- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dealer95
őstag
válasz
echterion #29851 üzenetére
Ki mondta, hogy a driver 30%-ot dob?
Én 10%-ról beszéltem, amit a belinket teszt is kimutat.De ha gondoljátok, akkor mutassatok 5850/5870(akár tuning) teszteredményeket és akkor össze tudjuk hasonlítani.
Pl. Maffia 2, Metro 2033, Lost Planet 2, Dirt 3, Hitman Absolution, Batman AC. Ezekbe van beépített benchmark. (A LP2 Bench külön is letölthető ~1GB)
Lehetőleg 1080p, minden max-on, hogy a proci ne nagyon befolyásolja. -
HSM
félisten
válasz
echterion #29851 üzenetére
"Csak mert az AMD nem az ilyen drivereiről híres."
Ez nem így van. Nekem eddig 3 generációnyi AMD VGA-m volt, először egy 3870, aztán 4800-ak, majd az 5850, mindegyik kártyát megjelenése utáni néhány (3-4) hónappal vettem, és igenis megfigyelhető volt, hogy még a vásárláskori driverek után is rengeteget javult a teljesítmény, a korai driverekhez képest általában megvolt egy évre rá a +30%.Más téma, hogy egy év után már eléggé beállt a teljesítmény, és utána már csak nevetségesen kicsi apróságok jöttek meg javítások, meg az érdemi gyorsulások után jött a híres csodadriver várás, meg a sok csalódott user, de ez érthető a dolog, ha már optimálisan működik a rendszer, akkor nehéz továbbfejleszteni.
Nekem egyébként semmi bajom nincs az AMD drivereivel. Mindig mindennel tudtam eddig játszani, amivel akartam, és minden működött az elvárható szinten, stabilan, amit használtam. Végülis szerintem ez a lényeg egy driverben.
Természetesen tényleg jó volna egy frissdriveres, alapos, objektív teszt.
Itt találtam egyet, ez alapján nagyon messze vagyunk a bűvös +30%-tól... [link]
Elég játékspecifikus amúgy, a legtöbb helyen nem gyorsult lényegesen, de pl. BF3-ban ott 30% az előny, az látszik, meg project cars 20%, de két játék nem csinál tendenciát szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest