Hirdetés

Konkrét terv van az Altera jövőjéről

Nincs szó egyelőre az Intelről leválasztott részleg teljes eladásáról, de a jelenlegi felállás sem marad.

Hirdetés

A hónap elején írtunk arról, hogy körvonalazódnak az Intel átszervezésének első nagyobb lépései, amelynek keretében az Altera eladása válhatna prioritássá. Ennek esélyét az eleve leválasztott részleg esetében már már augusztus közepén felvetettük, de egyelőre másképp oldanák meg a helyzetet az érintettek.

Sandra Rivera, a nagyjából függetlenített Altera elnök-vezérigazgatója a CRN számára azt nyilatkozta, hogy az egész vállalat nem kerül eladásra, de részesedést lehet majd vásárolni benne. A hosszabb távú stratégia elvileg már korábban elkészült, és jelenleg ehhez kötik magukat a tulajdonosok, amelynek részeként 2026-ban megtörténhet az elsődleges részvénykibocsátás.

Az Altera egyébként még strukturálisan nincs teljesen leválasztva az Intelről, de ez nem marad így, mivel az átszervezés keretében a 2025-ös év elejétől már ténylegesen is függetlenedik. Ezzel az általános és adminisztratív funkcióiókat tekintve is végbemegy a leválás, így a Santa Clara-i óriáscég klasszikus anyavállalatnak számít majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés