Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Kisbatyu75 #399 üzenetére
Napra pontosan az cserélt párnák is 1 év után szétváltak. Most nem vártam meg, hogy teljesen szétmenjenek, levettem mindkettőt és elvittem megvarratni. Nagyon profin megcsinálták, szinte nem is látszik
Ha leveszitek, könnyen ki lehet fordítani és a belső íven a hegesztés vonalában végig lehet menni rajta. Ha még nem jött szét akkor is javasolt ha hosszabb távra terveztek vele mert _tuti tönkremegy_!
Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért bonyolították ennyire túl a fülpárnákat mikor az anyag maga elég gagyi és a hegesztés is sz*r....AKG Y40
-
bitveve
újonc
Sziasztok!
Az AKG K530-ról szeretnék megtudni többet, mint amit a száraz adatok mutatnak. Mi a véleményetek róla?
Esetleg felmerülhet még a 272 HD tipus lehetősége is...Köszönettel.
-
Kisbatyu75
tag
AKG Y40-el nekem is problémás a párna. Szintén szolgáltatótól kaptam telefon mellé. Még örültem is, hogy egy ilyen jó márkát pakoltak mellé. Sajnos a minősége a párnának valami horror. Az egy évem letelt, el is hajtottak a szervizből, azt mondták, hogy 5-6ezer Ft-ért tudnak hozni új párnát hozzá.lehet egyből kellene kettő, mert ki tudja a másik meddig bírja utána. Ebay-en nem nézett körül valaki? Esetleg melyik másik típus párnája lehet jó hozzá?
Ezt találtam, ez féláron van a hivatalos szerviz árához képest: [link] -
rmartin94
aktív tag
Na rendeltem végülis edigital.hu-ról egy AKG K323-mat, remélem elégedett leszek vele, és jól fogja bírni a strapát.
Van esetleg valakinek ilyen típusú fülese?
-
rmartin94
aktív tag
Akg vagy sennheiser fülest szeretnék venni, 8-9000 ft a max amit rászánnék, az agybadugósokat szeretem inkább. A kérdésem: elektronikus zenéhez (house, minimal, dubstep) az AKG vagy a Sennheiser jobb választás?
A strapabíróság is sÁmítana, melyik gyártó gyárt strapabíróbb füleseket? -
ateckaa
csendes tag
AKG Y40-et vettem én is, használtan -ami új volt. tény, hogy nagyon színezi a zenéket. A mély mindenek felett, a magas hangokat tompítja, a közép nagyon távoli. Igazából a basszus annyira túlvezérelt, hogy az összes többi hangszínt elnyomja. EQ-zni kötelező lesz a fülest, egyébként nagyon kényelmes, szép és jól jön a hangerő állítás, zene start-stop, illetve a mikrofon is, ha éppen hívnak a telón. Fogadni is lehet a hívást vele. Szerintem én elpasszintom az enyém. Párszor volt használva.
-
Kakumix
senior tag
válasz
tomi7711 #390 üzenetére
"Használtan" vettem és garipapírt nem kaptam. Valószínűleg valami szolgáltatós telefonhoz volt csomagolva.
Rászántam egyik este 2 órát, fogtam egy vékony tűt és piros cérnával összevarrtam őket. Első ránézésre még jól is néz ki. Másodikra már látszik, hogy nem varrással keresem a kenyérre valót, de mivel műbőr, és az alapjául szolgáló szövet elég erősnek néz ki ezért szerintem a varrás ki fog tartani addig amíg a szivacs teljesen el nem morzsálódik, aminek már vannak jelei ~3 hónap használat után!!!
-
Kakumix
senior tag
Sziasztok! Pár hónapja vettem egy AKG Y40-es fejhallgatót, használtan (csak kipróbálva volt). 3 hónapra az egyik oldali párna kezdett el szétválni és mostanra már mindkét oldali párnán az illesztésnél kevesebb, mint 3 centi ragasztás (?) tartja egyben. Neten kerestem, de nem találtam cserepárnát (earpad). Tudtok beszerzési forrást vagy merre induljak el?
Az elmúlt 20 évben nem volt ilyen rossz minőségű fejhallgatóhoz/fejhallgató párnához szerencsém. Még a 200 forintos kínai piacos izék is tartósabbak voltak, ráadásul azokat tartalékszivacsokkal árulták
-
dorika87
őstag
Melyik füles ajánlottabb zenehallgatásra, telefonon és gépen egyaránt, ill. kényelem szempontjából? AKG Y40 vs AKG K430
-
Mice_007
tag
AKG K935 (fehér, vezeték nélküli) fülessel kinek mi a tapasztalata? Én vettem egyet, pont most tört el a fejpánt része... harmadszor. Kétszer már gariban cserélték, ugyanez a jelenség, már az első csere óta szuper-óvatos vagyok pedig vele, két kézzel, nem túl széthúzva veszem fel/le, de kb 2 hét használat után egyszercsak reccs, mintha üvegből volna. Már írtam az AKG-nek is emailt, hogy wtf, azt írták hogy hát minimális probléma volt a gyártás elején de azóta már minden fasza... kérdem én, hogy minden alkalommal a szar szériából adtak a cserénél vagy mi a rák? Kezd elég érdekes lenni ez.
-
realistahuni
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi fülesekről tudnátok véleményt mondani, épp vásárlás előtt vagyok és igen nehéz választani.AKG K 511
AKG K 506 vezeték nélküli -
Krissz80
senior tag
Ha valaki szeretne venni K141 vagy K121-hez velúr fülpárnát kb 7400-7800-ért az írjon nekem priviben.
Sajnos itthon csak a műbört lehet kapni kb 6-7k-ért.
A németektől lehet rendelni ebay-en ,de a posta miatt csak 3-4 db-tól lenne annyi amennyit írtam.
Kínából is csak a műbör rendelhető. -
Kroni1
veterán
Szia! Mindig ugyanezzel a szettel használtad amivel most is?! Nekem érdekes módon itthon alaplapi hangkariról meg erősitőről is megy, unokatesóm X-Fi hangkártyájáról meg az istennek se ment rendesen, (nekem is ilyen K506AFC van) ilyesmit produkált mint nálad.. (bár nem emléxem konkrétan h siopolás lett volna, egyszerüen lekapcsolt meg fel) Próbáld meg esetleg más eszközön is, meg ha még nem tetted volna akkor vedd ki az akkukat és nézd meg alkáli elemekkel is, hátha!
-
henry
tag
AKG vezetéknélküli fejhallgató javításához szeretnék segítséget kérni.
Típus: AKG T506 AFC
Hibajelenség: a hang zajos, sípolás hallatszik
a fejhallgató 1-2 mp-et szól, aztán ugyanennyi időre elnémul,
megint szól, megint elnémul...esetleg van ötletetek, hova érdemes javításra vinni?
mi lehet a hiba?
tapasztalt már valaki hasonlót?99%, hogy nem csatlakozó probléma
-
tisa79
csendes tag
Sziasztok!
6 hónapja vettem egy AKG K495 NC típusú fejhallgatót. Tökéletes a hangzás, és a zajszűrőt imádom.
A probléma az,hogy eltörtem a fejpánt kihúzható műanyag adapterét.
Nem tud valaki segíteni abban, hogy honnan rendelhetek alkatrészt hozzá?
Vagy esetleg valaki vállalja a javítását? -
takacsbotond
őstag
AKG K518-ról mi a véleménystek?Jó árasítva tudnék hozzájutni (9E) , kiállítási darab volt.
-
dragonfx
veterán
sennheiser mx szériábol melyiket érdemes megvenni?nem agybadugosra gondolok
-
yanagawa35
csendes tag
Sziasztok! szedett már szét valaki 518 LE-t ? Megtört a vezetékem.
Köszönöm! -
ibront15
csendes tag
Sziasztok!
Akg k313 vélemény?
Előnyök hátrányok?Előre is köszi
-
Švejk
őstag
AKG K331-em van, nagyon szeretem, kényelmes, jól szól. De sajnos csak az egyik hangszóróból jön a hang, valami elromlott benne. Pár napja tapasztaltam, azóta gyári fülest használok. Korábban már volt olyan, hogy a csatlakozónál megtört, de ez most komolyabb.
-
B3AST
tag
válasz
Devilhun_HUN #372 üzenetére
K330-as agybedugósom van. Imádom. Bár főként zenét hallgatok vele Shuffle-ről.
-
RJocó
tag
Sziasztok!
