- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- NVIDIA GeForce RTX 3060 (GA106)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Többszörösére növeli az üzemidőt az LG 1 Hz-es LCD panelje
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag

Igen, többek között pont ezért szerettem volna enum-ot használni. Rosszul fogalmaztam: már a C-ben is nagyon szerettem, amikor még tized ennyit sem tudott.Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy pontosan mi is az, ami olyan "nagy". Egy integer konstansnál nyilván nagyobb, de egyébként éppen pont akkora kell legyen, mint egy másik objektum-hivatkozás (mármint egy osztálypéldányban.)
Vagy az osztály létrehozásához szükséges nagyobb terület? De számít ez az egyszeri fél-egy kilobyte?Most már egy egyre speciálisabb billezeten ügyködünk, ahol eredetileg 1000 billentyűvel számoltam. Ha ezt beszoroztam egy-egy osztálypéldánnyal, akkor elég elképesztő értéket kaptam. (Többet, mint az első számítógépem agya, pedig ez csak egy billentyűzet.)
Viszont magát a billentyűzetet képként jeleníti meg. Nekem csak kb. félmillió képponttal kell számolnom, de az új gépeken ez megtöbbszöröződött. A képek mérete mellett eltörpül a - humán fogalmak szerint - gigantikus adatmennyiség. (jó, ettől még nem kell pazarolni.)
Viszont rögtön jött ebből egy másik kérdés is: a dokumentáció óvva int a képek gátlástalan használatától, mert elfogy a terület. Nem töröltem ki az elavult képeket (véletlenül), és érdekes módon nem kapok hibaüzenetet még sok-sok egész képernyőnyi tárolt kép mellett sem.
Megváltozott vajon a memóriakezelés, és nagyobb területet kap a program? A dokksi szerint 16 mbyte körül van minden program lekorlátozva, aminek már számításaim szerint el kellett volna fogynia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Suzuki topik
- Mikrotik routerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- További aktív témák...
- MSI GTX 1060 3GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Mini-ITX Beast: i7-14700F / RTX 4070 Super / 64GB RAM
- Kingston 2x16GB (32GB) 2400MHz DDR4 / Beszámítás OK! / Akciós Ár!
- Asus TUF B360M-E Gaming / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Apple iPad mini 6 A15 (2021) 64GB karcmentes - 100%-os akku
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest