Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz #36531588 #7929 üzenetére

A zen3 esetén volt egy olyan érzésem, hogy az AMD nem akarja azért annyira árulni (a szűkös kapacitás miatt)
    most nem azt érzem, hogy az AMD direkt azért árazott volna magasra, mert nem akarna nagyobb mennyiséget eladni. Viszont kicsit olyan, mintha megszokástól árazott volna - kicsit hübrisz érzésem van.
    Mármint hogy érted - hol a hozzáadott érték? hogy az az új termék új szintre emeli az értéket.
    Merthogy ezt a teljesítményt ezen az áron már tegnap is megkaptuk.

Úgyhogy nekem az a gyanúm, hogy a zen4 nem lesz akkora sláger, mint a zen3 volt. Szerintem azt fogjuk látni, hogy mindenki megveszi az 5600X-et 5800X3D-t vagy az 12600K.... Ebből a szempontból a 7600X és a 7700X talán némiképp túlárazott termék. Bár lehet, hogy tisztességes előrelépést nyújt az előző generációval szemben, de különösen a szintén drága platformköltségekkel együtt azért nem gurít akkorát, hogy kihagyhatatlan legyen. Gémingben nem is nyűgöz le.
    De szerintem ha a Raptor lake annyival jobb lesz, mint a Zen4, akkor annyival drágább is lesz.

Talán ad némi vígaszt, hogy a Zen4 fókusza nem is a ST volt, hanem a MT. És azok, akik jelentős előnyt tudnak realizálni, azoknak valószínűleg hasznos lesz. Nem ígértek nagy ST teljesítményugrást, az is kérdéses volt, hogy vajon az 5800X3D-t egyértelműen meg tudja-e ugrani. Nagyobb versenyt (hangzavart) én most a 12-16 magos verzióknál várnék. A gémerek számára valószínűleg inkább a Zen4V lehet a várakozások célpontja.

Új hozzászólás Aktív témák