Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 'FCs

    csendes tag

    érdekelne, hogy más tapasztalt-e itt hasonlót, random restartokkal küzdök. a gép egy asus x570 prime pro, 3700x, 2x16gb 3333mh corsair vengeance. a proci alapon van, minden feszültség /kivéve vcore/ manuális defaultra rakva, pbo ki, a mem van húzva 3600-ra és az fclk 1800-ra, windows friss telepítés, mindenből a legújabb van fent. eredetileg 3733/1866-on használtam, az instabilitás miatt visszavettem, de nem segített.

    semmilyen tesztben nincs semmilyen hiba, 3733-en egész éjszaka fut a hci memtest, több órás premiere exportok mennek le, napokig semmi gond, aztán a semmiből jön egy olyan restart, mintha valaki a resetet nyomná meg. semmi bsod, nincs dump, csak egy reset. eddig összesen négyszer csinálta és soha nem akkor, amikor a gép le volt terhelve, mindig akkor, amikor gyakorlatilag semmi dolga, pl. utoljára ma éjszaka közepén, amikor minden be volt zárva és ott sem voltam.
    az alap hibakeresés azzal indulna, hogy a memet is defaultra rakom, de az az érzésem, hogy itt nem ez a gond. olvasgattam külföldi fórumokon és nem vagyok egyedül ezzel, egyelőre nincs egyértelmű megoldás.
    eseménynaplóban két visszatérő hibám van egy a whea logger 17-es és egy rcraid event 129, amiről nincs semmi leírás, ez utóbbi gyanús

Új hozzászólás Aktív témák