- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
cuko#
tag
válasz
Pocok111 #129 üzenetére
Szerintem nem sokkal. Vagyis a két ventim leszabályozva is 60 fok alatt tart mindent (a vga ugye passzív, és ott kicsit megreked a meleg, ez max 63 fokos), meg még az alaplap ami jobban melegszik, 50fok körülre (terhelés után értem) - de ezek a leszabályzott ventik, amiket 3m-ről nem is hallani nappal.
A másik gépünkben két 120as venti van, plusz vga és procihűtő, meg a táp is ventis, igaz kicsit komolyabb konfig, de mindent (nem a leghalkabban, de jól) lehűt 50fok alá átlagban - ehez képest az m40 a két ventivel nagyon halkan +10 fok.
-
cuko#
tag
válasz
Pocok111 #125 üzenetére
Amit először linkeltél az talán Ezt amit most ez nem hiszem, ha az ott a távoli felső részén egy heatpipe.
Ragaszkodsz a típushoz / márkához / karihoz?
Szerintem ha ventis tápod van még jobban hűti is a kártyát az (gondolom bentről kifele fúj), a tápot nem hinném, hogy fűtené nagyon. A passzív kártyámnál viszont azt vettem észre, hogy eléggé megreked a bal hátsó sarokban a levegő, 60 fok fölé is felkúszik ha terhelem, és nem pörög maxon az első venti.
(ahol tudok segítek)
-
cuko#
tag
válasz
Pocok111 #119 üzenetére
Ha beteszed az alaplapot is, olyan 120-122mm hely van méréseim szerint (papírfecnivel mérve, de szerintem egész pontos).
Viszont ha beteszed a vinyótartót, akkor az belóg, olyan 12mm-re a pcie kártyám tetejéhez (tehát széléhez) mérve. Nekem is úgy fér be a keret, hogy a hűtő lemeze kicsit behajol. Lehet ezt nem tudná bejátszani a 96gt.Viszont ha van elég hosszú kábeled (- nem tudom, milyen hosszú,de szerintem a gyári sata2 és az ide is elég hosszú (az ide csak akkor ér viszont el, ha azt nem kötöd be másodlagosan is a dvdrw-be például)), még van lehetőséged máshol elhelyezni a vinyót.
Újabb tapasztalatok:
- A tápom kábeleit be kell nyomjam a vinyókeret mögé, ha be akarom tenni (lehet megoldható ha szétszedem szálakra és úgy kicsit elosztom őket, de macera, én csak lenyomtam a kerettel ^^)
- az lcd-panel bőgette maximumon a házventit, a 3pines csatival is, szóval inkább rákötöttem az alaplapra, és így már szépen leszabályozza, és jó halk az egész- amúgy nem értem mi haszna annak, hogy mutatja a panel a venti forgását
- a hátul levő műanyagkerettel nagyon könnyű a kisebb ventik felfogatása oda, két pöcök beakad, másik kettőhöz pedig lehet rögzíteni, én egy kis drótot csavartam rá, és 5mp alatt megvoltam -
cuko#
tag
válasz
Pocok111 #115 üzenetére
beleférnie muszáj. Legfeljebb a vinyórekeszt ki kell venni, de az sem biztos. Nekem ő befért, azt kéne megnézni, hogy a hátsópanellaphoz képest mekkorának kell lennie.
Jó megoldás, majd én is kitalálok valamit magamnak, ha meglesz a hosszú ide-kábel.
Hány vinyód van amúgy?- most ahogy nézem a hőcsövek a 96gt-n felül vannak, lehet azok útban lesznek.
-
cuko#
tag
válasz
Pocok111 #113 üzenetére
öö a 3,5-ös helyre odafér egy vinyó ahogy néztem, de lehet, hogy a rekesz is befér a kétszlotos hűtéstől, ha a hűtő nem lóg ki a kártya széléig (-1mm) - nekem befért.
Így, hogy szabadon van nekem eléggé rezonál seeknél, szóval valamit én is kezdek már vele.
Amúgy még azt néztem, hogy a táp melletti helyre oldalra döntve odafér 2 vinyó egész kényelmesen, az "emelet" alján levő lyukakhoz csavarozva - csak valami rezgéscsillapítás itt sem árthat (persze előnyben a sata2, mert az idekábel csomó helyet kitölt).
itt van a szabályzó: link
-
cuko#
tag
válasz
Pocok111 #107 üzenetére
Mert nem kivehető.
Ez ilyen "kibillenős" vagy nem tudom hogy fogalmazzak, valami forradalmi újitással a pöcökben, hogy lehet állítani, hogy milyen messze van a gomb amit ugye megnyomsz a külső gombbal, és aztán a tálca kijön, és lehajtja a "lebillenős" részt. Szóval érted.
Láttam már olcsóbb házakban is ilyen megoldást.Szóval pl ventiszabályzó nem megy be, max befelé fordítva (hacsak meg nem oldod, Ste ezen volt - a flex nem tudom, hogy mennyire hatékony a műanyagon
).
Mid lenne bele?
-
cuko#
tag
válasz
Pocok111 #105 üzenetére
Nem.
Hanem találsz nekik helyet itt-ott.Nem hinném, hogy kopik (nekem nem kopik, igaz még csak lefóliázva tárolom az asztalon, és üres
), meg az a lakk nem néz ki nagyon "lejövősnek" - te hol használod azt az o2-t? Mert pl nekünk a falról kopik egy helyen a festék, a kilincs magasságában, ahol mindig kilökjük az ajtót.
Szerintem nézz meg egyet élőben (pl itt), ha meg tudod oldani, és eloszlathatod minden kételyed (plusz alaposan tanulmányozd át a cikkeket amiket Ste linkelt az elején). -
cuko#
tag
válasz
Pocok111 #103 üzenetére
Beleférni biztos belefér, a 3850nek 1slotos a refhűtője ha jól tudom, az elfér biztosan, 3870 2slotosa miatt szerintem már ki kellene venni a vinyókeretet ( - de ez is megoldható, ha nincs sok vinyód, illetve nem használsz floppit / 2 odd-t, vagy van egy kis kreativitásod
).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vírusirtó topic
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest