Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Haladó fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem is közrejátszik a jó kihozatal abba, hogy kevés 4 magos típus született és néha azok is csak "katalógusadatok" voltak. Ha lenne több olyan chip, ami hibás (vagy kevésbé jól sikerült), biztos vagyok benne, hogy próbálnák valami kisebb specifikációval értékesíteni / csökkenteni a veszteséget. Zen2-nél a vége fele már lehetett sejteni, hogy jó a minőség, mert a kisebb típusok közt is egyre több ment ugyan olyan jól, mint bármelyik top darab. Tejesen elmosódott a határ egy egy jobb egyednél. Addig alig volt szórás, tutira meg lehetett mondani, hogy egy 3600 nem fog olyan jól menni, mint egy 3700X akár, aminél a 3800X meg még egy hajszállal jobb lesz. Ami kicsit jobban sikerült, azt az utolsó Mhz-ig felhasználták a nagyobb spec-ekhez. Ergo nem úszkáltak a jobbnál jobb CCX-ekben. A vége fele már nyoma sem volt ennek, sőt !
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
No, meg minek erőltetnék az extrém olcsó gépek piacát, amikor az ő rendszerük erőssége inkább a skálázhatóság? A Monet persze nem lenne rossz ötlet 12nm-en kedvező áron.
De a 7nm-t én nem pazarolnám négymagosokra, főleg amikor 15w-os notebookba akár 8 magos lapkát is elbír, ott nincs miről beszélni. -
zsid
senior tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Megpróbáltam egy árat keresni az 5300G-hez, erre mit dob a google: tegnap előtt csinált egy tesztet róla a tom's hardware.
Amilyen nyomott áron megy a 10100F lehet nem érné meg a piacra is gyártani a Zen3 APUkat. LEhet ebből tényleg csak akkor lesz valami, ha összegyűlik elég használható selejtes lapka
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vallás
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Autós topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- További aktív témák...
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, RTX 4070Ti Super, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest