- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
spirit007
senior tag
Amíg Mercury tápjaim voltak (400W) nekem is resetelt a K7s5A . Mióta IMBP 420W-as van azóta ilyen nem történt . Lehet ,hogy nem is ''tipikus ECS jelenség'' ?
Az akksival eddig nem volt probléma .
Persze lehet vmi kontakt hiba is az oka . Ki kell mérni , megfelelően tölti-e a lap ill. a BIOS chip lábai nem oxidálódtak-e el . -
djyuri
őstag
Sajnos kb két éve az alaplapom egyre jobban kezdte enni az elemeket.
Először kéthavonta,aztán havonta,azt hetente,azt mindennap 3*szor kellett feltöltenem a lithium-os elemet,amit már kényszerből vettem 3k-ért.
De az nem volt megoldás. Sajnos nem tudtam ezt az elemet feltölteni olyan rövid idő alatt,ami idő alatt lemerült. Így megpróbálkoztam tápegységgel. De hiába stabilizáltam,az állandóan problémákat csinált az IRQ-knál.
Szal mérések alapján kiderült,hogy egy nagyon stabil és erős tápra van szüksége,ja és tartósra. Eleinte jó volt kb egy hétig,de akkor még csak 25-40mA-rel zabált a lapom. De most a tiszta felvétele 100 fölé ment. Nemtom mé,így ezt ne kérdezd. Azt most az akksim már megviselt,így fél napig bírja,aztán rá az akksitöltő és irány tovább.
A túláramok miatt van az akkumulátor és nem a kondi. A túlfesz miatt van az ellenállás és a led. Azon okból,mert az ellenállás elég nagy,hogy sokat elvigyen a szuflából és a led pedig a túlfeszre zárlattal reagál.(nálam)
Szépen összeolvad belűl a két lemez és már is kész a 10A-es r5övidzáram.
Amúgy próbáltam már kondit is: 6.3V 0.65Farad. De valamiért (nem kondi vagy zárlat) nem bírja tovább 12-14 percnél. Tom építhetnék valami lassú inpulzus tápot a kondira,ami időnként feltölti,de amikor rákapcsolok tápot pl az aksira,akkor ott nem ad akkora hangot (csattanást) a hangkártyán keresztül,mint a kondival.
Végülis a kérdésre a válaszom: Azért,mert így olcsóbb. -
djyuri
őstag
Miről beszélsz ember?
Számoljál át.
Van az aksi. arra van téve a feszültségszabályzó ic. annak a kimenetére van kötve a 100-ohmos ellenállás sorosan egy leddel. a leddel van párhúzamosan az alaplap.
A műszerem 207mA-t mutat,de ingadozik. (176-210) De van amikor csak 130mA-t mutat.
Nincs kontakt hiba. Nincs hűtőbordán az ic(langyi). Nincs kondi az áramkörben.
És csak 5.2-5.6V -köré kell lemerülnie ahhoz,hogy a stab ic már ne vezessen. -
mr_ricsi
veterán
''Nekem egy 12V 7.2A/h-ás aksit lehúz 36 óra alatt. (78s05 egy 100ohm-os ellenállással sorosan és egy leddel párhúzamosan van bekötve az alaplapi elem helyére egy szétoperált gombelem burkával bevezetve.) (kb 2,2-2,4 volt van rajta)''
Mese habbal! Az adatok ellenmondanak egymásnak. A 7,2Ah/36óra szerint 200mA-t vesz fel a lapod a gombelemnél, a 7805/100ohm+LED viszont csak 45-50mA. -
CuKoR
senior tag
ECS-t már nem veszek az életbe ha jól látom
-
djyuri
őstag
Ha van gari,akkor reklamálj,mert nem hinném,hogy lenne megoldás.
Nekem egy 12V 7.2A/h-ás aksit lehúz 36 óra alatt. (78s05 egy 100ohm-os ellenállással sorosan és egy leddel párhúzamosan van bekötve az alaplapi elem helyére egy szétoperált gombelem burkával bevezetve.) (kb 2,2-2,4 volt van rajta)
(2,2 ha nics áram alatt, 2,4 ha áram alatt van a gép.) -
VÁMpír
aktív tag
Lehetséges ez? A lap egy ECS K7S5A, kb. 2 éves, régebben is néha reselete magától a BIOS-t (tipikus ECS jelenség), aztán mostanában elkezdett késni az órája, nagyon sokat. Vettem egy bontatlan CR2032-es Varta elemet, kicseréltem, egy hétig rendesen szuperált, ma már több órát késett, kiígazítottam, de pl. most is 14:29-et mutat. Ilyenkor mi van?
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen processzort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest