Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Top hardvert kap a Magic Pad 3
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
thgergo #3577 üzenetére
Különben ott a GPU/Xeon phi vagy másegyéb gyorsító a célfeladatra pl FPGA.
Ezt nem tudom, azokat még játék szinten sem programoztam soha (SSE-AVX-et intrinsic-kel igen, hobbiból megvalósítottam pár egyszerűbb képfeldolgozó algoritmust) mindenesetre szerintem arra nem lehet építeni, hogy a usernek majd pont lesz megfelelő GPU-ja és arra pont van megfelelő driver installálva. Ezzel szemben, a legalább SSE 4.2 vagy akár AVX képes processzor az adott.
==
AVX2 és AVX512 kód között csak pár % teljesítményelőnyt tapasztaltam, intel MKL, cascade lake csodákkal.Én még azt olvastam, hogy bár az Avx512 kód lehet akár gyors is, azonban ha csak kevés Avx512 utasítást kell végrehajtani, akkor könnyen elmarad a gyorsulás (vagy még lassul is) mert az Avx512 kód alacsonyabb órajelen fut és utána viszonylag hosszú időre (~ms nagyságrend) van szükség, hogy visszaugrojon az órajel, tehát azon a szálon az Avx512 utasítások utáni kódrészlet lényegesen lassabb lesz, mintha nem Avx512 futott volna előtte.
Na most ha ez így van, akkor ennek fényében, a fenti utasítás halmazábra fényében és annak fényében, hogy az egyes processzorok még különböző számú Avx512 képes egységet tartalmaznak, ki fogja érdemben kitsztelni/eldönteni, hogy egy adott függvény esetén melyik processzorcsalád melyik kódutat futassa? Nekem ez laikusként aránytalan munkának tűnik ahhoz képest, hogy mekkora gyorsulásra lehet elméletben képes az Avx512.
Vagy Avx512 eleve csak szuperszámítógépek esetén lesz hasznos, ott meg majd megírják a kódot az adott processzorhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Battlefield 6
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Synology NAS
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Béta iOS-t használók topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titán 96%-os Akksi
- Béreljen minikotró gépet már 24 órától, akár hosszabb időre is
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 AL - i7-1185G7 I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest