáltalán, hogy lehet megbizonyosodni, hogy a gorilla glass valóban az-e? a gorilla oldalán érdekes módon nincsenek fenn a kínai rugged telefonok, egy se. nem fontos neki, vagy mind bekamuzza? mert szerinte ez aszfalt, és nincs rajta hegyes kő, (csak 3 lapos, meg egy marék kavics
) bár szerintem nem a hegyes kövek törik ki a kijelzőt, ez ne luftballon, hanem a csillapítatlan rezgések, ha szerencsétlen szögben csapódik be. (egyébként a videón látszik, hogy kijelzővel lefelé csapja a kockakőhöz)
van egy orosz video is, ahol a földön fekszik a telefon, arccal fel, és egy kb 18 mm-es, hegyes fúrószárat ejt bele kb 1,5 m-ről. az 5. kísérlet, amikor egész a szélénél csapódik, na, akkor megreped.
szóval szerintem azért eléggé bírja. -
Wolfskin
őstag
sziasztok
van egy régi dual simes kínai, zgpax s9, kb egy éve nem volt bekapcsolva. most elővettem, de nem indul.
ha töltöm, a kijelzőn megjelenik az ikon, de nem mozog ("töltődik")
ha bekapcsolom, néha egy tized másodpercre felvillan, de - semmi
meghalt a teló állás közben? vagy az akksi? így nem jártam még, pedig több régi van, da ha töltöm, bekapcsolnak. amúgy nem volt lestrapált állpotbanlehet bele életet lehelni? egy új aksi az aliexpressen 35 usd.
-
Wolfskin
őstag
válasz
punky10 #135327 üzenetére
haha... köszönöm barátom!
Karácsonykor mit csináltok...? átjöhetnétek
vagy legalább felhívatnál. már ha működik a telefonom...
amúgy most sokan azt gondolhatják, h ilyen panaszkodós vagyok, csak a rosszat látom ezekben a telefonokban,de nem tudhatják, mennyi szép perc (másodperc alapon), boldog óra volt az elmúlt időszakban, kik hívtak föl rajtuk, hány jó beszélgetés zajlott le a hangszóróik előtt ülve. ilyenkor, a szeret ünnepéhez közeledve, az ember sokkal elnézőbben gondol ezekre a vackokra is.
közben leinstalláltam a No Led-et meg vissza, ugyanúgy kikapcsolja. nem rögtön, olyan 5-10 perc múlva. nem akarja...
-
Wolfskin
őstag
válasz
punky10 #135312 üzenetére
igen, ettől féltem én is. hogy valahol a misztikum és az átok határmezsgyéjén kell keresi az okokat...
de a viccet félretéve nekem már szembe jutott az, hogy ez egyfajta szoftveres tervezett elavultatás (na persze, összeesküvés elmélet... egyszerűen MIÉRT akarnának agyártók több pénzt keresni??? ennek semmi értelme...)
ismerve a nomu kémprogram botrányát, meg a tapasztalataimat egy zgpax s9-el, ami egy idő után szintén önálló életre kelt, de ugyanez volt a evolveoval, az oukitellel.. egyszerűen egy idő után mind elkezdet meghülyülni, szétesni... most is...ott a wifit kapcsolta be a telefon, aztán elkezdett appokat telepíteni, itt appokat kapcsol le magától több helyen... nagyon sokszor visszaállít beállításokat, amiket rendszeresen újra kell állítani.... vagy egyes alkalmazások nem indulnak el többé. egyik naprl a másikra. és ez még csak frissítés miatt sem lehet, mert minden frissítés alapból tiltva van. nem értem én ezt... na mindegy is, nem idegesítem magam tovább ezen, inkább beveszem a gyógyszereimet... úgyis mindjárt jönnek az ápolók...az akksi jól bírja, 3 napot simán elmegy, szerintem az nem lehet
a sim kártya is új, mind a kettő párt hónapos. -
Wolfskin
őstag
sziasztok, az normális, hogy egy nomu s30 kikapcsolgat bizonyos programokat?
• a "no led" appot pl 10 percen belül magától kikapcsolja a programban is és a kisegítő lehetőségekben is. pedig a programnak minden jogosultság adott
• az opera egy idő után nem indult el, összeomlott, ráfrissítettem, most csak egyszer omlik össze, másodikra elindul
• a brightness level progi két napja nem indul, összeomlikaz normális, hogy kínai telefonok egy idő után így összeomlanak? előtte oukitel k6000 pro volt, az is ezt csinálta. hol ez az app nem ment mát, hol az... nem játszotta le híváskor a dallamot, csak recsegett, mintha kontakthibás lenne a hangszóró (pedig nem az, mást folyamatosan lejátszott). szóval ez ilyen kínai sajátság, vagy valami vírus? (egy régebbi kínaival jártam így, magától bekapcsolta a wifit, ha fel tudott lépni, reggelre tele volt kínai appokkal... (netbankolni inkább a régi samsungról szoktam... )
szóval ez egy természetes folyamat? a régi nortt3-am még döccenés nélkül fut, pedig újkorától minden frissítést letiltottam (Jelly Bean).. soha semmi appal nem volt olyan, hogy megbolondult volna. -
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
oukitel k1000max-ot látott már valaki?
milyen a minősége, a kijelző milyen? egy videón világos, de a betekintési szög nem a legjobb.
megbízható? működik? az 10000 mAh akksi nagyon vonzó, a mérete annyira nem brutál...vagy az AGM X1 (szebb, kisebb, jobb kamera, szebb kijelző) megbízhatóbb cég?
honnan érdemes rendelni? ha az aliexpressről veszem van garancia?köszi!
-
Wolfskin
őstag
válasz
IldiH #134188 üzenetére
te sosem szedted szét a sírós babádat, vagy az első zsebrádiód, hogy "mi van benne?" csak a kisfiúk ilyenek...? én amit lehet, szétszedek azóta is
egyszer telátam is a neten ilyen blogot, ahova az emberek mindenféle kütyüket feltesznek, amiket haláluk után felboncolnak, egértől rádión át konyhai gépekig, és kielemzik, mennyire jó a konstrukció. meg hogy mi van benne..
-
Wolfskin
őstag
válasz
IldiH #134185 üzenetére
A BV8000 Prot néztem, kb mindent tud, de a 5,5" árában csak 5"
Akkor meg már majdnem a feléért veszek inkább AGM A8-t vagy Nomu S10 prot-t. A felbontás nem ér meg annyit nekem. Akkor az AGM A8 vagy Nomu S10Pro jobban megéri.
persze kérdés, melyik kínai gyártó számít tradicionálisan jónak... (Ulefon, Oukitel, mind kínál ilyen telefont)Az IP64 tezset nem volt szándékos, de azért a régi, ebből a szempontból "minősíthetetlen" telefonokat elég volt pár napig szárítgatni és mentek tovább, azért ennyit igazán megtehetett volna legalább az adatokat lementsem róla. egyébként leszedtem a hátulját, h jobban kiszáradjon, ha valakit érdekel mi van belül, teszek fel képeket.
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
szerintetek Nomu s30 vagy AGM X1? és miért?
a nomu tényleg nem tudja a gyorstöltést??
amúgy mi most a javaslat IP68 terén?
- igény 5, de inkább 5,5", 720p, de inkább 1080p,
- fényerő! (napsütésben is látszódjon, mégiscsak outdoor)
- hangerő (minél nagyobb, annál jobb, nem utcazenélni, csak telefonáláskor)
- akku/akku idő (minél nagyobb, annál jobb, lehetőleg >4000mAh)
- gyors töltés!
- OTG (de ezt szinte mindegyik tudja)
- Dual sim (ha külön van az SD az jobb)
- gorilla glassX, vagy legalább is valami
- magnetic, de gyro szenzor is jó ha van
- legalább 3 GB ram
- ha úgy néz ki mint egy telefon, és nem egy űrhajó az előny (no dizájn)
- a fizikai gombokról már lemondtam...
- ne kelljen speciális (egyedi, hosszabbított) usb kábelmelyik kínai megbízható? vetem egy oukitel k6000pro-t, de pár hét után kezdett meghalni. nem játszotta le híváskor a hangjelzést, csak recsegett, mintha kontakthibás lenne (máskor nem), bizonyos appokatol hol futtatott, hol nem, néha lefagyott, nem lehetett felvenni, vagy ilyesmik. kísértetiesen emlékeztetett az evolveo q4-re. ez ilyen kínai telefon fícsör? a samsung note 3, note 4 sosem csinált ilyen furmányokat. van olyan gyártó amelyik mentes ezektől az allűröktől?
vízhatlanságban melyik a megbízható? a youtubeon van, amelyik beázik.am IP64 ide, IP64 ode, a K6000 belepottyant a kádba, de 3 mp is sok volt neki. egyszer kérdeztem itt, h van-e tapasztalat, mit enged meg az IP64. most már van. semmit.
-
Wolfskin
őstag
válasz
outdoor #133287 üzenetére
úgy emlékszem azon kívül semmi. de az annyira katasztrofális volt, hogy egyszerűen képtelen voltam használni. a fehér háttér kisüti a szemem, az összekuszált menük, a felismerhetetlen ikonok.... visszarakattam rá a kitkatot, de a! semmivel sem lett jobb, b/ egy hét alatt minden tiltás ellenére visszamászott rá a 6-os android (kitette g akkor figyelmeztetést, hogy óhatatlanul is hozzáért az ember. az meg se bezárni, se tiltani nem lehetett. naponta kétszer lett volna kedvem falhoz vágni, olcsóbbnak találtam, ha beteszem a fiókba és akkor vettem egy evolveo Q4-et (amiről már szintén írtam valahol egy félé oldalt, hogy miért szar, de annak a hibáinak 99%-a tervezői ostobaság)
a note 4-en jobb volt a kamera (sokkal) és a knox, meg az utolsó amin volt infra, meg sd kártya hely (az 5-ben nem volt). vettem hozzá Amerikából egy ghostek atomic vízhatlan tokot is pedig.
talán megoldás lehetne megrootolni és note 7-es romot tenni rá, azon van sötét téma. amennyire szertettem és jó telefonnak tartottam a note 3-at annyira gyűlöltem a 4-est. végül is utólag belátom, hogy kicsit túlreagáltan, végül is nem is a készülék dühített föl, hanem a mérhetetlen emberi ostobaság, amit a marketingesek fejlődés címszó alatt letolnak a torkunkon. tudod, amikor se pénzed, se ötleted fejleszteni, de muszáj mást eladni mint addig, akkor kicsit szétbarmolod, és eladod a változást.
-
Wolfskin
őstag
válasz
IldiH #133261 üzenetére
Ha soook pénzem lenne, akkor összeszereltetnék magamnak egy tökéletes telefont
szeretném azt hinni, hogy ehhez nem is kell soook pénz.
nekem a note 3 volt az androidosok közül amit nagyon szerettem, előtte a nokia 5800-t is, de utána a note 4-et csak 2 hétig bírtam, fiókba tettem és vettem egy evolveo q4-et. (az új android, a változás nagyon megviselt
)
volt még ilyen intermezzo, egy zgpax s9-e, amit megrootoltam, és így a gombkiosztását teljesen teste szabtam (pl. a home hosszan screen off, röviden home). valahol itt, ezek mentén lenne nekem az ideális megoldás
1. legyen legalább 3 fizikai gomb, egy home, egy hívás fogadás és megszakítás (piros és zöld) ezek felett pedig akár szoftveresen az android vezértő gombok. a hívás gomboknál fontos, hogy amikor veszem ki zsebből, nem nyomódjon be, tehát legyen süllyesztett vagy peremmel védett. a telefon nekem munkaeszköz, annál pedig fontos, hogy rutinná válhasson a kezelése. ha minden alkalommal leköti a figyelmem is a használata, mert nézni kell, akkor kapufa. a mai készülékek azonban nem telefonok, hanem számítógépek, a fő funkció a (net)függőség kialakítása, kiszolgálása, tehát a fizikai kialakításuk, ergonómiájuk is ennek van alárendelve.
2. kijelző mérete legalább 5, de még inkább 5,5-5,7"
3. fényerő olyan, hogy kültérben is használható (450 nit)
4. hangerő legalább 75dB, (ebben a strapák ált jobbak)
5. akku használhatóság legalább 2 nap (a zgpaxban 4500 mAh akksi volt, de olyan gyenge hardver és felbontás volt benne, hogy egyszer hétfő reggel vettem le töltőről, s pénteken 10.kor ugrott 1%-ra). de 2-5%-al még el lehetett indulni otthonról), tehát nagy aksi és takarékos üzemmód
6. szabványos usb és jack aljazta, ne legyen süllyesztett, speciális, hogy bárhol kölcsön töltővel is tö9lthető legyen
7. legalább ip67, hogy vízbe esés miatt ne kellejen megint cserélni
8. dual sim a céges és magán miatt (nem akarom megszüntetni a magánt, mert 5k alatt 2 gb netet és 0 Ft percdíjat nem biztos hogy gyorsan kapnék újra)extra:
• ismerjen sok műholdat (GPS, Glonass stb.),
• OTG
• legyen legalább mágnes szenzor, de ha gyro van még jobb,
• a kamerája nálam max dokumentálásra szolgál, tehát bármelyik minősége megteszi, persze ha jobb, az nem hátrány.
• a note ceruzáját nagyon imádtam, nekem tollal írni köröm helyett, olyan mint evőeszközzel enni...
• infra, otthon a hifit, klímát irányítani, de vidéki hotelben is jól jött, hogy azt be tudtam kapcsolni.összességében, ha a note 3 vízhatlan lenne, vagy a note 8-ban lenen infra, vagy bármelyikre rátennének telefon gombokat...
-
Wolfskin
őstag
válasz
IldiH #133258 üzenetére
nekem a hosszú üzemidő, nagy kijelző bőven elég. meg újabban az ujjlenyomat olvasó, mert nem kell 3-4 lépésben kioldani a képernyőzárat. no meg a valamennyire strapabíró, de ne nézzen ki úgy mint az entreprise űrhajó. csak normálisan, mint egy telefon.
ezen felül főleg telefonálásra használom, tehát felveszem, leteszem, tárcsázok, alapvető, hogy a gombjai egyértelműek legyenek. ha már nincsenek fizikai gombok, legalább látható, tapintható legyen. erre majd ki fogok találni valami DIY megoldást.
vagy veszek egy ulefon armort.
az a baj, hogy így mindegyik egy kompromisszum -
Wolfskin
őstag
válasz
salaud #133252 üzenetére
szia, fú, közben nyomkodom egész nap, úgyse tudok mást csinálni törött bordákkal
szóval:
1. ertől kiderült, hogy a különböző screen off widhgetek teszik, keresek olyat, ami nem csinálja2. amelyikünk előbb elcseszi, azt majd tájékoztatja a többieket, mit bírt. azt tudom, hogy a note 3 nem bírja a tengervizet
mondjuk csak a kijelzője halt meg, azt kicseréltettem, azóta működik.
3. akkor neked ultrahangos lehet a szemed, ha sötétben is látod azokat a gombokat. meg lehet ugyan szokni, hogy az ember sejti, hol vannak, illetve melyik hol van, csak akkor szívás, ha több telefont is használ, amin esetleg más a kiosztás, mert akkor nem válik automatikussá. nemrég láttam, a "Képzelet ereje " c filmet, nagyon jó, most az jutott eszembe, h örüljek, h egyáltalán a kijelzőt lehet még látni.
szóval én úgy vagyok, hogy még a szoftveres gombok is jobbak, mint a semmilyen gombok...4. a Jelly Bean launcher nagyon tetszik, csak lenne pár kérdésem, talán értesz hozzá.
nincs benne ilyen "preferences" vagy beállítások valahol? ez így fut ahogy fut, kész?
ilyeneket ha lehetne átállítanék:
4.1. hogy az alkalmazások gomb ne azt a szétrobbanós effekttel váltson át az asztalról az appokra, hanem csak simán.
4.2.az asztalon lévő mappákat nem lehet átláthatóvá tenni? adok ugyan nevet nekik, de elolvasni nem igen tudom, arról szoktam megismerni, hogy egy nagyon tipikus appot teszek előre, és arról tudom, hogy mi a tartalom (pl Internet = Opera, kapcsolatok = Gmail és így tovább)
4.3. ha az alkalmazásokra váltok, a felső sornak levágja a felét. ez miért lehet?Ugyanakkor az értesítési területet lehúzva, a gyors beállítások ikonjai nem változnak. Azokat mivel lehetne felismerhetővé tenni? Azok szerintem az android 6 tipikus baromságai, nem lehet azokat lecserélni?
ÉS hogyanm lehet beállítani, hogymi jelenken meg? Mert pl. tele van ilyenekkel, hogy hotknot, azt sem tudom mi az, és biztos, hogy nem is fogom használni, de egyszer csak eltűnt belőle pl. az automatikus forgatás. amikor viszont a menük legalsó bugyrában megtaláltam és átváltottam, itt is újra megjelent itt is az ikonja. szóval itt valahogy magáétól buzerálja, hogy mi jelenjen meg és mi ne. nem lehet ezt átvenni tőle?
-
Wolfskin
őstag
válasz
salaud #133252 üzenetére
ez úgy nézem az app (widget) hibája, a hozzászónoklásokból kiderül, ha ezzel zárják a telefont, nem oldja fel az ujjlenyomat olvasó, hanem jelszót kér.
ezzel összefügghet, valami akadás, ma nem tudtam felvenni egy hívést mert fekete maradt a képernyő. hiába a dedikált telefon gomb (piros zöld) nélkül nem telefon a telefon, csak egy hordozható, telefon méretű számítógép/ internetkapcsolat.a többinek utána nézek, köszi!
@sky11: A nova lauchert meg is vettem egyszer. kipróbálom
@IldiH :
igazából csak a nagyobb akksi és a strapabírás miatt tetszett meg. de meglátom, ez menyire barja a gyűrődést. da giroszkóp mellett mintha kompass szenzor is lenne benne...
Blackview BV8000 Pro miért olyan jó? ami nem tetszik hogy csak 5". -
Wolfskin
őstag
Az oukitel K 10000 Max-ról mi az általánosan elfogadott vélemény?
ujjlenyomat, gyors töltés, USB-C, 5,5", 10000mAh stb.
Alternatívák:
• Nomu S20 - úgy néz ki mint egy normál telefon, nem pedig egy űrhajó makett valami c-kategóriás űr kalandfilmből, kontra: kisebb, csak 5"
• Nomu S30 - még ez sem olyan extrém
• Ulefon Armor - legalább vannak fizikai vezérlőgombjai (bár csak 4,7" és HD) -
Wolfskin
őstag
sziasztok
teljesen spontán vettem egy oukitel k6000 pro-t. (fél éves, 25K, egyelőre úgy tűnik, megérte)lenne néhány kérdésem:
1. az ujjlenyomat olvasó beállítottam, és tetszik, hogy lezártból egyből aktivá válik a képernyő. de csak akkor, ha a power gombbal kapcsoltam ki. ha a "screen off" widgettel, vagy a "greenfy sreen off" widgettel kapcsolom ki, akkor nem működik, csak annyit csinál, mintha a power gombbal kelteném életre: lezárt kijelző, amit először felfelé kell húzni, aztán feloldó mintával kinyitni. tehát duplán kell kioldani, ami szívás.
pedig néha egyszerűbb a kijelzőn kikapcsolni, vagy a home gombot hosszan nyomni a screen offhoz. mint átnyúlni a power gombhoz.
ennek mi lehet az oka? lehet ezen javítani?2. van valakinek tapasztalata a telefon IP64 védettségével? az mint jelent a gyakorlatban? a jack és az usb-n kívül elméletileg szigetelt? az IP után a 6: Teljes mértékben védett por ellen, a 4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett). próbálta már valaki, ha csak véletlenül is?
3. az android gombok viszont elég gázok, csak festve vannak, nappal is alig látszanak.nem tudtok valami felragasztható akármiről, ami kiemeli ezeket a környezetükből? hogy legalább kitapintható legyen, hol vannak? valami, ami vezeti az áramot? akár DIY...?
Az android 6.0-ban nem lehet valahogy belevarázsolni a szoftveres vezérlőgombokat a kijező aljára? rootolás után igen, úgy lehet, de így alapból nem lehet? esetleg tudtok valakit ajánlani,aki gyorsan és fájdalommentesen megrootolná? esetleg feltenné rá az android 7.0-t, vagy valami normálisabb főzött rom-ot? (nekem a Note 3-on lévő Jelly Bean volt és maradt az etalon, a fehér hátterű fapados dizájnú note 4-et egy hét után kihajítottam)4. a kijelző dizájn, (felület) borzalmas, minden app egy színes buborékéban (golyóban, körben) van benne, baromi nehéz megkülönböztetni őket. nem beszélve a rendszerikonokról (térerő, töltöttség,gps stb. azokat csak az apró betűs nevük alapján lehet megismerni, amúgy totál egyforma szürke (fehér) paca mind. aki ezt a dizájnt kitalálta, megtervezte, engedélyezte, azt örökre el kellene tiltani... mindentől! nem tudok ajánlani valami skint, vagy bármi megoldást, ami normális (klasszikus) ikonokat rak ki? amitől az egész úgy néz ki, mint egy régi Jelly Bean...
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, az Ulefon Armor milyen telefon?
érdemes venni? kb 39.000 aliexpressről, ott talán nincs is vám... de még úgyis.
minőségileg jobb, mint egy Cat S40? Hardveresen mindenképp erősebb... -
Wolfskin
őstag
válasz
RVR400 #132964 üzenetére
a navonhoz olyan szinten nincs semmi infó, hogy még egy kép sincs róla az interneten. a telenor oldalán meg csak a neve. egy két hirdetés alapján derült ki, hogy dual simes. mivel nem volt telefonra szükségem, bepipáltam egy 0 forintosat, tartalékba jó lehet, és mivel egyszerre halt meg az ecolveo q4 minkét sim foglalat, (nem látja egyik simet sem), a not 4 (újraindul sim hiba miatt), és a note 3 is kiszámíthatatlan, mióta egyszer megúsztattam, gondoltam épp kapóra. jön. először csináltattam 2 új simet, de nem az volt a baj, tehát hardver csere kell, beláttam. az arculcsapás ekkor ért, hogy a pannonnál külön dolgoztak ezen, hogy lebutítsák (a tescoban is asszem 19 ezerbe kerülő telefont), leragasszák, kis műanyag sim dugót ragasszanak bele, felmatricázzák és szoftveresen is letiltsák. csak csakis Oidipus király nagyságához tudom mérni őket, és azt is kívánom nekik. azért írtam, mert azt gondoltam, talán egyszerű feloldani a sim lockot, szerintem több szót nem érdemel a dolog.
most egy cat s40 dual ism és a nomu s20 s30 közt dilemmázok, de engem nagyon vonzanak a fizkai gombok...
amit írtál a másik telóról, meg csatoltál képeket, hogy őszinte legyek nem értem...
szifont sosem vennék.
amúgy a használhatósága, amit ők felhasználói élménynek neveznek, rosz az minden dicséretet megérdemel. igazai, amerikai emberekre kreált, tehát tényleg bárki könnyedén használja. sajnos a nokia kihalása óta az ergonómia nem kötelező tantárgy és a telefonokat is a marketingesek kreálják
-
Wolfskin
őstag
azért az "ajándék" túlzás.. . 2 év hűségemet adtam érte cserébe. ez volt a 0Ft-os telefon, amit lehetett választani az évfordulóra. és mit hoz a sors, átmenetileg be is üzemeltem volna, (céges flotta, magán flotta is pannonos) mire kiderül, hogy kedves cég munkatársai vették a fáradságot, időt, pénzt nem kímélve ügyködtek rajta egy sort, ha már gyárilag benne van a 2 sim, ők letiltsák, lematricázzák, eldugaszolják, ragasztóval is bekenjék, mert ők a pannon gsm. szerintem óriási királyság, minden tiszteletem, hűségem és fogyasztói lojalitásom az ilyen cégeké
hát csoda, hogy egyből beidegesedtem??? tisztára idegállapotba kerültem.a másik kérdés furmányosabb: ebben már annyira modernek az ikonok, hogy négyzettel és háromszöggel tulajdonképpen minden funkciót ki tudtak fejezni, legyen az térerő, töltöttség, wifi, akármi. régen grafikus elemekkel, ne adj isten 3D effektel, színekkel megtoldva tették lehetővé az akkor élt ostoba embernek ezen dolgok differenciálást, a mai kor emberének erre semmi szüksége, mert ő TUDJA, hogy mi micsoda. a következő modelleken még ezt is elhagyják szerintem, addigra a korszerű ember már ÉREZNI fogja, mi a stájsz a telójával. (hosszú távon meg ő maga lesz a telefon).
szóval ezeket szerettem volna visszacsinálni, de rájöttem, hogy felesleges szembe úszni az árral, ki kell ülni a partra. hosszú távon megoldást egy nyomógombos "butatelefon" jelenthet, sajnos ebből amióta nincs symbian s60, tényleg ostobán buta telefonokat kreáltak.ezt az egyet tisztelem az iphoneban, ha most kiolvasztanák az iphone 1-el befagyott Yetit és kezébe nyomnák a legújabb 7-est (?), szinte szemrebbenés nélkül tudná használni, míg az androidot szinte frissítésenként újra kell tanulni. mindig eszembe jut róla a vak gyerek, akinek a szülei hetente átrendezik a szobáját, mondván, neki is kell a változatosság
de hát telefont nem is munkaeszköznek szánják - az maga az ember -, hanem a maradék figyelmének, idejének, gondolatainak becsatornázásáraahhoz meg az a jó, ha minél többet nyomkodja, bíbelődik vele, mint tamagocsi és a gazdi, a két elválaszthatatlan szimbióta.
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, kaptam a pannontól az évfordulóra ajándékba egy T503 NAVON készüléket.
dual sim-es, de a parasztok letiltották benne az egyik kártyát. fel lehet azt oldani?másik kérdés: az új nemtomhányas android egybites ikonjait (2D monokróm geomertriai alakzatok) ki lehet cserélni olyanra, amik különböznek egymástól és a háttértől?
-
Wolfskin
őstag
fizikai gombok 3 db: a home, a back meg a menü vagy mi.
pl Cat S30, Samsung S5 active stb., de ez egyik see duala cat s60 az az, de megfizethetetlen. nekem nem kell extra ficsör, csak telefonálni lehessen vele.mondjuk az sem baj, ha nagy aksi van benne, de ezekben általában az szokott.
illetve hagyományos, nyomógombosban tudok olyat, ami
dual sim,
vízhatlan,
viszonylag kicsi (tehát nem úgy néz ki mint az Enterprise űrhajó)
és tud T9 keresést a névjegyzékben, és nem csak a név legelejétől keres. (ezt már az összes S60 symbianis nokia is tudta, tehát nem egy nagy csoda).mert akkor még megoldás, hogy azzal telefonálok, a note 4-be meg teszek egy internet kártyát és elhasználom tabletnek. Eddig is 2 telefont cipeltem...
Rendeltem rá egy vízhatlan tokot amerikából, csak senki nem hallotta, hogy mit mondtam, annyira leárnyékolja a mikrofont -
Wolfskin
őstag
sziasztok, tudtok ajánlani egy olyan dual sim telefont, ami megbízhatóan működik és vízhatlan és lehetőleg vannak rajta fizikai gombok (3).
ami még előny, ha nagy, legalább 5" és nagy fényereje van. a mostani evolvo q4 szabadtérben szinte használhatatlan (árnyákban, egy kézzel takarva lehet sejteni a kijelzőt), de emellett is tele van ordenáré tervezési hibákkal.
a többi nem olyan lényeges, igazából mind ugyanazt tudja. főleg telefonálásra kellene.
ja, és legyen beszerezhető...
lehetetlen?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
szerintetek szabad venni Magyarországon olyan telót, ami nem tudja a hazaiak közül csak a 3(1800), 7(2600), 4G frekiket?
a 20(800) nincs benne.
itt van a hazai 4G frekvencia lista, de nem tudom, a gyakorlatban mit jelent a 20(800) hiánya?konkrétan a samsung note 4 duos lenne az
LTE band 1(2100), 3(1800), 7(2600), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500) - Hong Konga sima note 4 közül melyiket érdemesebb megvenni?
N910F (Europe);Quad-core 2.7 GHz Krait 450 (Snapdragon 805)
vagy
N910C (Asia, Europe, South America) nyolc magos, azaz Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53 & Quad-core 1.9 GHz Cortex-A57 (Exynos 5433)mindkettő: LTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 4(1700/2100), 5(850), 7(2600), 8(900), 17(700), 20(800) - N910F,
-
Wolfskin
őstag
válasz
Graphics #125974 üzenetére
egy haverom mutatott egy 5,7" kínait, alibabán vette eldobós telefonnak, relatív jól nézett ki (kijelző, sebesség stb), 20-ból benn volt neki, csak nem tudom, mennyi ideig működik, (nekem) ismeretlen modell...
azért kérdem, h mi az, ami kipróbált, viszonylag stabil. de majd rákeresek erre a Note4-re, köszi! -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
ismerős keres android telefont, a következő paraméterekkel:
• nagy kijelző (min. 5.5")
• jó felbontás (min HD)
• jó fényerő
• gyors, stabil, megbízható működésfelhasználási cél: második telefonnak, autóba, csak internet lesz rajta, GPS, zenehallgatás
van valami ajánlott, kipróbált modell, akár az alibabáról, ami jó és megfizethető? (20 körül) -
Wolfskin
őstag
sziasztok, tudtok abban segíteni, hogy dual simes telóban mi jó vétel az alábbi paraméterekkel?
•legalább 5" de inkább 5,5
•legalább HD (bár 5" vagy a fölött nemigen hinném, h lenne kisebb felbontás)
•az aksija legtovább bírja (legalább egy napot bárhogy kibírjon)
•legyen fizikai home gomb
•a hívásfogadás/hívás bontás beprogramozható legyen a fizikai gombokra.
• legyen olcsó (olyan kb 30-ig... de ha pont ilyen van afölött, azért átgondolnám)
• hangerő (normál és kihangosítva is, nem zenéhez, de zajos helyen is lehessen használni)ami jó lenne, (de valszeg úgyse lesz)
-strapabírás (esetleg vízállóság valamennyire), de nem ütésálló strapafon, csak szigetelés!!!
-karcálló üveg (vagy lehessen kapni hozzá üveg fóliát)
-OTG
-Led/torch-----------------------------
ugyanez érdekelne dual sim nyomógombosban is.
az ideális az lenne, ha annyit tudna, mint egy symbyan S60, de ilyen nem lesz.
elvárás:
- T9 hívásindítás (csak elkezdem bepötyögni T9 módon, és a lementett névjegyekben BÁRHOL keresi az adott kombinációt. pl. tudja az evolveo x1, a MM-ban volt egy arany színű 15-ért az is tudta, tehát nem egy ördöglakat)
- legyen sötét alapon fehér betűk téma benne (éjszaka se süsse ki a szemem)
- kezelje a névjegyeket (eddig még az outlook-gmail-android (korábban nokia) háromszögben sosem sikerült átvinnem, az ékezetes karaktereket)ami még előny (de ilyen csak a mesében van):
- nagy méret, nagy gombokkal, jól olvasható betűkkel (pl az evolveo x1-re még ciril betúkkel is rá van írva, az ABC, olvashatatlan)
- nagy kijelző (bár a felbontás úgysem lesz nagyobb)
- LED villanó/lámpa
- Gmail kliensvan ilyen...?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Sanyesz. #114035 üzenetére
már nagyon sok programmal megnéztem, rootoltnak mutatták, az avast tűzfal is működött eddig, pedig az is csak rootolt telón engedi a tűzfalat bekapcsolni. most az a baj, hogy semmit nem enged telepíteni, hiába nem tudja letölteni a store-ból. darabig pörög, aztán leáll. (hibakód 495)
most nem tudom mi a helyzet:
cc cleaner szerint: root status: yes
cpuz: Root Access: No -
Wolfskin
őstag
sziasztok, ilyenkor mi a teendő?
ilyen hibajelzéssel indul:
-------------------------------------------------------------------------------------------
1. "Az SU binárist frissíteni kell". Folytatod?
1.1. "Mégsem"
1.2. "Folytatás"2. "Ha...[...] Hogy szeretné telepíteni a SU binárist?"
2.1. "TWPR/CWM" --> újraindul, --> nem történik semmi--. 1. pont
2.2. "Normál" --> telepítés, kérlek várj, --> "A telepítés sikertelen" --> 1. pont
-------------------------------------------------------------------------------------------hogy lehet kijönni ebből a ciklusból?
próbáltam a tűzfalon feloldani, illetve teljesen kikapcsolni, de most azt a hibaüzenetet adja, hogy rootolni kell: "Nem lehet fő hozzáférést szerezni, ahhoz rootolt telefonra van szüksége.." stb. pedig eddig működött. -
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
tudtok valaki, aki ilyen android "szelleműzéssel" foglalkozik? vagy programot, ami átfésüli a telefont ilyen szempontból? egészen biztosan lakik benne "valaki", aki nemrégiben még a gps-t kapcsolgatta be, azt abbahagyta, újabban a wifi-t és mobilnetet kapcsolgatja. nem lehet kikapcsolni, mert félperc után visszakapcsolja. repülős módba tettem a telót, így csak a wifit kapcsolja be, de szerintem hamar rá fog jönni, hogy onnan is visszahozza. bár olyankor pin-t kér, nem tudom, azt tudja-e figyelni. amiért különösen idegesítő, hogy percenként nyom egy hangos dudaszót, hogy wifi hálózatok elérhetőek, szerencsére itt egyiknek sem tudja a jelszavát, hogy fel tudjon kapcsolódni. csak jelzi, hogy szeretne. bár a mobilceten is ki tudna nézni, mivel azt is visszakapcsolja. amíg 2 sim volt benne, addig is néha megcserélte a mobilnetet, ha kikapcsoltam visszakapcsolta, ha egyik sim-re tettem áttette a másikra...szóval valaki vagy valami önállóskodik a gépen, ezt kéne megtalálni.
a gép (Alps S9 klón/ dual sim) rootolt, avast fut rajta, a tűzfal fehér-listás, csak a böngészőt és a mail programot engedi ki a netre (elméletileg), de nem bízom benne. időnkét engedi telemenni a gépet kínai apokkal, ilyenkor 4-8 ilyen progi figyel a gépen reggelre. jelzi őket, de leszedni nem tudja. leszedni eddig csak a CC cleanerel sikerült, (sim ki, újraindítás, alkalmazáskezelő, de egy örökkévalóság, mire betölti az alkalmazásokat, néha 30-40 percig is szkennel
) de utána leszedi őket. a simet azért kell kivenni, mert visszakapcsolódik a net és ilyenkor újabb és újabb dolgok jönnek folyamatosan.
Ezzel meg is van a napi kötelező telefonos egyórás programom, amit az ápolgatására, karbantartáséra, lelki egyensúlyára kell fordítani.
-
Wolfskin
őstag
válasz
tibcsi0407 #112533 üzenetére
ugyanezt gondolom én is egyébként... például amikor a letöltések engedélyezését megvontam az xposed additionstól, akkor a kínai appok addigi dömpingje jelentősen alábbhagyott. de máshol beállításban nem találtam semmi ráutalót.
igazából a gps bekapcsolása is csak azért idegesít, mert egyfajta lázadásnak tekintem. mintha a kávéfőzőm önállóan döntene dolgokról, felülbírálná az én elhatározásaimat. lehet, a legegyszerűbb lenne olyan kompromisszumot kötni, hogy ÉN kapcsolom be a gps-t, szándékosan, mert így akarom, és akkor a telefon csak végrehajtaná.
végül is annyit talán nem fogyaszt, elég nagy az akksija, simán bírja 2-3 napig.
most azt csinálom, hogy kikapcsolom a mobilnetet, és csak akkor kapcsolom be, amikor mailt nézek. utána megint ki. így se önálló gps, se kínai appok. kicsit macerásabb, de valamit valamiért
-
Wolfskin
őstag
válasz
tibcsi0407 #112529 üzenetére
hát, ha agyonvernének sem tudnám felidézni, de valószínűleg igen... félig ekszatikus állapotban, itt, a fórum segítségével vágtam bele és egyszer csak az volt.
ilyen appok vannak rajta, amikkel sikerült a működését funkcionálisabb irányba terelnem.:
• super SU
• Framroot
• Gravity box
• xposed additions
• Mobileuncle Tools
• Xposed installer -
Wolfskin
őstag
válasz
salaud #112512 üzenetére
meg van rootolva. tartok tőle, hogy akkor történt meg a Dolog...
motoros gps: a garmin értelmezésében az, ha érintés helyett nagy gombokkal is vezérelhető, amit kesztyűben is lehet kezelni. van egy vista hcx-em, az pl. ha navigál, akkor (beállítható) hogy fekete a kijelző, csal fordulóknál villan fel egy nyíl. villog és sípolva figyelmeztet.
nekem a nokia here is tetszik, ahogy navigál, viszonylag egyszerű felület, nincs telezsúfolva infóval, könnyen értelmezhető.
egyébként a navigálásnak elsősorban fordulókan van jelentősége, ilyenkor amúgy is lassabban megy a motoros, egy pillantás, a képernyőre és egy egyértelmű info, hogy jobbra, balra, egyenesen, alig vonja el a figyelmet.
a zgpx9-hez () meg tartó sem kell, pont befér a két óra meg a plexi közé, kicsit be is feszül, ki sem tudna esni
a csuklópántját áthurkolom a tükör szárán, für alle fälle. ha gyorsan kell navigálni, pl. Pesten szükségmegoldásnak teljesen jó. persze beállítani szigorúan csak kesztyű nélkül, álló helyzetben lehet. -
Wolfskin
őstag
válasz
salaud #112466 üzenetére
"...középszar kínai telefont, ami vírusfertőzött. " hát épp ez az. ezt magyarázom én is, hogy vírusfertőzött. és ezzel nem tudok mit kezdeni. a symbianon ilyen nem fordult el (lehet hogy volt, nálam nem). a windowsos, de vagy leirtottam, vagy újrahúztam ezt a kép oprendszert használtam általában. lehet szar gépre feltenni, erős vasra, de a windows az ugyanaz a windows. én eddig így képzeltem egy oprendszert, ezek szerint telefonon másként van.
az androidon fut egy avast vírusirtó, ezek szerint feleslegesen? mert nem talál semmit. illetve a kínai appokat kiszúrja, csak leszedni nem tudja mindet. eddig a cc-cleaner volt az egyetlen, ami leszedte a makacsakat.)
tehát ha jól értem, akkor itt a vírus kerner, vagy firmware, bios (vagy nem tudom hogy hívják az androidban) szinten van, tehát maga a telefon a vírus. és ezt nem lehet csak úgy újratelepíteni, mert ezt a gyártó nem adja ki (vagy ha kiadja is, ugyanaz a szar marad). nem ismerem az androidot, felhasználói szinten sem, de ha ez így van, akkor (hogy mondjam, hogy ne tűnjön szidásnak), nem, túl szimpatikus tulajdonság.***
motoros gps. jó a wayteq, van pár autós gps-em tőle, mindig is jobban szerettem, mint cns-t. de nekem a telefon hardveresen erősebbnek tűnik, szüksége esetén telefonnak is lehet használni, internetezni stb., tehát a tartó hiány nem olyan nagy kompromisszum, és csak 6 ezerrel volt drágább (40-ért vettem).
a legvonzóbb azonban az volt benne, hogy végre egy telefon, amin vannak telefon funkciógombok (hívásfogadás, hívás megszakítás). nem is tudtam, hogy létezik. azóta kiderült, h nem is létezik, ugyanolyan android gombok, a zöld és piros telefonjel csak dekoráció.
amúgy nagy tapasztalat, hogy a legszarabb telefont is meg lehet szokni, a legnagyobb ergonómiai bakikkal is lehet együtt élni, csak később, vagy soha nem válik zsigerivé. pár hét után kezdtem megtanulni bontani a hívást, egyre gyorsabban felismertem, hogy melyik állapot van van a készülék és ilyenkor melyik lerakási metódus működik. nokia után kb annyi volt megszokni a note3-t, mint ezt a note után. tehát mindig van lejjebb és az ember mindig tud alkalmazkodni. hogy legyen valami pozitív kicsengése is...
amúgy nem trollkodásnak szántam, tényleg érdekelt, hogy egy vírusos gebaszt le lehet-e küzdeni telefon szinten
-
Wolfskin
őstag
válasz
cappa72 #112431 üzenetére
hát igen... ki tudja...,
mindenesetere az internettel függ össze, azt kitapasztaltam, ahogy elindítom, indul a GPS, jha kikapcsolom 10-20 mp múlva visszakapcsolja, nem elégszik meg azzal hogy engedélyezze az alkalmazások hozzáfárását a hely adatokhoz wifi és szolgáltató alapján, kell neki a gps is.
szerintem ez nem hardveres hiba, sokkal inkább arra gyanakszom, hogy valami folyamat figyel a háttérben, esetleg spywer, amit az avast nem lát és mihelyt netre megy, máris kapcsolja a gps-t. talán kémkednek utánam, lehet bármi, fegyver, k..bítószer, ki tudja, elég sok mindennel foglalkozomamíg keresi a gps-t, az alkalmazásinfóban a RendszerUI-t dobja fel, ha hosszan nyomva tartom. ha kilövöm, lecseréli a beállított fekete hátteret egy saját, színes képre.
megjegyzés:a telefont ip67 gps-nek vettem motorra, túrázni, agy az aksija, bevált. kényszerből átmenetileg telefonnak használom., nem vált be. ez nekem sokkal inkább tűnik a rendszr (android)) sebezhetőségének, mint gagyi hardvernek.
-
Wolfskin
őstag
sziasztok...
újra nyitva a kérdés, továbbra sem bírom felfogni,HOGY BÍR EGY TELEFON SZABAD AKARATTAL RENDELKEZNI?????
Az én dual sim zgpax s9-em öntudatra ébredt, és szabadon dönt afelől, hogy mi történjen a belsejében ha kikapcsolom a GPS.t, ő 20mp múlva visszakapcsolja ha megint kikapcsolom, megint villanykapcsolója., ha ezredszer is kikapcsolom, ezredszer is visszakapcsolja.
Időnként, ha unatkozik, talán keveset nyomkodom, elkezd kínai appokat letöltögetni. akár óránként is. aztán pár nap után abbahagyja. de csak egy-két hétre, aztán megint.
a profilt, azt a hangulatához váltogatja, ha rossz kedve van némára vált.azt megfigyeltem, hogy a gps keresése csak akkor izgatja, ha a net be van kapcsolva. ha hosszan nyomok az értesítésre, az alkalmazáskezelőben a rendszer ui-t dobja föl ha leállítom, akkor alaphelyzetbe kerül a háttérkép. komoly oprendszer, nem mondom.
megoldható az android alatt, hogy a GPS bekapcsolásáról a felhasználó döntsön? vagy ki lehet kapcsolni a gps-t végleg? akár hardveresen? mondjuk belevágok egy csavarhúzót, ahol az található?
vagy érdemes az egész telefont lekezelnem az új 600g-os profi baltámmal? erről lehetne egy poszt akát, mit bír, IP67 vs Aldi kisbalta.
vagy van esetleg ilyen androidos ördögűző, aki lekezeli az ilyen készülékeket? elviszem hozzá, és ő egy zombit csinál belőle, amelyik ezt teszi amit én parancsolok neki? kiűzi belőle a gonoszt?
-
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #111995 üzenetére
az Xposed additions fenn van, de a zgpaxon nem fogott, legalábbis nem minden tekintetben (pl kikapcsolt screen esetén is letegye a piros gomb, vagy ilyenkor is lehessen hangerőt állítani. ilyenkor ugyanis minden inaktív)
a note3 esetén pedig rootolni kellett volna, ami garanciavesztő (knox)@(#111992) RVR400: igen, volt egy probléma, ami akkor nem oldódott meg. most egy másik probléma van, ha figyelmesen elolvastad, mégpedig az, hogy nem lehet kikapcsolni a gps-tt, mert a készülék rögtön visszakapcsolja. ami nekem sokkal inkább tűnik szoftveres (android) problémának, mint hardveresnek (szar teló). az akkori problémák, most a vita során felhozott példák csupán, ami immár igencsak elkanyarodott az eredeti problémától (lásd kiemelés).
a készüléket kéz alól vettem, használtam, a diszfunkciói nem hibák, hanem rossz tervezés következményei.
a készüléket elsősorban outdoor gps feladatokra vettem, arra bevált. kényszerből próbáltam (újra) telefonként használni, arra (ismét) nem vált be. de mint írtam, ez inkább szoftveres/android bug miatt.megjegyzem, amióta nincs benne sim kártya, azóta nem kapcsol be a gps magától.
-
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #111987 üzenetére
Nálam úgy van/volt beállítva, hogy a home gomb fogadja a hívást, az off gomb megszakítja. Az off gomb képernyő kikapcsoló funkciója volt szoftveresen helyettesítve. (legkisebb rossz elvén)
"Akkor tedd át a hangerőgombra a hívás megszakítást/befejezést!"
na ezt hogyan? a note3-on alapból nincs ilyen opció. esetleg valami segédprogram?
-
Wolfskin
őstag
válasz
RVR400 #111983 üzenetére
A "dolog" aminek a megoldásáról itt szó van, az a telefonálás. Semmi más.
Ez nálam a következő fő lépésekből áll:
• névjegy (hatékony) keresése és hívása
• bejövő hívás fogadása
• hangerőszabályzás / kihangosításra váltás
• (opcionális: képernyő manuális kikapcsolása)
• (opcionális: hívás közben információ keresése)
• hívásbontásEzek a primér funkciók. A névjegyek menedzselés, bevitele, szinkronizálása, mail, sms és egyéb üzenetfunkciók már szekunder funkciók, átmenetet képeznek a számítógép funkciókkal.
"Tényleg nem való neki okostelefon, ennyi."
tökéletresn igaz. Telefonálásra az okos telefon nem előny. Kb így. Az adott %-os érték mutatja, hogy az adott funkciót milyen szintvonal elégíti ki (saját vélemény)
FUNKCIÓ: -----Telefon--------PC/internet
Okos telefon-----50%---------100%
Buta telefon------100%--------5-10%Súlyozás:---------90%---------10% (személyes felhasználói preferencia, kinek mire kell)
-
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #111982 üzenetére
Lehet a home gombra is programozni a hívásmegszakítást, ez igaz, de az így elvesző funkció még jobban hiányzik: hívás közben kilépni a hívás menüből és megnézni valami információt, ami hívás közben releváns (menü, sms, névjegyzés stb.).(am nem nagy fícsör, már a nyomógombos Nokiák is tudták ezt a s80 symbiannal). Melyik ujjamat vágjam le, döntés kérdése. A képernyő kikapcsolást könnyebb kerülőúton helyettesíteni.
Azért elég sok munkaórát eltöltöttem már vele, hogy próbáljam használható munkaeszközzé tenni az androidomat. Ugyanis 95%-ban telefonálásra használom. -
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #111977 üzenetére
Én is próbáltam mindenféle segédszoftverekkel funkciókat rendelni a gombokhoz, de nem sikerült. Leginkább az lett volna jó, ha már van rajta piros, meg zöld gomb, az ne dísz (illetve menü és vissza gomb) legyen csak, hanem funkcionáljon telefongombként. Milyen szép is lenne... egy androidos telefon dedikált hívásgombokkal...
De nem sikerült, mivel ahhoz a telefon firmwerébe kellene belenyúlni. legalábbis ezt állapította meg egy hozzártőbb.
A legzavaróbb egyébként az, hogy mivel nem működik rendesen a közelségérzékelője, és nem is sikerült bekalibrálni, ezért hiába kapcsolom ki a screent a home gomb hosszú nyomásával, a képernyőt bármi feléleszti beszélgetés közben és akkor általában a fülem bontja is a vonalat. -
Wolfskin
őstag
Az akksit nem mértem be, de kb. 1,5 cm vastag és kb 8x4cm területű, (maga a telefon is brutál méretű, 153*75*23.4 mm) . Egyszer hétfőn reggel levettem töltőről és pénteken délben még 2%-on volt. igaz, akkor alig netezem. múlt héten hotspotot csináltam vele a laptopnak, este 100% -ról 82%-ra esett reggelig. Ezek nekem elég meggyőző adatok, hogy nagy az aksija.
"Te akartál olcsón nagyon jót, csak hát ez egy csapda volt, te pedig szépen belesétáltál" én egy nagy, vízhatlan gps navigációt akartam, amit motoron is tudok használni. Azt meg is kaptam. a motor kormányán figyel, lehet vele navigálni. nincs sebben csapda. Telefonálásra nem alkalmas. Ennyi. Szép is lenne ilyen olcsón...
"Többi gomb azért tűnt el mert felesleges," szerintem meg ez a hülyeség. Néz meg egy profi fényképezőgépet a milliós kategóriából, mindenre dedikált gomb van, míg az olcsó home use gépeken meg fícsörnek hirdetik, hogy menüből állítható minden. Gondolkodj!
a profitnövelés meg profitnövelés. Ha kijelző már ott van, adottság. Utána melyik olcsóbb? Egy szoftveres megoldást írni egy funkcióra, vagy egy dedikált gombot megtervezni és legyártani hozzá jó minőségben? Lásd fényképezőgépes példa.Ezen a telefonon legalább 4 féle protokoll volt a hívás megszakítására, attól függően, hogy éppen milyen stádiumban (milyen menüben képernyőn stb.) van a készülék. Tehát minden hívás megszakítás előtt elemzés, hogy mi a pillanatnyi helyzet, értékelés, hogy melyik protokoll az aktuális, és utána a 2-3 műveletből álló feladatsor lefuttatása („ezt idehúzom, itt megnyomom, itt érintem és lerakva”). Tehát mindig oda kell néznem (figyelem), tudatosítani a helyzetet, elemezni, elgondolkodni. Ebből mikor lesz olyan rutin, mint pl. az indexkapcsoló? Vagy egy Nokia piros gomb?
Headset: tudom, van is, vettem egy Ericssont, még a hívószámot is kijelezi. Kétszer vittem magammal, egyszer használtam is, de mára már nem tudom, hol van. Nekem a telefon ne legyen felszerelés. Tudom, ez egyéni preferencia, de ha lehet, oldjon meg minden egy darabban, ne kelljen kiegészítőket csomagolnom hozzá folyton. Szal (nálam ) nem működött sajnos.
"neked nem való érintő képernyős telefon, nem mindenki szereti vagy tudja elfogadni." - Ebben viszont teljesen egyetértünk. egy számítógép/tablet jól és egyre jobban vezérelhető érintőkijelzővel. De nekem a telefon szerszám. munkaeszköz, a lehető legkevesebb figyelmet akarom rá szentelni. Olyan legyen, mint az autóban az indexkar. Funkcionális. A kezelése pedig rutin.
Mivel magam is a marketing iparágban dolgozom, sokszor elborzadok, hogy milyen szarokat nyomunk le az emberek torkán, és ők boldogan tapsolnak hozzá, mert (a reklámok) azt mondták nekik, hogy az a jó.@(#111972) fateless: egy note3-t használok/-tam és úgy van beállítva, hogy az oldalsó gomb szakítja meg a hívást. Sajnos a home-re nem lehet dedikálni a funkciót. A kijelző kikapcsolása akkor igazán fontos, ha este beszélek, kocsiban és kihangosítva tatom a telefont. Ilyenkor legkisebb fényerőn is nagyon zavaró. Tehát 1 home gombbal alaphelyzetbe hozom a kijelzőt. 2 lenézek rá, hogy megtalálja a kijelzőn a screen off app gombját. 3. megpróbálom úgy tartani, hogy hüvelyk újjal elérjem és megnyomjam (megérintsem, hogy közben lehetőleg ne érjek máshoz). Ugyanez a nokiánál nem is tudatosul, mert egy automatikus mozdulattal kikapcsolom oldalt. Kész. Ha meg bontom a hívást egy másik automatikus mozdulattal teszem. Ez önmagában nem tűnik túl nagy kerülőnek, de ha valakit ismeri a mozdulatelemzést, optimalizálást az ergonómiában, beláthatja, hogy 2 dedekált gomb használata rutinná válhat, nem kell bekapcsolni hozzá a tudatos gondolkodást. Ez egy „szerszám” ismérve. A részeddé válik, nem kell „gondolkodni” a használatán. Apróság, de mivel szóba került, ezért elmagyaráztam részletesen. És most egy "telefonról" beszélek (mint funkcióról), nem egy számítógépről, amivel szükség esetén telefonálni is lehet. Ezt nevezem paradigmaváltásnak.
Az eredet probléma az volt, hogy mivel vízbe esett a note3, átmenetileg ezt a zgpax s9 androidos (eredetileg csak navigációnak vett) csodát kezdtem használni. Volt vele gond bőven, de az utolsó csepp az volt, hogy a GPS folyamatosan bekapcsolta magát. Kb 30mp-re a kikapcsolás után. Ennek oka szerintem egyértelműen az Android-ban keresendő, nem hinném, hogy hardveres anomália. Tehát nem készülékfüggő. De nem is kizárt…
-
Wolfskin
őstag
tudom, ezen a kérdésen már túl vagyok rég. akkor meg a képernyőt nem lehet kikapcsolni, csak képernyővakarászással (oda helyezett screen off app)
van egy élethelyzetem, amiben gyakran vagyok. kocsiban, éjszaka, kihangosítva beszélek. automata, nem kell váltani, nem balesetveszélyesebb, mint enni, inni, ölelni. csak tilos. tudom. de. ha ég a kijelző, kisüti a szemem, ha a fülemhez emelem, megbüntet a rendőr. erre van az oldalsó gomb. eredetileg.
a fizikai dedikált gombok elhagyása MINDEN készüléken az olcsósítás, butítás jele (pl fényképezőgépek. vagy képzeld el, hogy az indexet a kocsiban úgy kapcsolod, hogy középen, egy érintőképernyőm, egy legördülő menünől kell kiválsztani, hogy jobbra, vagy balra. mikor válik rutinná?) és ha ezt fícsörnek adják el, az meg a mi bajunk. de a kérdés csupán filozófiai, a "fejlődés", (pontosabban a profitnövelés) ebbe az irányba mutat.@ (#111964) aytukabozs: nem, nem voltak baráti figyelmeztetések, ezt a kütyüt kimondottan azért vettem, mert ip67+gps+4200mAh. és ezt tudja is. újonnan (de kéz alól) 40 ezerért megérte. ugyanezt Garminba többszörös áron kapod meg. mivel megázott a telóm, és javítás alatt állt, ezért kényszerből ezt kezdtem használni. adtam neki egy esélyt. de alkalmatlan rá. teljesen. ebben nincs is vita.
azt, hogy "az androidos okostelefon rossz dolog" egész pontosan akkor könyveltem el, amikor két éve kézbe vettem a note3 telefonom. ez volt az első, amit elkönyveltem és ez azóta sem változott. csak megszokottá vált. egy csodálatos számítógép, imádok írni és rajzolni a tollal. ekkora méretben ilyen tudás, zseniális. de mint telefon, kb 25%-os. aki tanult ergonómiát, tudja, hogy ordítóan alkalmatlan. de megszokható. megoldható vele. mint ahogy baltával is lehet körmöt vágni. csak nem ara való. viszont tökéletesen generálja és ki is elégíti az internetfüggőséget. (ez akárhogy is, egy paradigmaváltás. a telefon helyett ma már a számítógépünket hurcibáljuk, hogy minden pillanatban tudjunk netezni). nomeg a kütyük baszkurálása iránti olthatatlan vágyat is. mert lássuk be, amíg az appjainkat számolgatjuk és settingeljük, addig sem kell élnünk. és ez is valami. -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #111894 üzenetére
sziasztok, köszi mindenkinek a tippeket!
a megoldás pofon egyszerű volt, ott hevert a fiókomban. úgy hívják, nokia 5800. van egy marékkal, reggel beüzemeltem kettőt. felüdülés volt a telefonálás. újra van felvevő gomb, letevő gomb, mindenki hallja tisztán, amit mondok. olyan finom érzés azt mondani valakinek, hogy szia, és már a fülemnél bontom a vonalat. egy kézzel!! úgy, hogy rá se nézek a készülékre, úgy rakom zsebre. nem igényli a figyelmet, foglalkozhatok a dolgommal. olyan, mint egy varázslat... meglátjátok, előbb utóbb valaki fel fogja találni (újra) a mobiltelefont...
ezt meg majd bütykölöm ha lesz sok szabadidőm. egyelőre egy TELEFON-ra van szükségem, nem egy tamagoccsira.
köszi
W -
Wolfskin
őstag
A kérdésem továbbra is:
Hogyan/hol tudom úgy kikapcsolni/letiltani a GPS vevőt, hogy a telefon ne tudja magától visszakapcsolni?
Kb 30 mp kell neki és már vissza is kapcsolta a a gps-t, ami így folyamatosan megy és fogyaszt. és idegesít, hogy az van amit a telefon akar és nem az, amit én.
-
Wolfskin
őstag
igazából nem is telefonnak vettem, hanem vízhatlan gps-nek. nagy az aksija, vízálló, ki tudom tenni a motor kormányára navigálni. arra megért 40 ezret. csak most szükségmegoldás, mert megúsztattam a note 3-t a tengerben, és amióta készül, gondoltam hadra fogom. de alkalmatlan erre a funkcióra, be kell látnom. nem volt kedvem újratanulni a symbiant, gondoltam arra a kis időre megteszi. de a symbiant elfelejteni volt kár. mint telefon, fényékkel hatékonyabb szerszám. mint számítógép, már nem. kinek mi kell.
-
Wolfskin
őstag
válasz
tibcsi0407 #111888 üzenetére
azzal az a baj, hogy megrootoltam, meg van fenn kb. 4 féle ilyen segédprogram, amit itt ajánlottak, hogy egyáltalán alkalmas legyen a telefon valamilyen telefonálás szerű művelet lefolytatására. ezzel elment kb 4 munkanapom, 8 órás munkaidővel számolva. kezdjem előröl?
azóta napi 1-2 órát töltök a telefon állítgatásával, mivel nem vagyok egy képzett telefonszerelő, ezért mindenre rá kell jönnöm. és kb. naponta, mert a telefon a háttérbe folyamatosan visszaállítgatja magát. vagy el. vagy bármi. tehát lehetséges, hogy ez a gps mizéria is egy alkalmazás, ami úgy döntött, hogy megváltoztatja a beállításait. most rá kellene szánnom talán 5-6 órát, és átnézni minden alkalmazás minden beállítását. de holnap úgyis újrakezdeni valamilyen más anomáliával.
van ennek értelme?
szerintem előveszem a régi nokia telefonjaimat a fiókból, fél óra alatt átkonvertálom rá az adatokat, (mondjuk számolok még plusz 4 órát a különféle szívásokra) de akkor egyszer s mindenkorra letudva a telefon kérdés. egy olyan eszközzé válik, mint a villanykapcsoló. használom. és 10 évente kicserélem. -
Wolfskin
őstag
mivel a telefon teljesen önállóan állítgat beállításokat a háttérben, lehet, hogy valamelyik alkalmazást is átállította? de melyik kapcsolhatja be a gps-t???? tényleg csak a telefon porrá törésével lehet megoldani egy ilyen problémát? már nagyon hajlok rá...
-
Wolfskin
őstag
válasz
fudi2002 #111881 üzenetére
én szívesen benne lennék, de akkor azemberiség jön nekem egy másik készülékkel.
amúgy az is eszembe jutott, lehet valamelyik titkosszolgálat meghekkelte, és ők akpcsolják be, hogy tudják, hol vagyok.
de ilyet az életben nem láttam... KIKAPCSOLHATATLAN GPS!!! 20mp múlva újraindul... -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
adott egy zgpax s9 (Alps S9) dual sim telefon. jó kütyük, kiválóan alkalmas sok mindenre, de ezek közt a nincs a telefon funkció.a legújabb fícsöre, hogy öntudatra ébredt. random módion állítgatja a beállításait. a néma profil aktiválását abbahagyta, meg arról is leszokott, hogy a mobilnetet áttegye a céges kártyáról a privátra (kb 20 mp után cserélt) helyette ma repülő módba tette magát. ez most új hobbi nála.
egy pár napja meg felvette azt az idegesítő szokást, hogy bekapcsolja a GPS-t. ha kikapcsolom, nézem a képernyőt, 20mp eltelik, kezdi a gps keresését. és bekapcsolja.több tippem is van:
1. bekapott valami vírust, és az tette zombivá. pedig van rajta avast, szal nem értem.
2. valaki átvette az irányítást fölötte és szívat
3. ugyanez kandi kamerával
4. ennyire szarok a kínai androidokesetleg van még tippetek? a teljes fizikai megsemmisítésen túl van esetleg megoldás a problémára?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Graphics #110180 üzenetére
értem. akkor most mit tegyek...?
system/app /app2 / priv --> ezt nem találom sehol...@Viktor0610: végül is nem haszontalan, mert ha a tűzfal be van kapcsolva, akk megfogja (csak egy két app mehet ki, fehérlistásak), de amúgy kijelzi és leszedi őket, csak folyamatosan jönnek újra. van amit nem tud leszedni, azt a CC Cleaner törli ki, de az meg 30 perc, mire betölti az alkalmazáslistát...
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, van egy zgpax (alps) s9 dual sim telóm, most kényszerből azt használom.
az a gondom vele, hogy állandóan tele megy kínai nyelvű apokkal. napi 2-3x kell letakarítani 5-7 appot.
a készülék rootolt, ehhez ilyen appok vannak rajta:•Super SU
•Frameroot
•Gravity box
•Xposed additions
•Xposed installer
•Mobileuncleezekre gyanakszom, hogy valamelyik töltöget le. a frissítés, appok letöltése mindenhol ki van kapcsolva
ha az Avast Mobile tűzfal be van kapcsolva, akk csend van, de ilyenkor nem lehet semmit telepíteni sem. ha mégis kellene valami (pl a Viber utoljára) abban a pillanatban jönnek a kínai appok.hogyan lehet ez ellen védekezni?
lehet ezzel összefügg, de időnként állítgatja saját magát a telefon.
• az adatapcsolat (net) egyik simről a másikra megy át vagy kikapcsol
• a wifi (vagy a BT, GPS) bekapcsolódik
• a MyProfiles-ben a profil átkapcsol némáramost lehetne azt mondani, hogy véletlen érintések, de annyira gyakori és szisztematikus... a net pl. volt egy időszak, amikor az egyik kártyán nem is maradt meg, 10 sec múlva átváltott a másikra
van ötletetek? -
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #100465 üzenetére
a szenzor tulajdonképpen működik, csak nagyon rövidre van állítva. vagyis csak akkor, ha letakarom pl. újjal. vagy ha jobb kézzel telefonálok és a fejemhez szorítom. de ha bal kézben va, akkor már hiába (a tetején bal oldalt van a szenzor). tehát működik, csak rosszul van beállítva.
az additions úgy emlékeztem fel van téve, de most töltöm újra a store-ról... majd jelentkezem, ha sikerül...
köszi addig is! -
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #100443 üzenetére
háááát... hálás lennék, ha ebben tudnál segíteni. már korábban napokat töltöttem azzal, hogy idáig eljutottam, ahol tart most a telefon, de ezeket a falakat nem tudtam átlépni. ha esetleg tudnál részletesebben segíteni, vagy akár el is viszem hozzád a telefont...
eddig ezek a progik vannak fenn: Xposed installer, Super SU, Framaroot, GravityBox, Mobileuncle Toolscsak pl. ez utóbbinál, a menüben egyszerűen nem jelenik meg a közelségérzékelőt kalibráló menüpont. meg ilyenek...
-
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #100430 üzenetére
köszi, tudom, azokat már próbáltam is. megrootoltam, remap, minden létező alkalmazást kipróbáltam, majdnem jó is, csak ha a képernyő inaktív, akkor a gombok is. semelyik gomb nem aktív, ha a képernyő sem, még a hangerőt sem tudom állítani. ezt nem tudom átlépni. tehát először képernyő aktivizálás és utána tudom csak megszakítani a hívást.
viszont erre a legtöbbször nincs is szükség, mivel a képernyő magától is feléled, és a fülem is lerakja a hívást, igaz, beszélgetés közben is, nem várja meg, míg elköszönök... (hiába kértem rá, ez süket fülekre talált...)
-
Wolfskin
őstag
válasz
CoolBoy323 #100421 üzenetére
egyébként azért nem értem ezeket a hibákat, mert ezek nem függnek össze a készülék árával/gyártási minőségével. hardveresen egész jól össze van rakva. ekkora szoftveres/firmware hibákat véteni inkább a kompetencia teljes hiányét mutatja. egyedül a mikrofont nem értem, mivel egy párezer forintos legolcsóbb készülékkel is lehet telefonálni, nem hinném, hogy ez is a költségvetésnek esett volna áldozatul... bár az lehet egyedi hiba is.
tehát a mai fejlesztési irányelvek közül (Buddha után szabadon) a...
• csináljuk meg szándékosan szarul, hogy hamar újat vegyen
• csináljuk meg tudatosan szarul, hogy kevesebből kijöjjön,
• csináljuk meg szarul, mert az jó poén
• a kérdés irreleváns (más szóval ki nem szarja le?)
...negyedik, utolsó volt az, amelyhez a gyártó igazodott.
és mivel hardveresen egész jól össze van rakva, és nem is vettem annyira drágán, ezért gondoltam kiegészítem annyival, hogy rendesen működjön, ha meg lehet csinálni. -
Wolfskin
őstag
válasz
CoolBoy323 #100417 üzenetére
nem. én szeretném, ha eljön az ideje...
honnan vágod ennyire ezt a gagyi kategóriát? te is beleszaladtál? -
Wolfskin
őstag
válasz
CoolBoy323 #100414 üzenetére
az soknak tűnik... és elsőre úgysem sikerülne, mert elég masszívak tűnik.
a többiben azt hiszem igazad van...
kivéve, hogy semmire nem jó: a lézerpointer jól működik, a gps vevő erős, az iránytű úgyszintén. az ébresztője hangos, az aksija sokáig bírja. egy vízhatlan garmin gps 100e fölötti árkategória, ez meg szinte ugyanazt tudja.
telefonálásra alkalmatlan csak szegénykém... -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #93898 üzenetére
sziasztok,
ZGPAX 9 telóhoz keresek segítséget. olyan programozó, szakértő kéne, aki meg tudja oldani az alábbi problémákat (lehet, hogy mélyebb programozói tudást is igényel...
)
1. a fizikai (piros/zöld, hangerő) gombok kikapcsolt screen mellett is működjenek, tehát pl. beszélgetés közben lehessen hangerőt állítani, vagy a végén bontani a vonalat
2. ha hívás közben kikapcsolom a screent (sajnos csak manuálisan lehet és kell is, a beépített közelségérzékelő semmit sem ér és nem lehet kalibrálni), akkor az ne kapcsolódjon vissza 5 mp múlva automatikusan (mert ilyenkor füllel bontom a vonalat sajnos)
3. a mikrofont valahogy bekalibrálni, vagy nem tudom mit lehet vele, de a partnereim mondandója 95%-ban ugyanaz: halló... halló... nem hallok semmit... halló (akkor is, ha nincs kihangosítva). aztán megjavul, és megint elmegy a hang. kontakthiba lehet? vagy szoftveres? mindenki nagy recsegést hall, sistergést, a saját hangját vissza, stb.
a készülék amúgy (sok mindenre) jó lenne, csak egy dologra alkalmatlan jelenleg, az pedig a telefonálás. az érte adott pénz jelenleg kidobott pénz, ha esetleg valamennyi költséggel telefont lehetne faragni belőle, szerintem megérné.
-
Wolfskin
őstag
válasz
punky10 #95787 üzenetére
köszi! ezek, ha jól nézem mind az evolveo q4 klónjai, igaz? am nem ip67-esben nincs ilyesmi? az evolveo nyomógombos telefonjai pl.? nem tudod azoknak milyen a tárcsázója? ma a kezembe került egy új,nyomógombos nokia, az új platformmal és az bizony nagyon fapad. pontosan olyan, mint az ős nokiák: csak a név elejétől keres. ha Kis Istvánt akarod, akkor K+I+S... stb., de ha nem emlékszel, hogy milyen néven mentetted le, vagy a nevére pontosan, csak arra, hogy István, akkor esélytelen megtalálni. ez az ős időkben, amikor még kevés volt a mobil elment, de ma már mindenkinek több száz kontaktja van, pláne egy dual simes készülékben...
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
tudtok ajánlani dual simes telefont?
lehet androidos, vagy bármi más, akár nyomógombosis.a következő szempontok lennének fontosak (fontossági sorrendben):
1. legyen rajta felvevő (zöld) és letevő gomb (piros) (ami kikapcsolt screen mellett is kezeli a hívást)
2. az is fontos, hogy a tárcsázó ne csak a bevitt név első karakterétől keressen, hanem a névben bárhol (további nevek, cégnév), akár a telefonszámban, híváslistában. nem nagy kunszt, a symbian s60 már tudta ezt.
3. legyen hangos, 70-75dB a hangszóró hangereje, (ezt a gsamarena oldalon szokták jelezni)
plusz:
4. lehetőleg ne a letevő gomb legyen a power gomb!
5, nagy fényerő, hosszú akku idő, led lámpa is előny, esetleg vízállóság (de azok ált. nagyon lebutítottak).
6. legyen beszerezhető...igazából 1-3 lenne érdekes, a telefon telefonálásra lenne, minden másra ott van minden más. meg a mastercard is.
-
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #95420 üzenetére
nálam, ha a vezérlő gombok fizikaiak, azzal megelégszem. igazából egy 5 állású gomb az 5800 közepéről, na az lenne az igazi. listákban lépkedni sokkal praktikusabb 1 cm2 területen mozogni hüvelyk újjal, mint a tízszeresén. a legjobb ebből a szempontból a htc kaiser volt, a vezérlő gombok mellett görgető is volt oldalt, pluszt érintőkijelző, tehát ugyanazt a célt sokféle úton el lehetett érni. igazi luxus! csak a szoftverét nem tudtam megszeretni...
a tárcsázáshoz az N8-ban megismert -nem tudom mi a neve, talán T9 tárcsázó? - tökéletes, annál jobbat nem tudnék kitalálni, androidra a Rocket dialer tudja. 5800-on pedig a C6 firmware. gépelésre a képernyő billentyűzet és a fizikai 0-9 gombok közt rövid szöveg esetén nekem nincs jelentős különbség. a legjobb billentyűzete mégis a C6 telefonnak volt (qwerty), az egyedüli, amiben volt ctrl gomb és működtek a ctrl+c, ctrl+a, ctrl+v, ctrl+x stb funkciók!!!!! sőt a ctrl lenyomva tartva a kurzorral balra lépkedve szelektíven lehetett szöveget kijelölni!!!!csak azt nagyon elszúrták, hogy lespórolták a power gombot és összekombinálták a piros gombbal, így minden második hívás után újra kellet indítanom.
ez volt az egyetlen, de végzetes hibája.
és végül, ha már érintőkijelző, nekem a rezisztív sokkal jobban bejön, mint a kapacitív, van egy kis nyomáspontja, ezzel emlékeztet a fizikai gombokra és nem kell olyan óvatosan bánni vele, nehogy hozzáérj valahol és csináljon valami butaságot. mégiscsak egy szerszámról beszélünk.
ezek mellett a 75dB hangszóró, a hosszú aku idő is az 5800 mellett szólnak (az e66 65dB hangereje már sok esetben volt kevés). de ha mégis veszek egy klasszikust, akkor az az n82 lesz (sokáig az e52-vel szemeztem, kár hogy nem tettek bele AF kamerát. sajnos a userek nem értették mi az a fókuszálás és nem tudták használni, így a nokia élve a tömegigénnyel az olcsóbb és butább mf mellett tört lándzsát).
kicsit elkanyarodtunk a dual simes zgpax s9-től, de jó volt egy kicsit nosztalgiázni... -
Wolfskin
őstag
válasz
#79335424 #95335 üzenetére
kösz az együtt érző szavakat... de igazából már túl vagyok a sokkon. az a baj, ha a firmware-t meg is írná valaki, sztem a mikrofonja is olyan gyenge, hogy telefonnak után sem lenne alkalmas. de lehet az is szoftveres, hogy kb félperc után mindenki elkezd hallózni, aztán újra hallja amit mondok, majd megint jön a hallózás miközben én folyamatosan hallom tisztán a partnert. de ő időnként nem. és mivel ez tendenciózus, nem hiszem hogy térerő függő lenne.
de nagy buktának nem tarom, mert kaptam egy 4.5" gps-t ami vízhatlan, 4100mAh-s aksija van, szükség esetén két sim-et is bele tehetek, lehet cb rádióként is használni (állítólag arra kiváló), van benne laser pointer, meg egy csomó androidos app., mindezt 4 tízesért... . egy garmin oregon gps ennek a többszöröse és nem tud többet, sőt... (na jó, megy AA aksikkal)
de már postán van a telefon, ami eddig leginkább bevált, a nokia 5800. még az N8 se volt jobb, pláne nem a note3. hangsúlyozom, telefonról beszélek, nem a többi (pc, foto, stb) funkcióról. ha sikerül segítséget kapnom, ráteszek egy C6 firmwert és igyekszem kihúzni vele ameddig lehet...
az álom nem rossz, ha egyszer megvalósulni látszik, dobj egy privátot, jövök! lenne pár ötletem ehhez is, ahhoz is... -
Wolfskin
őstag
válasz
WOT-H-A-C #95292 üzenetére
igazából nem is a telefon hibája, hanem a fejlesztőké, mivel a legtöbb probléma szoftveresen orvosolható lenne. az egyik ok a hozzá-nemértés, a másik pedig a szándék. ezeket a kütyüket nem célhardvernek (telefonnak) szánják, hanem olyan kütyünek, amivel a usert folyamatosan foglalkoztatva tartják: netfüggőség, játékfüggőség, kütyüfüggőség - a cél ezek kialakítása és fenntartása és mivel minden függőség valahol jó, örömérzetet kelt, nem is nagyon tiltakozik ellenük senki. sőt...
viszont ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy a következőket:
1. megoldható az, hogy a zöld gomb felvegye a hívást?
2. megoldható az, hogy a fizikai piros (back) és zöld (menü) gombok kikapcsolt screen esetén is felvegye meg bontsa a hívást?
3. megoldható, hogy telefonálás közben kikapcsolt screen esetén is állítható legyen a hangerő +/-?
4. megoldható az, hogy ha kikapcsolom a screent akkor hívás ideje alatt is éljen a képernyőzár? (ne keltse életre minden sz@, bejövő hívás, figyelmeztetés stb. a képernyőt, amin után rövid úton meg is szakad a vonal)ezek programozást vagy firmware típusú beavatkozást igényelnek?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
sikerült rootolnom a zgpax s9 dual sim készüléket, plusz feltettem a gravity boxot is, meg a Mobileuncle tools sokat vitt előre, sok minden lett jobb, de egy dologra továbbra is teljesen alkalmatlanan a készülék: telefonálásra. Úgyhogy már megrendeltem A telefont (nokia 5800, szép állapotban), az lesz telefonálásra, ezt meg marad, amire való: tamagocsinak. nyomkodni, próbálgatni, időt elütni vele. meg így van egy ip67 gps-em, brutál aksival, már az megérte.a hibái:
normál állásban rettenetes halk a hangszórója... lehet, ezen még lehetne emelni, de akkor is használhatatlan, mert folyton felébred a kijelző, és akkor rövid úton bontja is a vonalat.
hiába kapcsolom ki, valami mindig feléleszti, és beszéd közben rögtön aktiválódik is, nincs képernyőzár.kihangosítva továbbra sem használható, eddig semmit nem halott a partner, mostantól csak alig valamit, pedig a mic szintjét felemeltem 255-re.
az már csak hab a tortán, hogy felvenni továbbra sem lehet a fizikai, zöld gombbal, csakis képernyővakarászással, letenni pedig csak akkor, ha él a screen és a telefonáló felület aktív. kvázi, mintha a back gomb lenne a fiziklai piros gomb. de pl. kikapcsolt képernyőnél ez sem működik, akkor csak a power és a home gombokat érzékeli.
tehát minden beszélgetés teljes odafigyelést igényel, két kéz+figyelem (szem), meg az aktuális képernyőtől függő 5-6 lépéses protokollt, mind a kezdéshez, mind a befejezéshez... ha napi 2 hívásra kellene, akkor ok, de folyamatos, munka jellegű felhasználásra, mint telefon egyszerűen használhatatlan. úgy tudnám hasonlattal leírni, mintha az autóban egy érintőkijelzőn egy háromszintes menürendszerből kellene kiválasztanod a balra indexelést, majd ugyanígy a kikapcsolást is. tehát kereszteződés előtt félrehúzódsz, megállsz és bekapcsolod, majd utána ugyanez a kikapcsoláshoz. ennyi. ja, és dollármilliárdokat költenének reklámra, hogy elhitessék veled is, hogy ez a jövő, sokkal jobb, mert nem kell egy ósdi index karral bíbelődnöd, és sokkal menőbb is (lásd anno első iphone). szóval ezt az érintőkijelzőt asszem jól benyaltuk. és ez nem is a telefon hibája, és a note3-amat is utálom, egy buta-telefonnal meg egy laptoppal pont többre mennék minden területen. de mindegy, haladok a korral...azért a nokia 20 éves előnyét nehéz lesz behozni. ergonómia, mozdulatelemzés, felhasználói szokások figyelembevétele.
köszi a segítséget, ez a rootolás meg állítgatás is jó móka (meg sikerélmény) volt nekem
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
tudja valaki, hogy azt az ordenáré tü-tü zenét, amit bekapcsoláskor meg kikapcsoláskor játszik, hol tudom kitörölni? (4.2.2.) -
Wolfskin
őstag
válasz
include777 #94823 üzenetére
huh... megoldódott a xposed additions eltávolítása volt a megoldás (szerintem), de azt vettem észre, hogy bármi beállítás módosítása, ami újraindításhoz kötött nem lép életbe, hiába kapcsolom ki a telót. kivettem az aksit, ez volt a kulcs, ezután helyreállt a rend, minden beállítás érvényre lépett.
de amúgy egy mentést most szívesen csinálnék, abban segíthetnél. legalább a mostani, jó állapot kerüljön lementésre. (ha már rootolás előtt nem tetem meg...
)
az mivel vagy hogyan kell?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
elég nagy gebasz lett a telefonommal: zgpax s9 (alps s9) dual simes ip67, android 4.2.2.a fizikai gombok (piros és zöld) funkciói gyárilag nem telefonfunkciók, hanem android funkciók (back, menü). ezen akartam változtatni. root, gravity box, xposed additions... ezekkel próbálkoztam, plusz egy csomó célirányos app (end call, ilyesmi)
ma reggelre már volt egy virtuális navigációs sáv, így az android funkciókhoz nem kellett a nehezen járó fizikai gombokat használni (és már majdnem sikerült az is, hogy teljesen telefonként működjenek, egyedül a kikapcsolt screen esetén nem lehetett a piros gombbal lerakni a hívást, ahhoz először életre kellett kelteni a képernyőt és csak utána)viszont egyik pillanatról a másikra beütött a gebasz: a home gomb nem éleszti újra a kikapcsolt képernyőt. egyik pillanatról a másikra. eddig ez teljesen alapértelmezetten működött, egyszercsak nem. (a power gomb elég macerás, nagyon el van dugva és kétkezes, olyan nehéz megnyomni).
próbáltam minden beállítást visszacsinálni, minden funkciót kikapcsolni, az xposed additionst el is távolítottam, de nem jött vissza.ilyenkor mit lehet még...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fogyjunk le!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest