Hirdetés
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD-háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Degeneratív kapcsolóval készül a Firefox
- Megint vizsgálja a leégő Ryzen ügyét az ASRock, amit elvileg már javítottak
- Nem akármilyen LAN-nal jön a GMKtec minigépe
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gamer táblával tér vissza a Black Shark a globális versenybe
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- Amazon Kindle
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
Aktív témák
-
ballington
addikt
egy olyan gondom van, hogy alul van a kollekció. Onnan eddig ki tudtam törölni a képeket, a képen nyomott jobb klikkes menüben volt hogy Delete..., ahol aztán a diskről is el lehetett egyből törölni.
Aztán egyszer csak eltűnt, van egy Remove from collection, de az is inaktív. Lehet ennek valami köze a Slideshownak? Vagy annak, hogy rányomtam a Printre?
Gondolom valamit véletlenül elállítottam, hogy nem engedi ktörölni, de nemtom mit.
Mi a gond?
A másik, hogy a Slideshowban beállított értékek hogyan állíthatók "nullára"? -
Dtomi
őstag
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Már pár hónapja váltottam az Adobe Lightroom 2.4-re és ezzel végzem az utómunkát a képeimen. A problémám a következő: LR-ból exportált képeim mindig sötétebbek, mint amikor dolgoztam velük a programban. Ez visszafelé is igaz, vagyis ha megnyitok egy fotót az kivilágosodik. Szétnéztem az Adobe ezzel foglalkozó fórumain, de nem láttam semmi okosságot, mindenki a kalibrációra fogta. A fényképezőm és a Photoshop-om is sRGB színprofilt használ. Képnézegetőkben és PS-ban egyforma a kép, viszont különbözik attól amit a LR-ban látok. Ha a PS-ban ráadok 0,3-0,5 Brightnesst, akkor a kép olyan mint a LR-ban. A monitorom természetesen kalibrált, a képeim amit kinyomtatok pedig PS-nak és a képnézegetőknek megfelelő, nem egyezik a LR-al(!). A jelenség RAW és jpeg fájlokkal is ugyanúgy jelentkezik.
Ha valaki nagyon jártas a LR használatában, szívesen venném a segítségét!
Aktív témák
- Panasonic HC-VX3 4K Ultra HD videokamera (HC-VX3E-K)
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 4250 / 6500 / 9000 / 12300 / 13200 expo )
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektív + táska - Újszerű -
- Sony DSC-RX100 Mark III 3 - nagyon szép állapot
- Apple Watch SE3 2025 40MM Starlight 100% (1év Garancia)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2022 M2 8GB 512GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest