- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz blakey #59450 üzenetére
Áruld már el, milyen "user error", "beállítási probléma"!
BSplayer-ben és KODI-ban semmilyen beállítással nem lehet lejátszani rendesen azokat az AVI-kat, amiből küldtem neked egyet.
A VLC-ben pedig alapból automatikus-ra van állítva a hardvergyorsítás. Ezen kívül van "Decoding acceleration" és "Full acceleration".
A négy beállítás közül egyedül a "Disabled" esetén folyamatos a lejátszás!" és semmi baja, hibátlan hardveres gyorsítással."
Te is 922-es SOC-on nézted? GT King-en?primus inter pares
-
cof
veterán
Ezt a packed bitstream mux-ot a dvd lejátszók sem szerették, emlékszem. Szóval maradjunk annyiban, hogy fos munkát végzett a releaser aki ezt kirakta...
Nem is tudom már, de vagy Virtualdubmod, vagy avidemux-al mentés másként, újrakódolás nélkül megszűnt a probléma.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
nagyúr
-
blakey
titán
válasz Rover623 #59452 üzenetére
Leírtam, hogy mit csinálj, ha más eszközön sem tudod normálisan lejátszani akkor bizony user error, vajsimán megy és igen GT-Kingen, VIM3 Pro-n és Minix Neo U9-H-n néztem meg CE-vel.
(#59454) DroiDMester
Nem szar, bevett szokás volt 10 évvel ezelőtt, az anyag amit küldött kb. abból az időből van, semmi baja Kodi alatt.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem tudom te hol éltél, de normális oldalakon is az XVID-eket bizony így tették közzé. Továbbra sem értem mi a gondotok ha hibátlanul megy, én sem preferálom de ha "azt kell nézni, tesztelni" akkor az is működik. A PB ilyen és nekem soha nem volt velük gondom. Nyilván mostanában nem találkozom ilyenekkel.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Rover623
félisten
"Semmi baja az anyagnak, egyszerű packed bitstream és ehhez kell az Mpeg4 hardveres gyorsítás HD felbontásnál kisebb felbontás esetén is."
Komolyan nem értelek!
Szerinted "kell"...ha pedig bekapcsolom a lejátszómon, nem lehet lejátszani.
De bennem van a hiba!?primus inter pares
-
gyűrű
addikt
válasz kzolee216 #59447 üzenetére
Esetleg a Netflixnél a magas bitrátájú anyagoknál? Ha igen akkor próbáld a libwidevinecdm.so -t régire cserélni. Pl. a mi bolygónk sorozatnál láttam ezt , de kicserélve a régire, jó lett.
-
cof
veterán
válasz blakey #59457 üzenetére
Az első magyar torrent oldalra is elég hamar bekerültem, szóval láttam ezt-azt. Nem az a lényeg, hogy Kodi-n megy, emlékszem, hogy ment az anyázás, hogy dvd lejátszón akad-ugrál... Scene release szabályzatban is kifejezetten tiltva volt a használata, normális releaser, aki értett is hozzá, soha nem használta ezt a kapcsolót.
Packed bitstream with 2 (or more) b-frames doesn't play on many older set-top Divx/DVD players. Packed bitstream with 2 b-frames plays on most recent Divx/DVD players. Packed bitstream with 1 b-frame plays on most Divx/DVD players.
(#59458) Rover623
Egyet próbából avidemuxon engedj át, betöltöd és mentés másként, elvileg normális lesz a muxolás így. Amúgy blakey-nél mindig minden megy, még nem láttam volna olyat ami nem, szerintem még egy üres pendrive-ről is tudna lejátszani videót.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Rover623 #59458 üzenetére
Megkértél, hogy próbáljam ki az anyagot, megnéztem semmi baja, írtam mi a megoldás. Nálam semmilyen anomália nem lép fel. De használd szoftveres gyorítással, engem aztán nem zavar.
De bennem van a hiba!? - gondolom igen, mert nálam 4 eszközön is jó, a negyedik nem a témához tartozó eszköz.#59460) CoF
Oké, akkor itt abbahagytam, küzdjetek a sz@rjaitokkal és a user error sem fog érdekelni.
Sz@r lehet azoknál akinél nem megy.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz blakey #59461 üzenetére
Bocs de ha valami szar, akkor az... hardveres gyorsítással megy csak, mikor egy Pentium 2-es gépen is vígan mennie kell az avi-nak, de egy 100x jobb gépen meg nem megy csak "hackeléssel", hát nem tudok erre mást mondani mint, hogy bizony az a videó hibás akár jobbról akár balról nézem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
hardveres gyorsítással megy csak, - az egész lejátszásnak ez a lényege, minden anyagot hardveres gyorsítással nézel, kivéve a Netflix/HBO kiegézytőket, mert azok nem működnek és a szoftveres gyorsítással eléggé szaggatos a navigálás. Most nehogy azzal gyere, hogy te bizony minden anyagot szoftveres gyorsítással nézel, mert akkor ott is gond van.
Senki nem vitatta, hogy lehetne jobb is, de ha működik mindenféle hekkelés nélkül akkor mitől használhatatlan?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz headhunter #59465 üzenetére
Ó, igen... ezt is használnom kellett néha ha a dvd nem vitte, unpack pipa be, save, és ment szépen.
(#59464) blakey Minden anyagot jó ha a hardver hajt meg, hiszen ez a dolga. De attól még szoftveres gyorsítással is kellene mennie, hiszen egy 720p (én csak addig játszom) videók is simán mennek szoftveres gyorsítással. Akkor egy xvid avi-nak is mennie kell, és mint írtam, célhardvereken régi xvid/dvd lejátszókon sem ment, akadt, megállt, szétesett a kép, lekerült a PB egyből jó lett, szerintem van itt azért összefüggés bőven.
[ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
válasz ViktorHUN79 #59462 üzenetére
ssh-n belépsz és kiadod az installtointernal parancsot.
Néha kétszer kell, hogy elinduljon. -
őstag
gördülékeny CE futtatáshoz van ajánlott micro sd?
it never gets easier, you just go faster
-
blakey
titán
válasz redbiro #59469 üzenetére
Nekem Sandisk Class10 UHS-I U1 és U3 V30-as kártyáim vannak, az U3-as gyorsasága kiegészítők telepítésénél, konfigurálásnál és indexelésnél érzékelhető az U1-hez képest, viszont használat közben mindkettő jó, ezek alá nem szabad adni és akkor jól fog működni.
-
Csicsóka
őstag
válasz ViktorHUN79 #59462 üzenetére
Ez a poszt főleg fejlesztésről szólt. S905x2 és S922 vasakon CE futtatása eMMC-ről. A teszt gép volt csak S905, amin a koncepció kidolgozása folyik. Tehát neked nem kell semmit sem bonyolultan megoldanod, mivel a régebbi SOC-nál, egy egyszerű installtointernal parancs felteszi az SD-ről a belsőre a CE-t.
-
Dolphine
addikt
A legújabb stabil változat ugyebár a 9.2.0.
Nálam az automatikus frissítés van beállítva mégsem jelzett eddig, hogy lenne frissítés.
Viszont kíváncsiságképpen átállítottam manuálra, utána kiválasztotta a CoreElec 9.0 csatornát és láss csodát a verziók között ott van a 9.2.0.
Akkor most hogy is van ez?
Merjem ráengedni a 9.0.3-ra a 9.2.0-t a CoreElecen belül?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Csicsóka
őstag
válasz ViktorHUN79 #59475 üzenetére
Az android ilyenkor törlődik, csak akkor csináld, ha nincs rá szükséged.
-
Beni2360
félisten
-
Valkűr
addikt
DroiDMestertől megérkezett a javitott Lanos GT-King, és a hűtés lett még megcsinalva. Jelzem a 300-bol majdnem ezres lett a letöltés, felfele maxos 300. A hutes tizenfokokat javult!
Ezúton szeretném itt is megköszönni neki a generált, szuper lett! 🤝🍺👍Ui: Emlitettétek, h droid alatt a HD hangokat csak ez a SPMC kuldi át, valoban betudtam állitani a DTS HD is, viszont film nem indul el, valami összeomlást is ki, valszeg hibas ez a szoftver. Mi volt még ami droid alatt kiküldi a HD hangokat?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
blakey
titán
válasz nagyfejü #59483 üzenetére
Felmerül bennem a kérdés, hogy ezt hogyan töltőtted le, mert ha rosszul akkor nem csodálkozom, hogy nem működik. A vfd repóba kell menned és a zöld "clone or download"-ra kell menned majd "download zip", utána kicsomagolod és ott lesz a megfelelő vfd.
-
nagyfejü
őstag
Na ezt most tényleg nem értem!!! Megint ujrainditottam , és most jó!!!
Köszönöm a segitséget. -
ViktorHUN79
aktív tag
Sziasztok!Átraktam belső tárhelyre a ce-t ,ok lenne,csak éppen nem megy a távirányitó ugye sd kártyán csak,beraktam a gyökerébe a remote.cfg fájlt aztán onnan felvettte a ce!Viszont most belsőn hová kéne rakni mert a gyökerébe nem engedi átrakni,vagy hogyan kéne ezt megoldani?
-
cof
veterán
válasz ViktorHUN79 #59487 üzenetére
Ha rajta volt az SD-n, azt is másolnia kellett volna, legalábbis nekem régen másolta.
Egyébként itt lesz: /storage/.config/remote.conf
-
cof
veterán
válasz ViktorHUN79 #59489 üzenetére
Ide: /storage/.config/remote.conf
Mondjuk én még a 9.0.1-et telepítettem belsőre, akkor simán átemelte, és működött is a távirányító.
-
cof
veterán
válasz ViktorHUN79 #59491 üzenetére
Én filezilla-t használok sftp:// (ssh) kapcsolattal root/coreelec. Itt látszanak a rejtett fájlok is.
-
kozi71
senior tag
Szevasztok!
Beelink gt king, HBO Go-nál a készülék regisztrációnál elakadtam.
Nem tudom a gépezet kódját, amit be kellene írnom. Dobozán nincs.
Ami a menüjében van, az meg kettő karakterrel több mint amit elfogad még a HBO.
Tud valaki megoldást?
Másik problémám vele, hogy mikor megnyitom a HBO Go app-ot azt írja nincs internet kapcsolatom. Pedig van, mert a listán tudok böngészni ott. Csak éppen a filmeket nem indítja.
A legújabb android firmware van rajta.
Köszöntem szépen!high tech, low life
-
Beni2360
félisten
válasz kozi71 #59494 üzenetére
Ha jó az olvasatom a topikokban akkor csak WIFI-n működik. De lehet, hogy nem jól emlékszem.
Nekem nincs és ezért másban nem tudok segíteni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
kovakovi77
tag
válasz DroiDMester #58353 üzenetére
Van Ilyen sticked? Mert kb most kaptam egyet kézhez és 5g-t nem talál.. 2,4g műkszik. Próba Asztali Linux/win később.
Ha van egy lsusb,lsmod érdekelne,vagy hogy csatlakoztál 5ghz hálózatra vele? -
kozi71
senior tag
Igen Wifi-n megy, de éppen azért vásároltam ezt, mert ezen van utp-s csati is.
CoF: nem a szolgáltatós regisztrációval van gondom. Tehát belépős Email-jelszó páros működik rendesen ezen is. Hanem ahol hozzá lehet rendelni három, vagy négy készüléket, na ott nem jön elő az a számsor amit be kellene írnom. Tesóm Xiaomi lejátszójánál ilyen gondom nem volt, rögtön kiírta, bemásoltam és azóta is működik rendesen neki.
EU verziót még nem találtam, de akkor rákeresek majd.
Köszönöm szépen!high tech, low life
-
péjé
őstag
sziasztok,
TR99-es boxhoz kaptam egy nagyon kis olcsó tápot, 5V 0,5A ha jól emlékszem...van minőségi 5V 2A tápom, ezt használhatom? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest