Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    #3694 -=Libria=- Ez neked is megoldás:

    Batka72: A jpeg tömörítéshez semmi köze a Camera Rawnak, azt a Photoshopban állítod mentésnél. Most nem térek ki a színmenedzsment beállításaira, mert az egy nagyon-nagyon hosszú történet, a lényeg, hogy ha nem sRGB profilban dolgoztál, akkor mentésnél át kell konvertálod a képedet sRGB-be, hogy a webes felületen színhelyesen jelenjen meg. Azt pedig háromféleképpen teheted meg:

    1, készítesz egy másolatot az eredeti, más színtérben (mondjuk ProPhoto RGB) lévő képről, majd a szerkesztés menüben "convert to profile" használatával sRGB-be konvertálod és úgy mented el. Aztán ebből konvertálsz jpeg fájt a 2. vagy 3. pont alapján.

    2, a más színterű forrásfájlt megnyitva a file / scripts / image processor menüben konvertálsz (itt akár több képet is megcsinálhatsz egyszerre), a lényeg, hogy legyen bepipálva a "convert profile to sRGB"! A jpeg tömörítés is itt adható meg egy 1-12 skálán, 11-et vagy 10-et használva még szemmel nem látható a minőségveszteség.

    3, a más színterű forrásfájlt megnyitva a file / save for web & devices menüben konvertálod, itt a presetbeállítás melletti kis körben lévő, jobbra mutató nyilas menüben a "convert to sRGB" legyen bepipálva! A jpeg tömörítés itt jobban paraméterezhető, tapasztald ki, hogy neked mi az optimális.

    Ajánlom a Photozoom Pro 2 programot, ami pluginként beépül a PS-be is, Sspline algoritmussal dolgozik, nagyon szép eredményeket lehet elérni vele.

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák