Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsfoto

    tag

    Sziasztok

    Előzmények: A box, amit eddig rossznak hittem, mert fagyogatott, a CE alatt a KODI-val nem fagyott még le egyszer sem. Kivéve az újonan vásárolt kártyával, de ott egy nagy méretű filmet rámásolva sem adott vissza jó eredményt. A javasolt mélyformázás még visszavan. Utána tudom mondani az eredményt. Lehet, hogy visszaviszem garanciába.

    KODI: Eddig két nagynak gondolt problémám van vele. A nagyobbik, hogy olyan mint ha nem lenne codec a video lejátszásához. Azaz vannak olyan filmjeim, amelyeket nem játszik le. Ezek között vannak 1080 és 2160-asok is, de ugyanakkor a kisebb méretű, letöltött filmecskéket sem játsza le, illetve kb. minden harmadikat nem.
    Codec hiba lenne? lehet frissíteni? Ezt nem várnám el egy olyan rendszertől aminek pont a lejátszás a lényege.
    Hol lehet a kutya elásva?

    A másik az IMDB. Megnéztem az ajánlott videót a beállításokról. A sorrendet is úgy csináltam, hogy előbb beállítom, hogy TMDB és IMDB, majd utána adtam hozzá az elérési útvonalat. De ez gondolom nem releváns. A lényeg, hogy a frissítésre se volt hajlandó begyűjteni az IMDB, Port.hu stb adatokat. Így nem tudtam téka szerűen böngészni a filmek között csak fájokat listázva.
    Az alap Android rendszer tartalmaz egy KD playert. Ott szépen megy a téka szerű nézetváltás.
    Az oké, hogy tudom melyik film (nem sok) és amikor megy a film, akkor ezek nem kellenek. De ha már van ilyesmire lehetőség, akkor jogos, hogy szeretném.

    Ráadásul még egy probléma. Youtube-bal nem tudtam bejelentkezni. Most nincs előttem, hogy mi a pontos probléma. Addig eljutottam, hogy a google.com/device oldalon megadtam a 9 karakteres kódot és akkor száll el mindig. (Erről pontosabbat csak később tudok mondani, mikor előttem lesz ismét.)

    Belső memóriára való másolás. Megnéztem hogy kell. Az sem egy ördöngösség. Amiért nem tettem még meg és lehet, hogy nem is fogom az a kollégámmal való beszélgetés utáni döntés eredménye. Azt mondta, hogy ha bármi baj is lenne a CE/KODI-val, akkor még mindig ott van az eredeti, alaprendszer, amin azért van ami jól működik. Ezt meg a kártyán akármikor könnyebben tudom akár újrarakni, javítani.
    Amire még gondoltam így a kártyán lévő rendszerrel kapcsolatban, hogy ha megvan egy jól konfigurált rendszer, akkor arról egy img-t készíteni és ha bármikor kellene, akkor azt kell visszaírni egy kártyára.

    _Zs_

Új hozzászólás Aktív témák