Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
peestike #50747 üzenetére
Mindent tudunk, többször le lett írva.
Egy dolgot 6 napon belül tudunk még meg, hogy mennyi lesz a Magyar Posta sávos vámeljárási díja.vámeljárás - mindig lesz, on-line segítséggel
áfa - 27% mindenre
vám 150 € alatt nincs
EU-n belüli szállítás - nincs változás, hiszen az új szabályozás a harmadik országból érkező import termékekre vonatkozik -
mikk2000
őstag
Üdv, tudunk már valami frissebb infót hogy mi lesz a júl. 1 után érkező rendelésekkel (vámeljárás, áfa, EU-n belüli szállítás-ra mi vonatkozik majd stb)?
-
Manus4
csendes tag
Erről nem kaptál sms-t vagy email-t? Akkor szokott nekem az utolsó bejegyzés lenni ha ott van a helyi postán,általában másnap reggel értesítenek de valszeg már visszament rá kellene kérdezni. Ha nincs meg disput.
19.04.2021 07:37Import (megérkezett A Célországba)Budapest
19.04.2021 07:37érkezés A Nemzetközi átvételi HelyreNemzetközi Posta Kicserélő Központ
22.04.2021 10:51érkezés A Szállítási PontraHungary HU1631 -
veze
őstag
na ez az... ez is Yanwen, ezért feketelistás nálam a sunyou meg meest -el együtt..
Valaki meg tudná magyarazni hogy miért mindig csak ezek a csomagok akadnak el a kicsrélőközpontban. már ott nyoma veszik, a fele legalább, és utána semmi ..
Aztán előfordult olyan is hogy 10-11 hét után egyszer csak mégis megkaptam. de többnyire soha..Mondhat nekem akárki akarmit hogy jo ez biztos az én postám a sz@r.. A többi esetében miért nem szr...
Az RVxxCN meg az LTxxxNL csomagok ugyanebből a kicserélőből miért érkeznek meg mindig? ( vagy 50-ből 1 db ha elveszik)
az külön szemétség , amit itt korábban is irt valaki, hogy kifizeti az RVxxxCN-t mégis ezzel az okádékkal adja fel !!
ez pl [link] de több ilyenem is van .. bő 2 hét és holnap vagy holnapután a kezemben lesz
miért erőltetnek ehelyett mást ,amikor ez így teljesít, nem is értem -
gebro
aktív tag
Sziasztok.
Van egy UU021410791CN csomagszámom. Ezt már elveszettnek vehetem? Elvileg 15- után kérhetek visszatérítést.Eddig minden megérkezett rendben, nem volt semmi gondom. Már csak ezt az egy csomagot várom. Amiket ez után rendeltem, azok is elég gyorsan megérkeztek.
-
bl4ze
veterán
Hát nem tudom mivel járok jól, de már csak UHxxxxxxxBE ami nem érkezik, alig mozog...
26 Apr 2021 08:09 Accepted by carrier
07 Jun 2021 02:26 Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days
---
18 Apr 2021 07:51 Accepted by carrier
04 Jun 2021 10:42 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
---
02 May 2021 20:01 Accepted by carrier
07 Jun 2021 10:07 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
08 Jun 2021 08:36 Receive item at office of exchange Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
---
27 May 2021 13:00 Arrival at export hub
---
Rettenetes, és ez a folyamatos átverés, hogy kifizetem a prémium CN Reg postát RxxxxxxCN erre jön UHxxxxxxxBE meg UDxxxxxxxYP a regisztrált, gyors CN Reg helyett. -
zsolioka
újonc
Sziasztok! RV....CN csomagszámok mivel érkeznek és hova? LT.......CN azt tudom, de ilyen fenti csomagszám most először.
-
lacoka55
tag
Sziasztok
Szeretném a hozzáértők segítségét kérni van 3 rendelésem az eladó EMS-el adta fel valamiért pedig nem azzal kértem most teljesen tanácstalan vagyok hol jár a csomagom mikor fog megérkezni a Magyar posta nem látja a To address-nál a ninja szerint HUNGARY szokott lenni de ezeknél teljesen más van nem értem hova küldték hol jár most
az EMS követőben is ezek a dátumok címek vannak
May. 10 AS116967995CN To address:Ceara Fortaleza, Hungary AS116194735CN To address:Utrecht Parchowo, Hungary másik eladótól Order time: 12:17 May. 12 AS116779184CN To address:Bahia Salvador, Hungary
az eladóknak írtam hogy hol van a csomagom mikor fog megérkezni de nem válaszoltak -
fairi
őstag
Van egy uj módi UHxxxxxBE téren.
Nem vonattal megy Duisburgba, hanem repülővel Liege-be.Észrvettem egy ujabb variánst is.
Legtöbbször az UH.....BE csomagokat még Kínában bejelentik és bejegyzik, ekkor Honkongi feladó van.
Van kettő csomag amit átadtak már a szállítónak, de nem vitték be a belga posta rendszerében, úgy tűnik máshol teszik meg.
tegnap kaptam egy LD...BE csomag ami Kínából jött, de címzés belga feladót jelölt meg és úgy kezelték mint levámolt cucc.Lehet végül jól jársz, nem tudom mit terveznek Kínában és Belgiumban.
-
Inhouse
őstag
válasz
gyikhuszar #50636 üzenetére
Mire jutottál, sikerült valami neked kedvezőt kiharcolnod?
-
törölt tag
Családon belül van, amúgy, a rendelés.
"Ha valaki nem veszi át, mindegy mi az oka, visszaküldik a feladónak. 2
Értem. De pont erre írtam, hogy belföldön volt olyan tapasztalat, hogy a termék megjött a postán lerakták megőrzésre, de erről értesítést nem kaptam. Évekkel ezelőtt emag/posta. És ha már egyszer történt, akkor máskor is történhet ugye.Ezért is érdekelt mennyit kell várni stb... de erre az értesítésre akkor újfent rákérdezek.
(#50729) peestike
Nah ez pl érdekes... -
peestike
senior tag
közben rendeződött a helyzet.
ma reggel kaptam email-t:
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy nemzetközi küldeménye érkezett, XYZ névre, amely 2021.06.29-ig átvehető Kazincbarcika 1 posta –n.
Azonosító: 492001_0608_17_018 *
voltam postán, sokáig tartott míg előkerült, de meglett.
kérdeztem a postáslányt, hogy mi is ez az értesítő. kiderült, hogy sms marad a közönséges külföldire, email értesítés pedig az ajánlottakra megy. papír akkor, ha se telefonszám, se email cím nincs a csomagon.
gratuláltam az új rendszerhez.
email-ből nem derül ki, hogy melyik számú csomaghoz küldték, ráadásul papíron még ez is az NPKK-ban dekkol... ja, még szerinte is szar az új rendszer, amit bevezettek! -
peestike
senior tag
Szerintetek ennek: LT782762368NL nem kellett volna már továbbjönni?
Gyerkőcnek játék, remélem nem tetszett meg az egyik munkásnak...
Nekem is van egy Uh...BE, cainiao most dobta, hogy 06.02 Duisburg érkezés.
Eddig azért a real time frissítés jobb volt. Már a kamu bejegyzések sem a régiek. -
válasz
#33802016 #50724 üzenetére
Mindig van valami nyomkövetési azonosító, aki neked rendelte és azt állítja hogy nincs az kamuzik.
Persze lehet hogy csak egy küldemény azonosító, de azoknál a nyomkövetőknél amelyeket az Összefoglaló, 5. Ajánlott nyomkövetési oldalaknál írtam valamelyik mutat valamit.
Ha nem kapod meg akkor is csak az reklamálhat aki megvásárolta, én ezért nem javaslom az ilyen megbízásos vásárlásokat, ha gond van valami, akkor mindig bonyolult rendezni a problémát.A postai kézbesítés nem változott ha belefér a postaládába kiviszik és belerakják, ha nem akkor értesítés. Ha valaki nem veszi át, mindegy mi az oka, visszaküldik a feladónak.
-
törölt tag
Üdv!
Lenne néhány kérdésem. Lett rendelve az Aliexpressről, egy termék. Ez kb 1 hónapja lehetett. Pár hete mondták, hogy jött email, hogy már az országban van. Nem én rendeltem közvetlenül, többször is kérdeztem, vmi követés nincs, a válasz az volt, hogy nincs, csak ennyi-t írtak, hogy az országban van már. Itt viszont olvasom az összefoglalót, hogy több követési oldal is van.
Mi alapján lehet kideríteni, nekem, melyiket kellene nézni, hol tudhatnám meg a csomagra való információkat?
Hány hét kellhet, mire a csomaggal vmi történik (kézbesítésre kerül országon belül)"Estimated Delivery: 19-27 days"
- Ez nagyjából letelt.Elvileg ez a szállítás módja.
"Free Shipping
to Hungary via AliExpress Standard Shipping"Itt viszont írja, hogy van trekking... Azt, akkor honnan lehet tudni, mivel lehetne utána nézni?
https://www.aliexpress.com/item/32814966332.htmlKöszönöm előre is az infókat, gondolom itt sokan otthon vannak a témában.
Még egy kérdés, ha a posta kézbesíti, de nincs otthon vki, akkor azt jelzi/bedobják (ha tudják), vagy ilyenkor mi van?
- Volt már olyan belföldi rendelésem, ahol semmi értesítés nem volt. Jó hogy elmentem a postára, mert ott volt a rendelés. Ilyen esetben mi történik a csomaggal? (ha nem tudok az átvételről)
-Vagy ezt már túl gondoltam?
-
fairi
őstag
válasz
C. Vieri #50722 üzenetére
" Azaz megjön a konténer/zsák, ami tartalmazza, azt az egyet leolvassák, és az összes, nyilvántartás szerint benne lévő csomagra megy a bejegyzés."
Kétleném egy ok miatt.
Valszeg egy zsákban jött 3 dolgom (LP00...), kb minden idő szerint egyszerre mozogtak. 3-ből kettő rendszerve vitték kb egy időben (de van percnyi különbség), de 3. kimaradt. Nem kapott NPKK jelzést, és ma mindhármat megkaptam. -
C. Vieri
tag
Valószínűnek tartom, hogy nem automatikusan íródnak be a dolgok, de nem is csipogtatják le egyenként. Azaz megjön a konténer/zsák, ami tartalmazza, azt az egyet leolvassák, és az összes, nyilvántartás szerint benne lévő csomagra megy a bejegyzés.
De pont ezért lehet az is, hogy már országba se kerül be valósan, ha mégis, akkor meg hogy hol tűnik el vagy hol ülnek rajta, azt senki meg nem mondja. (Múltkorában is egy csomagomnál, mikor itt írtam is, hogy mióta kicserélős bejegyzés az utolsó, nem azt akartam reklamálni, hogy ők ülnek rajta, csak hogy már régóta az országban van és hogy eléggé ülnek rajta valahol. Nem NPKK-ra akartam kenni.)
-
fairi
őstag
Na aggódj pár nap és átveszi a magyar posta is. Csak az egységképző érkezett és várja a feldolgozást. 1 zsákban lehet 1000 kis vacak is. BE csomag akár 5-6 nap is lehet. Sok érkezett hirtelen.
Ma megérkezett a tehervonat majd összes ápr 11-21 közti csomagot leadták Duisburgba, nálam minden áprilisi BE megjött, kb 12 db. Következő vonat kb két hét és az mind áfás lesz. -
bl4ze
veterán
az szép!! Nekem most elkezdtek mozogni a BE vackok.....
04 Jun 2021 10:42 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days. Posta app és weboldal : semmi...
----
07 Jun 2021 02:26 Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days Posta app és weboldal : semmi...
----
07 Jun 2021 03:42 Linehaul Arrival Duisburg -
fairi
őstag
Kis helyzetjelentés. Ma a postás 12 darab csomagot adott át. Persze titok nyitja, egy kis csúszópénz, igy kihozott mindent. Nagyméretű dobozok is házhoz jöttek.
Hirtelen előkerültek az eltűnt csomagok is, 04.20-tól 05.21.ig érkezett NPKK jelzésű csomagok közül majdnem minden megjött. Gondolom 1-2 kimaradt, az már nem fért el.
Márciusi és májusi rendelések is voltak köztük.
legérdekesebb volt egy Lp00... amit NPKK át se vett hivatalosan, de mégis megjött. -
Az Lx-es levelek kézbesítési problémáját akartam tisztázni hogy miként is van összhangban a Nemzetközi Posta Unió szabályaival.Megjött a Magyar Posta válasza.
Csak kinyilatkoztatás, semmi indoklás a válaszuk., hogy miért is prime ez a levél. Ami továbbra is indokolatlan, mert ilyen levél fajta nem létezik csak náluk van kitalálva. Lényeges kérdésem volt az is, ha biztosítják a nyomkövetést, akkor az miként működik úgy hogy nem könyvelik. Fogalmi zavarban vannak.
A másik indok az hogy eddig rosszul csinálták, de ugye ezzel ellent mondanak maguknak.A Prime levelek értéknyilvánítás és ajánlott többletszolgáltatás nélküli küldemények, melyek esetében nyomkövetés biztosított a kézbesítési kísérletig vagy kézbesítésig, azonban postai kezelésük nem könyvelt postai küldeményekkel azonos. Személyes kézbesítésre nincs kötelezettségünk.
Prime küldemények tekintetében azok korábbi kezelése volt szigorúbb, a Postatörvényben előírtakhoz képest.
-
válasz
Andralin #50716 üzenetére
Nem azzal jön hanem egy Salamon szigeti azonosítóval, UA326088794SB ez bárhol lehet
Mivel a Salamon szigetek egy "feltörekvő ország" nekik kevesebbet kell fizetni a magyar postának, mint a kínai posta, ezért rajtuk keresztül mozgatják hogy olcsóbb legyen a szállítás
Május 4-én indult egyszerűen lehetetlen hogy 14 Máj 2021 07:08 megérkezzen ide. -
Ma 17 óra körül jelent meg ez a küldeményemnél:
07 Jún 2021 09:33 The item is available at the pickup point Magyarország
Ekkor 09:33 írták meg köcsögök az értesítőt, ami akár rögtön el is küldhettek volna, de nem majd az adatbázisba is délután került át, holnap hajnalban.
Természetesen náluk még mindig az látszik hogy a logisztika átadta nekik szombat hajnalban.
Persze mert mi olyan hülyék vagyunk hogy nem tudunk arról hogy ellenőrizni lehet azt hogy csúsztatnak még a munkájukban is.
Pedig szombaton is át tudták volna adni, így kedd lesz belőle. Egyébként pont ugyanakkora méretű amit a múlt héten ki tudtak címre hozni. Mert két helyről lett azonos dolog megrendelve.
Ha dolgoznak a postánál informatikusok akkor nagyon kezdők lehetnek, ha ilyen lassú a feldolgozás. -
cof
veterán
Felesleges ott reklamálni mert ahogy írod is, nem csomagmegörző az NPKK. Kiszórják onnan pár nap alatt, és akkor tűnik el. Nagyon sok kézen átmegy még amíg a helyi postára ér. És ezt nagyon jól tudják azok is akik eltüntetik a csomagot, hogy nem lesz több bejegyzés a helyi postáig...
-
Ja mindegyiket, amit a szállítószalagra teszik fordítgatják a vonalkódolvasó elé, mert azért vannak fizetve. Számomra még mindig talány akkor, ha azokat amit az elektronikus szállítólevélen nyomkövetési szám szerint könyvelnek kell tényleges "nyilvántartásba venni" egyeztetni hogy meg van, akkor azokat amelyek úgy vannak nyilvántartva hogy 85 db azokat is elkezdik könyvelni, aztán kipakolják a Vecsési határba 3 hétig, mert bent nincs helyük rá.
Akkor reklamáljatok ott 10 nap után ha nem kapjátok meg, talán elmagyarázzák nektek is hogy miként megy a dolog. -
kali8n
aktív tag
válasz
Manus4 #50698 üzenetére
A megye feltüntetésének semmi jelentősége. A mondanivalóm arra irányult, hogy két pont helyett célszerűbb valamilyen "szöveget" beírni, pl. város neve, HU, none, stb. mert igaz ritkán, de visszadobhatja a szállító a két pont miatt.
Ez az én véleményem, velem megtörtént, csak leírtam a tapasztalatomat.
Érdekes, amióta mellőzöm a két pontot, egyszer sem volt ilyen gondom, előtte meg 6 csomagnál is az elmúlt 2 hónapban. -
-
A magyar postánál az előzmény és a folytatás. Az általános nyomkövetők mutatják a logisztikai cégek bejegyzéseit is.
Többször rákérdeztem, nem ők írják be. Akár elhiszed nekem, akár nem ez nincs az NPKK-ban.
Egyik posta sem kap azért pénzt a másik postától hogy azokat a küldeményeket amelyeket nem kell könyvelni írogassák, azt a munkát nem fizetik ki egymásnak. -
atala
addikt
Itt van előzménye.
[link]
Ugyanakkor ez a bejegyzést Magyarországon írták be, tehát elvileg május 15 óta itt van Magyarországon.
A múltkor már volt ilyen, de az csak egy hetet állt ezzel a bejegyzéssel, és utána be volt dobva a postaládába.
Kilopni a ládából nem nagyon tudják, családi házhoz jön. -
Igen és nem, már ki is lophatták a postaládádból, ez nem könyvelt küldemény, valami program beírta ezt, sem előzménye sem folytatása, nem gyanús egy kicsit?
Vagy 100-szor leírtam már hogy kamu ha valaki azt hiszi hogy 5-7 napnál tovább ott van az NPKK-ban (96%-ban igaz) ez az idő amit a könyvelt küldemények esetén lehet is látni, 9-11 nap is csak akkor, ha vámolni kell és folyamatban van. -
atala
addikt
[link]
Több mint 3 hete a kicserélőben?
Ennek már annyi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest