- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- 3DMark Vantage eredmények
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
paprobert #8624 üzenetére
> Az Intel gyártástechnológiai hátránya leginkább abban mutatkozik meg,
> hogy maximum terhelésen irdatlan magas a fogyasztás.Igen, de ez döntően a maximális MT terhelés folyamán mutatkozik meg. Játékokban tudtommal normálisnak mondható a fogyasztás.
Azt gondolom, hogy ezt az Intel több kis mag hozzáadásával tudná megfelelően kezelni. +2 atom cluster biztosan kellően nagy mértékben emelné a MT teljesítményt és lehetne csökkenteni az órajelet 3-500MHz-cel.
Bocsánat, nem szétoffolni akarom a topikot. Csak azért említettem meg, mert szerintem az Inteltől ebben a vonatkozásban ugyanazt a megoldást fogjuk látni, mint amit az AMD is csinál (ZenX+ZenXc) hogy külön lapkán fogja hozzácsatolni a 8 nagy maghoz a 2-4-8 (majd kiderül) atom clustert. Már csak azért is, mert az L3$-hez csatolt magok/clusterek száma nehezen skálázható tovább.
Ha tippelnem kéne, akkor azt jósolnám, hogy az Intel hamarabb fog egy tile-on L4$-t adni a 8 nagy mag és a kismagok összekötésére.> Ennél sokkal jobbat chipletezéssel már nagyon nehéz elérni.
Szerintem valamikor a közeljövőben el kell / el fogják engedni a SerDes-t és áttérnek horizontális csatolásra (SoIC_H) vagy hasonlóra (lásd Navi31)
> A kérdés, hogy hogyan fog tudni szélesíteni az AMD a jövőben, hogy ne essen visssza a latency Zen1 szintre?
Ha nem akarnak elindulni az M1 irányába, akkor én a megoldást a 3D packaging-ben látom.
Azt gondolom, hogy ha az L3$-t sikerült 3x-os méretre emelni 5%-os késleltetés emelkedés mellett, akkor ugyanezt meg lehetne tenni az L1$ és L2$ esetében is. Persze elég valószínű, hogy ez nem lehet opcionális, mint most a v-cache.#8625 HSM
Ez így van, de azért az Intel is küzd már pár éve a Foveros-szal és az EMIB-bel. Szerintem ott szúrták el, hogy azt gondolták, hogy ez egy egyszerű gyártástechnológiai trükk, és mindent is akartak egyszerre. De azért lassan csak meg kéne már érkezni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest