- Születésnapos a Noctua
- Steam Deck
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
üzenetére
Alapvetoen jatekra lenne

Nem ijjedek mar meg a magas hofoktol, laptoprol jovok vissza ujra PC-re, eleinte a szemem kipattant a 90 fokos procitol meg 70+ VGA-tol, de mara mar megszoktam, teljesen jo.
Ehhez kepest egy pici hordozhato micro-ATX megvaltas lesz meg mindig
Szerk: engem is erdekel, hogy mit ertessz az alatt hogy fel ev-egy ev es okesak leszunk.
Itt Oktobertol 80% al no az aram ara, Aprilistol ujabb ennyit vagy tobbet josolnak.
Jelen pillanatban a tavaly nyar £80/honapjahoz kepest iden nyaron mar £160 alatt nem voltunk.
Erre radobok 80% es megszorzom a tellel es konkretan beledoglok a szamla fizetesbe hamarosan
-
Petykemano
veterán
válasz
üzenetére
a napokban több olyan képet is láttam, hogy a német és francia áram a korábbi 25-30 euró/MWh-ról ma már a 500-600 euró / MWh-nál jár.
Sajnos nem tudom, hogy ez milyen árazást jelent. Én úgy tudom, hogy az árampiacon hosszútávú szerződésekkel működik, de azt el tudom képzelni, hogy ha valakinek épp most többletre van szüksége, akkor azért ennyit kell kiperkálni, mert le vannak kötve a források.Viszont szeretném maradéktalanul megérteni, hogy mi okozza ezt a mértékű áremelkedést. A gázt értem: páran nem vesznek az oroszoktól, és az oroszok amúgy is kevesebbet szállítanak, mint korábban. Nyilván más forrásokból sem olcsóbb beszerezni - egy Erstés elemző azt mondta az info rádióban, hogy ténylegesen nincsenek szabad kapacitások.
A német helyzetet érteni vélem. Ők lekapcsolták az atomerőműveiket és elkezdtek megújulóra építeni és az ingadozást (orosz gázzal fűtött) gázerőművekkel tervezték kiegyenlíteni. Mivel épp az orosz gáz mennyisége csökkent le, érthető, hogy a németek szorult helyzetbe kerültek. A Franciák kitartottak az atomerőműveik mellett. Náluk mitől nőtt akkorát az áram ára? Ennyire összekapcsolt lenne az európai árampiac?
Az áram árának grafikonjához nem láttam csatolva, hogy tulajdonképpen a fogyasztás nőtt meg az egyes országokban, vagy az áramtermelés volumene csökkent le, vagy az áramtermelés inputjának drágulása (szűkössége, pl gáz) okozza a súlyos áremelkedést?
Van ahhoz linked amit mondasz, hogy fél-egy éven belül kifut?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Születésnapos a Noctua
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Beköszöntött az űrinternet kora
- Orvosi kérdések
- Vége egy korszaknak: PlayStatonre is jön a Halo: Campaign Evolved
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iPhone 17 256GB kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- (Használt/Used) Huawei Mate 20 Pro - 128 GB - Midnight Blue (Unlocked/Kártyafüggetlen)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 + MSI GTX 1650 Super 4GB
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- ASUS TUF Gaming VG34VQL3A 34" Ívelt Gamer Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 PLUS CM 650W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest