- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
válasz
Gyb001 #36516 üzenetére
Jaja, igaz, tényleg! Akkor legyen 30 liter! És ha lehet kisebb alapterületű (azaz inkább legyen magasabb, mint szélesebb vagy mélyebb.)
Ld. 41/2010 Korm. rend 14. §., ld. ITT Bár láttam olyan értelmezést is, hogy a "gerinces állat kifejlett egyedét" az azt jelenti, hogy az "ivadéka".
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Kb. 6 éve tartok sziámi harcos halat kb. 15 literes exszikkátor edényben (jobb nem volt), amiben mindig 1-2 hetente cseréltem a vizet (semmi extra, csak csapvíz). Most, hogy a harmadik elpusztult kéne nekem egy kulcsrakész megoldás az alábbiak szerint:
- 1 db sziámi harcoshal.
- 3-5 db valamilyen más kisebb halacska, ami a sziámi mellett megfér (neonhalra gondoltam).
- Hozzájuk méretezett akvárium. Nem kell nagy, minél kisebb, annál jobb, de max 20-25 liter.
- Vízszűrés! Nem akarok hetente vizet cserélni! Ehhez valami pumpás vízszűrő kell? Ha igen, akkor az akváriumhoz méretezett (vagy túlméretezett) valamilyen külső (?) vízszűrő, ami ritkán (félévente?) és egyszerűen takarítható (előszűrős?), nem fog a tömítéseknél ereszteni/szorítófülek letörni egy év múlva, stb. Ergo megbízható modell kéne!
- Aljzatba valami sóder vagy aprószemű kavicsféle.
- 1-2 növény, lehet mű is.
- Világítás kell, nem kell?
- Meg még amit ajánlotok.
A terv az elenne még, hogy a vízszűrőt (világítás is) időkapcsolóra kötném, hogy ne zümmögjön egész nap. Pl. amikor nem vagyunk otthon 8-16 óra között, ha lehet/szabad így csinálni. Vagy legalább 22 órakor éjszakára kikapcsolni.
Olyan bolt kéne, ahol személyesen meg vásárolhatok minden eszközt, van választék, látom, hogy működik és értenek is hozzá rendesen. Halak mindegy, azokat be tudom szeretni helyben is, csak ott sajnos nincs eszközválaszték.
Köszi, sinick
Új hozzászólás Aktív témák
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest