Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Resident Evil 3 remake: DX11 vs. DX12]
Jill durván jól néz ki , meg az egész úgy általában.
-
[Bringing HLSL Ray tracing to Vulkan ]
"Many developers port content from DirectX to Vulkan to take advantage of this broader market reach. However, porting a title requires porting both the API calls (to Vulkan) and the shaders (to SPIR-V). "
Még sem kell kidobni az RTX kártyákat? hogy van ez ? -
Igen csak erre a mondatodra reagáltam :
" Ha van kereslet, mert például az új Ampere kártyák magasabb áron jönnek, akkor nem lesz árcsökkenés a Turing esetén."
ha közel azonos áron jött két lépcsővel magasabb teljesítmény akkor sem csökkentették anno a Maxwell kártyák árait. Emlékszem az Én MSi Armor GTX 1060 karim 98 ezer volt az Asus GTX 970 Mini OC akkor ment 113 ezerért. akciósan és annyiért is futott ki sajnos.
Most is van fent még 90 ezerért Iponon és AQUA-n HTx 1060 3 GB -
válasz
Petykemano #40837 üzenetére
Hát igen, ez egy takarékosabb megoldás.
-
válasz
Callisto #40760 üzenetére
Így van ,nem kiemelkedő ilyen szemszögből NVidia.Szerintem nem is igazán lesz. Én se hosszú, se rövidtávra nem veszek tőlük részvényt, eleve kerülöm az IT alapú cégeket,de én túl óvatos vagyok.
Feljebb , talán 1 éve,ebben a topikban már írtam ilyen tőzsdei kirohanásokat, pont amikor beestek írtam, hogy venni kellene..AMD nél is írtam, csak ott meg zavar hogy kevés pénzzel AMD részvénybe nem lehetett szállni, most meg már az Intel kezd feltámadni azt sem mernék venni, maradok a kisember befektetésénél, amivel sikeresen buktam amúgy 2 év alatt ( MOL ),
-
válasz
Callisto #40758 üzenetére
Én is 15 éve tőzsdézek nem csak olvasok róla.felesleges a lekezelő stílus köszi, mivel azt sem tudod ki fia borja vagyok... nem nagyon sok pénzzel,de annyival, hogy lássak benne izgalmat és befektetést. Nvidia részvényem Nincs.
Nincs mit elfogadni "engedd el, még ha fáj is" és ezeket a az nvidia troll felkiáltásokat ne akaszd rám rám ha értelmesen akarsz diskurálniMost az hogy mit ír a portfólió ki szalagcímnek az más. Egyértelműen az utolsó fél év egyik nyertese a Tesla. De Pont a Tesla részvények nem igazán voltak soha jó befektetések évekig, sőt kockázati tényezők voltak.Ha évek óta tőzsdézel akkor ezzel szerintem tisztában vagy hogy a maximum és legjobb esetben 80 dollárt mozdultak egészen az utolsó pár hónapja tartó felrohanásig..2016 tól a tesla 200 dollár környékén mozgott.
Nvidia pedig 27 dolláron. Érzed a különbséget hogy az egyik cég 3 év alatt megtízszerezte a tőzsdei árfolyamát( nvidia) míg a másik az utóbbi fél évbennégyszerezte....előtte meg éppen pangott évekig.
A mostani kilövés a teslánál egyértelműen egyfajta Tőzsdei csordaszellem, igazából valósan nem tudják megindokolni az elemzők sem ezt a mértékű növekedést.hangsúlyozom az elemzők sem , nem hogy b. vagy Callisto a pH-n...nem hiszem el neked hogy te ezt láttad benne, 1 éve még a csődről volt szó sok esetben náluk. AMD t ide sorolni 5 év távlatában ezzel a z árfolyammal főleg hogy évek óta nullás osztalékon vannak és részvényeik most is messze elmaradnak az általad említett cégekétől vagy Nvidiától..
Nvidia részvények jelenleg az Appleval vannak egybesorolva minden befektetési portálon.
Nvidia teljesen más elven működik a tőzsdén, tudatosan működnek Kinek mi a jó részvény. Az hogy kockáztatsz és kaszálsz egy nagyot vagy éppen buksz, vagy viszonylag kiszámíthatóan nyersz évek alatt.Szerintem az utóbbi, a hazárdírosok szerint meg az előbbi. ( ami azért nem volt éppen kiszámítható mivel 60 %-t bukott Nvidia, 2 évvel ezelőtt most meg meghaladták azt, amiről leestek ) nem sok cég tudta volna ezt abszolválni, hatalmas munka van benne hogy Nvidia lenyomta a bányászláz alatti árfolyamát normál körülmények mellett is.
Nagy Hype Tesla lufit látok ami szerintem ki fog durrani. -
Ok ezt adom. De a Resident evil az full kamu, nem látványos, sőt kiderult valami olyan is, hogy a fejlesztoknek kifejezetten gondot okozottez a dolog, hogy valahogy kitoljak a valós igényt.
RT nel adom a PC re is adom. De a konzolok más elven cachelnek mint a VGA k.Mint írtam annyira nem értek hozzá de mondjuk a RayTracing elfogadhatónak tűnik kérdés mennyire lesz RT képes maga a hardver. -
válasz
paprobert #40745 üzenetére
azt értem de a több és részletesebb objektum elsődleges feltétele a gyorsabb központi számolóegység, nem a Vram mennyisége. Egy RX 580 16 GB rammal sem lesz 5700 XT. Maga a Vram ha eddig korlátja volt bárminek az a textúrák felbontása szerintem amit nem nevezhetünk forradalmi opciónak.
Attól hogy lesz 20 GB ram egy PS4 pro vagy egy 5700/ 2070 nem lehetne jobban terhelhető számításokkal, max a textúra felbontását lehetne kitolni és kb ennyi. Lásd Radeon 7.
Nekem ez egy kicsit vissza fele gondolkodásnak tűnik.
Ettől függetlenül lehet, hogy igaz. -
válasz
GodGamer5 #40741 üzenetére
javíts ki ha tévedek, mert annyira nem vágom, de a V RAM mennyisége maximum nagyobb felbontású textúrákhoz és gyorsabb töltéshez vezethet, de attól nem fog fejlődni a grafika, sem előrelépni.Ráadásul konzolon teljesen más elven működő pufferelést és cache rendszert használnak mint VGA-k, esetében, köszönhetően az alacsonyabb API szintnek.
-
Anno volt valaki aki Nvidiás topikban linkelgetett infókat. Nvidia ha jól emlékszem valami felső középkategóriás GPU-t tálcás kiszerelésben a 50-60 dollár között szállított, talán az 1070 vagy ilyesmi lehetett. Nem emlékszem. a A Ryzen előállításáról anno Abu mondott valamit , lehet ebben a topikban, elenyésző az eladási árához képest talán tizede ilyesmi. értsd 4-500 dolláros CPU költsége 50 dollár például) ha még hasznot is akarnak rajt és dupla áron adják,felszámítják az egyedi tervezési költséget, de mellé számolnak minimum 50 milliós rendelési számmal akkor is talán a konzol előállítási költségének a 20-25 % lehet maga a CPU- GPU rendszer.( tippre 100-120 dollár ) A RAM ha valóban 16 -24 GB akkor az már csak a magában 100-150 $ körül lehet , ehhez hozzá jön a drága SSD, a BR meghajtó, a nyák, VRM, összeszerelés, szállítmányozás, raktározás. jogdíjak stb..
Az biztos hogy nem 80 K meg 50 K -
válasz
Yutani #40720 üzenetére
Egy becsületesen megirt Dx12 és Vulkan játék jól fut AMD n és Nvidian... A Turing nem Pascal,nem mintha az gond lenne. Mindket cégre van optimalizált játék ezért fizetnek.. Lásd resident evil vagy Strange Brigade,vagy az újak közül a Borderlands 3., Ghost Recon. Nem kell ebbe is többet belelatni mint ami.
-
természetesen ez viszonylagos, mivel egy növekedési vállalatról beszélünk. A 144 dolláros mélyponthoz képest most ért véget( január 31) az üzleti év, amit majdnem 280 dolláron zártak. Az akkori részvényesek most duplázták a részvényüket és részvényenként 0.6 dollár osztalékot is kaptak. ennél jobb biznisz erre az évre nem igen volt annak , aki mélyponton fektetett be. Jövő ilyenkor szerintem ha 250 fölött marad a részvény 5 % várható.Mostantól érdemes majd a 200 napos átlagolással számolni a 3. negyedéves osztalékfizetésre, lásd Volkswagen.persze ,bármi megtörténhet,de nem lepődnék meg az Ampere után 300 fölé benézne Nvidia.
-
válasz
GodGamer5 #40699 üzenetére
egy negyed év alatt majdnem 1 milliárd dollár adózott bevétel.
Mellanox 6,8 milliárd dolláros bevonása ebben még benne sincs, az következő negyedévre várható.
Tényleg kíváncsi lennék, mi lenne, ha beszállnának CPU fejlesztésbe.
Remélem fejlesztésre is költik nem csak extra jutalékra. Állítólag olyan osztalék várható most amit még nem adtak ők. fenébe, hogy ilyenkor nincs az embernek pár száz milliója.... -
Történelmi csúcson az Nvidia. [Sokkoló számokat tett közzé az Nvidia]
Bányászláz nélkül.
Wall street legnagyobb forgalmú zárás utáni részvénymozgását okozta az elmúlt 2 hónapban, majdnem 8 % % emelkedés egy éjszaka alatt. brutális, főleg aki beledobott pár milliót egy hete. -
válasz
Petykemano #40649 üzenetére
Valószínűleg megkörnyékeznek több platformot. Akár Xbox is szóba jöhet a Shield mellett, valamint helyi szolgáltatókkal akarnak szerződéseket kötni, pl lehetséges , hogy hamarosan Telekomnál is akár elérhetővé válik.
Ennél jobban a hétköznapi emberekhez nem tudnák eljuttatni a felső kategóriás PC játékot. Hasonló üzleti modellt látnak benne szerintem ,mint a mobil játék piac, ahol olyan emberek millióit érik el, akik amúgy soha nem költenének videokártyára, így ez akár még jobb befektetés is lehet mint a PC gamerek jelenlegi köre.
Persze ez csak terv, de a Stadia drága, nem mindenhol elérhető,direkt marketing kell, hogy az emberke ezt megvegye,bizonyos csoportokra hat, mondjuk úgy kockákra akik nem akarnak PC fejlesztésre költeni, rendelkeznek saját játékokkal és elérhetően gyorsa kiszolgálás.
Míg mondjuk ha egy egyszerű emberkét a Telekom vagy a Digi saját felületről saját gyors és közeli elérésű peremhálózatártól ,mint egy videotéka, odateszi az teljesen más.
Ráadásul Nvidiánál hozzácsapod a saját steam fiókodat plusz kapod ingyen a játékokat, még arra sem kell költened.Lényegesen jobb üzleti modell mint a Stadia vagy Ps Now, mert nem igényel saját kiépítésű kiszolgálóhálózatot, nem igényel hardveres kötöttséget, hanem a szolgáltatók saját rendszerét használja.. Szerintem zseniális húzás lehet , de nagy munkát és marketinget igényel. -
már nincs nálam az 5700 eladtam
. Boogie-re írtam rá, ő mondta hogy nyugodtan csapjam hozzá. azzal kellett csinálnom amit előtte a 2060 vs 5700 nál összehoztam sajnos 1 nap alatt, mert annyi időm volt rá. az megvolt gyorsan, tényleg csak pár mérés.Az arányokra rávilágít.
A 2070 Strix meg brutálisan jó hűtéssel és OC val bír. A te alapórajeles 2070 Superes Superpositionos mérésedet, amit a topikban kitettél 10 % körül megközelíti,2055 MHz-ra boostol a ramra meg 1150 MHz-t húztam ráés közben 71 fokos maradt a kártya halkan.
Ahogy néztem a te karid is bírta az OC-t. -
nem tudtam már sajnos, mert december 28 lett kész, le lett korrektúrázva. A 2070 meg 4 napja van nálam. Boogie nek írtam hogy ne jelentesse meg ebben a pár napban, hozzáírok egy oldalt még, úgy hogy egy nap alatt csináltam pár mérést aztán hozzá biggyesztettem. nem egy komoly írás az egész pár tesztecske csak, inkább észrevétel , vélemény ilyesmi. vannak benne hibák is sajnos amit utólag vettem észre. na mindegy most már
-
válasz
Raggie #40592 üzenetére
Mondjuk azt nem értem miért is jár jobban. Kb a két kártya között van 20 dollár eltérés és 2 % teljesítménykülönbség játéktesztektől függően. cserébe az Nvida driveresen kiforrottabb, van RT, fejlettebb stream támogatás.
Plusz hozzátenném hogy az RTx 2060 nem véletlenül maradt meg egyedüli sku nak a régi szériából. hónapokkal ezelőtt, biztos vagyok benne hogy tudatos döntés volt és az 5600 XT nek szánták.
A harmadik hogy másfél éve a 2060 kijövetelkor a 350 dolláros 2060 miatt kellett AMD nek lecsökkentenie a 439 dolláros Vega 64 és a 379 dolláros Vega 56 árát. Ez az örök körfogás jelenti a fejlődést.
reméljük ősszel vagy télen az Nvidia miatt 200 dolláros lesz az 5600 XT -
Ez azt jelenti hogy lesz 2060 280 $körül, mint ahogy volt 350 dolláros 2060 eddig is 320 környékén.
Nvidia által kikozolt MSRP tartalmaz már bizonyos százaléknyi kisker hasznot is, amit a hivatalos partnerek kijatszhatnak. Ha Evga képes 299 $ért adni a kártyát, akkor a Giga, Inno, 279 körül fog lenni hamarosan. Ez 90 ezer körüli bolti ár. Az 1660 TI-t Így le kell vinnie. -
válasz
GeryFlash #40547 üzenetére
Mert nem egyetlen kártyáról van szó hanem egy komplett termékcsaládról teljesen új architektúrával ráadásul egy olyan gyártótól aki jelenleg a legnagyobb X86 gyártó és ezzel a rendszerrel teljesen össze kell dolgoznia az új terméknek mert nekik az az érdekük, hogy Intel mellé helyezd be ezt a GPU-t. Minden szegmensbe kell hozzá való drivert írni. professzionális és HPC szegmensben nem nagyon lehet hibázni driveres téren, ott nem annyiról szól, hogy kifagy a COD.
jelenleg ezek a várható kártyacsaládok szegmensenként amik között lesz átfedés.
Az első igazán játékra szánt kártyák az Xe LP .
iDG1LPDEV = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 LP DG1” “gfx-driver-ci-master-2624”
iDG2HP512 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
iDG2HP256 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”
iDG2HP128 = “Intel(R) UHD Graphics, Gen12 HP DG2” “gfx-driver-ci-master-2624”Ennek értelmében a DG2-es megoldások 128, 256, illetve 512 stream egységet használnak majd. ( Ipon)
-
válasz
GeryFlash #40543 üzenetére
" DG1-es típusjelzéssel ellátott termék, ami most bemutatkozott, igazából nem egy végleges videokártya, sokkal inkább egy fejlesztőknek és rendszerintegrátoroknak készített prototípus, amelynek segítségével fel lehet készíteni a szoftvereket és rendszereket az Xe architektúra köré épülő termékekre...
kifejezetten szoftverfejlesztőknek szánt prototípusról van szó, ami egészen biztosan különbözik valamelyest a végleges termékektől mind teljesítmény, mind pedig dizájn tekintetében."( Ipon)
-
válasz
GeryFlash #40543 üzenetére
Szerintem túl sok és messzemenő következtetést vontál le egy tesztkártyáról. Egyértelműen kísérleti céllal adták ki, gondolom jön hozzá majd gaming szoftver meg frissítés. A kijövő IGP-s CPukkal való összedolgozást is tesztelik. Ha csak világszinten elmegy belőle 20.000 darab már nekik egyfajta képet ad különböző hardverekkel és operációs rendszerekkel összerakva a kártyáról, amiből majd levonják maguknak a következtetést. Nem tartom kizártnak, hogy majd bedobják csomagba pár kisebb energiatakarékosabb CPU mellé szinte ingyen.
-
-
nem
, de abban bízok, hogy erősen megtervezik ilyen hiba után a jövőt
2023 ra tippelte redditen is az úriember ezt a legós jövőt
Ezért érdekel főleg az Inteles bemutató, mert ez már az alapjait rakja le ha valóban működik az egy GPU több különálló egységből dolog.
Szerintem ez mérsékelheti az árakat és növelheti igazán a teljesítményt ,nem a hatalmas drága monolitikus GPU-k -
inkább a megoldásukra vagyok kíváncsi tényleg működik e egyben a több GPU-s rendszer ahogy ígérték ,nem is annyira a számítási teljesítmény izgat , Úgy gondlom ők valóban rendszer szinten fognak építkezni a VGA ra.
Várom mi sül ki belőle.
redditen a fórumon valaki már azt írogatta, hogy valami belsős tag megsúgta neki, hogy Intel 7 nm - vagy 5-n kijön a szabadon átalakítható MCM dizájnnal, azaz legózhat az ember hogy miből mit kíván majd a tokozáson belülre összeállítani, akár 2 GPU+ 2 CPU blokk vagy 3-1 arányban stb-
Az azért elég forradalmi lesz ha tényleg összehozzák. -
válasz
GodGamer5 #40480 üzenetére
de pontosan ezért írtam azt hogy szinte kizártnak tartom, hogy egy az egyben hozza a kiszivárgott specifikációkkal a 2060-t max Forzában vagy egyéb specifikus AMD címben. memóriabusz meg van csonkítva az órajel vissza van véve kb 25 % kal.
KB Vega 56- 1660Ti jó esetben, rossz esetben 1660. Ami nem rossz de fontos az árazás.
279$ az 1660Ti és 240$ az 1660 Super.
Akkor érdemes 300 dollárra árazni, ha valóban eléri a 2060-t, de mint írtam arra nem sok esélyt látok pár esettől eltekintve. -
válasz
GodGamer5 #40478 üzenetére
elfelejthetnétek ezt a modernebb dolgot már. A Turing sok szempontból modernebb és fejlettebb mint a Navi/ sokból pedig nem. Elég sok közös nevezőjük van. A Pascalból az 1080 Ti ezért gyorsabb sokszor dx 11 alatt és régebbi játékokban mint a 2080 Super mert a Turing is sokat kamatoztat a Dx 12 és a Vulkan API ból... maga a Raytracing is, amire a Turing marketingje épül DX 12. ficsőr
Itt egy részletes összevetés a két Archról és a 2070 Super / 5700 XT párosításról. [link]
Az 5600 XT pedig azonos GPU ra épül mint az 5700 de annak a leeső selejtje lesz nem véletlenül ilyen magas a TDP és alacsony az órajel, mert nagy energia szivárgású GPU és / vagy egyéb hibái is vannak. Az 5700 és a 2060 között kb 10-15% van az 5700 előnyére és az 1660 Ti kb 5-10 % kal lassabb mint a 2060 . Az előzetes tesztek szerint az 5600 XT a 2060 Mobil verzióval van pariban ami kb a dekstop 2060 - 20 % azaz kb 1660 Super/ Ti körül helyezhető el ami azért elég közel van a 2060 hoz jó esetben.
Persze majd meglátjuk. -
-
-
Figyuzz te már trolloztál eleget engem . Felesleges neked bármit magyaráznom ha bele akarsz látni olyat amit nem gondoltam mögé me' Nv troll vagyok.. Próbálj ettől a következtetésedtől elvonatkoztatni néha és úgy ránézni a hozzászólásaimra...
Azért nem említettem a Ps eladást mert az Xboxot érte el a Switch eladása nem a Playstationt. Nem a kettőt együtt, vagy külön a Playstationt ,kizárólag az xboxét a 2 régebben piacon lévő konzol közül.
Azt írtam hogy Nv is kiszedte magának a saját kis szeletét a konzol eladásokból attól függetlenül hogy a PC gaming a fő bevétele. De neki nem kellett ehhez külön architektet fejleszteni, hanem egy meglévő régi Tegra hardvert adtak el a Nintendonak, ezért valószínűleg tiszta nyereségként könyvelték el miközben a Switch mennyiségben ugyan annyi mint az Xbox one eladás azaz kb 25 % NV 75 % AMD eladott hardverben ebben a genben.nem tudom mennyi lesz a következő generációs kártya család.NV fogadkozik hogy olcsóbb, mint a Turing... meg azt sem tudom menyibe fog kerülni a következő generációs PS vagy Xbox de szerintem drágább lesz mint a mostani gen.
Szerencsésnek mondhatom magam mert van mindhárom konzolom és van egy játékra alkalmas PC-m és a következő genből is megveszem ha megtudom mindegyik konzolt és középkategóriás kártyát. Egyébként nyáron volt egy 5700 radeon kártyám is, azóta már jó a gépem( vicc volt nyugi,de tényleg volt
)
-
válasz
paprobert #40438 üzenetére
Mondjuk azért a Switch kb annyi eladást produkált az Nvidiának fele annyi idő alatt,mint az Xbox One az összes verziójával az mellett elkelt jó pár millió shield is.
smerve Nvidiát még azt is elképzelhetőnek tartom hogy pénzt is jóval többet kerestek rajt, mint AMD.
De nem a hardver határozza meg továbbra sem szerintem egy konzol életképességét.
Ráadásul egy meg sem jelent konzolgenerációt magasztalunk rengeteg ismeretlennel ,aminek a kijöveteléig valószínűleg Nvidia a piacra dobja az Ampere generáció és ha tartják a szokásukat akkor a 3060 kb 2080 erősségű kártya lesz.....Mondjuk akkor azért kíváncsi lennék mi lenne ha az Orin soc visszaköszönne az Új Nintendo asztali konzolban
Kolbi_30 :
2080 is van a cikkben nem csak a 2080 Ti. -
válasz
Kolbi_30 #40433 üzenetére
Igazából ebben megint a hype a gond, mert a topikok tele vannak azzal, hogy majd 8 K ban tolják a játékokat 100 K ért milyen jó lesz . Aztán 2 év múlva már harangozzák be a Ps5 pro-t.
ezek a konzolok határozzák meg évekig a játékokat.Jensen egyébként nem szokott nagyon melléfogni ha érkező hardverekkel.Általában előre tudja melyik érkező VGA milyen teljesítményű lesz a konkurenciánál és patika mérlegen már előre legyártva jön a válasz rá, szóval lehet ennek hinni szerintem.
-
valószínűleg az XT jelölés itt csak azt jelenti, hogy nem OEM verzió, csak úgy mint az 5500 esetében...
Ez egy 1660S teljesítményű kártya lesz, mert nem véletlenül egy olyan bench került ki először, ami AMD cím elsősorban. Az 5700Xt valahol a 2080Ti környékén kever Dx 12 alatt ebben tesztben.-
valószínűleg átlagban nem lesz jobb mint az 1660 super kártyák. Ami probléma, azaz árazás, mert az 5500 8 Gb 199$ ezért szerintem valahol 240-250$ körül ér le. Közben Nvidia leviszi az 1660 super árát 199$ re.
Egyébként RTx 2060 ahogy írta Raymond is gyárott modell maradt. 299$ volt kuponozva nemrég. -
válasz
GodGamer5 #40384 üzenetére
érdemes megnézni azért a beállításokat.mert ugyanazokkal a beállításokkal a GTx 1080 hoz nincs Dx 12 mérés, dx 11 alatt pedig 150 FPS-t tud egy jóval gyengébb CPU val.
a GTx 1650 Super 107 FPs-t tud ez meg 113 t.
Az 1650 S 160$..
Kindulva az 5500Xt árából az 5600 220-240$ körül jön ami nem teszi nagyon jó vétellé . -
válasz
szmörlock007 #40327 üzenetére
-
válasz
Petykemano #40321 üzenetére
Szerintem:
Az új Volta utód.
nVidia Ampere HPC
reliable info: GA100 chip with a 6144 Bit HBM2 interface, doubled Tensor cores per SM
reliable info: GA101 chip as half of GA100, so with a 3072 Bit HBM2 interface-16 Shader-Cluster (Streaming Multiprocessor, SM)
- 8 Texturen-Cluster (Texture Processing Cluster, TPC)
- 64 Shader-Einheiten (CUDA Cores, CU)
- 8192 Shader-Einheiten,
- 512 Texturen-Einheiten und
- 2048 Tensor-Cores enthalten PCI Express 4.0
- 6 HBM2 stack
- 7nm+ (EUV) Fertigung von TSMC Release irgendwann im Jahr 2020 -
[Nvidia's Jensen Huang named top-performing CEO of 2019 ]
megint 200 $ az Nvidia részvénye, bányászláz nélkül. [link] -
válasz
DudeHUN #40191 üzenetére
Igen,de belépő kategóriás PC lelépte grafikai szintben, rá 2 évre jött a Pro verzió mindkét gépből, mert sokszor még a stabil FPS szám FHD alatti felbontásban is necces volt.
Ezzel csak azt akarom írni, hogy 4 K 60 FPS legyen megés közben 500 dollár alatti ár is? hát szerintem valami ebből a kettő dologból hiányozni fog. -
válasz
keIdor #40183 üzenetére
Igen igazad lehet. egyébként én is azt mondtam a Ps topikban, hogy ha erős hardver lesz az nem lesz olcsó,de ott többen azt mondták hogy ha 500€ vagy az fölött lesz akkor bukta a konzol. szerintem 600 € de inkább az fölött 800 € környékén fog debütálni, ha valóban erős lesz és ilyen szuper gyors SSD lesz benne. legyen igazad és legyen gyors brutális, még ha drága is lesz.
Egyébként nekem az a tippem, hogy 2 féle verzió lesz belőle különböző teljesítménnyel és árral. -
válasz
keIdor #40178 üzenetére
Pedig igaza van Cryteknek szerintem is. Más jellegű programozást használnak és más az egész rendszer felépítése ez tény, nem szabad egy az egyben összevetni semliyen módon PC vel .Az Biztos, hogy bika gép lesz,de attól, hogy benne lesz egy erős CPU rész még a GPU egységek is limitálhatna valamint a hűtést is meg kell oldania fogyasztással együtt.
Xboxnál szinte biztos, hogy Dx 12 vel dolgoznak mivel már egy platformként kezeli Microsoft a Win 10 és a Box platformot.
igazából ezek a párbeszédek lezajlottak már a a Ps3 és a Ps4 megérkezése előtt is. A CELL nél arról volt szó, hogy évekig nem lesz a közelében sem egy PC CPU . A ps4 megjövetelekor azt jósolták, hogy a low level API miatt a legerősebb csúcs kártyák is a kukába végzik. Aztán 750 Ti hozott hasonló eredményeket akkoriban.ÉN csak azt mondom, hogy nem szabad felülni a hype vonatra , mondom ezt PS4/ Switch És PC gamerként. Erősen rajta vannak a marketing csapatok ezen a dolgon.Ps5 nél meg szerintem amúgy is a címek adják el a gépet nem a hardver.
-
Erre azért emlékszünk páran szerintem. [link]
Szerintem felesleges ilyen nagy elvárásokat támasztani mert annál nagyobb a csalódás. 500-600 dolláros maximum áron van realitása egy konzolnak. Ennyiért nem fognak azért olyan nagyon nagy csodát beletenni, mert már az AMD sem olcsó procikat és VGA-t gyárt.Egyébként egy GTx 970 kb 5 éves és a mai napig tudja az 1080 P High 60 FPs-t a legtöbb játékban. 2021 ben is tudni fogja egy GTX 1070- 1660Ti- RTX 2060 szerintem.
-
válasz
keIdor #40149 üzenetére
Sok pletyka van, konkrétumot senki nem tud. Bármilyen forgatókönyv elkepzelheto.
Volt szó 8nm rol is, meg vegyes GPU családról, 12 és 7 nm keveréssel, meg Turingbrefresrol is, ami simán elég lehet a Navi ellen akár, meg persze 7 nm is fent áll.Samsung es/vagy TSMC. Név is szerintem változni fog, Ampere is egy kérdőjel. Szóval semmi konkrétum. -
válasz
KillerKollar #40147 üzenetére
Sok mindent nem tudni az Ampereről, lehet a desktop vonal nem is az lesz nevezékben, hanem esetleg a Tesla új vonulata lesz .nagyjából a Turing RTX kártyák debütálása előtti pletykákból semmi nem lett igaz.
Persze örülnék, ha igazad lenne. -
Huh jól néz ki ez az új dizájn
-
"If you don’t own a LG TV, but do own a display or TV that only supports Variable Refresh Rates via HDMI, you can try enabling HDMI VRR when the aforementioned driver is released. As these displays and TVs haven’t yet been through our comprehensive validation process, we can’t guarantee VRR will work, or work without issue."
na, érdemes próbálkozni
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- TCL LCD és LED TV-k
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest