Aktív témák
-
faster
nagyúr
válasz
necrophorus #63 üzenetére
Ami paszta mellé megy, az már nem vezeti a hőt a megfelelő helyre, szóval le lehet szedni. A veszélyes paszta SZVSZ az ezüstözött, mert az vezeti az áramot, lehetőleg a proci lábaira, vagy az alaplap vezetékeire ne cuppanjon rá! :))
-
necrophorus
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nagyon buta kérdésem. Most vettem egy Athlon 2200-t, és a Mistralban azzal riogattak, hogy az ilyen ''magas órajelű'' procikat csak szervízben érdemes beszereltetni. merthogy én csak összetörném, mindent összekennék a pasztával, amivel tönkretenném az alaplapot stb... Tény hogy a hűtőre (Spire Falconrock II) gyárilag elég sok ''cumót'' felhordtak, ha azt rányomom a procira, biztos, hogy oldalt kicuppan! Volt már valakinek ebből gondja? Nehogy a végén tényleg el kelljen vinni szervizbe...
Kösz! -
hobizoli
nagyúr
Az XP2400+ valos gyari alaporajele 2000MHz. A 2400+ az az Athlon Thunderbord-hez viszonyitott sebesse: a Thunderbird 2400MHz-n tudna ezt a teljesitmenyt, mait ez az XP mar 2000MHz-n is tud, a belso optimalizaciok, az SSE es a hardveres cache prefetching miatt.
:C
hobizoli -
zsolty28
tag
Sziasztok! Tud-e nekem valaki segíteni abban: vettem egy amd athlon xp 2400-as procit, asus a7v8x-x-es alaplapot ddr 256 mb /333 ram-t és nem tudom beállítani, hogy 2400-asként működjön a processzor. próbálgattam már a szórzókkal, fsb-kel de csak max 2261-t tudtam kihozni belőle és ekkor viszont a windowsom (98 első verzió) a következő üzenetet írja ki ''Windows védelmi hiba, indítsa újra a számítógépet''. Próbáltam letölteni egy patch-et az amd procihoz, de semmit nem értem el vele,a windows továbbra is kiírja a hibát ami azt jelenti hogy továbbra is csak 2000MHZ-n megy.
Kérem aki tud segítsen!
Egy elkeseredett felhasználó:( :( -
Zsiba
senior tag
Hol találhatok olyan táblázatot melyben az szerepel, hogy mekkora feszültség kell a különböző AMD prociknak??? Elsősorban a 333FSB-s 2600+ TbredB adata érdekelne! AMD honlapot már böngésztem, de nekem az kész káosz...
Előre is köszi! -
törölt tag
2400-es XP-t elkezdtem húzni......
15x-ös szorzót levettem 12-re, az FSB-t meg elkezdtem emelni 133-ról.....
Finom lépésekkel eljutottam a 13-as szorzó és 164-as FSB-ig léghűtéssel és feszültség emelés nélkül......... 1995 MHZ-ről 2133 MHZ-ig......
Szerintem ha emelném a fesz-t és valami jobbfajta hűtésem lenne, elmenne 14-15x-es szorzóig is....... :t -
Shodan
őstag
Még valami ez gyakran elofordul hogy nyitva van a szorzo vagy csak én vagyok ilyen szerencsés??:P
-
Shodan
őstag
És az fsb-t csak ugy emelhetem hogy megmaradjon a AGP és PCI-os arány vagy lehet egyesével is? Illetve a Spire fridgerock jo a hutésre?? Elég nyomi kérdések dehát ez van!:)
-
Shodan
őstag
Egy lama kérdés: a biosban állítottam az 1800+XP (Tbred A-s) szorzóját 11-ről 12-re ezután megnéztem AIDával és már 1900+nak látja,na most akkor ez azt jelenti hogy nem volt letiltva a szorzóm???Mégvalami: a szorzót meddig állítsam,estleg az FSB-t is feljebb tegyem most 133-on van, vagy a feszültséget is állítsam?
-
A_M_D
tag
Ébredjetek már fel!!!!!!!Olvastam egy cikket miszerint az NVIDIA csal az fx meghajtóival és 25% al több teljesítmény ír ki mint ami igaz.
-
A_M_D
tag
Szerintem még a bartonnal nem szabad foglalkozni annál is inkább hogy egy 2800+ tb megveri a 3200+ os bartont. Ha rám halgatsz vegyél egy 1700+ vagy 2100+ os tb procit , de csak teszteltet. Én is így vettem és simán megy 2800+ on.;]
-
najnhend
tag
Helló4 Mi a véleményetek egy 2500ös Barton prociról? Na és a 2800+, tud az annyival többet, hogy megéri a +15000 forintot? Ja és a 2500+ leveri a 2.53 as pentiumot?
-
Ploszi
senior tag
nekem ment 333-as ramokkal a lap az EP8kha+ :)
-
HiperG
addikt
Nekem BIOS szerint 62 °C, ASUS PC Probe-al 52 °C
Mindez csukott házzal. -
Zsiba
senior tag
Nos, lehet, hogy mégsem cserélem be a procit... Ugyan az alaplapom papíron csak 266 MHz FSB-s procit támogat, és eredetileg csak 2000+-osnak volt hajlandó felismerni a 2600+-ost, az fsb 166-ra állítva simán felismeri 2600-asnak és frankón megy is. Egy gondom van, ilyenkor a Ramomat veszi vissza. Hiába állítom a DRAM clock-ot 133 MHz-re, ez nem tetszik neki és 333-as PC2700-as ramként ismeri fel a 2100-ast. De persze így már nem bír elindulni a gép.
Ha viszont ''By Speed''-re van állítva a DRAM Clock, akkor PC1600-nak ismeri fel, ami 250MHz-en fut... Tehát majdnem PC2100 (266), de mégsem...
Ez így végül is nem olyan nagy veszteség, de azért van egy kérdésem! Esetleg ha van valakinek tapasztalata akkor leírhatná.
Az Epox 8KHA+ az egy KT266A-as alaplap. Vajon bír menni gyári PC2700-as ramokkal??? Ugyanis a fenti tapasztalatok után az a gyanú merült fel bennem, hogy talán igen, de sajnos nem áll módomban ezt letesztelni! Kérem aki tud segítsen! Köszi! :) -
hobizoli
nagyúr
Ez a ''D'' betu ott azt jelenti, hogy a CPU 166/333FSB-s, azaz 12.5x166-n megy, ami egyenlo 2083MHz-l, es ez az AMD szerint egy XP2600+ CPU. Ha C-re vegzodne, akkor 133/266-s lenne az FSB erteke, ekkor 2133MHz-n erne ela XP2600+ teljesimeny index szinette. Ekkor a szorzo 16x lenne. A KT266A-s lapok NEM szoktak kezelni 166/333-s FSB-s CPU-t, mert a lap a chipset miatt csak 4:2:1 ben tud leosztani. Tehat ebben ''rendesen'' csak a 133/266MHz FSB-st lehetne hasznalni. Ez van...ezt a CPU-t min KT333/KT400/nForce2-s lapban lehet jol (ki)hasznalni. Ezek tudjak mar az ehhez szukseges 5:2:1-s leosztast is.
:DD
hobizoli -
Mkill
aktív tag
válasz
Zolcsy_3298 #1 üzenetére
Szia nekem AXDA 1700@2104 procim van falkonrok2 van rajta most 45 fokos max51 fok.Szedle a ház oldalát és ha van lehetöséged rak elé egy ventilátort sokat segit. :D
-
Zsiba
senior tag
senki???...
-
Zsiba
senior tag
Kérem aki tud segítsen! Már az alaplap könyvet is átbujtam, de nem lettem okosabb.
-
AND1
őstag
Nekem az 1700+@1900+ Palomino nem megy 50 fölé játék után sem, pedig ''csak'' egy Titan D5TB van rajta + ezüstös paszta
-
Zsiba
senior tag
Üdv!
Én is segítséget kérek! Epox 8KHA+-os alaplapba most tettem be 2600+-os processzort, de az istennek nem akarja felismerni! Állandóan 2000+-t ír ki! Hiába állítom át a szorzót, mindig, visszaállítja 12.5-re felismerésnél. A BIOSBA lépve viszont ott van az általam állított szorzó...
Mi lehet a gond, mit kell még átállítani??? BIOS guruk előnyben!
Előre is köszi! -
dXtr
tag
birom ezeket a halott topicfeltamasztasokat:)
-
A_M_D
tag
válasz
Zolcsy_3298 #1 üzenetére
Nekem is abit kd7 em van! Egy 2000+ os tbreda megy 2400+ on. A cpu core=mag (tehát a proci magjának a hőmérséklete) nekem 71 fokon megy. a cpu temperature=(a proci burkolatának a hőmérséklete, a proci alatti szenzor!)=51 fok
viszont az alaplapon a viakt400 chipszetem már 61 fok és ezt nem értem hogy mennyinek kell lennie!?Neked mennyin megy???:DDD -
lesaux
veterán
Na, a monitor még mindig szervizben van, de azért megnéztem.
Szóval az én gépemben:
Vcore: 1,744 V
System temp: 21 fok
CPU temp: 28 fok
CPU speed 133/133 MHz
Azt sajnos nem tudom, hogy Palomino vagy Tbred a lelekem. Hogy deríthetném ki? És mi a különbség?
Egyébként a CPU temp-re a 28 fok nagyon kevés. Igaz, hogy rögtön bekapcs után néztem, meg hogy akkora hűtő van rajta, mint egy óriási alma, de attól még lehet, hogy szarul figyeli a hőmérsékletet. Mindegy, még nem füstöl. :) -
Drizzt
nagyúr
válasz
Zolcsy_3298 #6 üzenetére
Pontosan a core voltage-t nem tudom, győződj meg róla, hogy palomino, vagy tbred az 1700+od.
Ha palomino, akkor a fesz. az 1,70-1,75( nálam az 1600-nál 1,72), fsb 133*2(ddr miatt ugyebár). Nálam egyébként ecs k7s6a-ban 42-46 fokos(1600+), 1900+ként pedig(150 fsb) 45-50.
A tbred adatait nem tudom. -
ISZOLE
senior tag
Az AMD szájtján levö adatlapok szerint kétféle XP1700+ van.
A Model 6-os feszültsége 1.75V és a maximális disszipáció 64W. (A tipusszám eleje AX 1700)
A Model 8-as feszültsége 1.5V és a maximális disszipáció 49.4W. (A tipusszám eleje AXDA 1700)
(A nevekkel nem vagyok jóban de azt hiszem a 6-os a Palomino a 8-as a TBredA)
Mindkettö frekvenciája 1467 MHz, az FSB a tipusszám utolsó betüje. Ha C akkor 266 MHz. (A szorzó némi osztással kiszámitható.)
Remélem segitettem. -
Thx1138Hu
tag
Nekem 1800+-om van, és nekem 59 fokos a procit az alaplapom szerint. De arra még nem gondoltatok hogy a proci normális hőmérsékleten megy és csak a hőmérő dioda vagy mi végzi ezt, az a rossz? Vagy lehet hogy azu Abit alaplapoknál direkt +10 fokkal több értéket mutat, igy hamarabb eléri a kikapcsolási szintet ami nekem 77 fok, és igy tuti nem megy tönkre? Mert nekem 59-fokot ir, de a hötőborsa meg még langyos se
-
lesaux
veterán
válasz
Zolcsy_3298 #1 üzenetére
Hétfőn vettünk a bátyámnak egy Athlon XP 1700+ -t. Ha előkerül a monitor a szervizből, megírom az értékeket.
30 fok körüli hőmérsékletre emlékszem. A volt pedig 1,744 vagy valami ilyesmi. De majd utánanézek. És ECS az alaplap. -
Zolcsy_3298
tag
válasz
Zolcsy_3298 #6 üzenetére
Úgy látszik az amd-sek még alszanak...
-
borsi
tag
válasz
Zolcsy_3298 #4 üzenetére
Nekem is Fridgerock van és Abit KR7. 1600-as XP simán 50-60 fok. Én nem foglalkozom vele.
Volt a lapban 1 Duron800, az is állandóan 60körül izzott. Átkerül haver ECS-ébe, mindjárt lement 40egynéhány fokra:D
Kár ezen rágódni ha jól működik -
Zolcsy_3298
tag
válasz
Zolcsy_3298 #3 üzenetére
Topicfelhozás
-
gyozi
aktív tag
Havernak Abit KD7-ese van, ott is kétfajta procihőmérséklet van, internal Cpu temperature, meg Cpu temperature! Az első nála is magas, nem kell vele törődni!
-
Zolcsy_3298
tag
Sziasztok!
Le tudná valaki írni, hogy egy Athlon XP 1700+ procinak mi a rendszersebessége, szorzója feszültség (volt ) felvétele? Azért kell mert vettem egy ilyen procit és már a biosban első bekapcsoláskor 66-68 fokot írt ki, pedig egy rézmagos Spire Fridgerock van rajta meg szilikon. szerintem teljesen jól felfekszik fel nem elősször csináltam. Az is furcsa, hogy a bios proci körüli fok -nak 30 körülit ír míg a core hőmérsékletét 66-68-nak. És van egy távoli hőmérő is az is rendes 30 fok körülit ír. Ez 3 eredmény de csak 2 hőmérő van! Hogy lehet? Arra gyanakszom a nagy core hő miatt, hogy nem jól ismerte fel a bios a procit 1500-ösnek látja ezért ad esetleg nagyobb feszt. Ha valakinek van ötlete kérem segítsen, köszi. Főleg az 1700-es adatai kellenének.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest