-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
Samsung SPS #40192 üzenetére
Az mondjuk elég durva, hogy ha csak a függetlenek akadnak meg 4.0.3-on. Újabb fekete pont a Samsung neve mellé.
-
Bozek
nagyúr
Az se személyes átvétel, hanem csomagküldő szolgálat által kézbesített küldemény. PickPackPont esetén például a Lapker a szállító, és nem a cég, akitől veszed. Szóval nem jó példa.
Ilyen alapon minden személyes átvétel, hiszen a postástól, a futártól személyesen veszed át. -
Bozek
nagyúr
válasz
kelzsoca #39791 üzenetére
Sokkal inkább az a trükközés, amiről itt szó van, hogy NET-en megrendeli és személyesen átveszi. Az elállási jogot azért találták ki, mert NET-en keresztül nem tudod megnézni a terméket. Na, ez személyes átvételnél nem igaz, szóval hülyén lett megcsinálva a jogszabály.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tjb007 #39789 üzenetére
Jogos, közben megtaláltam a fogyasztóvédelem honlapján is: [link]
"Kérdés:
A webáruházban interneten rendelt monitor nem postán érkezik, hanem a vásárló személyesen megy el érte az üzletbe. Valóban nem élhet 8 napon belül az elállási jogával?Válasz:
De, élhet. Az elállási jog a rendelkezések szerint azért illeti meg a vásárlót, mivel a megrendelés előtt személyesen nem tud meggyőződni a vásárolni kívánt termék műszaki paramétereiről, tulajdonságairól, a döntéshozatalhoz szükséges jogai korlátozottak. Így az elállási jog gyakorlása független az átvétel módjától. A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat."Mondjuk ez vicc kategória, mert az, aki interneten rendel egy terméket és utána személyesen veszi át, az miben másabb annál, aki bemegy az utcáról a boltba. Szerintem semmiben.
Egyébként például a Speedshop beírta az ÁSZF-be, hogy levédje magát:
"Nem minősül a fenti Kormányrendelet szerinti távollévők között kötött szerződésnek az az ügylet, amely során az ügyfél jelen webáruházban kosárba teszi a kívánt terméket, az internetes vásárlás során azonban a személyes átvételt választja, tekintettel arra, hogy a szerződés megkötése személyesen történik.""Amennyiben Ön a személyes átvételt választja, a Speedshop egy automatikus válasz üzenetet küld a megrendelés elküldését követően. Ez az e-mail üzenet kizárólag azt a célt szolgálja, hogy ügyfelet arról tájékoztassa, hogy az általa megrendelni kívánt termék megrendelése Speedshop részére történő megküldését követő munkanap zárásáig (munkaszüneti vagy ünnepnapon leadott rendelés esetén a következő munkanap zárásáig) készleten van-e, és a Speedshop ügyfél részére előjegyzésbe vette-e azt. Amennyiben ügyfél vagy meghatalmazottja ellátogat a fenti 24 órán belül a Speedshop üzletébe, személyesen megvásárolhatja a részére előjegyzésbe vettként visszaigazolt terméket, ekkor közte és a Speedshop között a megrendelt termék tárgyában szerződés jön létre. A megrendelt termék vételárát kizárólag a személyes átvétel során ügyfél megrendelésének Speedshop által történő elfogadását követően tudja kiegyenlíteni. Amennyiben ügyfél vagy meghatalmazottja a fenti 24 órán belül nem látogat el a Speedshop üzletébe, és / vagy a terméket nem vásárolja meg, a fenti 24 óra leteltét követően előjegyzését a megrendelt termékre törlik, és közte és a Speedshop között nem jön létre szerződés. Amennyiben újra előjegyzésbe kívánja vetetni a fenti terméket, újabb megrendelést kell küldenie a Speedshop részére a www.speedshop.hu internetes oldalon keresztül."
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #39612 üzenetére
Mondok pár példát:
Sony Xperia T: legalább 3 gyártó kijelzőpanelével lett szerelve, bár ez a ROM esetében nem számít, a Sony megoldotta.
Sony Xperia T és Sony Xperia TL: A TL-re fel lehet rakni a T-s firmware-t, azonban csakis úgy, ha a baseband marad az eredeti.
SE Xperia neo V és Sony Xperia neo L: ugyanaz a CPU (Qualcomm MSM8255 Snapdragon), GPU (Adreno 205) és flash (1 GB ROM, 512 MB RAM), mégse lehet egyikre felrakni a másik szoftverét.Egyéb kérdés?
-
Bozek
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #39607 üzenetére
Azért abban én nem vagyok annyira biztos, hogy ugyanaz a hardver. Szóval én nem ajánlom, hogy a 2.0 szoftverét felrakd a 3.0-ra.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
sinkaa #39566 üzenetére
Csak hogy ne legyen kínai: 2G, 3G, 4G, HSPA, LTE, WiMax - Mit jelentenek a szavak?
-
Bozek
nagyúr
válasz
laszlohu #39533 üzenetére
Azért ezeket a teszteket én fenntartásokkal kezelném.
Csináltam egy kis összehasonlítást, 4 program segítségével.
Nexus 7: Tegra3 (4x1,2 GHz), NVidia Geforce ULP, 1 MB L2 cache, 1 GB RAM, Android 4.3
Xperia V: Snapdragon S4 Plus (2x1,5 GHz), Adreno 225, 1 MB L2 cache, 1 GB RAM, Android 4.1.2Antutu
Nexus 7: 12732
Xperia V: 11450Geekbench 2
Nexus 7: 1428
Xperia V: 1562Quadrant
Nexus 7: 3508
Xperia V: 6074Smartbench 2012 Prod:
Nexus 7: 3797
Xperia V: 3431Smartbench 2012 Games:
Nexus 7: 2463
Xperia V: 2967 -
Bozek
nagyúr
válasz
Cartman023 #39507 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy a gyengébb laptop (amit vennél mellé) se tudna jobban fel- és letölteni, illetve streamelni. Na meg azon még a HD vagy FullHD videók lejátszása is kérdéses. Persze nem kínai ilyen-olyan olcsó tablet-et kell venni, bár azok között is akadhat jó.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Cartman023 #39504 üzenetére
A laptop se nagyon bírná akkuról jobban. Szóval szerintem mindegy. Kell venni egy bővíthetőt, bele egy memóriakártyát és már tölthetsz is lefele.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Cartman023 #39502 üzenetére
Akkor minek egyáltalán laptop? Elég szerintem egy sima tablet is erre a célra. Létezik hozzá billentyűzetes tok és bluetooth-os egér, amivel már meg is van oldva az esetleges gépelési és kezelési nehézség.
-
Bozek
nagyúr
válasz
banderasz77 #39481 üzenetére
Ha annyira nagyot akarsz, akkor igen. De valószínű, hogy azt nem fogja felismerni a táblagép, ezért konvertáld át kisebbre.
A filmek esetében én az említett Freemake-ben 3000 kbps-es videót szoktam beállítani, az is bőven elég. A legnagyobb probléma, hogy ilyen 8-10 Mbps-es videókat csinálnak a releaser-ek, ami értelmetlen. Legalábbis PC-n, tablet-en vagy telefonon nézve. -
Bozek
nagyúr
válasz
szlovibuki #39453 üzenetére
Talán azért, mert az e-book formátuma nem épp a PDF. Keress epub-ot vagy mobi-t (leánykori nevén prc-t) és nézd meg azokat. Mindjárt más lesz a véleményed.
-
Bozek
nagyúr
válasz
CHIPman #39383 üzenetére
Nem sok jót hallottam róla, bár tény, hogy a SoC-ok terén még nem ismerem. De a PowerVR-ről nem hinném, hogy véletlenül mondott volna le az Intel ([link]).
És persze Android alá x86-os vasat pakolni megint csak nem a legjobb ötlet. Szívtak eleget a ZTE Grand In tulajok is. -
Bozek
nagyúr
válasz
this is life #39374 üzenetére
1. Ez kicsit odébb van a max. 40 ezertől.
2. Az Intel Atom-tól ments meg minket urunk...Szerk: Látom észrevetted közben.
-
Bozek
nagyúr
válasz
chatran #39347 üzenetére
Nézzük matematikailag:
7"-os, 16:9-es kijelző: 15,5 cm x 8,7 cm
8"-os, 4:3-as kijelző: 16,3 cm x 12,2 cmEzek alapján döntsd el, hogy az a 8 mm szélesség mennyit számít, mivel filmeknél a magasság nem igazán érdekes.
Amúgy nem feltétlenül 4:3-as képarányúak. Van például 1280x800-as (16:10-es) felbontású is, a Nexus 7 is ilyen.
-
Bozek
nagyúr
Na, már letölthető a 4.3 factory image a Nexus 7-hez is. Bele kellene vetnem magam ebbe a ROM-olásba is vagy megvárni az OTA frissítést.
-
Bozek
nagyúr
Ez vicces volt. Múltkor véletlenül lerántottam az ágyról a Nexus 7-et, azóta gyengébben érzékelte a WiFi jelet, pedig a telefonon normális volt.
Az előbb aztán észrevettem, hogy a hátlap nincs rendesen rajta, pedig nem is esett nagyot. Visszanyomtam és tökéletes a WiFi.(#39231) Bussmann: Ott van a leírásban: "you may get "invalid" message, then please try another method.".
Nálad szerintem a from root shell vagy a from rkflash, rkflashtool, or RKAndroidTool.exe módszer működik. -
Bozek
nagyúr
válasz
Pharaoh #39073 üzenetére
Jah, július 2-án ugrott lefele egy 10-est... Mondjuk az MTK chipset miatt valószínűleg akkor is a Nexus 7-et vettem volna.
A Refurbished-et meg nem fogja észrevenni. Sőt, ahogy valahol olvastam, valószínűleg már Ő is és Te is vettetek újracsomagolt terméket, csak nem tudtatok róla.
-
Bozek
nagyúr
válasz
rongyi #38987 üzenetére
Hol írtál már olyant, hogy teljesen új 16 GB-osra gondoltál? Azt se tudod, hogy mit kérdeztél, de azért belekötsz másokba.
Itt csak ennyit írtál:
A Nexus 7 eléggé szimpatikus, viszont mindenhol 60-70 ezerért hírdetik a 16 GB-s verziót. Lehet esetleg valahol olcsóbban is hozzájutni? -
Bozek
nagyúr
válasz
freelanced #38867 üzenetére
Én ezek közül akkor a Samsung Galaxy Note-ot választanám.
-
-
Bozek
nagyúr
Van billentyűzetes tok, azzal már egész tűrhetően lehet dokumentumot szerkeszteni. Egyébként sokkal többet tudó Office klónok vannak Android-ra, mint például a Windows Phone beépített Office alkalmazása. Mondjuk nem tudom, hogy ezeken a Windows-os táblákon mi fut.
(#38836) vlevi: Viszi őket gond nélkül. Bár az olvasáshoz azért nem árt nagyítani a képen, mivel eléggé kicsik a betűk. De ha valakinek jó szeme van, ezeket is el tudja olvasni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
z0d1AK #38794 üzenetére
Nem feltétlenül ugyanott, mert rakhatod a bal felső sarokba is, ha akarod.
De a lényege a kérdésnek továbbra is az volt, hogy létezik-e arra megoldás, hogy a programok használni tudják a gombsor helyét.
Amúgy szerintem el is lehet teljesen tüntetni, de nem emlékszek, mert már nem használom. -
Bozek
nagyúr
válasz
tjb007 #38788 üzenetére
4.2.2 alatt nekem már nem így van, hanem a telefonoknál is megszokott módon. De akárhogy is csavarod, meg lehet csinálni, amit ő akar, mivel ezt írta: "Bizonyos programoknál nem lenne hátrány, ha azt a helyet is a program tudná használni."
Na, ha most csak a gombokat tünteted el, a többi meg ott marad, akkor olyan, mintha nem is tüntettél volna el semmit. -
Bozek
nagyúr
válasz
tjb007 #38780 üzenetére
Már hogy ne lehetne. Csak root kell hozzá és a következő program: fullscreen. A pro verziója (a fullscreen+) esetén alkalmazásonként lehet váltogatni, hogy mikor tűnjön el.
(#38784) z0d1AK: Bizonyos alkalmazások készítői meg tudják oldani ezt, mondjuk sokkal nem találkoztam. A BSPlayer biztos eltünteti videólejátszás közben.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Nelorfin #38684 üzenetére
Én is a refurbished-et vettem, ami gyakorlatilag még új is lehet, csak átcsomagolt.
A billentyű nekem kényelmes, bár még mindig nem szoktam meg, hogy pár ékezetes betű lekerült a space és a nyílgombok közé. Na meg QWERTZ-es, nem QWERY-s (bár most az itthoni billentyűm is az). -
-
Bozek
nagyúr
válasz
tvamos #38443 üzenetére
Pedig létezik. Én az OfficeSuite-ot használom erre a célra és elég sokat tud. Annyiban problémás, hogy a függvények nevei angolul vannak, de aki ért hozzá, megtalálja.
Ma például nem volt kedvem elővenni a laptopot és a tablet-en dolgoztam.Hozzáteszem, a WP-s telefonban az Office nem tud annyit, mint Android-on, pedig az aztán saját platform.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tjb007 #38386 üzenetére
Bár nem vagyok otthon a témában, de még az se biztos, hogy hülyeséget mondott. Nézd meg például, hogy több a hibás műszaki cucc, ha a Tesco-ban veszed, mint ha rendes boltban. Az előbbibe nagyrészt a selejtet küldik.
Lehet, hogy a CC-nek elküldik a jót, a többit meg különböző neveken eladják. -
Bozek
nagyúr
válasz
VMatteo #38298 üzenetére
Nekem Nexus 7-en a legújabb Youtube is teljes képernyőn játsza le a videókat.
Más: Tiszta király lett így a tablet, hogy vettem billentyűzetes tokot és bluetooth-os egeret. Kipróbáltam a DosBox-ot (tudom, szentségtörés ezen a gépen DOS-os játékkal játszani) és nagyon szuper lett.
-
Bozek
nagyúr
Na, megvan a Nexus 7. Egész pofás kis cucc, egyből le is frissítette magát 4.2.2-re (amikor elindítottam, 4.2.1 volt rajta). Egyelőre csak a BSPlayer-t és a gReader-t raktam fel rá. Az előbbit azért preferálom, mert van benne LAN mód, így kiegészülve a router-en lévő USB csatlakozási lehetőséggel már meg is van oldva a microSD hiánya. Persze csak itthon, "idegenbe" meg majd megveszem a Nexus Media Importer-t. OTG kábelem már van régebb óta, még az Xperia neo-hoz vettem egyet.
-
Bozek
nagyúr
Csak 1,5-szer annyi a refurbished.
Persze a célnak valószínűleg megfelelne egy WayteQ is, de arról amúgy is azt írják a topic-jában, hogy elég sűrűn lefagy. Azt meg azért nem szeretném, ha munka közben egyszer csak feladná a harcot. Meg a Nexus 7-nél az akksi is jóval tovább bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest