Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tüzi

veterán

válasz Muerte #556 üzenetére

újra lett pasztázva, kapott a hűtő egy kis polírt, most fain :)
    köszi :)

m17x r2-nél találkozott már valaki olyannal, hogy:
    hdd 0: 1tb
    hdd 1: 1tb
    opti: ssd

amit szeretnék elérni, az egy raid0 + ssd kombó (rendszerként)... de:
    most valahogy sikerült rendszert varázsolnom úgy az ssd-re, hogy erről is bootol.
    vagy 15 os-t raktam ma, mert folyamat ledobálta az ssd-ről a MBR-t a gép (az adat rajta maradt, csak nem bootolt róla)
    csak az ssd-vel jó minden, amint betettem egy vinyót, "no OS"
    amint két vinyó volt bent, akkor is.
    amint átállítottam bios-ban a két vinyót raid0-ra, "nincs OS".
    rajtahagytam az usb-n egy vinyót, "nincs OS".
    bármit változott a boot felállása, "nincs OS".
    stb.
    próbáltam kilőni a biosban mindent, hogy csak ssd-ről bootoljon (shift+1), de akkor is a hdd/raid-ről akar bootolni. amint átállítom a biosban raid-re a hdd-ket, az optikai meghajtót üresnek látja, és az ssd-t beteszi hdd1-nek. agyfasz
    írt valami ilyesmiket az intel boot manager, hogy:
    PXE-E61, media cable fail (vagy mi)
    PXE-M0F
    no OS found.

most sikerült eljutnom oda, hogy félig a fejemen érzem a koronát, de a rendszerpartíciót (100mb), azt a raidből húzta le a telepítő, bármit csinálok, a telepítőben az ssd hibáa "elsődleges", disc0-nak a raid tömböt írja, próbáltam átrakni GPT-be a tömböt/vinyót, de képtelen vagyok megértetni a vezérlővel, hogy nem kell bootolhatónak lennie a tömbnek, jó az simán is...
    külön-külön visszaraktam a hdd-ket logikai meghajtónak, ennek ellenére még mindig arról bootolna.
    agyhúgykövet kapok lassan :D már majdnem kik.rtam az utcára az egészet, de 4 doboz sör lenyugtatott, szóval most poénosan fogom fel a dolgot.
    kb reggelig :D

eddig raid0-ként ment a gép két 320as vinyóval, semmi baja nem volt, nem gondoltam, hogy egy ssd így megborítja a lelki világát :(

de így, ebben a formában nem érzem sikernek a sikert, mert nem gömbölyű a dolog, nem merek belépni a biosba, mert borul az egész :D addig az adatokat sem merem visszamásolni a gépre.
    tud ez egyáltalán kezelni 2*1TB vinyót raid0-ban + 128gb ssd-t?

létezik esetleg sata controller firmware update? vagy valami?
    vagy csak simán balfax vagyok? mert a partitionmagic még mindig mbr-ként látja a tömböt... de már annyiszor állítgattam összevissza, hogy nem lehet már mbr egyik vinyón sem.
    :W

Új hozzászólás Aktív témák