Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Cifu #9754 üzenetére

Köszi, nem néztem a lapot, csak tippeltem, hogy 2db M.2 van rajta, de látom, hogy harmadik is van valóban a chipseten keresztül.
    Viszont az akkor nem 3.0 x4-re van korlátozva a chipseten keresztül? AM4-en elvileg így volt, a cpu-chipset között x4 aszerint amit a cpu támogat és a chipset-eszközök között 1 verzióval kisebb PCIe (4.0->3.0, 3.0->2.0) amin elférnek együtt is.
    szerk: Most látom az ábrán, hogy itt már valóban 4.0 a chipset downlink akkor is ha 4.0 az uplink. Ez így jobban néz ki, még ha kicsit el is vehet más menet közben a sávszélességből.

Egyébként AM4 óta nézem mit írnak a gyártók, kb. semmit, vagy olyat ami aztán a gyakorlatban tök másképp működik. Esetleg szó sem esik róla melyik sáv milyen slotok között van megosztva... egyszerűen érthetetlen számomra miért nem tudják leírni sokszor. Írtam a 200GE-mről is, hogy végül simán ment x4 módban SSD mellette pedig ezt a legtöbb gyártónál becsillagozták, mint kivételt és, hogy x2-t fog tudni.

Ezt néztem legutóbb Asrock A620M-HDV/M.2+-ra:
    - Már ott szar a táblázat, hogy ezen 2db M.2 van és csak egyet írtak be.
    - 8500G mellett pedig a M2_1-re is x2-őt írnak pedig a chipset tábla alapján x4+x2-nek kellene lennie a cpu-ra kötve.

Ez ugyan B650, de ez a része nyilván A620-on is ugyanaz:

Új hozzászólás Aktív témák