- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Forrmell.enn
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
ballington
addikt
egy olyan gondom van, hogy alul van a kollekció. Onnan eddig ki tudtam törölni a képeket, a képen nyomott jobb klikkes menüben volt hogy Delete..., ahol aztán a diskről is el lehetett egyből törölni.
Aztán egyszer csak eltűnt, van egy Remove from collection, de az is inaktív. Lehet ennek valami köze a Slideshownak? Vagy annak, hogy rányomtam a Printre?
Gondolom valamit véletlenül elállítottam, hogy nem engedi ktörölni, de nemtom mit.
Mi a gond?
A másik, hogy a Slideshowban beállított értékek hogyan állíthatók "nullára"? -
Dtomi
őstag
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Már pár hónapja váltottam az Adobe Lightroom 2.4-re és ezzel végzem az utómunkát a képeimen. A problémám a következő: LR-ból exportált képeim mindig sötétebbek, mint amikor dolgoztam velük a programban. Ez visszafelé is igaz, vagyis ha megnyitok egy fotót az kivilágosodik. Szétnéztem az Adobe ezzel foglalkozó fórumain, de nem láttam semmi okosságot, mindenki a kalibrációra fogta. A fényképezőm és a Photoshop-om is sRGB színprofilt használ. Képnézegetőkben és PS-ban egyforma a kép, viszont különbözik attól amit a LR-ban látok. Ha a PS-ban ráadok 0,3-0,5 Brightnesst, akkor a kép olyan mint a LR-ban. A monitorom természetesen kalibrált, a képeim amit kinyomtatok pedig PS-nak és a képnézegetőknek megfelelő, nem egyezik a LR-al(!). A jelenség RAW és jpeg fájlokkal is ugyanúgy jelentkezik.
Ha valaki nagyon jártas a LR használatában, szívesen venném a segítségét!
Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Napelem
- OLED monitor topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Macbook White 13" unibody
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest