Hirdetés
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
- BIOS topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
ballington
addikt
egy olyan gondom van, hogy alul van a kollekció. Onnan eddig ki tudtam törölni a képeket, a képen nyomott jobb klikkes menüben volt hogy Delete..., ahol aztán a diskről is el lehetett egyből törölni.
Aztán egyszer csak eltűnt, van egy Remove from collection, de az is inaktív. Lehet ennek valami köze a Slideshownak? Vagy annak, hogy rányomtam a Printre?
Gondolom valamit véletlenül elállítottam, hogy nem engedi ktörölni, de nemtom mit.
Mi a gond?
A másik, hogy a Slideshowban beállított értékek hogyan állíthatók "nullára"? -
Dtomi
őstag
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Már pár hónapja váltottam az Adobe Lightroom 2.4-re és ezzel végzem az utómunkát a képeimen. A problémám a következő: LR-ból exportált képeim mindig sötétebbek, mint amikor dolgoztam velük a programban. Ez visszafelé is igaz, vagyis ha megnyitok egy fotót az kivilágosodik. Szétnéztem az Adobe ezzel foglalkozó fórumain, de nem láttam semmi okosságot, mindenki a kalibrációra fogta. A fényképezőm és a Photoshop-om is sRGB színprofilt használ. Képnézegetőkben és PS-ban egyforma a kép, viszont különbözik attól amit a LR-ban látok. Ha a PS-ban ráadok 0,3-0,5 Brightnesst, akkor a kép olyan mint a LR-ban. A monitorom természetesen kalibrált, a képeim amit kinyomtatok pedig PS-nak és a képnézegetőknek megfelelő, nem egyezik a LR-al(!). A jelenség RAW és jpeg fájlokkal is ugyanúgy jelentkezik.
Ha valaki nagyon jártas a LR használatában, szívesen venném a segítségét!
Aktív témák
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Arc Raiders
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Robotporszívók
- Google Pixel topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest