Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicze

félisten

válasz fatpingvin #11 üzenetére

Ja igen az ingyen legyen a bolhapiacon feltételed elfelejtettem.
    Mi a kérdés? Amit ARM-en lehet csinálni a meglévő platformokon is meg lehet csinálni, a Sanpdragon X nem ad semmi extrát, CPU sebességben semmit, az integrált GPU-ja lesz jobb mint a többié. (kb. negyede egy nagyobb M2-nek)

Konkrétan ARM desktopra 0 azaz 0 a piaci kereslet, azért nincs és nem is lesz. ARM CPU vagy forraszott "desktop", vagy szerver soketes, mert csak így van értelme. Amiket linkeltem mind lehet, normál desktopnak használni, 0 akadálya van.

"a Huawei-nek volt valami hasonló, Kunpeng procis konstrukciója"
    Kunpeng-ből az összes szerver CPU 120W minimummal.

Qualcommnak a Centriq a socketes platformja(ha még létezik), a Snapdragon sose lesz az. Pont olyan dev platformok lesznek belőle, mint 8cx-ből. Estlegesen ha sikeres lesz (erősen kétlem), lesz miniPC belőle.

[ Szerkesztve ]

• strogov

senior tag

válasz fatpingvin #11 üzenetére

"amire én várok az egy nagyjából az irodai gépek árkategóriájában lévő, desktop rendszer"

Erre várhatsz mert rajtad kívül van a földön még kb. senki aki desktop arm-ot akar. Laptop formátum meg van bőven. Még x86-ból is egyre kevesebben akarnak desktop-ot. Az arm-osítás egyik fő előnye a fogyasztás lenne. Ott a mac mini mint desktop, de az is a laptop soc-ot kapta kicsit jobb hűtéssel.

"Huawei-nek volt valami hasonló, Kunpeng procis konstrukciója, de az meg ugye csak a kínai belső piacon volt hivatalosan elérhető"

Mert ők függetlenség címén igyekeznek leszakadni az x86-ról. De ez még nekik sem komoly prioritás. Ráadásul nem kell hozzá desktop. Bőven jó hozzá az egybegép.

Új hozzászólás Aktív témák