Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• arty

veterán

válasz matepalfi #3846 üzenetére

igen, csak az integrált gpu-t!

eredetileg ez a htpc-m, amit A4-3300-al "építettem", csak aztán a főgépem alaplapjának 2.5 hónapos gariztatása alatt szerettem volna játszogatni, itt az aprón meg 12ezerért mentek a 3620-ak, szóval váltottam ... dirt showdown, just cause2, driver san fransisco, deus ex human revolution, ezekkel 720p-ben simán 30+ fps-el lehetett játszani, medium-de inkább high beállítások mellett (driver sf-ben 60fps-el)

ezután vedd számításba, hogy a 3870K:
    - 2500 helyett 3000mhz a cpu (3400-ra szvsz gond nélkül fel tudod tenni, de sokan 3600+-ig is eljutnak)
    - 320 helyett 400 shader a gpu-ban
    - 444 helyett 600mhz a gpu (7-800mhz egyáltalán nem reménytelen, de sokan 900+-ig is eljutnak)

ergo nálad ennél lényegesen jobban kellene menjen minden :) de a fullhd szvsz nem reális cél így sem a legtöbb mai játékban.... így, ha a felbontásban tudsz kompromisszumot vállalni, akkor irány a bolt :)

az 1866mhz-es ram azért kell, mert a Llano erősen memóriasávszél limitált, és szinte lineárisan gyorsul, ha a ram is gyorsul. osztóval elvileg 1866-ig lehet eljutni, utána csak FSB tuning marad(na), de az sok lap esetén max 4-5mhz-et jelent a 100mhz alapórajelhez képest, azaz nem érdemes vele számolni. mivel 1866os ramot nem találtam kingmaxban, olcsón, így maradt a "kétezres" :)

Új hozzászólás Aktív témák