Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz Somatom #52561 üzenetére

    "Az meg egyszerűen nem igaz, hogy ne lehetne monitoron, egérrel kezelni. Most box helyett, a tabletemet használom, HDMI kimeneten és teljesen jól működik. "

    Na éppen ez az hogy most tabletről beszélsz. Ráadásul a tableteden már van hdmi kimenet, a régebbieken ez nem volt és a régi droidok nem is kezelték igazán jól a külső kijelzőket. ( milyen tablet?) Nem erre volt kitalálva egyszerűen. Ráadásul a tableten csak azokat az alkalmazásokat tudod letölteni a play-ről amik ahhoz a típushoz vannak. Még így is lehet belefutni olyanba ami nem fog menni egérrel, de távirányítóval biztosan. Sok ilyen játék van ami csak tapira van kihegyezve és nem forgatható. Az hogy éppen nem találkozol ilyennel mert azokat nem használod nem azt jelenti hogy nincs is.

    Pl. a tájolás is sokszor gond még sok box droidjában, ha nem jól van megcsinálva akkor fektetve jelenik meg pl sok alkalmazás. Egy tableten vagy telefonon ezt egyszerű volt kezelni mert elfordítottad a kütyüt. De mit csinálsz a tv-vel? Azt nem forgathatod.
    Ezért kellett az ATV android, speckó play áruházzal, ahol az ellenőrzött, képernyőn távval ( és akár egérrel, de főként a táv a lényeg) is irányítható, megfelelő tájolású és sok felbontást támogató appok érhetők csak el. Ha megnézel egy ilyen play-t akkor láthatod hogy az alkalmazásoknak csak a töredéke érhető el és azok között is van ami más mint a normál play-en. Nem véletlenül, éppen azért amit másik hsz-ben már írtam.
    Szóval a sok alkalmazás miatt nem könnyű ezt megoldani, a boxok viszont nem atv-sek általában ( van kivétel) de még ha azok is akkor is sok gond lehet más miatt. Ha viszont ATV-s akkor meg máris le van korlátozva ami neked nem jó. Tahát vagy megoldják ATV-vel ( licenszekkel kellene, sok atv fw nem olyan mint az eredeti pl egy Sony tv-n) de akkor nem teljes értékű android amit vársz, vagy engednek mindent egy ekecselt fw-vel de akkor sok minden nem fog megfelelően működni.

    Egyébként mi az amit pontosan hiányolsz egy ilyen box droidjából?

    Közben olvasom a fentebbi hsz-t, DoItYourself-nél ott a pont, de írtam én is hasonlót:
    A kínai el akarja adni a boxot. A minőség és működés neki másodlagos. Az Android viszont eladható dolog.

    Azért off mert sokakat nem érdekel ez és hosszan is írok, így átugorja akinek nem kell.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák