Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz arn #119417 üzenetére

Így van. Főleg a múltban de ma is igaz, hogy sokszor több CPU generáció volt kapható egymás mellett, és a régebbieknek csa kegyszerűen lejjebb ment az áruk.

Celeron 566 azért ment nagyon, mert sokak BX-es lapba fejlesztettek procit, aztán kalap. Én is ezt akartam, de nekem nem vitte az FCPGA-t még a 466-os lapja sem, emiatt megint lapot kellett cserélnem. Előbb BX-re kezdtem gyűjteni, de aztán rájöttem, hogy minek gyűjtsek elavult lapra, mikor azzal a lendülettel már egy újabb olcsóbbra is gyűjthetek? Így jött előbb valami Duron (1300 Morgan volt a nagy vágy, de 900-assal is beértem volna akkoriban), majd az 1200-1300-1400-as Tualatin Celeron, és végül a Wilamette Celeron :(

A Celeron 300/366A a maga idejében kicsit sem volt szar, sőt, még akár 2 évvel később is megállták a helyüket, ha kaptak egy modernebb VGA-t és az ember visszább vett a grafikából.

• frescho

addikt

válasz arn #119417 üzenetére

Így van. A szoftver említése is fontos, mert egy új feature kihasználás nélkül nem ér semmit. A PC 89-ben érte be/hagyta le az Amiga képességeit, mégis ott is kellett még pár év amíg dominánssá tudott válni. Ennyi idő kellett a fejlesztőknek.

A 300A-ra már a szemeszter elejétől gyűjtöttem, szóval az nem annyira a vége volt, még a back to school előtt érkezett. Nagyon jól időzítették, mert az év végi szezonra már tömegesen elérhető volt. A már emlegetett Amigánál később sikerült ezt is jól eltolni :(

A gyors fejlődés miatt aki mondjuk 99 év végén vett 300A-t az már más környezetben tette ezt. Amit megvettünk az 1 év alatt elavult és lett valami jobb vétel. Ezért is volt bajban az AMD, mert folyamatosan le voltak maradva 1 évvel a tervezethez képest.

Az instabilitás és csak egy fotót bírt ki ellen a saját tesztem hoznám fel, ahol fél órás kódolások is voltak a tesztek között.

Új hozzászólás Aktív témák