- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #6496 üzenetére
Az ábra alapján a Monet mondjuk pont nem valószínű, hogy megérkezne AM4 foglalatba.
LPDDR4/X arra utal, hogy csak forrasztott megoldás várható belőle.Vajon lehet-e köze ennek a korábban említett AMD Sabrina nevű fejlesztéshez? (Bár ott Zen4-et említettek és LPDDR5-öt), tehát legfeljebb elődje lehet annak
Lehet, hogy ez fogja váltani a Teslákban a Picassot?
(Ez IGP szempontjából szerintem még egy handheld konzolnak is kevés)Zen4@AM4
Én nagyon meglepődnék több szempontból is.
Egyrészt mert nem hiszem, hogy olyan sok lapkájuk lenne, amit a desktop piacon szeretnének kiszórni. Ennek akkora lenne létjogosultsága, ha a Zen4 ellátottság jóval meghaladná a DDR5 ellátottságot. De az én csak arról a 20000 wpm-ről hallottam még egy-két éve, amit az AMD lekötött. Szóval nem hiszem, hogy ez bekövetkezne. Az meg nem fogja zavarni őket, hogy ha drága a zen4 és a DDR5 is, mert alig lehet kapni.
Másrészt így is van hőbörgés az korai AM4 alaplap vásárlók között. Biztos lennének, akik örülnének, mondjuk az 500-as sorozat vásárlói, akik feltehetőleg megkapnák a támogatást, de más szempontból pedig olaj lenne a tűzre. Most az mindegy, hogy igaza van-e, vagy hogy milyen hosszantartó támogatás elvárható vagy nem várható el, attól még végigfuthat egy felháborodás-hullám.
Harmadrészt a Rembrandt-ot elvileg mindenképp ki fogják adni AM5-re (elvileg hónapokon belül). Ha közben a Zen4-et kiadnák AM4-re, akkor azzal alávágnának a saját AM5 platformjuknak, amivel egyébként eddig a Zen4-et hirdették.Persze a kényszer nagy úr, ha nincs DDR5, akkor ez egy járható vészforgatókönyv.
Az én várakozásom az, hogy kiadáskor a készlet szűkössége miatt a Zen4 drága lesz az AM5 alaplappal és DDR5 memóriával együtt.
Amit az AMD azzal fog kompenzálni, hogy az eddig lebegtetett 300-as chipsetre engedélyezi a Vermeer/Cezanne, esetleg a Vermeer-X támogatását is, de utóbbi nem fog már olyan nagy rivaldafényt kapni. Megtehetné persze, hogy leszarja a régi alaplapok támogatását, vegyél újat, sőt, vegyél Zen4-et, de szerintem az a helyzet, hogy nem tudná kiszolgálni a piacot Zen4-gyel, mert nincs annyi wafer lekötve számukra. Viszont remélhetőleg pár évig még el kívánnak adni N7/N6 termékeket is, hogy legyen bevétel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix Flare II Animate Gamer Billentyűzet - Magyar kiosztás
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Eladó 3. generációs I7-es számítógép
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold - Garancia 2033.05.04
- Lenovo Tab P12 / Wi-fi / 8/128GB / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest