- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- OLED TV topic
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
újra lett pasztázva, kapott a hűtő egy kis polírt, most fain
köszim17x r2-nél találkozott már valaki olyannal, hogy:
hdd 0: 1tb
hdd 1: 1tb
opti: ssdamit szeretnék elérni, az egy raid0 + ssd kombó (rendszerként)... de:
most valahogy sikerült rendszert varázsolnom úgy az ssd-re, hogy erről is bootol.
vagy 15 os-t raktam ma, mert folyamat ledobálta az ssd-ről a MBR-t a gép (az adat rajta maradt, csak nem bootolt róla)
csak az ssd-vel jó minden, amint betettem egy vinyót, "no OS"
amint két vinyó volt bent, akkor is.
amint átállítottam bios-ban a két vinyót raid0-ra, "nincs OS".
rajtahagytam az usb-n egy vinyót, "nincs OS".
bármit változott a boot felállása, "nincs OS".
stb.
próbáltam kilőni a biosban mindent, hogy csak ssd-ről bootoljon (shift+1), de akkor is a hdd/raid-ről akar bootolni. amint átállítom a biosban raid-re a hdd-ket, az optikai meghajtót üresnek látja, és az ssd-t beteszi hdd1-nek. agyfasz
írt valami ilyesmiket az intel boot manager, hogy:
PXE-E61, media cable fail (vagy mi)
PXE-M0F
no OS found.most sikerült eljutnom oda, hogy félig a fejemen érzem a koronát, de a rendszerpartíciót (100mb), azt a raidből húzta le a telepítő, bármit csinálok, a telepítőben az ssd hibáa "elsődleges", disc0-nak a raid tömböt írja, próbáltam átrakni GPT-be a tömböt/vinyót, de képtelen vagyok megértetni a vezérlővel, hogy nem kell bootolhatónak lennie a tömbnek, jó az simán is...
külön-külön visszaraktam a hdd-ket logikai meghajtónak, ennek ellenére még mindig arról bootolna.
agyhúgykövet kapok lassanmár majdnem kik.rtam az utcára az egészet, de 4 doboz sör lenyugtatott, szóval most poénosan fogom fel a dolgot.
kb reggeligeddig raid0-ként ment a gép két 320as vinyóval, semmi baja nem volt, nem gondoltam, hogy egy ssd így megborítja a lelki világát
de így, ebben a formában nem érzem sikernek a sikert, mert nem gömbölyű a dolog, nem merek belépni a biosba, mert borul az egész
addig az adatokat sem merem visszamásolni a gépre.
tud ez egyáltalán kezelni 2*1TB vinyót raid0-ban + 128gb ssd-t?létezik esetleg sata controller firmware update? vagy valami?
vagy csak simán balfax vagyok? mert a partitionmagic még mindig mbr-ként látja a tömböt... de már annyiszor állítgattam összevissza, hogy nem lehet már mbr egyik vinyón sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest