Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz papírzacsi #52364 üzenetére

Emlékeim szerint a TOP kártyák több fázissal bírnak, és jobban is tuningolhatóak; a gyári órajeleket nyilván nem sokkal emelik. Ref. driverekkel lehet gond, de ASUS esetében mindenképpen érdemes gyárit használni.

danika0670: A 2 mag miatt bizony lehet limit-probléma. (A helyedben várnék GTX960-ra, mert pár feature hiányozni fog AMD-vel.)

joysefke: Lás fent. Sapphire-rel nincs ilyen gond, csak a szokásos ref. driver bugok. 2 ventis hűtéssel már jók, nem kell feltétlenül vapor v. toxic. Ált viszik azt a szintet.
    Alulfeszelés nem csak a hűtés miatt jön jól, sztem mindig érdemes próbálkozni vele. Viszont egy hangosabb hűtés mellett minden tizedvolt sokat számíthat, illetve nem annyira a GPU, mint inkább a VRM-ek miatt fontos. Gyári feszen és beállításokkal a VRM-jeim a dupla venti alatt is simán felmennek 100°C-ig, ezt 0.15V-tal csökkentve még tuninggal sem érik el a 95°C-ot (alapon 75°C körül max). Mineközben a GPU-nál ennek a hőingadozásnak csak a töredékét lehet mérni.

emiki6: ASUS-nál vigyázni kell a hűtés szabályozásra, mert ha nagyon leveszed (és lehet, mert kevésbé melegszenek az extra hűtéseik), akkor a venti motorja mehet tönkre, mert annak is kell hűtés, viszont nincs saját hőérzékelője/vezérlése. Glaciator-nál futottam bele ilyen hibába anno (gyári hűtéssel is 3 ilyen meghibásodás!) Tehát jobb eleve olyan kártyát választani, amely alapból halk. Top állítólag ilyen, de személyesen nem tapasztaltam.

felyx: Az alkatrészek (ref. design) elméletileg 120°C-ig bírják. Némelyik gyártó ezt ki is használja. :DDD Jót mindenesetre nem tesz a kártyának. Ha nincs valami plomba rajta, vissza lehet tenni a gyári hűtőt gond nélkül. Persze érdemes ilyenkor gyári színű pasztát használni, hátha szétszedik. Szerintem minden esetben jobb, ha az ember figyelmesen elolvassa a leírást, AZTÁN saját maga szerel föl mindent, lehetőleg óvatosan.

Új hozzászólás Aktív témák