K404-es fejhallgatóróll mi a véleményetek? Van itt olyan aki ilyet használ? ( 10000 Ft alatt akarok maradni )
Esetleg valami tuti alternatíva? Előre is köszi! -
Devilhun_HUN
aktív tag
Milyen fülest ajánlanátok 10000ft van rá és zenére és játékra kellene.
Ha lehet kifele ne nagyon szóljon. (Barátnőt ne zavarja az éjjeli pihizésbe)Jó az agybadugós is és a fejes is
-
Dyrtyho
őstag
AKG K309 fülhallgatóra hol lehet venni ilyen védő gumit ? Csak mert kb hónap elején vettem egyet a MediaMarktba kemény 2500ft-ért, és most nézem, hogy az egyik fülhallgatóról leeset az halvány átlátszó gumiharang ami a fülhallgatót körül ölelni. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
csaabz
őstag
AKG K370et haszálok, nagyon szeretem, főleg elektronikus zenéhez ajánlott!
-
behemót
csendes tag
AKG K328-as fülessel van tapasztalatotok? Vaterán láttam egyet újként hirdetve, sérült csomagolással, vélemények alapján megbízható eladótól 7500-ért. Van esély, hogy fake?
-
oneiros
tag
válasz
Fitzgerald #366 üzenetére
Nemrég hallgattam egy K512-t country zenével 8k-ért rendben van, de egy RetroDj-vel jobban tetszett az a zene, szóval relatív.
Egyébként besz@rás hogy hamisítják az AKG-t( és a nagy márkákat), egyik oldalon valami Red4power-ről írtak, ami kiköpött K512 külsőleg, belsőleg meg biztos valami kínai csoda van benne.
-
Swami
senior tag
Agybadugós változatban mit ajánlanátok ilyen zenékre: pl: Joe Bonamassa, Gary Clark Jr. stb.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
baritz1995 #365 üzenetére
Minőségben és megbízhatóságban kb. hasonló az AKG reputációja, mint a Sennheiser-é.
Azt mondják a basszus az AKG-fejesekben a legjobb, de ez ugye zenefüggő.
Én most vettem K 512-t, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
A ritmusszekcióra épülő zenében (progresszív metál pl.) nagyon jól kijön a basszus, de a magas hangok is tiszták. Elektronikus zenéhez is ajánlják. A térhangzást is remekül adja vissza, szóval játékokhoz is kiváló választás. Amúgy az iTunes equalizerét használom, szóval azért tudom okosítgatni a hangzást ha kell, bár nyilván nem olyan eredménnyel, mintha hardveres equalizert használnék.
Recsegés/sistergés nincsen, de ez el is várható egy AKG fülestől.
Most 8 rongy akciósan 2 év garanciával a Media Marktban, még volt vagy 20 darab kirakva a Westendben.
Amúgy a forint/euró árfolyam függvényében 11-14000 forint között adják. -
baritz1995
tag
Nekem zene miatt kell de még nem használtam fejhallgatót csak fülest úgyhogy kezdetnek szerintem jó lessz
-
sesshou
senior tag
válasz
baritz1995 #360 üzenetére
az 512-ről http://www.argep.hu/main.asp?meinungen=716237&sterne=4
már ha erről beszélsz nem olvastam jókat de sokáig volt k430-am és szterintem nagyon nagyon jó és megéri.
aukciós oldalakon vannak iszonatosan ár alatt is. én is ott szereztem be. és nem bántam meg. jelenleg k450 em van.és nem várat már sokáig magára a nagyon várt teszt sem amikor is össze hasonlítom mi a külömbség a kettő között
-
baritz1995
tag
hello szerintetek az akg k430 vagy ak512 jobb hiphop számokhoz
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy van e valakinek tapasztalata az AKG Q 350-es modellről?
Elsősorban a hangzás és kényelmi funkciók érdekelnének illetve hogy hogyan szólnak rajta a rap,rock,punk-rock számok.
Előre is köszönöm a segítséget! -
tive92
csendes tag
20 perce megvan az AKG GHS1. Igy elso hallasra nem rossz, bar kicsit mehetne meg melyebre, de nem annyira hianyzik. Tobbet egyenlore nem tudok, jatekoknal meg nem is probaltam (elvileg pedig arra lenne). Majd irok reszletesebb dolgokat egy het mulva. De ha nagy a fejed ne vegyel ilyet, majdnem az enyemre is kicsi (nem mintha az en fejem is kicsi lenne)
-
tive92
csendes tag
AKG GHS1 -et rendeltem, holnap jon. Valakinek van? Irna velemenyt rola?
Nem szeretem az 5.1 fejhallgatokat, azert vettem 2.0 -asat.
2.0 -an jobban szolnak a zenek, es jatekokban is jobb elmenyeim vannak.Ha meg lesz a fejhallgato en is irok ide valami tapasztalt dolgot, vagy tobbet.
-
sihu
tag
Szeretnék vásárolni egy fejhallgatót. Korábban Sennheiser mellett voksoltam, de egyre jobban AKG felé húzok. Kb 15k-m lenne rá. Ti mit ajánlanátok?? Főleg minimal, progressive zenét hallgatok. Eddig az AKG k450-et néztem ki.
-
padika11
tag
Sziasztok!
A K 404-gyel van valakinek tapasztalata? Telómhoz (htc wildfire s) kéne valami, mert a fülre akasztható gyári nem igazán jón be, meg a fülbe dugható fülesek se igazán tetszek. Ez meg pont annyiba kerül, amennyit hajlandó lennék még kifizetni érte. milyen zenét hallgatok telefonon: metal>rock.
Előre is köszi -
he7edik.
addikt
Sziasztok,
Valaki esetleg használ AKG GHS 1 fülest?
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az AKG k313-ról és a K311-ről? ennyiért tudtok jobbat mondani? jól szólnak? Megbízható márka az AKG? -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
A Duna Plaza-ban a Saturnban ki tudtam próbálni a K450-et és a K519DJ-t is.
A kényelemről annyit, hogy az 518/519 párnái rettentő jól passzolnak a fülre (legalábbis az enyémre), méretre, kialakításra tökéletesek, és mivel szorosan nyomják, nagyon jól zárják ki a külső zajokat. Negatívum, hogy annyira szorosak, hogy rövid idő után elkezdi nyomni a füleket, és szerintem ezt tágítással is csak valamelyest lehetne javítani. Így ez számomra teljesen felejtős, egy bizonyos mérték után már nem tudod kizárni, hogy a kényelmetlenségre figyelj, szerintem ez nem "megszokható". Biztos, hogy rendszeres időközönként le kell venni, hogy újra egy kis vér jusson a füledbe.
Hangzásra egész jó volt, de nekem sok a basszus, szinte elfedi a többi tartományt, rátelepszik, csak komoly bassheadeknek ajánlanám.A K450 nagyon könnyű, nagyon kényelmes, ezt részben úgy érték el, hogy - idézőjelben - alig van benne anyag, elég sérülékenynek tűnik. Nem rossz minőségű, csak mindenhol kicsi, vékony, érdemes rá vigyázni. Méretre is nagyobbnak képzeltem. Nem szorítja a fület, a hangokat is jobban beengedi. Azt nem tudom, hogy a kiállított példány volt fura vagy az én fejem, de nehéz volt eltalálni a megfelelő illeszkedést, állandóan mozgattam, sőt, megcserélve az oldalakat volt számomra a legjobb. Ilyet tapasztalt már valaki?
Hangzásban nekem ez jött be jobban, főleg a szolidabb basszus miatt. A felső tartomány nagyon szép, de a közép mintha túl lenne vezérelve egy kicsit, főleg az ének emelkedik ki a hangképből, ami kissé fura volt eleinte (lehet, ez is a próbadarab hibája?). Több részlet veszik el kisebb hangerőn a több beengedett környezeti zaj miatt.Viszont elgondolkodtam azon, hogy ezen az áron már elég komoly in-ear füleseket lehet kapni, a K450 vagy 28-30k, az rengeteg. Mi a véleményetek pl. egy Sennheiser IE6-ról, ami szintén ennyi és könnyen beszerezhető? Hogyan viszonyulna hangzásban a fejhallgatókhoz? Vagy akár külföldről rendelni egy itthon kevésbé népszerű márkát (Brainwavz, SoundMagic, Head-Direct, Fischer Audio, stb). Az IE fülhallgatókat ugye sajnos nem lehet kipróbálni sehol...
-
stiggy
tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani nekem egy szervízt ahol AKG fejhallgatókat javítanak? Esetleg egy márkaszervízt?
Nem professzionális cuccról van szó, csak egy akg 450-ről.Köszi!
-
Mauzes
addikt
Up!
Melyek a megbízható viszonteladók, ahol 100% ,hogy eredeti AKG-kat árulnak?
Hol tudom kipróbálni az említett füleseket? Csak azután tudok dönteni, hogy kipróbálom az 518 "kényelmetlenségét".A 430 és a 450 között mi a különbség, és ezek mennyire szűrik jól a zajokat (kifelé/befelé)?
-
l4ci
tag
válasz
dudika10 #345 üzenetére
Bocs, ha a véleményem nem tetszett, de nekem eddig sajnos ez volt a tapasztalatom az alaplapi hangkártyákról, ami nekem eddig volt, az mind az ultra-low kategóriába tartozott, akár olcsó-akár drága lapról volt szó.
Lehet, sőt biztos, hogy van olyan alaplap, amiben jobb minőségű a cucc - hallottam már olyanról (havertól), hogy jó volt, de én még eddig nem találkoztam vele, így tehát hiszem, ha hallom! -
dudika10
veterán
Attól függetlenül továbbra is ajánlom, hogy szoktasd hozzá a füled a kevesebb basszushoz.
Akár lehet úgy is, hogy mindig picit csökkented a kiemelést. Sokkal több stílus iránt nyitottá válhatsz, még akár a klasszikusokat is megkedvelheted és rájöhetsz, hogy nem csak az elektronikus zene lehet jó. -
dudika10
veterán
Csak az "alaplapi kaki" kijelentésre reagáltam.
Ha kevés a basszus használj EQ-t, a telefonon is ezt teszed a megabass beállításával.
Az alaplapodtól függ, hogy milyen hangkártya van rajta. Lehet jó, közepes vagy akár rossz is.
Használd EQ nélkül egy hétig a fejhallgatót és hozzászokik a füled ahhoz, hogy nincs nagy mennyiségű basszus. A fület hozzá lehet szoktatni dolgokhoz.Hangkártyát is vehetsz csak ha a hangkártya árát egy jobb fejhallgatóra költötted volna akkor jobb végeredményt kaphattál volna.
-
l4ci
tag
Hát az attól függ hány éves a géped...
Nekem is van Live 5.1-em, kettő is, de az újabbik gépemben (ami már 4 éves!) már nem stabil, mivel a Creative olyan ügyesen trükközött, hogy újabb drivert már nem adott ki hozzá, és a legutolsó "stabil" driverrel meg véletlenszerűen lefagyott az XP kékhalállal... Hajrá, vegyen a user újabb és újabb hangkártyát, ha a számítógépen szeretne zenét hallgatni/játszani.
Amúgy nem rossz cucc a Live 5.1, de régi már, eljárt felette az idő. De! Nekem kb akkora ugrás volt SB Live 5.1-ről SB Audigy-re váltani, mint anno az SB16-rol a Live 5.1-re! Sokkal jobb jel-zaj viszony, jobb hangminőség. És ez még csak az olcsó kommersz kategória, vannak a sokkal profibb hangkártyák.
Anno mikor kb 6-7 éve megvettem az első hifi stereo fülesemet (történetesen egy Sony-t), akkor jöttem rá, hogy a Live 5.1-es is zajos. Bedugtam, és az az alapzaj, brrrrr. Ehhez képest az Audigynál semmi alapzaj nincs ugyanazzal a fülessel!
Érdemes tehát költeni rá, nem érdemes jó fülest szar hangcuccal meghajtani, mert elvesz a zene élvezetéből (is)... -
l4ci
tag
Alaplapi hangkártya kaki, kapcsold ki, az max skype-ra használható. Nekem prémium kategóriás Asus lapom van (70k volt 4 éve), de az alaplapi hangkeltő zajos, az egérmozgás is belehallatszik, egyszóval szar. Vettem bele egy Audigy SE-t (legolcsóbb PCI-os Creative cucc, X-Fi-re sajnáltam a pénzt), azóta semmi zaj, szép hangzás, mélyek, magasak, fülessel is jó meg hangfallal is.
-
Debesq
tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy AKG K512 fülest. Az a problémám, hogy nem sok mély van benne, ha gépről hallgatom, alaplapi hangkártyával, telefonra dugva viszont Megabassal nekem tetszik. Nem tudtok, vmi beállítást? Vagy vegyek egy másik hangkártyát?
-
válasz
JetiRulez #336 üzenetére
Emlékezetből próbálom, utoljára fél éve szedtem szét K141-t
A probléma 99% a forrasztásnál lesz. Nem tudom melyik fülön van a gond. Ha a jobb oldalinál, akkor a probléma két helyen is jelentkezhet, a bal és a jobb oldalon egyaránt. Szvsz a legvalószínűbb, hogy az a forrasztás engedett, amelyik a pozitívat gyűjti össze a bal fülkagylónál. Itt 2 kábel csatlakozik egybe: Az egyik kábel a bal hangszóró pozitív oldala, a másik a jobb hangszóró pozitív oldala, amelyik a vastag fejpántra van forrasztva, és ebbe csatlakozik a kábel vagy az XLR dugó, attól függően hogy melyik típusról beszélünk.A rizikós forrasztást a bal deknit leszedve szemből nézve a bal oldalon egy keskeny vájatban találod. Optimális esetben még rajta van a védőhüvely, de előfordulhat, hogy már lecsúszott róla. Tűvel, vagy csipesszel kipiszkálva le lehet húzni róla a védőhüvelyt, és könnyen meg lehet forrasztani. De csak óvatosan a hőmérséklettel, mert a kábel szigetelése hajlamos megolvadni. Amikor ezt eljátszod, akkor valószínűleg a másik hasonló csomópont is kicsúszik a helyéből.
Összeszereléskor mindkettőt óvatosan gyűrd vissza a helyére, kicsit nehezebb lesz, mint korábban, mert gondolom szép kerek gombócot sikerült rátenni a kábelekre, is így nehezen fér vissza a helyére
Ha összejött akkor a hernyócsavarral óvatosan bánj, mert hajlamos rosszul belefogni a műanyagba, és ha új vájatot fúr magának, akkor ha peched van, akár lötyöghet is.
-
Mauzes
addikt
-
Shufny
őstag
4 éve használok egy k81 -et, szóval asszem mondhatom, hogy már ki van tágítva
3 óra után még most is fáj tőle a fülem. Hosszú utakra egyébként szerintem inkább fejhallgatót vegyél (akkor nem kell sűrűn elpakolni, szóval kevésbé előny ez a fülhallgatónak), és mellesleg az IEM -eket se javasolt nagyon hosszan megszakítás nélkül hallgatni. -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Egy új lejátszó (valószínűleg iAudio) megvételén töröm a fejem, és mellé szeretnék egy jó minőségű f.hallgatót is. Tehát elsősorban utcai használatra és utazásra kellene, ezért fontos a jó hangszigetelés, kifelé és befelé is, emellett azért nem ártana, ha kényelmes is lenne, 3-4 órás vonatutak vagy otthoni használat mellett is. Így a zárt fejhallgatók és az in-ear fülhallgatók között keresgélek, de mostanában nem vagyok képben a piaci viszonyokkal (megjegyezném, hogy eddig egy Sony MDR-EX51-et használtam, jó is volt első fülesnek, amíg nem lett kevés, hogy úgy mondjam).
Tehát fejesek közül az AKG K518DJ és a K430/450, amit eddig kinéztem, és árban is jó lenne (bár nem tudom, a 450 megéri-e a felárat). Olvastam már itt és máshol is arról, hogy az 518 mennyire kényelmetlen, így az érdekelne, hogy a fenti kettő hogyan viszonyul egymáshoz kényelemben, hangminőségben és praktikumban portable célokra, csak van alaki, akinek mindkettő megvolt már. Valamint van-e valakinek tapasztalata arról a gyakorlatról, külföldi fórumon találkoztam vele, hogy az 518-ast pl. labdára rakják rá, hogy táguljon (de még ne sérüljön), ami után jóval kényelmesebbé válik. Vagy hogy szokott-e kirakva lenni ilyen valahol, ahol akár 1 óráig is rajtam lehetne a cucc. Fontos a dolog, mert érzékeny a fülem sajnos.
A fenti céloknak az in-ear fülhallgatók is megfelelnek, mert elég kényelmesek és jól szűrik a zajokat, de kérdéses a hangminőség, és az is eléggé zavaró, ha sétálás közben kicsúszik a fülből, akár csak egy kicsit is, velem ez gyakran előfordul. Szóval a kérdés, hogy hangminőségben milyen viszonyban állnak az említett fejhallgatókkal a K370, ami hasonló árban van, vagy ami még szóba jött, az kb. a Sennheiser CX500, mivel jóval olcsóbb, így nem tudom, ár/érték arányban hol áll...
Bocsi, ha kicsit terjengős lett, de már nem írom újra. Előre is köszi a válaszokat!
-
riam
tag
válasz
JetiRulez #330 üzenetére
Egy csak egy k140-t szedtem szét, de valószínüleg ugyanúgy van a k141-nél is.
Kívűl az oldalán lévő kerek lemezt kell leszedni (amin az akg felirat van)
A lemezt körülvevő műanyag peremben van egy alig, inkább csak tapintással észrevehető pici bemélyedés, itt lehet valami vékony dologgal (én tűvel csináltam) alá nyúlni, és lepattintani. Egy kicsi ragasztó is volt alatta, de nekem nagyon könnyen lejött így.. Szóval a lemez mögött találod a csavarokat.. -
JetiRulez
őstag
Hali!
Kontakt hibás lett a K141 Studio fejesem. Állítólag csak egy forrasztás kell, hogy szóljon a jobb oldal, de nem tudom szétszerelni. Semmilyen csavart nem látok rajta, feszegetni meg nem áll módomban "majd kiderül" alapon. Vigyem inkább szervizbe? -
Shufny
őstag
válasz
themebuilder #326 üzenetére
el is olvastad?
-
válasz
themebuilder #326 üzenetére
Köszönöm!
-
AKG 701-et szeretnék vásárolni. Találtam is egyet de nem magyarországon vásárolták ezért nincs rá garancia. Létezik K701-ből fake változat? Mire érdemes odafigyelni?
-
sintér_07
csendes tag
AKG K321 -ről mi a véleményetek, elég sok rosszat olvastam róla(itt ph-n).
-
Sziasztok!
Hol találok AKG K240 Studio füleshez szivacsot? -
Petyás
tag
Valaki tudja, hogy a színen kívül mi a különbség a K 77 és K 512 között?
-
Petyás
tag
Ennyit szerintem bárkinek megér:
AKG K 512 -
csaky_87
csendes tag
Igazából nálam az h kit zavar az nem játszik, mert el vagyok szeparálódva annyira hogy egy fejhallgató nem fogja a velem 1ütlakókat zavarni.
A dinamika, nem 1enlő a hangerővel sztem, dinamika alacsonyabb hangerőn is létezik épp úgy mint a nagy hangerő nulla dinamikával.
De amúgy értem hogy mire célzol. High-endbe zárt füles nem is igen van ha jól tudom, csak félnyitott vagy teljesen nyitott, azért ez árulkodik.
Igazából ha beleszámolom h nincs bejáratva a 242 és még csak most jön meg a xonar essence st-m, ami azért bőven rendelkezik dinamikával, sztem nem lenne hülye döntés ezek után megtartani és elképzelehtő h jobban járok vele, meg még spóroltam isköszi a segítséget de még nemtom h mi legyen
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz
csaky_87 #311 üzenetére
Ugyanaz a hangszoro van bennuk, csak a korites mas:
K242 felnyitott, kifele kihallatszik, K272 zart, nem hallatszik ki.
Zart kialakitas jobban erositi a basszust, viszont a magas tartomanyban nem szol olyan tisztan, mint a (fel)nyitott.Dinamika? Egy ido utan hiaba tekered feljebb az erositon a hangerot, nem lesz erosebb a basszus, mert a hangszoro eleri a maximalis kilengeset, utana mar torzul a zene.(*)
Szerintem ugyanez a korlat elojonne K272-vel is.*: Mondjuk epeszu ember nem tekeri fel addig a hangerot, mert az mar boven a kenyelmesen hallgathato hangero folott van.
-
csaky_87
csendes tag
Visszatérve még a vitás részhez, Teljes mértékben igaza van AMD Fan-nak abban hogy minél jobb rendszeren hallgatsz valamit annál élethűbben és dinamikusabban fogod visszakapni az adott muzsikát, stílustól függetlenül.
Abba lehet valami hogy bizonyos fülesek bizonyos zenei stílusoknál joban kimutatják a "foguk fehérjét". De ez megint nagyban függ a hallgató izlésétől, illetve hogy az ő fülének mi a kellemes.
Szerintem egy Stúdió füles lényege hogy a reális hangképet ábrázolja neked. Ez minden zenei stílusban 1aránt fontos ha igazán élvezni szeretnénk a zenét.
Amúgy a hallás mint érzékszerv képezhető ezért sok minden az agyban dől el hogy elfogadunk e bizonyos dolgokat olyannak amilyenek vagy nem.Apropó! Aki írt hogy AKG k 242 hd-je van, érdekelne a tapasztalata vele kapcsolatban. Mert az a rövid történet h K272őt szerettem volna.De tévedésből egy 242őt küldtek. A 242 miben más? Amit olvastam az igazából az h a 272nek nem igen van gyenge pontja. A 242 dicsérgetik, de dinamikáját még komolyabb forráselektronikával is korlátozottnak találják, ami nálam fő pont, mert van aki basshead fejünek nevez emiatt,de szeretem az erőteljes és tiszta basszusokat és véleményem szerint ez az amibe elmarad a k 272től. De ezt csak így hallatlanba mondom. Sajnos a 242őt is csak egy Audigy Se 24 bittel tudtam megpróbálni illetve egy integrált ALC 888al. Elvileg az essence st kihozza majd a fülesből a maximumot.
De lényegében a fontos kérdésem az az h érdemes e varálgatom és kicseréltetnem k 272re vagy fölösleges. Amúgy 5000 forint lenne a difi.
köszönöm a segítségeket! -
Nova96
őstag
Ki tudja MM-ben lehet e kapn AKG K512 és mien áron?
Bocsi de nem tudtam hol kérdezem. -
nyunyu
félisten
Nem tudom milyen fülesed van, de majd ha lesz egy komolyabb, akkor rájössz, hogy az elektronikus zenék is jobban szólnak egy jobb fülesen, mint ahogy minden zene.
Esetleg nem volt meg bejaratodva a fejhallgatoja, amikor probalta.
Kezdeti idokben az en K242HD-men is botranyosan szolt a Kraftwerk, mert a zsiruj fejhallgato nem birta kovetni a negyszogjel eles fel/lefutasat, aztan ossze-vissza recsegett.
Kellett neki 1-2 het, mire kilazult annyira a hangszoro membranja, hogy eleg gyorsan reagaljon a hirtelen jelszint valtozasra.Mondjuk a rock tenyleg jobban fekszik neki.
-
AMDFan
addikt
Nem. Mindenkit szeretek
Én azt utálom, amikor valaki meghallja hogy elektronikus zene és rávágja, hogy jaaa tuc-tuc. Én mindenfelé zenét szeretek, nem stílustól függ, hogy tetszik-e. Ha olyan kedvem van akkor In Flames-t hallgatok, ha olyan kedvem akkor Spor-t, ha amolyan akkor Harcsa Veronikát. És tapasztalatom szerintem minden zene szebben szól egy jobb rendszeren. Pár embert megismertem már hifis körökben is, és bizony vannak olyanok akik nagyon értenek a hifihez, de zeneileg borzasztóan szűklátókörűek. Na ők terjesztenek sokszor ilyet, hogy ez a rendszer ilyen zenére, amaz meg olyan zenére jó. Én ezt nem így látom.
-
Shufny
őstag
Hmm, akkor nem értem mit akartál azzal a résszel. Azokat utálod akik csak "tuc-tuc" -ot hallgatnak?
Mindegy, alapvetően támogatom a véleményed, hogy ne erőltessék túlzottan ezt a milyen zenéhez milyen cuccot vegyünk dolgot. Azért abban van valami, hogy mindig kell kompromisszumot kötni, és jobb olyan helyen tenni ezt, ahol kevésbé zavar.
-
Ákos97
aktív tag
Csaky 87!
Bocs...
Én nem azt írtam, hogy szar a zenei ízlésed, hanem azt hogy egy stúdió füles nem nagyon szereti az elektronikus zenét..
Amúgy a jó discót én is szeretem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest