Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Armagedown #5575 üzenetére

> növelje az AMD a versenyképességét az Intelel szemben

Ez elgondolkodtatott.
    Sokáig azt vártuk, hogy az 5nm ismét lehetőséget ad majd a mag szám növelésére - Nem azért, mert hogy a 16 mag a mainstreamben ne lenne bőven elég és bárkinek is tényleg életbevágóan 24 magra lenne helyette szüksége, hanem azért, hogy az egész product stack lejjebb csússzon az árlétrán. Mivel hogy ugye a 6 magos $200-250-ről felcsúszott $300.
    Na mindegy, nem akarom megnyitni azt a vitát újra, hogy szükságes- vagy indokolt-e a olyasfajta előrelépés, hogy $250-300-ért már ne 6 magot, hanem 8 (friss) magot lehessen kapni. Csak azt akartam mondani, hogy a jelenlegi várakozás az, hogy a magszám maximuma marad 16.

Nem hiszem, hogy a 170W-os TDP keret ST felhasználás terén számítana. Viszont a 170W-os azért bőven ad többletlehetőséget arra, hogy mondjuk 3.5Ghz helyett 4-4.5 között pörgessék a 16 magos csúcs processzort.

Már látom a szemeim előtt a zen3 vs zen4 tesztet, hogy mivel tud többet gyári beállítások alapján és mennyivel jobb a zen4 azonos, 105W-os TDP keretbe korlátozva.

Ha ezt összetesszük - ezen gondolkodtam el - valójában legalább annyira fontos lehet az AMD-nek, hogy extra CCD nélkül kínáljon a vásárlóknak extra MT teljesítmény - persze ha így nézzük, akkor leginkább a vásárló költségére.

Én azért persze még titkon remélem, hogy ez nem csak a "hardkór" mainstream felhasználók, hanem a big apu-ra várakozók örömét is szolgálni fogja.

Új hozzászólás Aktív témák