Új hozzászólás Aktív témák
-
újra lett pasztázva, kapott a hűtő egy kis polírt, most fain
köszim17x r2-nél találkozott már valaki olyannal, hogy:
hdd 0: 1tb
hdd 1: 1tb
opti: ssdamit szeretnék elérni, az egy raid0 + ssd kombó (rendszerként)... de:
most valahogy sikerült rendszert varázsolnom úgy az ssd-re, hogy erről is bootol.
vagy 15 os-t raktam ma, mert folyamat ledobálta az ssd-ről a MBR-t a gép (az adat rajta maradt, csak nem bootolt róla)
csak az ssd-vel jó minden, amint betettem egy vinyót, "no OS"
amint két vinyó volt bent, akkor is.
amint átállítottam bios-ban a két vinyót raid0-ra, "nincs OS".
rajtahagytam az usb-n egy vinyót, "nincs OS".
bármit változott a boot felállása, "nincs OS".
stb.
próbáltam kilőni a biosban mindent, hogy csak ssd-ről bootoljon (shift+1), de akkor is a hdd/raid-ről akar bootolni. amint átállítom a biosban raid-re a hdd-ket, az optikai meghajtót üresnek látja, és az ssd-t beteszi hdd1-nek. agyfasz
írt valami ilyesmiket az intel boot manager, hogy:
PXE-E61, media cable fail (vagy mi)
PXE-M0F
no OS found.most sikerült eljutnom oda, hogy félig a fejemen érzem a koronát, de a rendszerpartíciót (100mb), azt a raidből húzta le a telepítő, bármit csinálok, a telepítőben az ssd hibáa "elsődleges", disc0-nak a raid tömböt írja, próbáltam átrakni GPT-be a tömböt/vinyót, de képtelen vagyok megértetni a vezérlővel, hogy nem kell bootolhatónak lennie a tömbnek, jó az simán is...
külön-külön visszaraktam a hdd-ket logikai meghajtónak, ennek ellenére még mindig arról bootolna.
agyhúgykövet kapok lassanmár majdnem kik.rtam az utcára az egészet, de 4 doboz sör lenyugtatott, szóval most poénosan fogom fel a dolgot.
kb reggeligeddig raid0-ként ment a gép két 320as vinyóval, semmi baja nem volt, nem gondoltam, hogy egy ssd így megborítja a lelki világát
de így, ebben a formában nem érzem sikernek a sikert, mert nem gömbölyű a dolog, nem merek belépni a biosba, mert borul az egész
addig az adatokat sem merem visszamásolni a gépre.
tud ez egyáltalán kezelni 2*1TB vinyót raid0-ban + 128gb ssd-t?létezik esetleg sata controller firmware update? vagy valami?
vagy csak simán balfax vagyok? mert a partitionmagic még mindig mbr-ként látja a tömböt... de már annyiszor állítgattam összevissza, hogy nem lehet már mbr egyik vinyón sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4800MQ I 16GB I 500GB I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gar
- HP 840 G3/G4 eladó! Magas minőségben felújítva, 1 év garanciával, számlával
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- Bomba ár! Acer Aspire A515 - i5-8GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ZTE nubia RedMagic 10S Pro 16GB / 512GB 144Hz Dusk
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest