- Hővezető paszták
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Először sikerült AI felskálázót integrálnia a Proton fő komponensébe a Valve-nak
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Egérpad topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Bluegene
üzenetére
Hát igen a 2900-es szérián nem sokat ért az 512bit-es mem vezérlő mert a gpu vajmi kevés volt hozzá, de azt én is meglesném hogy egy Cypress-ből(rv870) mennyi pluszt tudna kihozni, de szerintem 10-20%-tól tuti nem többet és ez a "pár" százalék plusz nem érte meg az Ati-nak azt, hogy a kari gyártási költsége nem kis százalékkal megnőljön, és árulni sem tudná annyival drágábban, mint amennyivel drágább a 256bit-es nyák helyett az 512bit-es.
Szerintem ez az arany középút.UI: Lehet hogy még a 10-20%-kal is sokat mondtam, mert ha megfigyeljük jobban akkor észre vesszük, hogy elsősorban a gpu tuning hatására lódulnak meg jobban a karik és nem a memória húzásától, úgyhogy szerintem bőven jó ez a DDR5 4-5ghz-en.
-
omikron23
senior tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Persze, hogy az 512 bit-től nem lesz a teljesítmény mindjárt a duplája, de előbb utóbb az Ati is meg fogja lépni, mert az órajeleket nem lehet az egekig emelni.... Lásd prociknál... Ott is inkább elkezdték a magok számával húzni az emberek agyát az órajel helyett...
Persze tudom,hogy van már a DDR5-nél is gyorsabb memória, de tényleg meddig lehet ezt csinálni???
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete NBase 650W
- Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény- Használt, karcmentes 3 hónap gari!
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest