Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #6651 üzenetére
"szerintem biztos, hogy zavarta eddig is,"
...szemforgatás....nagylevegő.....
Igen, azt amikor azt mondom én, félvállról, hogy "nem zavarta", nem úgy kell érteni, hogy tényleg nem zavarta, vagy hogy ne merülhetett volna föl különböző értekezleteken, hogy lehetne-e tenni valamit, amely kérdéseket nagy valószínűséggel azzal tettek félre elviselve a desktop piacon való néhány százalékos részesedést, hogy a rendelkezésükre álló kapacitást jövedelmezőbb termékekre fordítják, ezért most az itt vagy ott csökkenő százalékok ellenére ez így optimális.
"Nem zavarta" - annyira, hogy csupán a százalékok érdekében jobban jövedelmezőbb piacokon való eladásokról mondjon le."inkább a gyártási kapacítás kínálata ...
A kereslet eddig is megvolt .."
...szemforgatás....nagylevegő.....
Igen, a Ryzen termékekre vonatkozó kereslet, főleg az eddig nem létező olcsóbb szegmensekben nyilván megvolt.
De amikor amikor kereslet-kínálati viszonyok megváltozásáról beszéltem, nem feltétlenül csupán a Ryzen termékekre vonatkozó keresleti kínálati viszonyokra gondoltam, hanem a Ryzennel megosztott lapkát használó Milanra.
Amikor azt mondtam, hogy a "keresleti kínálati viszonyok megváltozása", akkor arra utaltam, hogy nem tudjuk, hogy vajon az AMD-nek növekedett a rendelkezésére álló kapacitása 2022 elejétől és ezért minden más termékére vonatkozó kereslet változatlansága mellett már jut kapacitás a desktop piac olcsóbb szegmenseinek kiszolgálására is, vagy pedig a Milanra való kereslet eshetett vissza potenciálisan abból fakadóan, hogy a Milan által korábban kiszolgált szerverpiacot már N5-ön gyártott Genoával szolgálják ki és az így felszabadulót Zen3 CCD-ket (másként megfogalmazva az így felszabadult N7 kapacitást) csoportosítják át a desktop piacra ahol is így már jut az alacsonyabb árfekvésű szegmensek kiszolgálására is.Szerintem egyébként ez utóbbi, de összességében nem tudjuk, hogy a Genoa átveszi a korábban Milan termékkel kiszolgált keresletet, vagy kiegészíti.
Az alacsonyabb árszegmensek kiszolgálásának lehetősége mindenesetre kapóra jön nem csak a DDR5 árak miatt, hanem mert nagy valószínűséggel a Genoa pont ugyanúgy el fogja vinni a N5-ön gyártott CCD kapacitásnak akkora részét, hogy a desktop piacnak is csak a tetejét tudják majd vele kiszolgálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest