- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Piloss #47949 üzenetére
"Feltételezem, hogy az E végződésű darabok jobb minőségűek..." Más TDP-t kapott, ennyi. Elvileg tuningolni sem lehet annyira, mint a 125 W-ost, de tesztek után kiderül.
tothjozsi96: a teszkós/osanos gépekbe nem raknak, legalábbis nem láttam, ahogy pl. Iriszekbe, meg a Barracudákba sem, mi ezeket hozzuk nagykerből. Viszont többnyire alsó kategóriás ház, táp és alaplap kerül a nagykeres konfigokba, azok az árérzékeny népeknek készülnek, nem játékra, még akkor sem, ha azt írják rá. Kiskerben meg azt raknak bele, amit kérsz, vagy amit a zsé enged...
Egybeszemöldökű: menjél Te, kis sárgafejű-furaszemöldökű gépnyúzó...
djculture: mindenki ezen akar spórolni, pedig a hűtő -akárcsak a ház-, több konfigot is kiszolgál. 3-6 évre a 8-12k egy hűtőért nem sok sztem, de kinek mi.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz Piloss #47938 üzenetére
Jajj, ez nevetséges. Ha tuningolsz, akkor Intelre is kell komolyabb hűtő - vagy repülni fog a gyárival, mint a helllllikopppter . Megsúgom, hogy az AMD gyári kúler pont olyan szar, mint az Intel gyári. De I-nél valamivel kevesebb hőt kell elvezetni, nem mindegyik tuningos, tehát a gyárival ki lehet húzni.
Nálam a melós i5 gép gyári kúler kb. egy azaz 1 évig bírta! Bizony, utána már porszívó-hangja lett. Valószínűleg én sem vettem volna észre, ha csak az előtt ülök, de bizony az egyre hangosabb lett. De van, akinek nem számít a hang, meg a proci hőfok, de már írtam, h kupaktalanítani kell Inteléknél a K cuccokat, de ne hidd el nekem, a fő-kupaktalanító PH! mester jól lefikázta e téren a H-refresht is.
Szal. olvasgass, nem kell benyalni a nagy inteles dumákat, ahogy a cerka tulajok nyugtatják egymást, h nem is hangos... Hangos az. Sőt, a régi iMAC is baszott hangos a 2013-as mellett, nekem az újabb van, mögöttem, mellettem pár régi... Sőt, az AMD laptopok is hangosak, asszony Haswell laposa a 15 W-al meg nem, minap haver A8 vagy A10 nem is tudom melyik volt, összemértük utána -meg a laptopok hangját is .
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
tothjozsi96
addikt
válasz Piloss #47940 üzenetére
Már csak azt nem értem hogy miért nem a normális 8370 vagy 8320?
Miért a low TDP-s verzió?Az a teljesítményben is szerintem meg fog látszani.
Azok az E-s procik csak azoknak jók akiknek csak 4 pin-es a tápegység csatlakozójuk.
Másokak nem ajánlott.
Úgy tudom az ár nagyjából egyezni fog, nem éri meg neked az E-s szerintem ha tudja az alaplapod.
Nyugodtan vegyed meg szerintem a normális 8370-et jól fog passzolni az R9 280X-ed mellé. -
tothjozsi96
addikt
válasz Piloss #47875 üzenetére
Én is pont ebbe a dilemmába vagyok.
Csak nekem annyi hogy az alaplapom egy 760G-s chipset-es, na most ha olyan alaplapom lenne mint neked akkor a helyedben szerintem megvárnám ezt a 8370-et.
De nekem egy nagyon gyenge alap szintű alaplapom van és nekem kicsit sok lenne még hogy egy komoly 990FX-es alaplap is legyen tehát nekem volt itthon egy jó 1155-ös és én most rendeltem egy I5 3570K-t.
Ha ilyen alaplapom lenne mint neked akkor megvárnám a 8370-et.De viszont a CF/SLI-hez kevés lesz OC nélkül, az teljesen biztos!
Ha egy VGA-s gépbe lesz akkor teljesen megfelelő választás lesz szerintem!@Zsivaagoo
Elvileg az FX 8350 egy I5 3570K-val egyenlő teljesítményben ...
Lásd a PH-s tesztet! -
Zsivaagoo
őstag
válasz Piloss #47875 üzenetére
FX-83xx röhögve hozza az i5-ök teljesítményét.
(A K-s i5-ök tuningolva max. 4 szálig tudnak fürgébbek lenni.)Jó a lapod nagyon, a legkevesebb macera, ha bepattintasz egy FX-8320-at, teszel rá egy jó hűtőt és felrántod 4,4 GHz-re. Ez már i7 3770-es teljesítmény. Senki nem mondhatja azt, hogy ez kevés.
A Win-t sem kell újratelepíteni, ez megint előny. Ha már cseréltél életedben akár egyszer is AMD procit, akkor kész is vagy kb. 3/4 óra alatt.
-------------
Ja, a lapod CF/SLI képes, az FX-83xx pedig meg tud hajtani 2 db VGA-t CF/SLI-ben. Nem fogja csutkára kihajtani, de ebben a feladatban időnként az i7-ek is elvéreznek.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
kop8
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Processzor felvásárlás
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- ryzen 5 1600x six core am4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest