- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
"Régebben amikor még nézegettem liion töltőket igen sok kínai "csoda" volt ami nem állt le a töltéssel és ez li-ion akksinál nem túl egészséges."
Nekem is van ilyen egycellás, rugós kínai vacakom többféle lítiumionhoz, tartozékként kaptam valamihez, de az is leáll, ha készen van a töltéssel. Szerintem ez nem olyan nagy mutatvány egy Li-töltőtől és el is várható. A hozzáadott cella egy kaka a szokásos hazug kapacitásadattal, de a töltő nem tölt túl. A Li-ion cellákat egyébként maga a feszültséggenerátoros végső töltési mód is védi, hiszen az áram mindenféle egyéb beavatkozás nélkül is nullához tart, ha állandó kapocsfeszültséget tartunk rajta, de még ezt a nagyon kicsi áramot is el szokás venni a folyamat végén.
Mod.: Ja, Lii-500-asom is van, bár eddig nem használtam túl sokat.
"( ha jól emlékszem a kapacitás értékének a felével kellene töltni a li-ion-t? pl 3000-est 1,5A-val?)"
Ahogy említették, ez elég jó ökölszabály, ami a legtöbb Li-ion esetén megfelelő, egyébként a megengedett kisütőáram-tartományhoz hasonlóan erősen típusfüggő lehet. Normálisabb gyártmányok adatlapján ez szerepel, és ebben a kérdésben önmagában a méret nem sokat árul el, hiszen pl. 18650-es méretben is egy rakás típus létezik eléggé eltérő jellemzőkkel. -
alex89
senior tag
Igen a 0,5C-s töltőáram sok esetben jó kompromisszum, nem is túl "sok", de nem is túl lassú. Nekem pl van olyan 10440-es 320mAh-s cellám amit 1C-vel töltök mert nem tud kevesebbet a töltő ill. van olyan 2500-as amit a gyártó szerint akár 4A-val is tölthetnék ami több mint 1,5C.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EA Sports WRC '23
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest