- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
spiritex #59680 üzenetére
Vannak alkalmazások, ahol a készítők szándékosan limitálják, hogy milyen készülékeken lehessen a play store-ból telepíteni az appot. Szerintem ilyen a mindigtv alkalmazása is. Tabletek terén biztos, hogy limitálták, gyanús hogy Samsungra. Más tabletre csak apk-ból sikerült telepíteni. Van mód ilyen limitációra [link].
A sima alkalmazásoknál tudtommal legfejlebb a készülék átal támogatott dolgok hiánya miatt maradhat ki egy app. Például ha újabb opengl verzió kell az appnak, mint amit a készülék tud. Amelyik app natív dolgokat is használ, ott persze az architektúra is szűrő lehet. Sima appok, amik nem ndk-sok, azok szerintem nem függenek attól, hogy intel vagy mips vagy arm. Egyébként az inteleseken szokott lenni arm tranzition csomag is, ha jól emlékszem, tehát emulálni tudják a procit az armos appok számára is.
Próbaképpen megnéztem, hogy a mindigtv például települ play storeból egy genymotion -on futó Samsung Galaxy S3 rendszerre is, az arm transition és gapps pakkor persze feltettem. A hangot még így is lejátsza, a képpel nem boldogul, gonolom nincs codec a szimulátorban.
-
azbest
félisten
válasz
kelzsoca #37844 üzenetére
Szia!
Köszi a linket, eddig ezzel az oldallal még nem találkoztam, hasznosnak tűnik
A tablet gyártók akár módosítanak rajta, akár nem, akkor is ki kell adják a kernel forrást. Ha a driver-ük a gpl-es kódon alapul, azt bővíti ki, akkor maga is gpl -essé válik. Ha úgy oldották meg a driver megírását, hogy ne tartalmazon gpl-es részt, akkor azt megtarthatják maguknak. Ha jól olvasom, akkor az nvidia egy wrapper réteget használ, hogy ne kelljen include-olni a kernel headereket.
Az általad idézett válasz egyértelműen megsérti a licenszet.
"If you commercially distribute binaries not accompanied with source code, the GPL says you must provide a written offer to distribute the source code later." [link]Úgy látszik a kínai gyártók napi rutinja a lincesz megsértése. Ez viszont nem mentesíti a tableteket áruló cégeket sem, hiszen a korábbi jogsértés nem legalizálja az újabb jogsértést. A gyártók ismerték a licenszet. Tudták mivel jár, ha mások olyan munkáját használják fel, ami gpl-es. Az ingyenesség ára, hogy ki kell adni a rá épülő kódot is.
Egészen konkrétan olyan drivereket is fordítanék, amelyet a kernel már tartalmaz, csak kihagyták a konkrét termékből a modulokat. Pl dvb-t tunerek, de akár 3G. A chipset gyártó kernele és a tablet gyártó kernele nem feltétlen egyezik meg. A különbség pedig hibás vagy megbízhatatlan működést válthatnak ki a rendszerben.
-
azbest
félisten
válasz
z0d1AK #37810 üzenetére
A másokra mutogatás helyett be kellene tartani a törvényeket a cégeknek.
Ha nem értettem valamit félre, akkor üzenem a HTC felhasználóknak, hogy itt vannak a kernek a HTC készülékekhez:
http://www.htcdev.com/devcenter/downloadsHasonlóképpen a Sony is betartja a törvényeket:
http://developer.sonymobile.com/downloads/xperia-open-source-archives/
És a Samsung is:
http://opensource.samsung.com/
Persze a Nokia sem lóghat ki a sorból (ők DVD-n adták ki, de a licensz miatt szabadon terjeszthető)
http://maemo.cloud-7.de/HARM/N9/(#37825) laszlohu:
igen, a nagyobb gyártókat könnyebb megfogni, nekik muszáj törvényesen eljárni, míg a kicsit megtehetik, hogy ha eléggé szorongatják őket, akkor jogutód nélkül megszűnnek, majd egy ajtóval arrébb más kft alatt hasonló néven tovább működnek. -
azbest
félisten
Tényleg jól látom, ahogy a neten keresgélek, hogy a kínaiakkal gyártató / matricázó cégek sorban sértik meg a glp licenszet? Hogyan lehet, hogy egyik céget sem piszkálja senki, amikor nyilvánvalóan (szerzői jogi?) törvényt sértenek? Csak, hogy két ismertebb példát említsek: WayteQ és Concorde. Adtak-e ki valaha bármely termékükhöz kernel forrást, ahol kernelt használtak fel a szerkezet szoftveréhez?
Az nem kifogás, hogy a kínaiaktól nem kapják meg a forrást. (Ez egyébként megkérdőjelezi a tablet szoftveres részének saját összeállítását is, hiszen forrás nélkül csak próba szerencse gányolásról lehet szó). Mivel ők árulják a tabletet, így őket terheli a törvényi felelősség. Az nem állja meg jogilag a helyét, hogy a beszállítójuk nem adja ki számukra.
-
azbest
félisten
válasz
Bluerainbow #37646 üzenetére
Ha gyári fólia, akkor eredetileg is rajta volt és nem az okozhatja. Csak azért kérdeztem rá, hátha új fólia miatt csinálja. De így valami hiba lesz.
-
azbest
félisten
válasz
Bluerainbow #37639 üzenetére
Talán az érintés érzékelés ment tönkre? MultTouch tester app például mutatja hol érzékel nyomást (gépről is telepíthető a play store weblapján kiválasztva). Ja közben nézem a második videót, tényleg mintha nyomkodást érezne. Fólia?
-
azbest
félisten
A képen szerintem Q88 van (ilyesmi az overmax ov-tb-08 II is), de tényleg átverés szagú ezen az áron.
Múlt hónapban, amikor a DX-en volt nagy 50%-os kiárusítás, akkor néhány perc erejéig volt néhány hasonló darab 30 dolcsiért, de nem ez az általános. Akkor lőttem 24 dolcsiért mk808b-t -
azbest
félisten
válasz
tjb007 #34864 üzenetére
A concorde speed tab-on acrobattal olvasva pdf-et, legkisebb fényerőn (nem szabadban, fehér háttér fekete betű ez bőven olvasható) megvolt a 10 óra. Az új szoftverrel pedig a töltési idő is feleződött
. Persze az angry birds le tudja meríteni 3-4 óra alatt.
Egyébként az acrobat át tudja tördelni a szöveget, single page, text reflow módban szépen kitülti a 7 colos kijelzőt. Bár 1280x800 felbontásban alapból is olvashatóak a betűk nekem, de így nagyobbak persze és állítható a méretük is reflow mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bittorrent topik
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Macska topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- További aktív témák...
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest