- HP notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amazon Kindle
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
atti_2010 #4139 üzenetére
igen, viszont a gpu-t hajlamosak túlbecsülni, meg a dualgraphicsra istenként tekinteni
Taifa Díaz: megnyugodtam
egyébként volt nekem is próbából a llano mellett egy 6950@6970 és azon túl, hogy működtek, nem voltam elragadtatva - bár tény, hogy csak a The Run-t próbáltam, ami "majdnem bf3"
és egyébként ha a llano bolti árait nézzük, máris nem akkora best buy - sokan pedig nem itt veszik meg az apukat :/
-
válasz
Taifa Díaz #4136 üzenetére
mi az a hd felbontás? (egyébként tényleg beszarás, hogy a szuper fogyasztású llano mellett egy khm, nem irnék jelzőt 470et használsz
csak remélni tudom, hogy valahogy okosba, hiperolcson jutottál hozzá és nem életed álma vált általa valóra
)
-
válasz
atti_2010 #4134 üzenetére
Nagyon örülök, hogy Te minden ide betérőt látatlanban ennyire jól ismersz, én azért - ha ráérek - megpróbálom kicsit kitudakolni az igényeiket és VALÓBAN segíteni nekik
Tomix: nem néztem, hogy am3+-ban van-e miniitx, bár bevallom a vastagabb árcetli miatt én eleve ezzel a kellemes kis mérettel sosem tudtam érdemben foglalkozni. havernál láttam egy lian libe épitett i3-as konfigot és nagyon tetszett, csakhát a hűtő került rajta annyiba, mint a 4 magos llanom
nade i3, htpcnek kb alkalmatlan...
-
válasz
atti_2010 #4131 üzenetére
az emberek sokszor azt sem tudják, miért vennének llanot. nem tűnt még fel?
sokszor nem ismerik a platfrormokat, hogy melyik miben erős, mihez jó, mihez nem jó.
ezért szoktam elkezdeni puhatolozni, hogy BIZTOS llanot akar-e az érdeklődő... (mert maguktól ritkán írják le, hogy miért szeretnének fm1-et, hogy pontosan mire használnák, stb)
Tomix24: hol hajtottam el bárkit is am3-at venni, aki miniitx htpct akart építeni?
-
válasz
#92888064 #4112 üzenetére
mindegy mennyibe kerülnek, ha a delikvens pl fullhdban akar játszani, azokra ez kevés
ha komolyabb vgat akar kihajtani, a kisebb verzio megint csak kevés
értem, hogy neked kell az alacsony idle fogyasztás, másnek nem biztos, hogy fontos az a pár watt. ezért is kérdeztem rá
-
-
válasz
Kingcold #4082 üzenetére
szerintem 7750... (az elvileg alig lasabb a 6770-nél, márpedig: [link] - dualgrafix vs. 6770 tesztlink/eredmények )
ezért nem jo a dualgraphics... most ott lenne feleslegesen az a brutál IGP
ha viszont csak egy 6670et passzintassz mellé, pár játékban rosszul/rosszabbul jársz és/vagy vársz a csodadriverre, stb
mondjuk a 7750 gondolom baromi drága még
-
válasz
pityokakille #4064 üzenetére
keményebb graf? minek vettél egyáltalán llanot?
-
válasz
pityokakille #4059 üzenetére
6670-et, mi mást?
ennél jobbak nem mennek mellette, rosszabbnak meg semmi értelme.
egyébként kevés a 3870K? mikkel játszottál/játszanál?
-
válasz
Taifa Díaz #4015 üzenetére
nem fogom még1x összeszedni a gépet, de pár hete volt itt egy srác és akkor össze lett szedve a két konfig... persze, ha okosba hardverapron összeszedett alkatrészeket nézel, az más.
-
válasz
Taifa Díaz #4005 üzenetére
llano + dedikált vga nem jo megoldás, akkor már az am3+ olcsobb, erősebb, fejleszthetőbb.
-
válasz
headhunter #3995 üzenetére
a te igényeidet mi mondjuk meg?
-
válasz
pityokakille #3970 üzenetére
nagyságrendekkel gyengébb az integrált változat
(legalább 2x gyorsabb a diszkrét kártya)
-
válasz
Ice&Lime #3922 üzenetére
amd dx4-100, intel p75, p166mmx, intel celeron 300, intel celeron 366, intel celeron 633, intel p3, 633, amd athlonxp 2000+, amd athlonxp 1700+, amd athlonxp 1700+, amd barton 2500+, intel p4 3200HT, amd athlon64 2800+, amd athlon64 x2 4200+, amd athlon2 240, amd athlon2 x3 4??, amd phenom2 x3 720be, amd fx-6100, llano a4-3300, llano a6-3620, intel 2500k
még volt pár, de mivel nincs felírva, most csak ennyi ugrik be
(+ismerősök, rokonok gépei, melohelyi gépparkok... de még forumokon se nagyon láttam hsz-t, ami arról ír, hogy a cpu-ja egyszercsak meghalt
)
-
az apron a 3620asok pl nem használtak... 12k, újonnan, gépben sose voltak (én is itt vettem egyet)
a bringánál maradva egy hasonlattal szeretnék élni, hogy mennyire jó ár/érték aránya ezeknek az apuknak: ezek olyan kerékpárok, amik ugyan húszezerbe kerülnek, mégis a tourdefrancen a középmezőnyben tudsz velük végezni
-
válasz
matepalfi #3846 üzenetére
igen, csak az integrált gpu-t!
eredetileg ez a htpc-m, amit A4-3300-al "építettem", csak aztán a főgépem alaplapjának 2.5 hónapos gariztatása alatt szerettem volna játszogatni, itt az aprón meg 12ezerért mentek a 3620-ak, szóval váltottam ... dirt showdown, just cause2, driver san fransisco, deus ex human revolution, ezekkel 720p-ben simán 30+ fps-el lehetett játszani, medium-de inkább high beállítások mellett (driver sf-ben 60fps-el)
ezután vedd számításba, hogy a 3870K:
- 2500 helyett 3000mhz a cpu (3400-ra szvsz gond nélkül fel tudod tenni, de sokan 3600+-ig is eljutnak)
- 320 helyett 400 shader a gpu-ban
- 444 helyett 600mhz a gpu (7-800mhz egyáltalán nem reménytelen, de sokan 900+-ig is eljutnak)ergo nálad ennél lényegesen jobban kellene menjen minden
de a fullhd szvsz nem reális cél így sem a legtöbb mai játékban.... így, ha a felbontásban tudsz kompromisszumot vállalni, akkor irány a bolt
az 1866mhz-es ram azért kell, mert a Llano erősen memóriasávszél limitált, és szinte lineárisan gyorsul, ha a ram is gyorsul. osztóval elvileg 1866-ig lehet eljutni, utána csak FSB tuning marad(na), de az sok lap esetén max 4-5mhz-et jelent a 100mhz alapórajelhez képest, azaz nem érdemes vele számolni. mivel 1866os ramot nem találtam kingmaxban, olcsón, így maradt a "kétezres"
-
válasz
matepalfi #3844 üzenetére
dirt3, mw3 biztosa gond nélkül menne
nálam 720p, medium-high környékén simán mentek, pedig nekem csak a6-3620-am van, a 3870K erősebb ÉS még tuningolható is!
szóval ha nem is fullhdban, de 720p-ben szerintem majdnem minden elmegy, miközben nagyon lebutítani sem kell - amibe eddig belefutottam, az a The Run volt, nos az csak ilyen 800x600-ban volt képes jól menni az én APU-mon
amire figyelni kell: legalább 1866mhz-es ramot kell venni
én ilyeneket vettem, 2x2 gigát: [link] -
-
válasz
Lamborgнini #3808 üzenetére
biztos jó, bár nemtom kell-e llano alá ilyen komoly cucc... (égig akarod tuningolni?
)
-
- am3+ -ba elég a mezei kingmax 1333-as kit (-1-2e), míg llanoba inkább az 1866-os KIT lenne jó (+1-2e)
- am3+ -ba egy olcsóbb alaplap: GIGABYTE GA-970A-DS3 (-3e)
- 6750/7750-nél olcsóbb a 6770 - 28k, ráadásul mind közül a legerősebb (iponon fura a 6750 ddr5 kártyák árazása, jah) (-1e)
- cpu-ból iponon nincs kisebb, de vedd figyelembe, hogy a phenom 13%-al gyorsabb, ergo CPU-ban erősebbet kapsz AM3+ eseténtehát a két konfig közt lesz 2-3e ft-os különbséged, ha kicsit ésszerűbben rakod össze - szerintem ez elhanyagolható egy százezres tételnél, lássuk tehát a bővíthetőséget!
- fm1-be már semmi se jön, vga-t cserélhetsz, de akkor a cpu-d gpu-ját kvázi bukod
- am3+ -ba van és jön is bull, talán a piledriver is. a lényeg, hogy később tudsz bele erősebb cpu-t tenni
- ha gpu-t raksz bele erősebbet, kevesebbet kell ráfizetned az erősebb videokártyára (a 6670 kevesebbet fog érni a használtpiacon, mint a 6770, ergo ez utóbbira kevesebbet kell rádobnod pl egy 7970-hez)és akkor a talán legfontosabb tényező a sebesség:
- baromi kevés tesztet látni dualraphics vs. dgpu téméban, egyet azért találtam: [link]elemezzük az eredményeket, de vegyük figyelembe, hogy a 6770 alatt egy kétmagos kis lófütty pentium ült, am miatt rengeteg játékban cpu limitünk lesz! esetedben ez nem állna fenn, hiszen Te négymagos phenom2-t teszel a 6770 alá!
no, a frémek:
- AvsP - egál
- Batman AC - 20fps duallal, 47fps 6770-el. egyik játszhatatlan, másik bőven jó.
- BF3 egál, de erről tudjuk, hogy a 4 mag sokat segítene, ergo ezt nyugodtan be lehetne huzni a 6770-nek
- crysis2 - 24fps duallal, 25fps 6770-el. minimálisan, de a 6770 jobb.
- dirt3 - 64fps duallal, 69fps 6770-el
- starcraft2 - 38fps duallal, 52fps 6770-elnyugodtan képzeljünk még el sok sok címet, ahol majd NEM működik a dualgraphics... ott bizony a 6770 mérföldekkel veri agyon szegény kis dualgraphics konfigunkat... mondtam: jön a trinity, a llano kb eljelejtett kis bárányka marad
tehát egészen pontosan miért is jo a dualgraphics??? mert kb azonos áron a LEGJOBB esetekben is éppcsak eléri a 6770 sebességét, viszont sokszor DURVÁN ALULMARAD?!
atti_2010 - a kérdés neked is szól... mi alapján mondtad, hogy jobb a llano-s cucc?
laptopban van értelme a DG-nek, máshol nem látom létjogosultságát - max ha menne erősebb kártyákkal is...
-
nem kevésszer elmondtuk, hogy AM3-at vegyél, azzal jársz jobban.
FM1 akkor jó, ha olcsó, kisfogyasztású gépet akarsz. dualgraphicsal sose lesz olyan gyors minden játék, mint egy dedikált vga-val, ami nem lesz (annyira) kitéve a driverek bénázásainak se... jön a trinity, képzelheted mennyi erőt fog az amd a llano dualgraphics optimalizálására fordítani (semennyit)
pl dirt3:
llano 3870 - 25fps
6670 - 35fps
llano 3870+6670 - 50fps
6770 - 60fpshasraütöttem, de a netes táblázatok alapján egy erősebb dedikált kártya jobb, mint a dualgraphics. hogy az am3+ socket bűvíthető, miközben az FM1 halott, már meg se említem... jade, mégis
-
miután az a-data 1600@1866os ramjaim behaltak (w7 kékképernyő vagy no boot), ma elszántam magam és vettem 2000mhz-es kingmax nanokat (5100ft/db, egyoldalasok, 9-10-9-27-1T-re állnak be)
ezekkel végre ugy néz ki nincs gond, bár még jópár órát kell menniük hiba nélkül, hogy biztos legyek a dolgomban ... (mondjuk elsőre kissé megijedtem, mivel single chanelnek irta az UEFI őket, de 2 cmos clear, ramcserék és ki-bekapcsok után most jó)
soha többet nem veszek semmi mást, csak kingmaxot. adatával beszoptam, anno geilel detto. kingmaxokkal soha nem volt gondom, mennek/mentek mindig mindenben, a tuningot is mindig birták és árban is abszolut jók.
-
válasz
pockhome #3684 üzenetére
gpu nem huzható, hacsak nem tudsz FSB-t is emelni (nekem a75m-el nem ment)
amit lehet huzni és kellene is, az a ramod: kezdetnek 1600on próbáld meg legalább, llano egyenes arányban gyorsul tőle! legjobb lett volna 1866ost venned, de igy is sok játék szépen elfut majd, ha kisebb felbontással is beéred - pl 1280x720-al vagy 1360x768-al.
amivel én játszottam és durvább butitások nélkül mentek minimum 30fps-t:
dirt showdown (ergo a dirt2-3 is menne)
deus ex human revolution
trackmania united
driver san fransisco (ez 60fps-t is tud és nem is árt neki!)
just cause 2(24fps sztem már nagyon szaggatós, 30 nagyon a minimum szvsz)
-
válasz
Arthuro_Adam #3675 üzenetére
teljesen passzívat elfelejtheted még azokkal is (nem az idle fogyasztás a gond, hanem amikor maxra terheled a cpu+gpu-t)
ill. irreális összegek beleölésével persze semmi sem lehetetlen, csak általában ez pár, percenként 400-600 fordulatos ventivel fillérekből kiváltható, akkor meg miért a nehezebb út?
gyárilag ULV nincs, de remekül alulfeszelhetők a llano-k. szerintem vadássz egy filléres A4-et hardverapróról kezdésnek
-
válasz
Arthuro_Adam #3673 üzenetére
a4-3300, 2x2500mhz elég netezni, mozizni és ez eszi a legkevesebbet
bár mindegyik alulfeszelhető, alultuningolható, de minek fizetne többet felesleges teljesítményért?
-
válasz
adriant #3653 üzenetére
órákat játszottam rajtuk, prime is ment egy órácskát, gond nélkül
azért kellett a kingmaxokat kipróbálnom, mert sajnos az adatáim minthe megőrültek volna... szingliben mindkét ram okés, de dualban kékhalál, rezet, stb, még akár 1066mhz-en is! holott előtte 1866on is szépen muzsikáltak, hónapokon át :/ (gyárilag 1600mhz, 1.65v mellett)...
-
-
válasz
donat_sz #3568 üzenetére
"kompromisszummentes", "Crysis", "1680x1050-ben vagy full HD-ben."
a llano valóban kiesett
olcsó am3+ lap + phenom2 x4/bull 61xx ph!-ról (cpu nem romlik el/durván olcsóbb itt) + 6850/6870/7850 + kingmax 4/8gb ddr3-1333
vagy, ha belefér:
olcsó 1155 lap + i5 ph!-ról (cpu nem romlik el/durván olcsóbb itt) + 6850/6870/7850 + kingmax 3/8gb ddr3-1333
-
válasz
MZperX75 #3542 üzenetére
semmit nem ér, sajnos
tegnap még 1 ram modullal is megpróbáltam, fsb105 és nem kapcsol be a gép.
belaazallat: legolcsobb FM1 cpu + legolcsóbb FM1 alaplap, amin van DVI vagy HDMI kimenet. ezekre a célokra teljesen megfelelnek, a fejlett videós szolgáltatások miatt jó döntés lehet a llano.
-
gpu-t húzza valaki?
kitesztelte rendese, hogy _biztosan_ magasabb órajelen megy a cucc?3620am van, default órajel 457mhz
biosban beállítom a 800mhz-et:
- gpu-z főképernyőn irja, de ahol nézheted az aktuálisat, ott 275 és 457 között ugrál
- aida64 dettü 275 és 457 között mutatja, hogy váltogat
- amd overdrive 800nak és 275-nek írjajátékok alatt nem veszek észre sebességnövekedést (just cause 2 benchmark, dirt showdown benchmark, trackmania benchmark), ergo vszeg nem tuningolódik igazából a gpu. asrock a75m a lapom, létezik hogy csak ez bugzik vagy "komolyabb" a gond?
windows alól nem lehet valahogy tuningolni?
-
hivatalosan ddr3-1866?! amd, te elmebeteg!!!!
-
válasz
totoka23 #3505 üzenetére
asszem még van itt a ph!-n eladó a6-3620as, 12-13ezerért, azt vedd. cry2 elmegyeget 720p-ben, dirt showdown biztosan (720p, majdnem minden high, élsimitással), just cause2... szóval a jobban optimalizáltak elfutkároznak.
ramot 1866ost vagy tuningos 1600ast vegyél (és tuningold 1866ra), sokat számit! nagyon memsávszél limites a kis llano!
-
ez például erősebb a kinézett fm1-esnél, olcsóbb, tuningolhatóbb
olcsóbb ram, szintén minusz 1-2 ezer forint...
mennyinél is járunk? 7-8ezer minuszban az am3 javára? annyiból milyen, 6670nél jobb vga jön ki? 6770 esetleg?
félre ne érts, nem kötekedni akarok, hanem hogy az optimális gépet vedd!
---
Valdez: uhh, elég mellbevágó. mondjuk csak napi 2 órát megy a gép... és ez volt itthon elfekvőben :/ egy komolyabb, 80+-os táp drága.
paneltápból nemtudom van-e 120/150W-ra képes... van?
-
közben lemértem a gépem fogyasztását:
táp: atx, Antec NEO 480W, ki tudja milyen hatásfok (nem épp ideális kisgéphez...)
lap: asrock a75m
mem: 1600mhz a-data, 1.65V
hdd: 2Tb samsung ecogreen
odd: -
cpu: a4-3300 vs. a6-3620minden auto/alapbeállításon volt.
biosban: 111W vs 119W
dirtshowdown benchmark: ?* vs. 111W
idle: 55W vs 60W*elfelejtettem lemérni, mivel úgyis játszhatatlan
kár h fm1hez nincsenek 10k körüli hiperolcsó lapok :/ valaki nem akarja eladni a sajátját ócsón és váltani valami tuningosabbra?
-
játékra inkább AM3+ lap és 3-4 magos phenom2/athlon2 cpu kellene...
mennyiért veszed az a6-3670et? kizárt, hogy annál nem olcsóbb egy am3-as athlon2 X3/X4 ...
lap kb ugyanannyi
ram am3 alá elég az 1333 is
vga -> mivel am3-ba a cpu és a ram is olcsobb, azt az extra pénzt elköltheted jobb vga-ra -
válasz
Gabor970 #3454 üzenetére
rendes táppal vagy paneltáppal használnád? csak mert ha nem panáltápozod a brazost, akkor nem fog jelentősen kevesebbet enni... én mindenképpen llanot vennék, gördülékenyebb vele a "napi munka". ha paneltáp, pici ház, nezán passzív hajtás - teljes csend a cél, akkor persze brazos! htpc esetén sem árt a llano extra ereje, hiszen ha egy filmet nem tud a gpu dekódolni, akkor nem árt némi cpu erő... brazosnál az nemnagyon van.
és becsszó nem azért mondom, mert árulok egyet, jó a brazos is, csak árban a llano nem drágább, ergo miért ne azt?
-
nekem is 1600as ramom van, 1866on hajtom
ha tervezel mellé dedikált kártyát, akkor végülis nem sokat kockáztatsz. sajnos önmagában ez az APU bizonyos játékokban kevés lenne biztosan (1440x900ban meg pláne). node, ennyiért?!
lappal kapcsolatban olvass vissza, h melyikben lehet a busz-t húzni, olyat vegyél!
-
melyik APU? (értsd: mennyit szeretné költeni)
milyen játékokkal?pár példa:
A6-3620 2.2ghz (turbo 2.5ghz), 457mhz/320 shaderes radeon, 1866mhz ram:
- Dirt Showdown: 720p, 4xAA, majdnem minden high - min fps 31, átlag 40
- Just Cause 2: 720p, 0xAA, majdnem minden high - min fps 27, átlag 38
- diablo3 starter: 1360x768, AA bekapcsolva, árnyékok low, minden más high - min fps pár pillanatra eléggé le tud esni hatalmas csatában, de jól játszható, a fix30fps-t elég szépen tartja (ezt állítottam be, benchmark mód nincs, fix60fps-t nem bírja)ez az apu a hardveraprón 13ezer ft...
ennél egy 3870K _jelentősen_ gyorsabb tud lenni. a lényeg, hogy 1866os ramot kell minimum mellé tenni, dual chanelben. sajnos nálam a felbontás emelése hatalmas csapást mér az fps értékekre, ezért 720p-zek, ha úgy adódik, hogy játsszak
-
válasz
atti_2010 #3349 üzenetére
amikor vettem, az lebegett a szemeim előtt, hogy valamire csak elég lesz és ugye most halálosan olcsó itt a hardveraprón
ez elsősorban a htpc-m, csak most a főgép alaplapja szervízben (4. hete) és gondoltam játszadoznék egy kicsit ezen, mivel más nincs... ha nem lett volna ennyire olcsó, marad az a4-3300, hiszen a célnak az is bőőőven sok volt.
azért a 2200@2500, ami a turbó is két magnál, nem hittem hogy nem fog menni... (megy is, kivéve ha komoly vga terheléssel IS fárasztom az apu-t)
-
válasz
atti_2010 #3344 üzenetére
nekem a 2.2ghz tutira kevés, pláne olyan játékoknál van/lesz gond, ami 1-2 szálas :/ oda a 2.2ghz vékonyka... 2.5-ghz mellett jobban aludnék, na
(3ghz mellett meg még szépeket is álmodnék)
dist showdown benchmark amugy high (árnyék medium, ambient occlusion low), 720p, 4xAA mellett min fps 31-32 (avg 40-42), ergo jó ez, csak sajnos vannak kevésbé jól optimalizált játékok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Subaru topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Diablo IV
- HP notebook topic
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest