Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tinky

    tag

    Sziasztok!
    Előre is megszeretné köszönni a segítségeteket.
    Tapasztalataimat írnám le pár sorban.
    DroiDMester Ajánlotta nekem a Т95М С MINIX U1 ROM-ot.
    Először ezt a verziót FW009Atettem fel. Ez a tömörített állomány tartalmazza a Image fájlt és az USB Burning Tool v2.0.6.2 verzióját is.
    Gond nélkül felment rá kb 3 perc alatt, de újraindítás után boot logo nem akart elmúlni 5perc után sem.
    így kénytelen voltam tovább lépni, MINIX U1-nek van egy másik verziója is (valaki okos ezt remélem pontosítja a különbséget :F ) T95m_U1_FW009A+TWRP. Ezt felrakta ismét gond nélkül, de már be bootolt rendesen :Y örültem mint majom a farkának :).
    Indításnál egyből meg kérdezi milyen kezdőlapot használjon (launcher), 3db kezdőlap van ebben a romban. A sima gyári T95M-es és MINIX-es és végül a kedvencem sima alap androidos launcher ezt is állítottam be állandóra. De még volt egy fontos feladat! Mivel ezt a romot egy Ruszki elvtárs (Nem birtam kihagyni :)) ) csinálta alapértelmezett nyelv az orosz és Moszkvát állított időzónának. Beállításokban keressétek földgömböt azon belül az első lehetőség a nyelv választás.
    Mivel nekem a MY TV alkalmazásra szükségem volt gyorsan feltelepítettem és láss csodát tökéletesen megy.

    Nekem a frissítéshez szétkellet szednem T95M-et mert a micro USB-t betudom dugni de nem csatlakozott rendesen mivel kb~2mm-es műanyag burkolat usb kábelemet akadályozta a tökéletes illeszkedésben.
    Miközben örömködtem hogy működik a Telenor MY TV alkalmazása észre vettem hogy eléggé felmelegszik a hűtőborda. Nem mértem meg, ismerve a saját korlátaimat elég kellemetlen hőmérsékletet éreztem kb~50-60 Celsius fok. Panel kint volt az asztalon, így még a levegő is át tudta járni akkor mi lehet a zárt műanyag doboz belsejében...
    Ezek után a kis "fika" hűtőborda nem maradhat! Gondoltam lehet hogy a melegedés miatt akadt ki mindig 20perc eltelte után indavideón amikor néztem a Dexter sorozatot. Fejembe vettem hogy ezt gyorsan meg is oldom.
    Gyorsan kitúrtam doboz mélyéről egy kis hűtőbordát (40*40*20) és fel applikáltam rá két komponensű hővezető ragasztóval.

    Így szabadon langyosan 30 Celsius fok körül mozgót. Minden kép vissza akartam tenni a dobozába de így hűtőbordával együtt már nem fértbe, bele ütközött a tetejébe a hűtőborda. Először vágtam neki egy szögletes nyílást sniccerrel, majd lépcsős fúróval fúrtam az oldalaiba szellőző nyílást taláromra (ahol van hely) kivéve a kijelző oldalán.



    Nem valami jó minőségűek a képek, és a kivitelezésnél sem vittem túlzásba a dolgokat.
    Ablakból kivettem a digitális hőmérőt (hamarabb is eszembe juthatott volna), szenzorát a hűtőbordára tettem és elkezdtem tesztelni. Youtube-on néztem pár 4K videót, majd Kodi-val Deadpool című filmet 1080P-ben és Indavideón Dexter sorozat egyik részét. Maximális meg figyelt hőmérséklet 46 Celsius fok volt!
    Minden jól működött, bár Deadpool közben párszor mintha beszaggatott volna. Teljes mértékig elégedett vagyok :)

    Összefoglalva:
    MINIX U1-et ajánlom. Főleg ha MY TV-t akarod használni. Még hibát hiányosságot nem találtam benne, max annyi saját kezdőlapja nekem nem tetszik. Kodi-t is neked kell külön telepítened de ez nem gond.
    A hűtőborda csere nem tudom hogy ténylegesen menyire szükséges, de az én lelkivilágomat megnyugtatja és ártani nem árt. Szebben is lehet kivitelezni :) .

    szép napot!
    Üdv
    Tinky

    [ Szerkesztve ]

    A helyes írási hibákért felelőséget nem válalok.

Új hozzászólás Aktív témák