- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
Ezt írták vissza:
"A feladó nem adta meg a DDP paritáshoz szükséges account számát, így vámeljárásként a Fedex készfizető kezességét tudja választani, ami azt jelenti, hogy vámkezelés után Áfát és Fedex díjat kell fizetnie."
Akkor kezdeményezzem már most az aliexpressen az ÁFA visszafizetését? -
veze
őstag
sajnos én is ugy jártam mint korábban egy fórumtársunk irta.. Szerettem vol a 2x megfizetett ( posta által is) áfát az alitól visszakérni de hiába tőltöm fel a dokumantumokat ezt a választ kapom:
Sorry, the system was busy. Please try again later, thank you.
sütik egyebek törölve lettek IP cim cserélve, akkor is..
odaig mentem hogy egy boot lemezről linuxot betöltöttem, ( telepités nélkül) szóval az már teljesen szüz rendszer volt és csak ezt vittem végig benne semmi egyebet nem nyitottam mégis
"Sorry, the system was busy. Please try again later, thank you."
Beszéltem "ügynökkel" is szóval élő emberrel nem EVA val , de nem tudott /akart segiteni azt mondta érti a problémám de probáljam meg egy másik böngészővel töröljem a sütiket,stb stb .vagy nyissak vitat és ott irjam le..Tudnék nyit, de erre minek? mondom neki az elado nem fogja visszatériteni hiaba a vita.. A TCA felület nem müködik rendesen...Marad a postátől való visszaigénylés, 1x már megtettem fél év múlva vissza is kaptam..
-
válasz
petymeg #65135 üzenetére
De utalja a holland adóhatóságon keresztül, de ha feladó nem megfelelően tölti ki a szállítólevelet akkor az itteni kézbesítő cég nem tudja hogy te kifizetted az áfát és ezért köteles vámoltatni, beszedni az áfát azon csomag után ami EU-n kívüli, a törvényi szabályozás alapján.
Mivel ezt nem lehet utólag megkerülni így csak az a lehetőséged van, hogy azt az áfát kéred vissza amit az AliExpress-en fizettél ki.
Holnap hívd fel. FedEx-et és tisztázd a dolgot, de ez a te csomagot lesz és hiányos szállítási adatokkal. -
lacoka55
tag
válasz
_csocso_ #65137 üzenetére
Saver Shipping csak addig követhető amíg átadják a postának
Express One az végig követhető indulás napján reggel küldenek emailt benne a futár telefonszámával
ha az Express One követési oldalán azt látod hogy Központi raktárba érkezett akkor valószínű hogy a következő nap kiviszik -
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Rendeltem pár olcsó cuccot Aliról, Aliexpress Saver Shipping-gel. Igaz azt írják, hogy nincs nyomkövetés, ha jól értelmezem, vagy ez csak a célországban nincs? ( Mivel mindegyiknél követhető. ) Egyik már elvileg a magyarországi kiszállítópartnernél van ( Express One?, eddig ők hozták, de nem vagyok rutinos benne), náluk ha beírom a tracking number-t valóban nincs semmi infó róla ( ez lehetséges? ). Kb. mennyi idő alatt szokták kihozni? Mivel pár napja elvileg náluk ( vagy a kiszállítónál ) van. Korábban, ha hozzájuk került másnap már kerestek (Bp ). Vagy nem ez a jellemző?
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Rendeltem egy cuccot az aliról, 158 euro volt, a számla szerint 27% áfát tartalmaz. Most küldött a fedex egy emailt, benne egy másik számlával valami 35 euros értékben, ami totál másról szól plusz még két nyomtatványt a vámkezeléshez. A kérdésem a valós számláróla nettó árat írjam be vagy a bruttót, amit így vám is terhel plusz az áfa?
-
pibácsi
senior tag
Köszi a válaszodat, hasznos lesz. Persze a magyar posta hozza, eddig is így volt, de nem tudtam meg az eredeti számot. Most megnéztem az oldalon, amit adtál, viszont ebben az esetben itt azt írja, hogy nem tudja megadni, mert a feladó nem adott meg adatot. Hát így megálltam, várom a "zsákbamacskát". Az ár alapján nagyjából beazonosítottam.
Köszi a tanácsot, a jövőben biztos hasznát tudom venni.
Ü. Pibácsi -
válasz
MaxxDamage #65129 üzenetére
-
veze
őstag
spam-ben nincs , pénz elkönyvelve nincs ( egyébként forintban küldik vissza, vagy az eredeti pénznemben, amivel fizettem az aliexpressen ( az én esetemben ez US $)
Rosszul fogalmaztam csak, de amúgy értem én is hogy ez nem panasz abban az értelemben hogy az ali hibázott...de akkor benyujtom ujra.. -
-
cof
veterán
válasz
MaxxDamage #65126 üzenetére
Ha vannak itt is Saver Shipping szállítási módok kis kacatokra akkor jó lehet, különben nem éri meg ha mindent CN postával küldenek mert az fizetős 400/800 Ft plusz posta sarc.
-
-
veze
őstag
jan 30 án nyujtottam be kettős áfa fizetés miatt panaszt az aliexpressen. Amikor végeztem a dokumentumok feltöltésével stb és elküldtem, nem kaptam semmi visszaigazolást ( emailben , vagy a kérdéses tételnél) arról hogy benyujtottam ilyet. Kellett volna, küldenek ilyenkor valamit?
Másrészt eltelt 10 nap és azóta sem kaptam sem áfa visszautalást, sem olyat hogy elutasították stb.
Mi szokott ilyenkor lenni az ügymenet ?
Elvileg minden szükséges dokumentumot feltöltöttem, ahogyan az az összefoglalóban is le van irva -
pibácsi
senior tag
Kaptam egy vámos befizetést, amit ki is fizettem - 399.-Ft. Viszont a megadott küldeményazonosító számot nem tudom az általam rendelt termékekhez hozzárandelni, így nem tudom beazonosítani mit fogok megkapni, az árából saccolom. Az eredeti track számot nyilván valahol átírják, máskor is volt már ilyen és akkor sem tudtam meg csak akkor,, amikor megkaptam az árút.
Hogyan lehet ezt beazonosítani az eredeti számmal? Próbáltam a track keresőkkel, mert valamelyik a régit is feltünteti, de nem jött össze. Meg kell várnom, amíg Vecsés kiadja és a postás kihozza?Ü. Pibácsi
-
válasz
luck66 #65119 üzenetére
Milyen szállítási módhoz kaptad mert az egy fontos információ, másrészt ez csak küldeményazonosító lehet, nézd meg itt lehet hogy már van nyomkövetési szám is (jobb oldalt Next tracking) vagy megtudsz róla valamit, de nincs jelentősége mert nálunk biztos hogy nem ők kézbesítik.
-
luck66
tag
Sziasztok
Valaki találkozott már a HuaHan Logistics nevű fuvarozóval?
A Tn szám ilyen formátum: HHWQP............YQ
ha van valami infó róluk azt előre is köszönöm -
válasz
Komi28 #65117 üzenetére
Szerintem még mindig működik ami az Összefoglaló 2. Vásárlás folyamata az AliExpressen, EU raktáras keresés és a szállítási módok tartalmaz.
EU-s raktáras eladó keresése:
Csinálsz egy keresést és a link végét kiegészíted az alábbiak közül valamelyikkel:
&shipFromCountry=DE
&shipFromCountry=ES
&shipFromCountry=FR
&shipFromCountry=IT
&shipFromCountry=CZ
&shipFromCountry=PL
Az ország kód az nagybetűs legyen.
Beírod hogy tablet
Erre ez lesz a címsorban:
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210620041531&SearchText=tablet
Lengyelből szállító kell akkor:
A címsor végére illeszd be ahol keresni szeretnél
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210620041531&SearchText=tablet&shipFromCountry=PL
A beillesztés után F5-el frissíted a képernyőt. Ez böngészőben működik.
Ez is használható ha nincs kiszemelt ország:
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210620041531&SearchText=tablet&shipFromCountry=DE&shipFromCountry=ES&shipFromCountry=FR&shipFromCountry=IT&shipFromCountry=CZ&shipFromCountry=PL
A másik módszer az hogy a jobb felső sarokba a Ship to résznél Magyarországot Belgiumra cseréled (nem Egyesült Királyság, UK mert az már nem EU-s ország), mivel $-ban olcsóbb a vásárlás azt arra visszaállíthatod az €-ról.
Belgium
beírod a keresendő szót és a Ship from-nál kiválasztod az adott EU-s országot. Alább látni az összes opciót.
De ez még nem jelenti azt hogy az adott dolog van EU raktárban illetve hogy az szállít-e Magyarországra. -
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Lehet valamilyen módon keresni az allin, hogy ven-e esetleg eu-s raktára az eladóknak? -
válasz
Zirowe #65115 üzenetére
Oké. Nem igazán van ötletem De talán még ezt.
Ha be vagy lépve az AliExpressre akkor lépj ki.
Töröld a böngészőből az Ali kezdetű sütiket, lehet hogy lesz AliExpress és Alibaba
Ezután töröld a böngésző gyorsítótárat és zárd be.
Attól függően hogy mivel csatlakozol az Internetre annál eszköznél (ha nem fix ip címes a Net) akkor ha lehet egy új ip címmel kezdj el böngészni. Újra indítással legtöbb szolgáltató új dinamikus ip címet ad.
Ezután lépj be és próbáld meg beadni az igénylést. Ha lenne reklámblokkoló vagy oldalfordító akkor erre az időre kapcsold ki. -
Zirowe
nagyúr
-
KRoli92
tag
válasz
KRoli92 #65109 üzenetére
Most ennyit ír: Waiting for your responseAliExpress has some solutions for you as per the info provided. You can select one or provide further supporting info if these suggestions aren't satisfactory. 2Day16:33:57 illetve a view historynál látom amit én feltöltöttem még képeket és videót. Köszönöm a segítséget előre is.
-
KRoli92
tag
Sziasztok!
Rendeltem 2db Redmi Airdots 2-t. Szerintem hamis. Nem szépen szól. Az egyik tokon Redmi logó van, a másikon Mi. 2800 Ft volt egy db. Aliexpress nem tudja megállapítani hogy hamis vagy sem, de az egyikre adott kb 1400 Ft visszatérítést. A másikra csak ha visszaküldöm akkor full refund. Lehet ez azért, mert csak az egyikről töltöttem fel képeket?Mármint ugyan azokat a képeket töltöttem fel mind a két refundhoz, gondolom ezért csak az egyikre adtak részleges visszatérítést.Először a bal oldalit ahol a tokon Redmi szerepel, arról töltöttem fel képeket. Betűk sem egyformák a tok alján, egyik világosabb. Amelyikre nem akarnak semmi visszatérítést adni visszaküldés nélkül, ott rámentem arra, hogy view possible solutions és I don't agree with above solution(s). Ott pótoltam a képeket, ahol mind a kettő le van fényképezve egymás mellett. Erre valószínűleg fognak adni részleges visszatérítést?Vagy már valószínűleg nem foglalkoznak vele? Ezzel az 1400 Ft körüli összeggel megelégednék, amit a másikra is vissza adtak. De se a hangja nem szól szépen, töltő tok kb 2 töltést sem bír ki. Van egy eredeti, ami nem cn változat, az teljesen másképp szól, töltő tokja is jóval többet bír. Töltő csatlakozó is el van csúszva...
Ezt írtam nekik forditóval, sajnos angolul nem tudok.
Hi! Both are the same bad quality. There is a small difference in its appearance. Charging case does not last two charges. Please refund my money. Thank you! One case has Mi logo, the other case has Redmi. It's clearly a fake. The letters are not the same. Both came with a black protective case, but I requested a blue one for one. The two products in the pictures are fake. Please refund half of the purchase price, about 4 Usd as with the other product. I would be satisfied with that :)
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Zirowe #65007 üzenetére
Sziasztok, péntek óta próbálom az összefoglalóban írtak szerinti chat TCA áfa visszatérítést végigvinni, de folyton azt a választ kapom, miután feltöltöttem a bizonylat pdf-eket, leírtam a problémát és megadtam a mail címem, hogy:
Sorry, the system was busy. Please try again later, thank you.És kész, semmi válasz azóta se (48 órát írnak válaszként az összefoglalóban).
Eddig vagy 10x próbáltam, de mindig ez a hibaüzenet fogadott, mi lehet a baja?
-
-
adam_nagy
csendes tag
válasz
MaxxDamage #65089 üzenetére
Az melyik? Alibaba?
Amúgy olyan szajrét akarok venni ami Lengyelországból jönne, az meg nem biztos hgoy fent van a kínain.Na mindegy tegnap utánajártam aztán igényeltem egy Erste Virtuális kártyát, remélem azzal működni fog.
A Revolutot nem ismerem és az ilyentől mindig tartok egy kicsit. -
Nézd nem gondoltam hogy félrebeszéltél, de mint írtam soha nem került elő és én tudok több féle kártyával Erste, Cib, Wise is fizetni, míg nálad nagyon egyedi a kártya kezelés.
Én értem hogy a devizaváltási aggályos, de mindig rosszabb az AliExpress árfolyama, még az Erstéhez viszonyítva is.
A deviza váltás meg időzíthető árfolyamhoz, az sem gond, Wise-ról beszélek. -
Akkor újból nem kérhet ilyet az Erste, ugyanez a fajta kártya, eltárolva az AliExpress-en és soha nem kellet jóvahagyatnom amióta ezt kitalálták. Nekem elfogadja Wise digitálist és ott sincs jóváhagyás hiszen nem vonatkozik erre a szabályozás. De esetleg más is megerősiti ha ez tényleg így működik
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest